Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیر عامل موسسه خیریه گلستان علی(ع) گفت: بزرگترین آکادمی کشف و پرورش استعدادهای کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست در مشهد احداث می‌شود.

حمیدرضازاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: گلستان علی یکی از دشوارترین فعالیت‌های اجتماعی یعنی نگهداری از کودکان بی‌سرپرست را عهده‌دار است. مشکل‌ترین کار اجتماعی، کار در حوزه  کودکان بی‌سرپرست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

می‌توان گفت اکثر این کودکان که توسط اورژانس اجتماعی به ما تحویل داده می شوند دچار 20 تا 80 درصد آسیب‌های روحی و جسمی هستند و متاسفانه روزبه‌روز بر تعداد این کودکان افزوده می‌شود.

وی در خصوص فعالیت‌های این مرکز بیان کرد: گلستان علی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی نیز فعالیت می‌کند و همانطور که کودکانی که در مراکز ما حضور دارند، کودکانی نیز در اجتماع هستند که شناسایی نمی‌شوند و خانواده‌هایی وجود دارند که هر لحظه در آستانه فروپاشی قرار دارند. این خانواده‌ها را شناسایی می‌کنیم و به ساماندهی آنها می‌پردازیم و از آنها حمایت می‌کنیم تا فرزندانشان در نزدشان باقی بمانند.

مدیر عامل موسسه خیریه گلستان علی(ع) ادامه داد: بخشی از فعالیت‌های ما مربوط به مجموعه‌هایمان است که شامل 12 مجموعه یعنی یک فضای آموزشی، دو مهد کودک، دو خوابگاه شبانه‌روزی دانشجویی و هفت مرکز نگهداری می‌شود که این مجموعه‌ها در سطح مشهد در حال فعالیت هستند. ما به عنوان بزرگترین مجموعه هیأت امنایی خیریه‌‎ای در حوزه بی‌سرپرستان در کشور درحال فعالیت هستیم.

وی بیان کرد: بخشی از فعالیت‌‎های ما مربوط به حوزه پیشگیری است که خانواده‌ها را شناسایی می‌کنیم و واحدهای مددکاری اجتماعی در این مسائل مشارکت می‌کنند و هرکاری که می‌توانند انجام می‌دهند تا این کودکان در جامعه رها نشوند.

در حوزه کودکان بی‌سرپرست آکادمی در کشور و حتی در خاورمیانه وجود ندارد

رضازاده با بیان اینکه بخش بسیار مهمی از فعالیت ما پروژه‌ای است که درحال ساخت آن هستیم، گفت: پروژه در حال ساخت گلستان علی بزرگترین آکادمی کشف و پرورش استعدادهای کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست است. ما از سال ۸۵ به دنبال این موضوع بودیم که مکانی برای کشف استعدادهای کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست داشته باشیم. برخی از بچه‌هایی که وارد مراکز ما یا دیگر مراکز می‌شوند دارای استعدادهای زیادی هستند که اگر این استعدادها به موقع شناسایی و شکوفا نشوند این افراد می‌شوند همان جامعه بزهکاری در کشور.

 مدیر عامل موسسه خیریه گلستان علی(ع) خاطرنشان کرد: ما برای کودکان دارای استعداد برنامه‌ریزی کرده و از ده سال پیش زمینی را خریده‌ایم که ۲۵ هزار متر زمین و ۳۷ هزارمتر زیر بنا است و درحال ساخت این پروژه هستیم. ماهیت پروژه به این صورت است  که ما کودکی که دارای استعداد است و ضریب هوشی بالایی دارد را در این مرکز پذیرش می‌کنیم و به صورت تخصصی بر روی این افراد کار می‌شود.

رضازاده با اشاره به ساخت آکادمی‌های ورزشی در این پروژه گفت: آکادمی‌های ورزش و استعدادیابی در تمام دنیا مرسوم است و در ایران و مشهد نیز این آکادمی‌ها به صورت پراکنده وجود دارند و در حال فعالیت هستند. در حوزه کودکان بی‌سرپرست آکادمی در کشور و حتی در خاورمیانه وجود ندارد، ما درحال ساخت چنین مجموعه‌ای هستیم که ممکن است در مقایسه با آکادمی‌های دنیا خیلی بزرگ نباشد، اما در کشور بزرگترین است. یک فاز این پروژه را سه سال پیش افتتاح کرده‌ایم و یک فاز درحال ساخت است و در سال آینده افتتاح می‌شود. این پروژه افتخاری می‌شود برای سازمان بهزیستی کشور و تمام کسانی که دغدغه این کودکان را دارند، اما نیازمند فرهنگ‌سازی و حمایت مسئولین است.

احداث سه خوابگاه و نگهداری از کودکان به صورت شبه خانواده

وی ادامه داد: در قوانین سازمان بهزیستی و یونیسف برای نگهداری کودکان بی‌سرپرست، قانونی به نام شبه‌خانواده وجود دارد که به این معنی است که کودکان باید با نگاه شبه خانواده نگهداری شوند که این قانون به دلیل زیاد بودن تعداد کودکان و سخت بودن نگهداری  از آنها، در مراکز رعایت نمی‌شود، ما در این پروژه دارای سه خوابگاه هستیم که هرکدام از این خوابگاه‌‎ها ظرفیت ۱۵۰ کودک را دارد، سوئیت‌هایی را در این خوابگاه‌ها در نظر گرفته‌ایم که در هر یک از این سوئیت‌ها بین ۶ یا ۷ نفر به عنوان شبه‌خانواده با دو مربی به عنوان مادرخوانده با امکانات کامل در این ساختمان‌ها قرار است زندگی کنند که این کار بسیار خلاقانه است و در تابستان آینده قرار است خوابگاه‌ها افتتاح شوند.

رضازاده تاکید کرد: کودکانی که قرار است در این سوئیت‌ها با دو مربی زندگی کنند زیر ۸ سال سن دارند و مربی‌ها همچون مادر در شیفت‌های ۲۴ ساعت به این کودکان رسیدگی می‌کنند. در این سه خوابگاه تمام کلاس‌های رشد استعداد، خلاقیت و کلاس‌های فوق برنامه برگزار می‌شود.

انتخاب 250 کودک برای اکادمی استعدادیابی

وی اضافه کرد: از این  کودکان تست‌های ژنتیکی گرفته می‌شود و ساختار بدنی آنها بررسی می‌شود که نشان‌دهنده این موضوع است که هر کودک در چه ورزش و کاری استعداد دارد و در همان زمینه شروع به فعالیت می‌کند. با دانشگاه‌های نوبنیاد و مراکز دیگر مذاکره کرده‌ایم و تست‌های اولیه از کودکان گرفته شده که پنج نفر از بین حدود ۲۵۰ کودک، انتخاب شده‌اند.

مدیر عامل موسسه خیریه گلستان علی(ع) اظهار کرد: متاسفانه با توجه به بی‌ثباتی نرخ ارز و متغیر بودن قیمت‌ها در بازار نمی‌توان قطعی گفت این پروژه نیازمند چه میزان بودجه است، اما پیش‌بینی می‌شود که برای ساخت کل مجموعه شاید نیازمند ۵۰ میلیارد تومان بودجه باشیم که متاسفانه مسئولین دولتی کمکی نکرده‌اند و هر کمکی تا به امروز بوده از جانب مردم است.

همکاری 20 هزار خیر با گلستان علی(ع)

رضا زاده درخصوص خیرین فعال در این حوزه گفت: 20 هزار نفر خیر داریم. پزشکان، معلمان، هنرمندان و... جامعه خیرین ما را تشکیل می‌دهند. افرادی هستند که کمک‌های نقدی و غیرنقدی و حتی املاکی را به موسسه واگذار کرده‌اند، جامعه پوشاک داران، ستوران‌داران، هتل‌داران و... مجموع همه این‌ها 20هزار نفر است که در حال کمک‌رسانی به ما هستند و ما در قبال این کمک‌ها اطلاعات موسسه و فعالیت‌هایی را که انجام می‌دهیم را در اختیارشان قرار می‌گذاریم. ما فرم‌های افتخاری را برای این افراد در موسسه داریم که افراد هر حوزه‌ای میتوانند وارد شوند و کمک کنند حتی به عنوان نیروی کار افتخاری می‌توانند مشغول به کار شوند.

وی خاطرنشان کرد: ما تا سه سال بعد از ازدواج فرزندانمان، آنها را به لحاظ مالی حمایت کرده و رهایشان نمی‌کنیم. ازدواج‌های درونی را پیشنهاد نمی‌کنیم و صلاح نمی‌دانیم و بهتر است ازدواج‌هایی که اتفاق می‌افتد با خانواده‌هایی بیرون از مراکز باشد و فقط یک یا دو مورد ازدواج درون مرکزی داشته‌ایم.

رضازاده بیان کرد:امسال تمام تلاش خود را بنابراین موضوع گذاشته‌ایم تا در حوزه اشتغال به حد قابل قبولی برسیم و بتوانیم به این بچه‌ها در زمینه کار کمک کنیم. هم اکنون بچه‌ها در مرکز به کارهایی همچون کشت گل‌وگیاه، هنرهای تجسمی، چرم‌دوزی و... مشغول به کار هستند که ما محصولات را از آنها خریداری کرده و مبلغ را به دفترچه حسابشان واریز می‌کنیم.

مدیر عامل موسسه خیریه گلستان علی(ع) درخصوص واگذاری کودکان به خانواده‌ها گفت: سپردن کودکان به خانواده‌ها به دو صورت موقت و دائمی است، حالت موقت به این صورت است که  موسسه نگهداری از کودکان، تحقیقات اولیه‌ای را در خصوص خانواده متمایل انجام می‌دهد و بعد از تایید صلاحیت برای نگهداری، کودک را به خانواده می‌سپارند و خانواده باید بعد از گرفتن کودک مراحل قانونی را سپری کند، پس از مدت یکسال اگر شعبه دادیاری تشخیص دهد این خانواده دارای صلاحیت نگهداری از کودک هستند می‌توانند برای گرفتن شناسنامه کودک اقدام کنند در غیر این صورت باید دوباره مدتی بین ۱ تا ۳ سال را برای گرفتن شناسنامه سپری کنند.

فرزندخواندگی راحت‌تر از گذشته شده است

وی ادامه داد: درحال حاضر به فرزندی  قبول کردن کودکان نسبت به گذشته خیلی راحت‌تر شده است. در گذشته  قوانین سختی برای محرمیت وجود داشت، امروزه هم این قوانین وجود دارد ولی مقداری این قوانین آسان‌تر شده است. گلستان علی در این حوزه بسیار فعالیت می‌کند و حدوداً سالی ۵۰ تا ۶۰ کودک را به خانواده‌های دارای صلاحیت می‌سپارد. این موسسه تفاهم‌نامه‌ای را با سازمان بهزیستی کشور امضا کرده که قرار است تمامی بچه‌‎های بدسرپرست یا بی سرپرست بااستعداد را از سرارسر کشور به ما معرفی کنند. قرار است در این زمینه کار ویژه‌ای را انجام بدهیم که در دنیا بی‌نظیر است. در موسسه قرار بر این است که هیچ وقتی از بچه ها هدر نشود، امسال علاوه‌بر مباحث درس و فعالیت‌های ورزشی، بر مسئله اشتغال نیز تمرکز ویژه‌ای داریم.

 رضازاده افزود: از ابتدای امسال ۷ جهیزیه به دختران دانشجو موسسه داده‌ایم. هدف موسسه ایجاد اشتغال و کسب مهارت برای زندگی آینده این بچه ها است و بیشتر تمرکزمان بر روی ساخت گلدان و حوزه گل و گیاه است و تمامی درآمد حاصل از هنر و شغل این بچه ها به دفترچه‌های حسابشان واریز می‌شود که انگیزه و پشتوانه‌ای برایشان به حساب می‌آید.

درآمد حاصل از مدرسه جلیل افشارنژاد صرف هزینه‌های کودکان گلستان علی و مناطق محروم مشهد می‌شود

وی در خصوص مدرسه ابتدایی پسرانه جلیل افشارنژاد که توسط موسسه گلستان علی(ع) ساخته شده است، بیان کرد: اولین فردی که در ساخت مدرسه ابتدایی پسرانه جلیل افشارنژاد به ما کمک کرد مرحوم آقای علیزاده است که از خیرین خوبی بودند که 8 سال قبل 315 میلیون تومان برای این پروژه آهن خریداری کردند و استارت ساخت این مدرسه را زدند و خیرین دیگر نیز همراهی و کمک کردند، در آخر آقای جلیل افشارنژاد با کمک 700 میلیون تومانی که کردند توانستیم ساخت این مدرسه را تمام کنیم.اکثر بچه ها گلستان علی در مدارس دولتی پراکنده در سطح شهر به تحصیل می‌پردازند و این مسئله که تمامی افراد یتیم در یک مدرسه تحصیل کنند به هیچ عنوان کار درستی نیست.

مدیر عامل موسسه خیریه گلستان علی(ع) ادامه داد: بچه‌ها در هر مدرسه‌ای که در سطح مشهد درس می‌خوانند شناخته نمی‌شوند. ممکن است در یک خوابگاه 25 کودک زندگی کنند که این 25 نفر در 15 مدرسه تحصیل می‌کنند بدون اینکه شناخته شوند زیرا در جامعه هنوز فرهنگ‌سازی نشده و ممکن است تعریف غلطی از این بچه‌ها داشته باشند، به همین دلیل کاملا این مسائل را رعایت می‌کنیم.

رضازاده درخصوص تعداد کلاس‌ها و مقاطع تحصیلی گفت: مدرسه پسرانه جلیل افشارنژاد دارای 14 کلاس است که 12 کلاس آن  راه‌اندازی شده است و از پیش‌دبستانی تا پایه 6 ابتدایی در این مدرسه به تحصیل می‌پردازند و از هرپایه دو کلاس وجود دارد. در سال گذشته 230 دانش‌آموز در این مدرسه به تحصیل پرداختند و امسال نیز آمار دانش‌آموزان به همین شکل است. شهریه دانش آموزان با توجه به مصوبه آموزس و پرورش است.

وی تاکید کرد: تمام درآمد حاصل از این مدرسه صرف هزینه‌های کودکان گلستان علی و مناطق محروم مشهد می‌شود و متعلق به شخص خاصی نیست. امکاناتی که در این مدرسه وجود دارد ممکن است در مدارس مشهد و حتی برخی از مدارس غیرانتفاعی وجود نداشته باشد. آزمایشگاه مدرسه ابتدایی افشارنژاد تنها متعلق به همین مدرسه نیست و به عنوان کار خیریه‌ای، مدارس همجوار نیز می‌توانند از این آزمایشگاه استفاده کنند، در این آزمایشگاه مباحث فیزیک، زیست، شیمی و زمین‌شناسی با معلمان متخصص تدریس می‌شود.

مدیر عامل موسسه خیریه گلستان علی (ع) خاطرنشان کرد: الگوی این مدرسه برگرفته از مدرسه انرژی اتمی واقع در فلسطین مشهد است. در این مدرسه اتاق ریاضی داریم که اکثر مدارس این اتاق را ندارند، دانش‌آموزان در این فضا با ابزار کمک آموزشی با تدریس معلمین این درس را می‌آموزند. کاری که امسال درحال انجام آن هستیم مجهز کردن تمامی کلاس‌ها به اینترنت است که بتوانیم آموزش مجازی را بدون هرگونه نقص و مشکل برگزار کنیم، همه این مسائل پیش بینی شده و زیر ساخت‌های آن در حال آماده شدن است و تمامی عزیزان در حال تلاش هستند تا قبل از 15 شهریور دیگر در این زمینه مشکلی نداشته باشیم.

رضازاده در خصوص کارگاه‌های آموزشی اظهار کرد: در حال ساخت و آماده سازی زیر ساخت‌های کارگاه مهارت‌های الکترونیک و فلز هستیم که دانش آموزان علاوه بر درس‌های تئوری، کارهای عملی را بیاموزند. تمامی کلاس‌های درس این مدرسه براساس استانداردها ساخته شده و حتی برخی از مدارس همچون ناحیه پنج از این مدرسه بازدید کرده و الگو برداری کرده‌اند. تمامی کلاس‌ها تک صندلی هستند و در هر کلاس 25 تا 30 دانش آموز حضور دارد. این مدرسه به نماز خانه و سالن اجتماعات نیز مجهز است.

وی افزود: سرویس های بهداشتی در دو طرف مدرسه وجود دارد و حتی دستشویی‌ فرنگی برای دانش‌آموزانی که دارای معلولیت هستند و یا بر روی ولیچر هستند، وجود دارد. تاکید این مدرسه درکنار آموزش دروس، بر مهارت‌های زندگی و خلاقیت دانش‌آموزان است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی گلستان علی مرکز نگهداری از کودکان بی سرپرست کودک بی سرپرست فرزند خواندگی نگهداری از کودک دانش آموزان شبه خانواده خانواده ها درحال ساخت بچه ها آکادمی ها حال ساخت کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۸۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش دبستانی و دبستان خیرساز در بخش رضویه مشهد افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری مهر، در امتداد اجرای طرح سه‌شنبه‌های مهر که با افتتاح مدارس در بخش‌ها و نواحی مختلف شهرستان مشهد همراه است، آیین افتتاح پیش‌دبستانی و دبستان خیرساز بانو پروین گرجستانی ویژه دانش‌آموزان استثنایی بخش رضویه مشهد، با حضور محسن بخشی معاون فرماندار مشهد، آذر رشیدی معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش، غلامعلی رأفتی رییس مجمع خیرین مدرسه‌ساز خراسان رضوی، جواد روحانی رییس آموزش و پرورش استثنایی استان و جمعی از اعضای مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان برگزار شد.

۳۰ میلیارد ریال، اعتبار ساخت مدرسه

محسن بخشی، معاون فرماندار مشهد در حاشیه این مراسم تأکید کرد: این آموزشگاه در زمینی به مساحت ۸۰۰ متر و با زیربنای ۲۵۰ متر مربع، با فراهمآوری مشترک اعتبار ۳۰ میلیارد ریالی توسط اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان و خیر مدرسه ساز بانو پروین گرجستانی به بهره برداری رسیده و پیش از این، زمین پروژه توسط خیر دیگری به نام استاد علی جان مقیمی به اداره آموزش و پرورش استثنایی اهدا شده بود.

معاون فرماندار مشهد بیان کرد: خرداد سال گذشته بود که همایش خیرین نیک‌اندیش رضوی را در مشهد برگزار کردیم تا با حضور جمعیت کثیری از نیکوکاران شهرستان، ۲۴ شاخص اساسی و راهبردی را که مشهد در آنها از سرانه متوسط کشور پایین‌تر است، موردبررسی قرار دهیم. در آن نشست تعیین شد که چهار شاخص آموزش، ورزش، بهداشت و آب از جمله مصادیق و اولویت‌هایی است که جبران کاستی‌های موجود در آنها فقط با کمک مردم و خیران قابل جبران است و از همان زمان، مقدمات اجرای طرح سه‌شنبه‌های مهر به کمک مردم فراهم شد.

وی با تأکید بر اینکه تاکنون ده‌ها مدرسه به همت مشترک آموزش و پرورش و خیران مدرسه‌ساز در شهرستان مشهد افتتاح شده است، اظهار کرد: احداث مدارس خیرساز نسبت به مدارس دولتی، سرعت بیشتری دارد و پروژه‌های از این قبیل با سرعت و البته دقت بیشتری به سرانجام می‌رسند، زیرا علاوه بر اینکه برکت حمایت خیر متوجه پروژه می‌شود، مردم نیز این مدارس را از خود می‌دانند و در مراقبت، حمایت و نگهداری از آنها توجه بیشتری به خرج می‌دهند.

۸۰ درصد از مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند

آذر رشیدی، معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در حاشیه این مراسم تصریح کرد: هشتاد درصد از مدارس استثنایی استان خیرساز هستند و این حاصل نگاه ویژه خیرین گرانقدر به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه است. در همین راستا، این مدرسه نیز به شمار مدارس استثنایی خیرساز شهرستان افزوده شد تا پاسخگوی بخش دیگری از نیازهای فرزندان عزیز ایران اسلامی باشد.

کد خبر 6093515

دیگر خبرها

  • «هر سه‌شنبه‌ یک مدرسه»؛ طرحی برای افزایش سرانه آموزشی
  • ۴۵ واحد آموزشی در بردسکن بازسازی و احداث شد
  • قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد
  • پیش دبستانی و دبستان خیرساز در بخش رضویه مشهد افتتاح شد
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • احداث ۵ دهکده جامع ورزشی/ جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • بهترین و بدترین خاطره معلم کودکان کار
  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • پول هست زمین نیست!
  • هشدار استقلال به خانواده ها: تست گیری فصل جدید آکادمی شروع نشده است