Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@02:27:24 GMT

آیا ویروس کرونا خطرناک‌تر شده است؟

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۴۰۳۹۵

آیا ویروس کرونا خطرناک‌تر شده است؟

با شروع موج سوم کرونا در کشور گمانه‌زنی‌هایی پیرامون جهش ویروس اتفاق افتاد؛ موضوعی که تمام نگاه‌ها را به سمت افزایش قدرت ویروس کرونا برد، اما آیا هر جهشی در ویروس می‌تواند به معنای افزایش قدرت آن باشد؟ - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، به نقل از ایسنا با شروع موج سوم کرونا در کشور گمانه‌زنی‌هایی پیرامون جهش ویروس اتفاق افتاد؛ موضوعی که تمام نگاه‌ها را به سمت افزایش قدرت ویروس کرونا برد، اما آیا هر جهشی در ویروس می‌تواند به معنای افزایش قدرت آن باشد؟ آیا جهش ویروس در کشورهای مختلف می‌تواند متفاوت باشد؟ و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. سوالاتی که برای پاسخ به آنها با یک متخصص ویروس‌شناسی به گفت‌وگو نشستیم.

دکتر طلعت مختاری آزاد استاد گروه ویروس‌شناسی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تغییرات ویروس کرونا در کشورها،‌ گفت: بر اساس بررسی‌هایی که درایران صورت گرفته مشخص شده است ویروس با تغییراتی روبرو بوده است. این تغییرات که در دنیا هم به وجود آمده است می‌تواند باعث تکثیر بیشتر ویروس،‌ بیماری‌زایی بیشتر و.... شود.

وی افزود: در ابتدا تغییر ویروس مشاهده می‌شود اما زمان می‌برد که ثابت کنیم آیا این تغییر در بیماری زایی نقش داشته یا خیر؛ این موضوع به راحتی ثابت نمی‌شود و باید تحقیقات بیشتری در مورد آن کرد.

این متخصص ویروس شناسی ادامه داد: زمانی که از جهش ویروس صحبت می‌کنیم همه این فرضیه در ذهنشان شکل می‌گیرد که ویروس قدرت بیشتری پیدا کرده است درحالی که ممکن است ویروس جهشی کرده باشد که نتواند خوب تکثیر پیدا کند؛ بنابراین همیشه قرار نیست جهش به معنای خطرناک‌تر شدن ویروس باشد. این موضوع نه تنها برای ویروس کرونا بلکه برای سایر ویروس‌ها نیز صادق است.

مختاری آزاد افزود: ویروس کرونا در کشورهای مختلف می‌تواند توالی‌های تا حدودی متفاوت داشته باشد و اینکه بخواهیم بگوییم ویروس کرونا در ایران جهش خاصی داشته که در سایر کشورها این جهش مشاهده نمی‌شود مستلزم این است که جهش ویروس و توالی‌یابی آن در تمام کشورها دنبال شود و با تک‌تک ویروس‌ها مقایسه صورت گیرد تا مشخص شود.

آثار آلودگی هوا بر انتقال ویروس کرونا

وی درباره تاثیر آلودگی هوا در قدرت انتقال ویروس کرونا،‌ اظهار کرد: هنوز مطالعاتی در مورد تاثیر آلودگی هوا بر روی انتقال ویروس کرونا انجام نشده است اما در مورد تاثیر آلودگی هوا بر سایر ویروس‌ها تحقیقاتی انجام شده است و نشان داده اند آلودگی هوا نمی‌تواند تاثیر چندانی در انتقال ویروس‌ها داشته باشد و از آنجایی که در فصول سرد سال افراد معمولا در فضاهای بسته قرار می‌گیرند انتقال ویروس افزایش می‌یابد.

اخبار گروه سایر رسانه‌ها صرفا بازنشر اخبار سایت‌ها و خبرگزاری‌هاست و خبرگزاری تسنیم هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.

 

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌‌ها

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انتقال ویروس افزایش قدرت ویروس کرونا آلودگی هوا جهش ویروس ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۰۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، قبلا این داروساز انگلیسی- سوئدی مجوز بازاریابی واکسنی به نام Vaxzevria را در اتحادیه اروپا پس داده است. مجوز مذکور تاییدیه ای برای بازاریابی دارو در کشورهای عضو اتحادیه اروپا است و این شرکت اعلام کرده بود دلیل پس دادن مجوز نیز اشباع بازار با واکسن های به روز رسانی شده برای مقابله با شاخه های جدید ویروس کرونا است.

درخواست جمع آوری واکسن از اتحادیه اروپا در ۵ مارس سال جاری میلادی ثبت شده و از هفتم ماه می( دیروز) نیز اجرایی شده است. آسترازنکا در بیانیه ای اعلام کرد: از آنجا که نسخه های متعددی از واکسن های کووید۱۹ توسعه یافته اند، در بازار مازاد واکسن وجود دارد.

این شرکت اخیرا اعتراف کرد یکی از واکسن های آن به نام کووید شیلد ممکن است در مواردی نادر به ایجاد لخته خونی و کاهش پلاکت های خون منجر شود.

البته پس از آنکه شکایتی دسته جمعی از این شرکت در انگلیس ثبت شد، آسترازنکا به این عارضه جانبی اعتراف کرد. در شکایت ثبت شده، آمده بود واکسن به مرگ و میر و جراحت هایی منجر می شود و شاکیان خواستار حدود ۱۰۰ میلیون پوند غرامت برای ۵۰ قربانی شده بودند.

کد خبر 6100113 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • عوارض خطرناک قلیان اکسیژن؛ از آسیب مغزی تا سرخوشی
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • ساخت گونه ای جدید و بسیار خطرناک از ویروس ابولا توسط دانشمندان چینی
  • عوارض خطرناک گاز خنده قلیان اکسیژن
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • افزایش قدرت معیشتی خانوار در آذربایجان‌شرقی مورد توجه خواهد بود
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند