Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-26@08:28:20 GMT

مذاکرات بی نتیجه هیأت آمریکایی در دمشق

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۴۰۵۴۱

مذاکرات بی نتیجه هیأت آمریکایی در دمشق

به گزارش افکارنیوز،

 «عبدالباری عطوان» در سرمقاله امروز (شنبه) روزنامه «رأی الیوم» چاپ لندن به سفر محرمانه هیات آمریکایی به دمشق در ماه‌های اخیر و دیدار این هیات با برخی از مقام‌های سوری پرداخت و نوشت: نمایندگان واشنگتن، دست‌ خالی از دمشق بازگشت.

روزنامه فرامنطقه‌ای "رای الیوم"، در ادامه یادداشت عطوان آمده است: بی‌تردید می‌توان گفت که هفته کنونی، هفته‌ای متعلق به مردم سوریه باشد، چرا که آمریکا رسما اعلام کرد که نمایندگانی را برای گشایش پیرامون باب گفت وگو اما در پوشش آزادی شش تن از اتباع آمریکایی روانه دمشق کرده است، پس از آن پرواز خطوط هوایی سوریه به قطر و امارات از سر گرفته شد و در نهایت اعلام شد که بیش از سه میلیون بشکه فراورده‌های نفتی بویژه بنزین توسط نفتکش‌هایی که در بندر "بانیاس" در شمال سوریه لنگر انداختند، روانه سوریه شده است، اقدامی که می‌توان از آن به شکست تحریم آمریکا و اروپا و قانون سزار تعبیر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سردبیر رأی الیوم نوشت: کسانی که به دمشق سفر کرده‌اند، پیرامون دو موضوع بسیار سخن می‌گویند: ۲ موضوعی که بیانگر میزان درد و رنج ملت سوریه در زیر بار فشار محاصره و تحریم‌های آمریکا و اروپاست: نخستین این موارد شیوع ویروس کروناست که در سایه نبود دارو و خدمات پزشکی و توطئه آمریکا و برخی کشورهای عربی همچنان در سوریه در حال افزایش است و دوم: صف چند کیلومتری خودروهاست که به دلیل کمبود فراورده‌های نفتی، ساعت‌ها جلوی پمپ بنزین‌ها می‌ایستند.

عطوان تأکید کرد: بسیار دردناک و تأسف‌آور است که مردم سوریه این گونه از درد و رنج و بسیاری از مشکلات دیگر رنج می‌برند و کشورهای عربی به لحاظ تولید و صادرات مواد نفتی از جمله کشورهای ثروت هستند و بیشترین ذخایر نفتی را دارند که تنها از این امر لبنان مستثنی است، اما این کشورها به مردم و دولت سوریه پشت کرده‌اند، کشوری که در چهار جنگ برای دفاع از اعراب و عزت و کرامت آنان هزاران شهید داد.

این تحلیلگر برجسته عرب افزود: عرب‌ها این روزها درگیر عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر اسرائیل هستند و به صورت فعالی نیز در محاصره علیه سوریه سهیم هستند، همانگونه که در ۱۰ سال گذشته نیز در طرح نابودی این کشور و تجزیه خاک آن نقش داشتند و تنها کشوری که در کنار سوری‌های مقاوم و استوار ایستاد ایران بود که از سوریه دفاع کرد و محاصره تحمیل شده علیه مردم این کشور را شکست، ایران که خود بیش از ۴۰ سال است که با شدیدترین تحریم‌ها روبروست. پس از این همه حمایت تهران از دمشق ،برخی از افراد مغرضانه چنین پرسشی را مطرح می‌کنند که چرا سوریه با ایران تشکیل یک ائتلاف را داد و برای فاصله گرفتن از تهران، ده‌ها میلیارد دلار کمک [عرب‌ها] را نپذیرفت؟

عطوان نوشت: دونالد ترامپ ۲ فرستاده از مهم‌ترین معاونانش را به صورت محرمانه راهی دمشق کرد، وی پیش از آن نیز یک نامه مکتوب به بشار اسد همتای خود نوشته بود و در آن معامله [پیشنهادی خود]، کاهش تحریم‌ها را در ازای آزادی اتباع آمریکایی زندانی در سوریه مطرح کرده بود، زندانیانی که با اتهامات فراوان از جمله جاسوسی در زندان‌های سوریه هستند.

سردبیر رأی الیوم افزود: این اقدام ترامپ برای آن صورت گرفت تا وی در برابر رأی دهندگان آمریکایی فخر فروشی کند و با این کار بتواند شانس خود برای انتخاب دوباره را بهبود ببخشد، اقدامی که نشان می‌دهد که شرایط وی برای رأی آوری بسیار بحرانی است و وی در پایان مجبور خواهد شد که پیروزی رقیبش؛ جو بایدن را بپذیرد، درحالی که رییس جمهوری آمریکا برای پیروزی برای دومین بار در این انتخابات، علاوه بر هزینه صدها میلیارد دلاری که توسط متحدان عرب‌اش پرداخت شده است، بیش از ۷۰ کشور را بسیج کرده و ۹۰ میلیارد دلار از پول رأی دهندگان آمریکایی را نیز برای شکست بایدن به کار گرفته است.

عطوان تأکید کرد: توطئه آمریکا در قبال ملت‌ها عرب که جزییات آن را ایمیل‌های هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه اسبق آمریکا تأیید می‌کند، در سایه پایداری و مقاومت ارتش سوریه و جانفشانی دوستان این کشور و در رأس آنها ایران، حزب‌الله لبنان و روسیه شکست خورد.

وی افزود: ۲ فرستاده آمریکایی همانگونه که "مایک پمپئو" وزیر امورخارجه دولت ترامپ اعتراف کرد، دست از پا درازتر برگشتند و نتوانستند حتی یک زندانی آمریکایی را آزاد کنند، چرا که "علی المملوک" رییس دفتر امنیت ملی سوریه مذاکره کننده سوری بود که مذاکرات در دفتر وی صورت گرفت. المملوک به آمریکایی‌ها با جدیت گفت که تا زمانی که تمام نیروهای آمریکایی اشغالگر خاک سوریه در شمال و شرق این کشور که چاه‌های نفت و گاز قرار دارد، خارج نشوند، هیچ مذاکره‌ای در کار نخواهد بود و هیچ زندانی آمریکایی نیز آزاد نخواهد شد.

عطوان در پایان نوشت: در این روزگار امت اسلامی و عربی شرایط بسیار سختی را به خاطر اشغالگری آمریکا و شتاب خجالت‌آور برای عادی سازی با رژیم صهیونیستی سپری می‌کند، اما این یک مرحله گذراست و دیر یا زود سپری خواهد شد. 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: هیات آمریکایی مقام های سوری عطوان سوریه دمشق هیأت آمریکایی عطوان مقام های سوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۰۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار آمریکا و اسرائیل به قطر برای تحت فشار قرار دادن حماس

منبعی فلسطینی از فشارهای آمریکا و رژیم اسرائیل به قطر در قضیه مذاکرات اخیر برای دست یابی به آتش بس و توافق خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین المللل خبرگزاری تسنیم، منبعی فلسطینی امروز سه شنبه به شبکه المیادین لبنان گفت که دولت قطر مدتی پیش تحت فشارهای شدید آمریکا و اسرائیل قرار گرفت تا در ارتباط با مذاکرات، عین این فشارها را بر حماس اعمال کند.

این منبع گفت که «اینکه اخیرا وزیر خارجه قطر گفته است که کشورش درصدد ارزیابی وساطت خود است، پشت پرده واقعی این قضیه است.»

به گفته این منبع، حماس به همه طرف‌های مرتبط با مذاکرات آتش بس اعلام کرده است که بر وساطت قطر در این پرونده اصرار دارد و هیچ جایگزینی در این خصوص را قبول نمی‌‌کند.»

این منبع همچنین گفت که آمریکا از ترکیه خواسته در روند مذاکرات به‌ بن بست رسیده ورود کند و بر جنبش حماس برای تلطیف موضعش فشار بیاورد. به گفته این منبع، حماس از مداخله ترکیه و حضورش در پرونده مسئله فلسطین استقبال می‌کند ولی این حضور به معنای جایگزین کردن آن با قطر نیست.

ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر ساعتی پیش اعلام کرد که ما نیاز به این داریم که در تلاش‌های میانجی‌گرانه خود در این مرحله از مذاکرات بازبینی کنیم و دوحه به این تلاش‌های خود در بحران غزه پایبند است.

انصاری همچنین گفت که وزیرانی در کابینه نتانیاهو اظهارات منفی درباره نقش قطر به زبان آورده‌اند و هیچ طرفی در جامعه جهانی نمی‌تواند حمله به رفح را که از اساس درگیری مشکلات است، بپذیرد. او گفت که ما همه باید با جدیت برای ممانعت از حمله احتمالی اسرائیل به رفح (در جنوب غزه) تلاش کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه قطر همچنین در واکنش به ادعای‌های منتشر شده مبنی بر درخواست قطر از حماس برای تعطیلی دفاترش در این کشور گفت: هیچ توجیهی برای پایان دادن به فعالیت دفتر حماس در دوحه تا زمانی که تلاش‌های میانجی‌گرانه قطر ادامه دارد، وجود ندارد.

تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزهگفتگوی رئیسی با امیر قطر: اقدام علیه ایران پاسخ سهمگین دارد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایروانی: ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی منشأ اصلی بی‌ثباتی در سوریه است
  • پیام‌های حمله به پایگاه‌های آمریکا در شرق سوریه
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد
  • پیام های حمله به پایگاه های آمریکا در شرق سوریه
  • حماس : تصمیمی برای انتقال به سوریه نداریم
  • نشریه آمریکایی: رشد صنایع دفاعی ایران نتیجه تحریم است
  • حمایت نهاد آمریکایی از پاسخ دفاعی ایران به اسرائیل
  • پنتاگون: آمریکا مذاکرات با نیجر را آغاز کرد 
  • فشار آمریکا و اسرائیل به قطر برای تحت فشار قرار دادن حماس