Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، انتشار خبر فعالیت‌ کشتارگاه‌های کبوتر در سطح کشور، طی روزهای گذشته واکنش‌های کاربران فضای مجازی را به همراه داشته است. بخش عمده‌ای از کاربران با ابراز تاسف از کشتار کبوترها، مخالفت خود را با اضافه شدن جانوران جدید به سبد غذایی مردم ابراز کردند. درصد کمی هم با این توجیه که اگر بنا به کشتار و استفاده از گوشت باشد کبوتر با مرغ تفاوتی ندارد، از فعالیت کشتارگاه‌های کبوتر استقبال کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان دامپزشکی برای کشتارگاه کبوتران مجوز صادر کرده است!

شهرام موحدی، مدیر کل حفاظت محیط زیست اصفهان در گفت‌وگوی تلویزیونی خود درباره کشتارگاه‌های کبوتر گفت: ما برای طیوری نظیر قرقاول، کبک، بلدرچین و کبوتر مجوز پرورش دادیم. وقتی مجوز قانونی می‌دهیم، کشتار تحت نظارت دامپزشکی و در یک کشتارگاه مجهز و اتوماتیک صورت می‌گیرد. کشتار کبوترها در فیلم منتشرشده کاملا قانونی است و انواع و اقسام پرندگان حلال‌گوشت مانند بلدرچین و کبوتر قاعدتا به واسطه ایجاد تنوع غذایی سر سفره ما آمده‌اند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست اصفهان ادامه داد: قبلا کبوتر مشتری‌های خاص خودش را داشت. مشتریانی که به دلیل توصیه بعضی پزشکان معتقد بودند گوشت کبوتر خواصی دارد. برای این متقاضیان متاسفانه کبوترها به صورت غیرمجاز پرورش داده شده و به صورت غیرمجاز در مکان‌های غیربهدارشتی و حتی پشت مغازه‌ها کشتار می‌شدند. ما آمدیم به خاطر بازاری که گوشت کبوتر را طلب می‌کرد، روند پرورش و کشتار کبوتر را بهداشتی و قانونی کردیم.

اما فرزاد علیزاده، فعال حقوق حیوانات در این باره گفت: برای ایجاد هر تغییری در الگوی غذایی باید چند شاخص را در نظر بگیریم: شرع، عقل، عرف و سنجش‌گری (پایش) علمی. اضافه کردن گوشت کبوتر به سبد غذایی مردم با توجه به مقدار اندک گوشت این پرنده عقلانی نیست. به علاوه خوردن گوشت کبوتر با عرف جامعه هم سازگاری ندارد و همچنین هیچ منبع علمی معتبری استفاده از گوشت کبوتر را توصیه نمی‌کند.

چرا مشاهده کشتار کبوتر بیشتر از کشتار مرغ آزارمان می‌دهد؟

وی افزود: همین واکنش‌های کاربران در فضای مجازی نسبت به تصاویر کشتارگاه‌های کبوتر به وضوح نشان می‌دهد که کشتار و استفاده از گوشت کبوتر نه تنها با عرف جامعه مطابقت ندارد، بلکه با توجه به جایگاه فرهنگی کبوتر که در کشورمان نماد پاکی است، در میان مردم ایجاد انزجار می‌کند. مردمی که نذرشان را با دانه پاشیدن برای کبوترها ادا می‌کنند.

چه جانوران دیگری به زنجیره غذایی ایرانیان اضافه خواهند شد؟

این فعال حقوق حیوانات ادامه داد: این که مسئولان دامپزشکی دلیل صدور مجوز فعالیت کشتارگاه‌های کبوتر را ایجاد تنوع غذایی برای مردم عنوان می‌کنند مایه تعجب است و تنوع‌طلبی غذایی در برخی از کشورها مانند کشورهای آسیای شرقی را تداعی می‌کند. همان تنوع‌طلبی که قورباغه را در سبد غذایی کشورهای اروپایی و جانوران مختلف از جمله انواع حشرات، آبزیانی چون هشت‌پا، سگ و گربه و حتی جنین انسان را در سبد غذایی مردمان شرق آسیا گنجانده است.

وی با بیان این که اخیرا دانشمندان نسبت به خطر گرمایش جهانی و از بین رفتن منابع طبیعی هشدار داده و مصرف کمتر پروتئین حیوانی را توصیه کرده‌اند گفت: با کدام استدلال منطقی می‌خواهیم در سبد غذایی مردم تغییر ایجاد کرده و گوشت کبوتر و قرقاول به آن اضافه کنیم؟ مگر سبد غذایی ایرانیان کمبودی دارد؟ وجود رانت و منفعت‌طلبی تنها توجیهی است که برای فعالیت کشتارگاه‌های کبوتر در ذهن متبادر می‌شود. رانت‌هایی که به بهانه خدمت به ذائقه مردم سودی سرشار حاصل ذی‌نفعان می‌کند.

صدور مجوز کشتار جانورانی که مصرف گوشتشان متعارف نیست و کشتارشان در میان مردم ایجاد انزجار می‌کند، شاید موضوعی است که ورود نهادهای نظارتی را گوشزد می‌کند، چرا که ایجاد تنوع در سبد غذایی مردم توجیه قابل قبولی برای کشتار جانوران جدید نخواهد بود.

کد خبر 559769 برچسب‌ها حیوانات - پرندگان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حیوانات پرندگان سبد غذایی مردم سبد غذایی گوشت کبوتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۴۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل جدید صدور پروانه فعالیت کانون‌های تبلیغاتی ابلاغ شد

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس محمدیان اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دستورالعمل جدید صدور پروانه فعالیت کانون‌های آگهی و تبلیغاتی را که در اجرای بند ۱۶ ماده ۲ قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوین شده است، ابلاغ کرد.

محمدیان با اعلام این مطلب افزود: دستورالعمل جدید صدور پروانه فعالیت کانون‌های آگهی و تبلیغاتی بر اساس قانون و مصوبات شورای راهبری توسعه مدیریت و در راستای ساماندهی مجوزهای این وزارتخانه تهیه و پس از تصویب، از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اجرا به معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات ابلاغ شد.

وی گفت: بر اساس این دستورالعمل، معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات موظف شده است مجوز کانون‌های آگهی و تبلیغاتی را از طریق درگاه ملی صدور مجوزها و بستر الکترونیک سامانه جامع تبلیغات با هماهنگی کامل با مراکز استان و شهرستان‌های سراسر کشور حداکثر ظرف ۲ ماه صادر کند. بدین ترتیب و بر اساس مفاد دستورالعمل ابلاغ شده، تمامی متقاضیان دریافت مجوز فعالیت تبلیغاتی می‌توانند از طریق سامانه جامع تبلیغات که به درگاه ملی مجوزها مرتبط است، درخواست مجوز ارائه دهند.

محمدیان با اشاره به سیاست‌های دولت سیزدهم مبنی بر تسهیل و تسریع فرآیندهای قانونی برای متقاضیان تأسیس مراکز فرهنگی افزود: در این ارتباط، دفتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی نیز هم‌راستا با سیاست‌های کلان دولت، بسترهای لازم را برای تحقق تسهیل روند صدور مجوز کانون‌های آگهی و تبلیغاتی فراهم کرده و این دستورالعمل به انجام فعالیت‌ها در چارچوب‌های تعیین شده، کمک خواهد کرد.

مدیرکل تبلیغات و اطلاع‌رسانی تاکید کرد: پیش از این، دستورالعمل انتشار محتوای تبلیغاتی نیز از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ و بر اساس آن، نحوه انتشار محتوای تبلیغاتی چارچوب انتشار انواع محتوا در حوزه تبلیغات را ترسیم شده است.

بدین ترتیب، تمامی فعالیت‌های تبلیغاتی در چهار رسته «تبلیغات فضای مجازی»، «تبلیغات پخشی و سمعی و بصری»، «تبلیغات محیطی» و «تبلیغات چاپی» ملزم به دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند.

کد خبر 6087981

دیگر خبرها

  • بدمستی در برابر مست عشق
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر
  • آنچه در پی صدور مجوز اکتشاف معدن سرچهان رخ می‌دهد
  • بدمستی در برابر مست عشق 
  • تخریب جایگاه‌های غیرمجاز و غیر بهداشتی عرضه و کشتار دام در گلسار
  • وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رود
  • صدور رای برای بیش از ۹۵ درصد از پرونده‌های تخلف طرح شده در تعزیرات گلستان
  • یک گردش خوشمزه در نصف‌جهان
  • تبدیل به ضایعات بیش از ۳ هزار کیلوگرم گوشت مرغ در بیرجند
  • دستورالعمل جدید صدور پروانه فعالیت کانون‌های تبلیغاتی ابلاغ شد