Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-ارتفاعات استراتژیک قره‌باغ به کنترل باکو در آم باکو امروز (شنبه) مدعی شد که نیروهای جمهوری آذربایجان ارتفاعات استراتژیکی در قره‌باغ را تحت کنترل خودشان درآوردند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از اسپوتنیک، درگیری‌ها در قره‌باغ با وجود دو آتش‌بسی که میان ارمنستان و جمهوری‌ آذربایجان با میانجیگری روسیه در اوایل همین ماه حاصل شد، ادامه دارد و طرفین یکدیگر را به نقض این توافق‌ها و ادامه خصومت‌ها متهم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با ابراز امیدواری برای برقراری آتش بس فوری در قره باغ، مواضع روسیه و فرانسه را بازگو کرد که بخشی از گروه مینسک هستند.
درگیری‌ها در قره باغ از 27 سپتامبر آغاز شد، زمانی که باکو و ایروان یکدیگر را به حملات علیه نیروها و اهداف غیرنظامی در این منطقه متهم کردند. سران روسیه،‌ آمریکا و فرانسه از طرفین خواسته‌اند بدون پیش شرط گفت‌وگوها را آغاز کنند.

فرمانده نیروی زمینی سپاه: هیچ خطری کشور را تهدید نمی‌کند
فرمانده نیروی زمینی سپاه گفت: با وجود اصابت تعدادی از گلوله‌های منازعه قره‌باغ به داخل خاک ایران، امنیت بر مرز‌ها حاکم است و هیچ خطری کشور را تهدید نمی‌کند.
 بنا به اعلام سپاه‌نیوز، سردار سرتیپ پاسدار محمد پاکپور در بازدید میدانی از مناطق مرزی غرب کشور در خداآفرین، وضعیت منطقه مورد مناقشه و محل اصابت راکت‌های کشور‌های درگیر به داخل کشورمان و همچنین وضعیت منطقه و مرز‌های استان را مورد بررسی قرار داد.
فرمانده نیروی زمینی سپاه در این بازدید میدانی ‌از نزدیک به بررسی تاثیر آتش منازعات باکو و ایروان بر سر قره‌باغ در زندگی مردم مرزنشین خداآفرین پرداخت.
 پاکپور در این بازدید گفت: با وجود اصابت تعدادی از گلوله‌های منازعه قره‌باغ به داخل خاک ایران، امنیت بر مرز‌ها حاکم است و هیچ خطری کشور را تهدید نمی‌کند.
 
الهام علی اف: حتی یک نیروی خارجی در خاکمان نیست
علی اف در خصوص اینکه آیا نیروی نظامی خارجی برای کمک به ارتش جمهوری آذربایجان از سوریه به قره باغ منتقل شده است؟ گفت: در خاک آذربایجان حتی یک نظامی خارجی پیدا نمی‌شود.
 الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان در مصاحبه با نشریه فرانسوی فیگارو در خصوص وضعیت جنگ در قره باغ گفت: ما امروز هم آماده توقف فعالیت نظامی خود هستیم. روز دهم اکتبر در مذاکرات مسکو این موضوع را گفتم. تنها شرط آن است که ارمنستان به حملات خود پایان دهد. پس از آن دیپلماتها فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.
وی افزود: ما پیشنهاد گروه مینسک را پذیرفته ایم و ارمنستان نیز باید آن را قبول کند. باید این اتفاق رخ دهد تا وارد میز مذاکره شویم.
رئیس جمهور آذربایجان با بیان اینکه بازگشت نیروهای نظامی به مواضع سابق گذشته است، گفت: اقدام نظامی را ارمنستان آغاز کرد. باکو نیز پاسخ مناسب را داد و بخشی از خاک اشغالی را آزاد کرد و این اقدام را ادامه خواهد داد. موضع ما روشن است؛ ارمنستان حملات خود را پایان ندهد ما به آزاد سازی خاکمان ادامه خواهیم داد.
علی اف در خصوص اینکه آیا نیروی نظامی خارجی برای کمک به ارتش جمهوری آذربایجان از سوریه به قره باغ منتقل شده است، گفت: در خاک آذربایجان حتی یک نظامی خارجی پیدا نمی شود. از همان ساعات اولیه حملات ارمنستان، اردوغان صراحتاً حمایت سیاسی خود از ما را اعلام کرد. اما اردوغان خواستار اجرای قطعنامه های سازمان ملل است. این قطعنامه ها خواستار خروج ارمنستان از مناطق اشغالی است.

آمریکا تکلیف حمله به قره‌باغ را روشن کرد
 مشاور امنیت ملی آمریکا به دنبال دیدار با وزرای امور خارجه ارمنستان و آذربایجان در واشنگتن ضمن رد یک راه‌حل نظامی برای درگیری‌ها در منطقه قره‌باغ، خواستار حل این بحران در چهارچوب گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا شد.
به گزارش خبرگزاری تاس، رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی آمریکا پس از دیدار با جیحون بایراموف، وزیر امور خارجه آذربایجان در بیانیه‌ای گفت: هیچ راه‌حل نظامی برای درگیری‌ها در قره‌باغ وجود ندارد. در جریان این نشست ابتدا بر برقراری یک آتش‌بس فوری و سپس بر بازگشت به مذاکرات در چهارچوب گروه مینسک و رد بازیگران خارجی برای جلوگیری از تشدید بی‌ثباتی‌ هر چه بیشتر اوضاع تاکید کردم.
وی همچنین در جریان دیدار با زهراب مناتساکانیان، وزیر امور خارجه ارمنستان بر لزوم برقراری یک آتش‌بس فوری و بازگشت به مذارکرات در چهارچوب گروه مینسک تاکید کرد.
اوبراین گفت: تا زمان حل این بحران، آمریکا به تلاش‌های دیپلماتیک جدی خود در تمامی سطوح ادامه خواهد داد.

شروط الهام علی‌اف برای آتش‌بس با ارمنستان
 رئیس‌جمهوری آذربایجان گفت، کشورش برای آتش‌بس آماده است اما حل و فصل مسالمت‌آمیز این رویارویی مرگبار را وابسته به اقدامات طرف مقابل دانست.
با تشدید تنش‌ها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر قره‌باغ که صدها کشته بر جای گذاشته و خطر ورود قدرت‌های منطقه‌ای از جمله ترکیه و روسیه هم به آن وجود دارد، وزیر خارجه آمریکا دیداری با وزرای خارجه دو طرف داشت تا راه‌حل دیپلماتیک برای این درگیری را بررسی کند.
در همین حال الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان در مصاحبه‌ با شبکه خبری فاکس نیوز گفت کشورش برای زمین گذاشتن سلاح‌هایش آماده است. علی‌اف گفت: ما برای موافقت با آتش‌بس آماده‌ایم.
او چنین اقدامی را به خروج ارمنستان از آنچه “سرزمین‌های مرزی اشغالی” توصیف کرد، مشروط دانست. دو آتش‌بس پیشین در جریان حدود چهار هفته نبرد مرگبار بی‌نتیجه مانده‌اند.
باکو بابت آنچه ادعا می‌شود تلفات غیرنظامی در این درگیری باشد، مورد انتقاد بین‌المللی قرار گرفته است. ساختمان‌های مسکونی و حتی یک کلیسای معروف هدف آتش قرار گرفته‌اند. جمهوری‌ آذربایجان تاکید می‌کند ارمنستان هم اقدامی مشابه انجام می‌دهد. رئیس‌جمهوری باکو تاکید دارد که این خرابی عامدانه نیست.
الهام علی‌اف گفت: ما علنا گفتیم که تلافی خواهیم کرد اما در میدان نبرد. ما غیرنظامیان را نمی‌کشیم. ما اماکن مذهبی را هدف نمی‌گیریم.
او همچنین درباره جانبداری برخی کشورها گفت: موضع ما این است که تمام کشورهای منطقه باید از مشارکت مستقیم در این درگیری دور بمانند. ما کاملا با “بین‌المللی‌سازی‌” این درگیری مخالفیم. ما به مزدور نیازی نداریم. همه این‌ها اخباری جعلی با هدف تخریب وجهه کشور ما و تضعیف شجاعت سربازان در میدان نبرد است.
رئیس‌جمهوری آذربایجان درباره تلاش مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا برای گفت‌وگو با طرفین درگیر گفت: هر انگیزه‌ای به منظور پایان دادن به خصومت از حمایت ما برخوردار است. موضع صریح رئیس جمهور ترامپ مورد حمایت من و همچنین مردم آذربایجان است.
صحبت‌های علی‌اف در حالی مطرح می‌شود که ترامپ در کنفرانس مطبوعاتی جمعه، ارمنستان را مورد ستایش قرار داد و به جمهوری آذربایجان اشاره‌ای نکرد. علی‌اف بار دیگر در پاسخ به اینکه آیا یک راهکار مسالمت‌آمیز را امکان‌پذیر می‌داند، گفت:‌ قطعا اطمینان دارم اما این به طرف مقابل بستگی دارد.

ترامپ به مذاکرات قره‌باغ می‌پیوندد
رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد به مذاکرات حل و فصل مناقشه قره‌باغ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان می‌پیوندد.
دونالد ترامپ اواخر روز جمعه اعلام کرد قصد دارد به مذاکرات میان دولت‌های ایروان و باکو بر سر منطقه قره باغ بپیوندد. رئیس جمهور آمریکا بدون آنکه جزئیات بیشتری ارائه کند، تنها به ذکر این گفته اکتفا کرد.
رئیس جمهور آمریکا با اشاره به حضور وزرای خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان در واشنگتن گفت مذاکرات ناگورنو-قره باغ پیشرفت خوبی داشته است. وزرای خارجه آن‌ها در واشنگتن هستند و با مایک پمپئو دیدار خواهند کرد. همچنین روابط خوب آمریکا با ارمنستان را یادآور شد.
پیشتر آدام شیف، رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا خواستار به رسمیت شناختن منطقه قره باغ شد. شیف در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: من به طور رسمی از دولت آمریکا می‌خواهم استقلال قره باغ کوهستانی را به رسمیت بشناسد. واشنگتن دست روی دست نخواهد گذاشت تا جمهوری آذربایجان و ترکیه به جنگ علیه این منطقه بپردازند و با کشتار صد‌ها نظامی و غیر نظامی، باعث آواره شدن هزاران نفر شوند.
پیش از این مسکو تلاش‌های بسیاری برای میانجیگری مناقشه قره باغ صورت داد. اما انعقاد دو آتش بس میان باکو و ایروان با نقض مکرر از سوی دو طرف دنبال شد.
وخامت روابط میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان به پایان دوران شوروی سابق باز می‌گردد؛ زمانی که «کشتار سومقاییت» (که در آن ساکنان ارمنی شهرک ساحلی سومقاییت در جمهوری شوروی سوسیالیستی آذربایجان یکی از جمهوری‌های تشکیل‌دهنده اتحاد جماهیر شوروی آن زمان، در اواخر فوریه 1988 هدف گرفته شدند) به وقوع پیوست.
منطقه ناگورنو قره باغ در جنوب شرق جمهوری آذربایجان از نظر سازمان ملل متحد، بخشی از خاک این کشور به شمار می‌آید، اما بیش از یک ربع قرن است که در کنترل جدایی طلبان مورد حمایت ارتش ارمنستان قرار دارد.
به نظر می‌رسد مقامات دولتی آمریکا پس از مدت‌ها سکوت نسبت به مناقشه قره باغ، قصد بازگشت به رویکرد دیرینه خود یعنی مداخله جویی در امور دیگر کشور‌ها را دارند. آمریکا مدعی است قصد دارد از حجم درگیری‌ها بکاهد و ضمن ایجاد توافق بین دو طرف درگیری، آتش بس را در منطقه قره باغ حاکم کند.

درخواست نماینده آمریکا برای برسمیت شناختن قره باغ
رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه از دولت این کشور خواست تا استقلال منطقه قره‌باغ کوهستانی را برسمیت بشناسد.
 «آدام شیف» رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه از دولت این کشور خواست تا استقلال منطقه قره‌باغ کوهستانی برسمیت شناخته شود.
وی در پیامی در توئیتر نوشت: «من رسما از آمریکا می‌خواهم تا استقلال جمهوری آرتساخ (قره‌باغ کوهستانی) را برسمیت بشناسد.»
شیف اضافه کرد که آمریکا بیکار نخواهد نشست تا جمهوری آذربایجان و ترکیه به جنگ علیه منطقه قره‌باغ کوهستانی پرداخته و صدها نظامی و غیرنظامی را کشته و ده‌ها هزار نفر را آواره کنند.
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که «جیحون بایرام‌اف» وزیر خارجه جمهوری آذربایجان روز جمعه با «مایک پامپئو» همتای آمریکایی خود دیدار و گفت‌وگو کرد.
از سوی دیگر، پامپئو با «زهراب مناتسکانیان»، وزیر خارجه ارمنستان نیز جداگانه دیدار و گفت‌وگو داشت.
این دیدارها بنا به دعوت ایالات متحده آمریکا با هدف کاهش تنش و حصول آتش بس در منطقه قره باغ کوهستانی صورت گرفته بود.
دیدارهای جداگانه بین وزیران خارجه آمریکا، جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان در باره تنش اخیر در حالی است که طرف‌های درگیر دو نوبت با میانجیگری روسیه در مسکو دیدار کرده و دو مقطع بر سر آتش‌بس به توافق رسیدند؛ آتش‌بسی که پایدار نبود و طرفین یکدیگر را به نقض آن متهم کرده‌اند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: قره باغ ارمنستان آذربایجان منطقه قره باغ کوهستانی مجلس نمایندگان آمریکا جمهوری آذربایجان خارجه ارمنستان الهام علی اف درگیری ها نظامی خارجی رئیس جمهوری وزیر خارجه رئیس جمهور گروه مینسک قره باغ روز جمعه آتش بس راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۶۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیر گذار

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، در نخستین کنگره بین‌المللی زنان تاثیرگذار، ارمنستان نامزد برگزاری دومین اجلاس بین‌المللی بانوان تاثیر گذار شده بود و حالا در سفر رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کشورمان به ارمنستان، خانم ژانا آندراسیان وزیر آموزش علوم فرهنگ و ورزش جمهوری ارمنستان برای برگزاری این کنگره اعلام آمادگی کرد.

حجت‌الاسلام محمد مهدی ایمانی‌پور در سومین روز سفر خود به ارمنستان با خانم ژانا آندراسیان وزیر آموزش علوم فرهنگ و ورزش جمهوری ارمنستان دیدار داشت و در این دیدار زمینه‌ها و ظرفیت‌های فرهنگی بین دو کشور بررسی شد.

در این دیدار سبحانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان، اسدی‌موحد رایزن فرهنگی ایران در ارمنستان، مصطفوی مدیرکل حوزه اسناد بین‌المللی و دیوسالار معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را همراهی می‌کردند.

چنین نشست‌های از بعد دیپلماسی همسران مقامات کشورها حائز اهمیت است که دور دوم این کنگره در ایروان پایتخت ارمنستان برگزار خواهد شد.

اواخر دی‌ماه ۱۴۰۱ ، به ابتکار جمیله علم‌الهدی همسر ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران، نخستین کنگره بین‌المللی بانوان تاثیرگذار در تهران برگزار شد. در این کنگره ۳۰۰ مهمان خارجی از بانوان تاثیرگذار و عمدتا سطح بالای کشورهایی چون ارمنستان، چین، استرالیا، سریلانکا، تایلند، پاکستان، کامرون،صربستان، سوئد، بلغارستان، آفریقای جنوبی، ترکمنستان، سوریه، لبنان و روسیه حضور داشتند.

این نشست در سه سطح شخصیت‌های فرهنگی، علمی، وزیران و بانوان اول و نیز سلبریتی‌ها برگزار شد و همسران مقامات عالی‌رتبه از جمله همسر نخست‌وزیر ارمنستان، بورکینافاسو، عراق، قرقیزستان، صربستان، گینه، نیجریه، سریلانکا و رییس شورای مرکزی زنان ترکمنستان همچنین فرستاده ویژه رییس جمهور سوریه سخنرانی کردند.

یکی از دستاوردهای این کنگره امضا ۱۰ سند و تفاهم‌نامه دوجانبه بود، نمایشگاهی نیز از دستاوردهای بانوان ایرانی در حاشیه این اجلاس برپا شده بود.

 

دیگر خبرها

  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیر گذار
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیرگذار
  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است