Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@16:39:13 GMT

«جیغ» رنگ باخته احیا شد

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۴۶۹۸۶

«جیغ» رنگ باخته احیا شد

تابلو «جیغ» اثر معروف ادوارد مونک که رنگ‌هایش رو به فرسایش گذاشته بود، اکنون بار دیگر احیا شده و به حالت اولش بازگشته است.

به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، تابلو «جیغ» معروف‌ترین اثر ادوارد مونک نقاش نروژی است. در این تابلوی مشهور شخصی در مرکز نقاشی ایستاده و در حالی‌ که سرش را میان دو دست گرفته، فریاد می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شخص مضطرب در اسلو پایتخت نروژ و نزدیکی تنگه کریستینا ایستاده است. خورشید در حال غروب کردن است و رنگ‌های قرمز و زرد بر تابلو چیره شده‌اند.

این تابلو از مشهورترین تابلوهای دوره مدرنیسم اروپا به شمار می‌رود که نمادی از اختلالات روانی، نگرانی‌ و ناامیدی است که بر زندگی انسان مدرن سایه انداخته است.

مونک درباره این نقاشی توضیح داده است: روزی در حال پیاده روی بودم. شهر در سویی بود و در زیر پایم آبدره قرار داشت. احساس خستگی و بیماری کردم. به آن سوی آبدره خیره شدم؛ خورشید در حال غروب کردن بود و ابرها به رنگ خون درآمده بودند. احساس کردم صدای جیغی از طبیعت شنیده می‌شود؛ انگار که من این صدا را شنیده بودم. این تابلو را کشیدم. ابرها را به رنگ خون واقعی کشیدم و اینگونه تابلو «جیغ» پدید آمد.

این نقاش برای ترسیم این تابلو درسال ۱۹۱۰ از رنگ‌های مختلف روغن و پاستلی استفاده کرده است تا قدرت رنگ‌ها را نمایش دهد اما این ترکیب رنگ‌های مختلف سبب شده تا به مرور زمان رنگ‌ها تغییر شکل داده و فرسایش پیدا کنند.

به مرور زمان رنگ‌هایی که نشانی که از طبیعت و زندگی بودند رو به فرسایش گذاشتند به ویژه پس از آنکه این تابلو نقاشی بارها مورد سرقت قرار گرفت.

یکی دیگر  از دلایل فرسایش رنگ‌های تابلو این است که این اثر هنری مدت‌ها در موزه مونک به نمایش گذاشته شده و بازدیدکنندگان از نزدیک به مشاهده آن پرداخته اند و رطوبت حاصل از تنفس آن‌ها به تابلو آسیب رسانده است.

طبق بررسی‌هایی که در آزمایشگاه تحلیل علمی هنرهای زیبای نیویورک صورت گرفته، رنگ‌های زرد این تابلو به مرور زمان به سفید تبدیل شده و برخی دیگر از تغییرات هم در آن قابل مشاهده است.

از ابتدای سال ۲۰۰۶ میلادی برای جلوگیری از روند فرسایشی تابلو «جیغ» نمایش این تابلو برای عموم محدود شده است. اکنون این تابلو در انبار موزه با نوری کم که به صورت غیرمستقیم به آن می تابد و حرارت ثابت ۱۸ درجه سانتیگراد و با رطوبت کمتر از ۵۰ درصد در حال نگهداری است.

محققانی که دلایل فرسایش تابلو «جیغ» را بررسی کرده ‌اند متوجه شدند که زنگ‌ها به مرور به بلورهای سفیدی تبدلی شده و سپس از بین می‌روند. این تغییر در قسمتی از آسمان و گردن شخصی که در حال جیغ زدن است اتفاق افتاده، به این صورت که قسمت‌هایی از آسمان به رنگ سفید مات تبدیل شده است.

مححققان پیشنهاد کرده‌اند که تابلو در رطوبتی بین ۴۵ تا ۵۰ درصد نگهداری شود و این شرایطی است که اکنون برای تابلو فراهم شده است.

نتایج این تحقیقات سبب شد تا تابلو «جیغ» ترمیم شده و به شکل اولش بازگردد و بار دیگر قابلیت نمایش برای عموم را داشته باشد. همچنین این تحقیقات کمک کرد تا در نمایش دیگر آثار هنری هم دقت بیشتری صورت بگیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تابلو جیغ ادوارد مونک رنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۶۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«طاووس خانم و ازدواج‌هایش» روی صحنه می‌رود

نمایش «طاووس خانم و ازدواج‌هایش» به کارگردانی علی ژکان و تهیه‌کنندگی لیلا فریدنی از دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه در سالن اصلی فرهنگسرای نیاوران روی صحنه می‌رود.

به گزارش ایسنا، علی ژکان از کارگردان‌های سینما و تئاتر ایران است، که کارگردانی کارهایی چون فیلم‌های سینمایی «مادیان»، «دخترک کنار مرداب»، «چهره به چهره»، «عیسی می‌آید»، «سایه به سایه» و  «اولین امضا برای رعنا» را در کارنامه دارد.

فرهاد بشارتی، شقایق رهبری، لیلا فریدنی، شاپور کلهر، رضا امامی، محمد جواد اکبری، علی ابراهیمی و داریوش سلیمی از جمله بازیگرانی هستند که در نمایش «طاووس خانم و ازدواج‌هایش» به ایفای نقش می‌پردازند.

در خلاصه داستان این اثر آمده است: «هوشنگ و طاهره سعی دارند با ازدواج دخترشان، بی‌پولی و بی‌درایتی خودشان را جبران کنند، اما در این مسیر اتفاقاتی رخ می‌دهد.»

نمایش «طاووس خانم و ازدواج‌هایش» تا آخر اردیبهشت ماه در سالن اصلی (خلیج فارس) فرهنگسرای نیاوران، هر شب ساعت ۲۱ روی صحنه می‌رود. علاقمندان به تماشای این اثر می‌توانند از سایت تیوال اقدام به خرید بلیت کنند.

از دیگر عوامل این نمایش می‌توان به امیر جاوید نیک(مجری طرح)، غلامحسین شاه‌علی(مشاور پروژه)، فرامرز بادرام‌پور(طراح صحنه و لباس)، وحید چهل امیرانی(آهنگساز)، محمد قومی(طراح گریم)، رضا سمیاری(عکاس) و حامد قریب (مشاور رسانه) اشاره کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیرمردِ دچار ایست‌قلبی در کوه‌های اطراف اشنویه احیا شد
  • ببینید | نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو
  • «طاووس خانم و ازدواج‌هایش» روی صحنه می‌رود
  • فیلم/ نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو
  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • معرفی شرکت احیا استیل فولاد بافت
  • نصب تابلو‌ها و علائم ترافیکی در کمربندی نسیم شمال 
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان احیا می‌شوند
  • تور سراسری تصویر ایران آغاز شد