Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین ، خداداد غریب‌پور، در این جلسه اظهار کرد: به‌تازگی با وزیر صنعت، معدن و تجارت مذاکراتی دربارۀ چگونگی رفع مشکلات به‌وجود‌آمده در بازار محصولات فولادی داشتیم و در آن دو پیشنهاد مطرح شد. پیشنهاد اول این بود که کل محصولات در بورس کالا عرضه شود و پیشنهاد بعدی درخصوص مدیریت و کنترل بازار بود تا از این طریق بتوانیم با حفظ روش قبلی، قیمت محصولات فولادی را کاهش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این خصوص گفت: با توجه به اینکه تمامی اسلب تولیدی کشور توسط گروه فولاد مبارکه و فولاد خوزستان تولید می‌شود، در این جلسه پیشنهاد شد که شرکت‌های فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و فولاد خوزستان اسلب بیشتری وارد بازار کنند و مدیریت بازار نیز به دست همین شرکت‌ها انجام شود.

غریب‌پور در همین زمینه از برگزاری جلسه‌ای دیگر با حضور وزیر صمت خبر داد و گفت: در این جلسه در خصوص پیشنهاد‌های ایمیدرو و شرکت‌های ذی‌نفع برای ساماندهی بازار فولاد تصمیم‌گیری شد.

وی خاطرنشان کرد: تا پیش از این، تصمیم‌گیری دربارۀ چگونگی فروش محصولات فولادی در کشور تنها در وزارت صمت متمرکز بود، اما از این‌ پس قرار است این اقدام با همکاری و نظرسنجی از تولیدکنندگان بزرگ فولادساز انجام شود.

غریب‌پور ادامه داد: یکی از پیشنهاد‌ها در خصوص تعیین قیمت و بازگرداندن ثبات به بازار محصولات فولادی این است که قیمت‌های بورس کالا طی چند سال گذشته بررسی و با قیمت‌های جهانی تراز شود. به این شکل که تفاوت قیمتی میان شمش با تیرآهن و میلگرد و... در بورس ایران مشخص و با بازار جهانی مقایسه شود.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو در ادامه یکی از پیشنهاد‌ها برای بهبود یافتن شرایط فعلی را خروج اسلب از بورس کالا با قیمت 5 درصد بیشتر از قیمت شمش خوزستان اعلام کرد و در تشریح این موضوع گفت: بعد از خروج این محصول از بورس کالا، فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و فولاد خوزستان نیاز نوردکاران را برطرف کنند تا آن‌ها بتوانند با حداکثر ظرفیت تولید به کار خود ادامه دهند، چراکه در شرایط فعلی شرکت‌هایی همچون فولاد کاویان، فولاد گیلان و فولاد سمنان با کمتر از 50 درصد ظرفیت خود تولید می‌کنند و برای تأمین مادۀ اولیه خود دچار مشکل شده‌اند.

به گفتۀ غریب‌پور، این اقدام می‌تواند به‌منظور حمایت از تولید ملی انجام شود. در واقع هدف این است که با خروج اسلب از بورس کالا، ورق تولیدی کشور به فولادسازانی که واحد نوردی دارند داده ‌شود تا آن‌ها بتوانند با ظرفیت 100 درصدی تولید کنند.

غریب‌پور اظهار کرد: تلاش ما بر این است که قیمت را به نفع مردم و عموم جامعه کاهش دهیم. یکی دیگر از پیشنهاد‌های  مطرح‌شده در این جلسه به هم وصل شدن سامانه‌های مختلف همچون بهین‌یاب، سامانۀ انبار، سامانۀ جامع تجارت و... بود که به عقیدۀ غریب‌پور این اقدام در صورت اجرایی شدن کمک بزرگی برای ساماندهی بازار محصولات فولادی خواهد کرد.

ظرفیت نوردکاران را به حداکثر می‌رسانیم

در ادامۀ این جلسه، حمیدرضا عظیمیان، مدیرعامل فولاد مبارکه نیز در خصوص پیشنهاد مطرح‌شده از سوی رئیس هیئت عامل ایمیدرو مبنی بر خروج اسلب از بورس اظهار کرد: تا به امروز قیمت اسلب 5 درصد بیشتر از نرخ شمش فولاد خوزستان بوده و خریداران آن به 4 تا 5 شرکت محدود می‌شوند. بنابراین با خروج اسلب از بورس کالا می‌توان بازار را مدیریت کرد و با در اختیار گذاشتن این محصول به تولیدکنندگان پایین‌دستی ظرفیت تولید نوردکاران را به حداکثر رساند.

وی افزود: این در حالی است که اکنون تعداد اندکی از نوردکاران اسلب را می‌گیرند و تبدیل به ورق می‌کنند و در مقابل تعداد زیادی از این نوردکاران ورق فولاد را خریداری می‌کنند، اما آن را به محصول نهایی تبدیل نمی‌کنند و در بازار آزاد به فروش می‌رسانند و در نهایت باعث التهاب در بازار می‌شوند.

به گفتۀ عظیمیان، اگر عرضه و تقاضا در بازار مدیریت شود و بتوانیم پاسخگوی 80 تا 90 درصد از نیاز باشیم، تمامی مشکلات و مسائل حل خواهد شد. به این شکل که فولاد مبارکۀ اصفهان، فولاد هرمزگان و فولاد خوزستان نیاز نوردکاران به ورق و اسلب را تأمین کنند و در مقابل نوردکاران نیز باید متعهد شوند که محصولات تولیدی خود را در بورس عرضه کنند.

مدیرعامل فولاد مبارکه ادامه داد: همچنین بهتر است سقف رقابتی در بورس کالا برداشته شود. با این روش می‌توان به شرایط قبل از سال 97 بازگشت و ثبات را به بازار آورد، چراکه امروز می‌بینیم با شرایطی که از سوی وزارتخانه و ستاد تنظیم بازار پدید آمده و سیستم بهین‌یاب گذاشته شده، بیشترین التهاب در بازار محصولات فولادی به وجود آمده و نوردکاران از آن به‌نوعی سوءاستفاده می‌کنند.

عظیمیان گفت: در نهایت باید تقاضا و همچنین خروجی تولیدی صنایع پایین‌دستی کنترل شود. همچنین بهتر است برای نوردکاران سقف قیمتی گذاشته شود و عرضه نیز در بورس کنترل گردد.

وی افزود: فولاد مبارکه آمادگی دارد تا قیمت ورق خود را در بورس کاهش دهد و حتی میزان عرضۀ خود را از میزان مشخص بیشتر کند، اما به شرط اینکه در ادامۀ کار، فولاد مبارکه بازندۀ این روند نباشد و کسانی هم که محصول را خریداری کرده‌اند با درصد مشخص و از پیش تعیین‌شده محصول تولیدی خود را در بورس عرضه کنند.

باید عرضه و تقاضا   قیمت بازار  را مشخص کند

طهمورث جوانبخت، معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه در این جلسه اظهار کرد: طی سال‌های گذشته، همواره تفاوت قیمت محصولات در بورس کالا و بازار آزاد کمتر از 5 درصد بوده، اما در شرایط فعلی می‌بینیم که در دو سال گذشته این درصد به 70 تا 80 درصد رسیده است.

وی ادامه داد: هر زمانی که بحث قیمت‌گذاری و تنظیم بازار مطرح‌شده، دچار مشکل شده‌ایم. این در حالی است که باید اجازه داد عرضه و تقاضا قیمت را در بازار مشخص کنند. از طرفی تعیین سقف قیمتی نیز مشکلات خاص خود را دارد که یکی از آن‌ها ابطال معاملات در بورس است. مشکل دیگر استفاده از سیستم بهین‌یاب است که قیمت بازار بر اساس آن تعیین می‌شود، اما در مقابل محصولات صنایع پایین‌دستی مشمول قیمت‌گذاری دستوری نیستند و همین امر مشکل‌ساز شده است.

به گفتۀ جوانبخت، می‌توان قیمت‌های جهانی فولاد (نسبت میلگرد و تیرآهن به شمش، نسبت کلاف گرم به اسلب و شمش و ...) را بررسی کرد و بر این اساس قیمت‌ها را در ایران تعیین و کنترل کرد.

معاون فروش فولاد مبارکه ادامه داد: درصورتی‌که اسلب در اختیار نوردکاران قرار نگیرد، التهاب بازار بیشتر خواهد شد. بنابراین بهتر است محدودیت‌ها برداشته شود و با اصلاح کردن قیمت پایه و برداشتن سقف قیمتی شرایط برای عرضۀ آن‌ها تغییر یابد.

پیشنهاد‌های مطرح‌شده

در نهایت در این جلسه خروج اسلب از بورس کالا و توزیع آن توسط سه فولادساز بزرگ، یعنی فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و فولاد خوزستان، به‌شرط تأمین حداکثری نیاز نوردکاران و رساندن ظرفیت تولید این صنایع به حداکثر مورد تأیید قرار گرفت. همچنین در جهت حمایت از مصرف‌کنندگان، عرضۀ مواد اولیه به واحدهای پایین‌دستی منوط به عرضۀ محصولات آن‌ها در بورس کالا شد.

یکی دیگر از مسائل مهم مربوط به صادرات محصولات فولادی بود و در این زمینه مقرر شد سه شرکت بزرگ فولادی 2.5 میلیون اسلب موردنیاز نوردکاران را تأمین و احصا نمایند و بتوانند مازاد آن را صادر کنند.

گفتنی است از دیگر درخواست‌های مطرح‌شده در این جلسه، تأمین مواد اولیه و انرژی موردنیاز فولاد مبارکه بود و در این زمینه، معاونت معدنی وزارت صمت مکلف شد اقدامات لازم را انجام دهد.

پربیننده ترین سود خالص ۱۰هزار میلیارد تومانی فملی طی شش ماه امکان همکاری ایران و چین در حفاری عمیق و عناصر نادر خاکی راه اندازی سنگ شکن باربرگشتی کارخانه تغلیظ میدوک ادامه مخالفت‌ها با قیمت‌گذاری دستوری فولاد عرضه کامل فولاد در بورس کالا و نداشتن سقف رقابت در دستور کار وزارت صمت است

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فولاد بورس ایمیدرو فولاد مبارکه اصفهان فولاد سازان بازار فولاد قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت بازار محصولات فولادی فولاد مبارکه بورس کالا پایین دستی پیشنهاد ها مطرح شده غریب پور مطرح شد شرکت ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۹۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_نسبت به روزهای گذشته نوسان چندانی ندارد، بیشتر خودروهای داخلی و مونتاژی تغییر قیمتی تجربه نمی‌کنند، اما در این میان برخی از محصولات بازار با افت‌وخیز ناچیز همراه شدند.

اطلس یکی از جدیدترین محصولات سایپا امروز سه میلیون تومان ارزان‌تر شده و با نرخ ۵۸۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

شاهین G با سانروف خودروی رده بالای این شرکت نیز افت هفت میلیون تومانی را به ثبت رسانده و با ۷۵۷ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

پژو پارس معمولی یکی از محبوب‌ترین‌های بازار داخلی امروز رکورد افزایش قیمت را زد و ۲۸ میلیون تومان گران‌تر از روز گذشته و با ۶۹۴ میلیون تومان معامله می‌شود.

تارا اتوماتیک V۴ یکی از سدان‌های لوکس ایران خودرو در بازار داخلی‌ها نیز امروز پنج میلیون تومان افت قیمت داشته و با یک میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۵۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۴۸ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۴۰ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۷۹۴ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۳۳ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۴۸ میلیون تومان، پژو پارس ۶۹۳ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۳۲ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۶۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک ۷۵۹ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۹۲۳ میلیون تومان، رانا پلاس ۶۳۵ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۸۰۷ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V۲ به قیمت ۹۸۲ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۸۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۴۷ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۵۷ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۳۹ میلیون تومان، کوییک S به قیمت ۴۳۶ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۵۸۷ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

در بازار خودروهای مونتاژی و وارداتی نیز نوسان زیادی دیده نمی‌شود.

ام‌وی‌ام X۲۲ پرو دستی یکی از ارزان‌ترین کراس‌اوورهای مونتاژی بازار، تغییری ندارد و با همان نرخ ۹۵۸ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

جک S۵ نیوفیس محصول محبوب کرمان موتور نیز امروز تغییر قیمتی نداشته و به قیمت یک میلیارد و ۶۸۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

ام‌وی‌ام X۵۵ Pro کراس‌اوور مونتاژی مدیران‌خودرو محصول پرحاشیه این روزهای بازار است که ۲۲ میلیون تومان نسبت به روز گذشته ارزان‌تر شده و با یک میلیارد و ۵۸۸ میلیون تومان معامله می‌شود.

هونگچی H۵ محصول وارداتی و لوکس گروه بهمن به شمار می‌رود که امروز با افت ۹۵ میلیون تومانی، رکورد کاهش قیمت را در بازار نصیب خود کرد و به کانال پنج میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومان رسید.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۵۸ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۲۶ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۱۰۵ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۴۲ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۴۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۵۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۸۸۵ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم یک میلیارد و ۹۶۰ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۶۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 750740

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • عوامل موثر بر قیمت ورق اکسین
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • قیمت روز محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سکه به کانال ۴۱ میلیون تومان بازگشت