Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@12:00:36 GMT

تاثیر دود بر کرونا

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۰۰۶۴

تاثیر دود بر کرونا

یک پزشک متخصص به بررسی تاثیر دود در روند درمان کرونا پرداخت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ علی‌جواد موسوی، پزشک متخصص با اشاره به اینکه هیچ دارویی وجود ندارد که بتوانیم با مصرف آن از ابتلای به کرونا جلوگیری کنیم، اظهار کرد: حرف اول و آخر زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است، این داروهایی که تبلیغ می‌شود بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد، اما می‌شود سیستم ایمنی بدن و ریه را تقویت کنیم و در این میان یکی از عوامل پیشگیری از بیماری‌های ریوی این است که آسیبی به ریه وارد نکنیم، مثلاً افرادی که سیگار، قلیان، الکل و یا مواد مخدر استفاده می‌کنند به طور قطع به ریه خود آسیب می‌رسانند و این باعث می‌شود که سیستم ایمنی بدن کاهش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: اما فاکتورهایی هم برای تقویت ریه و همچنین سیستم ایمنی وجود دارد از جمله ورزش، کاهش استرس، خواب خوب و تغذیه مناسب که می‌تواند جای داروها را بگیرد، به ویژه میوه‌ها، غذاهای دریایی، دانه‌های روغنی مثل بادام زمینی، سبزیجات تازه که حاوی آنتی‌اکسیدان‌های مفیدی برای مبارزه با ویروس‌ها و بالا بردن سیستم ایمنی بدن هستند. از نظر علمی دارویی وجود ندارد که سیستم ایمنی را بالا ببرد، برخی داروها مثل زینک، ویتامین دی، سی، یا امگا ۳ هست اما تأکید منابع علمی بر این است که از منبع غذایی حاوی این ترکیبات استفاده کنیم، مصرف این ویتامین‌ها حتماً باید تحت نظارت پزشک باشد چون خیلی از این‌ها ممکن است خودشان ایجاد مسمومیت کنند، مثلاً مصرف ویتامین دی اگر تحت نظارت پزشک نبوده و غلظتش در داخل خون مشخص نباشد، چون این دارو محلول در چربی است ممکن است در ارگان‌های مختلف نشسته و موجب مسمومیت شود، جالب است که خیلی از ویتامین‌هایی که تبلیغ می‌شود خودشان روی ریه اثرات بدی دارند و ممکن است موجب بیماری نسج همبند در داخل ریه شوند بدون اینکه سودی داشته باشند.

این پزشک متخصص همچنین در خصوص دود کردن موادی مانند اسفند در منزل نیست، یادآور شد: به طور کلی می‌گویم هرگونه دودی برای ریه مضر است اعم از سوزاندن اسپند، عنبر نساء را، بخور جوش شیرین، بخور سرکه سفید، عود و شمع در فضای بسته منزل می‌تواند آسیب جدی در داخل ریه ایجاد کند، دودها ویروس‌کُش نیستند اگر هم بکشند به دلیل کمبود اکسیژنی است که در محیط ایجاد می‌شود که این کمبود اکسیژن برای خود ریه هم بد است، در واقع آلودگی هوای داخل منزل به مراتب خطرناک‌تر از آلودگی هوای بیرون منزل است، حتی بخور هم جایگاهی در درمان ندارد، به ویژه زمانی که فرد کرونایی در منزل است بخور توصیه نمی‌شود چون ویروس را منتشر می‌کند، بخور در دوران کرونا در انتشار ویروس نقش مهمی دارد.

موسوی در خصوص استفاده از بخورات در دوران سرماخوردگی عنوان کرد: این بخورات به عنوان یک ماده حساسیت‌زا ممکن است به ریه آسیب برسانند. بخور سرد و گرم فرقی نمی‌کند، هیچ‌گونه بخوری توصیه نمی‌شود به جز در مواردی مثل گرفتگی‌های شدید حنجره بچه‌ها که به صورت موقت توصیه می‌شود، برای اینکه در این بخورات قارچ رشد می‌کند که خود عامل آلرژی است، معمولاً نیاز به ضدعفونی هوای منزل نیست و بهترین راه این است که پنجره‌ها باز بوده و تهویه مناسب داشته باشیم. آلودگی‌های داخل منزل به دلیل پخت و پز نیز می‌تواند باشد، بانوانی که مدت زیادی در کنار اجاق گاز هستند توجه داشته باشند دود ناشی از سوخت موارد فسیلی به ویژه در آپارتمان‌ها می‌تواند خطرناک شود، یا افرادی که از شومینه استفاده می‌کنند، لذا ما باید کاری بکنیم که حداقل استفاده را از مواد فسیلی داشته باشیم و تا آنجا که می‌شود از انرژی‌های برقی استفاده کنیم.

اوبا اشاره به اینکه آلودگی هوا نقش بسیاری در تضعیف سیستم ایمنی بدن دارد، تصریح کرد: آلودگی‌های شهری یک مسئله است، اما در مجامع علمی به آلودگی هوای داخل منزل بیشتر پرداخته می‌شود، چون ما در کاهش آلودگی داخل منزل خیلی نقش داریم مثلاً مصرف سیگار یکی از آنهاست، فردی که سیگار می‌کشد تا ۹ ساعت به دیگران آسیب می‌رساند یا مصرف هر بار قلیان معادل مصرف ۱۰۰ نخ سیگار است و عارضه آن در درازمدت حتی در افرادی که پدرشان از قلیان مصرف کرده قطعاً مشخص می‌شود، احتمال اینکه بچه‌هایی که پدرشان سیگاری و قلیانی هستند در آینده دچار سرطان ریه یا آسیب ریه شوند و یا اینکه ریه‌شان کوچک شود خیلی بالاست.

این فوق تخصص بیماری‌های ریوی در پایان با تأکید بر اینکه آسیب‌های ناشی از سیگار غیرقابل برگشت است، عنوان کرد: ولی نکته اصلی این است که هر زمان آن را قطع کنیم از اثرات تخریبی و عوارض بعدی جلوگیری کردیم، بنابراین هر جا قطع کنیم کمک بزرگی به ریه کردیم ولی متأسفانه آسیب‌های وارد شده غیرقابل برگشت است، به طور کلی حجم ریه در افراد نرمال بعد از ۲۵ سالگی هرسال ۲۵ سی‌سی کم می‌شود، در افراد سیگاری این مقدار به ۷۵ تا ۸۰ سی‌سی می‌رسد، حالا اگر فردی سیگار را قطع کند این کاهش حجم همانند افراد نرمال خواهد شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا سیستم ایمنی بدن داخل منزل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۰۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود

حجت الاسلام هادی شیرازی مدیرعامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره حال و هوای این نمایشگاه در سال‌های گذشته گفت: شروع دوباره نمایشگاه بعد از قصه ویروس منحوس کرونا، شجاعتی می‌خواست که الحمدلله اتفاق افتاد و روال خوبی را پی گرفت و به نظر بنده سال به سال هم رشد کرد و مردم به نسبت سال‌های قبل استقبال بهتری داشتند. هرچند هنوز به آن سال‌های قدیمی‌تر و گذشته که خیلی اهالی هنر و ادب حضور چشمگیرتری داشتند و فضای شیرین‌تری نسبت به سال‌های نزدیک‌تر ما داشت، نرسیده ولی امیدوارم که این جریان نیز رخ دهد و آن حالت پدری که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه فرهنگ می‌رود، اتفاق بیفتد.

وی درباره استقبال مخاطبان از این رویداد فرهنگی گفت: مردم با نمایشگاه کتاب قهر نیستند، اما مسأله کتاب باید بیشتر به عنوان یک نیاز جا بیفتد. هرچقدر اقتصاد مردم و خانوارها کوچک شود، تاکید بر کتاب به عنوان یک نیاز اساسی سخت‌تر می‌شود. باید بین همه مردم این نکته را جا بیندازیم که کتاب یک مسئله حل کن است و نیازهای آدمی را در مسیر زندگی حل می‌کند.

حجت‌الاسلام شیرازی افزود: در حال حاضر چند جایگزین برای کتاب پیدا شده است که یکی از آنها فضای مجازی و آموزش‌هایی در این فضاست. این فضا به نحوی جایگزین کتابخوانی مردم شده است که جایگزین دقیقی نیست؛ هر چیزی باید سر جای خودش قرار بگیرد. در عین حال مردم با کتاب آشتی‌اند، با نمایشگاه کتاب هم مشکلی ندارند ولی باید این اتفاق درست و جامع رخ دهد و مردم جایگاه کتاب را درک کنند تا نمایشگاه کتاب هم رونق اساسی به خود بگیرد.

وی درباره کیفیت کتاب‌ها در طی دوره‌های مختلف برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مسأله کیفیت کتاب یک موضوع نسبی است و به ناشران بستگی دارد. ممکن است یک ناشری کیفیت کارش را در طول این سال‌ها هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ تولید ارتقا داده باشد و ممکن است ناشرانی هم باشند که کیفیت کارشان مثل گذشته‌شان باشد. نمی‌توانم بگویم اتفاق مهمی در این سال‌ها رخ داده است. پیش از این در فضای ادبیات، فرهنگ و کتاب هر روز یک اتفاق و حرکت جدی ملی داشتیم، اما حالا به شدت جای خالی این حرکت‌ها حس می‌شود.

شیرازی افزود: مسایل صنعت نشر با یک یا دو ایده حل نمی‌شود. امروزه می‌گویند به دنبال رقم زدن زیرساخت‌ها هستند و این مسأله‌ای زمان بر است. اگر بخواهیم برای صنعت نشر اتفاق مبارکی بیفتد باید پای حرف جدی خود اهالی صنعت، به‌ویژه بخش خصوصی صنعت نشر نشست. اگر اهالی این حوزه و اهالی اکوسیستم نشر بگویند که دغدغه و مسئله‌شان چیست، آنگاه می‌توان به رخ دادن اتفاقات اساسی برای این صنعت امیدوار بود.

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی تهران برپا می شود.

کد خبر 6087681

دیگر خبرها

  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن