Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهاد حاجی‌مرادی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بررسی موضوع احتکار پیاز در شرایط موجود در اصفهان نیاز به تصمیم‌گیری ستاد تنظیم بازار کشور و استان دارد و در زمان حاضر فراوانی این محصول در بازار مشکل خاصی ندارد.

وی با تاکید بر اینکه اصفهان، تولید کننده عمده پیاز در کشور است و رتبه نخست را در این زمینه دارد، اظهار داشت: پیاز جیرفت از دی ماه به بازار می‌آید و تا آن زمان نیاز است که بخشی از محصولات پیاز اصفهان ذخیره‌سازی شود تا بتوان نیاز مردم را پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاجی مرادی با اشاره به اینکه پیاز محصول جیرفت به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی نیاز کشور باشد، تصریح کرد: اگر همه محصول پیاز اصفهان در زمان حاضر به بازار تزریق شود ممکن است تا یکی ۲ ماه آینده با کمبود آن و افزایش قیمت بیشتری مواجه شویم.

وی سطح زیر کشت پیاز در کشور را حدود ۲۹ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: پنج هزار هکتار از اراضی کشت پیاز با تولید سالیانه بیش از ۳۵۰ هزار تُن در استان اصفهان است و رتبه نخست کشوری را در این زمینه داریم.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان میزان تولید پیاز در کشور را حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تُن در سال اعلام و خاطرنشان کرد: میزان مصرف کشور نیز حدود یک میلیون تُن است و ۵۰۰ هزار تُن سطح اطمینان تولید می‌باشد.

حاجی مرادی درباره ذخیره‌سازی پیاز در برخی مناطق اصفهان مانند روستاهای اطراف فولادشهر توضیح داد: برخی از کشاورزان اصفهانی بدلیل خشکسالی‌های اخیر و بایر شدن زمین‌های خود اقدام به کشت پیاز در مناطق سردسیر کشور کرده و سپس محصولات برداشت شده را در زمین‌هایی در این منطقه یا برخی مناطق دیگر استان ذخیره‌سازی می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه این کشاورزان بطور سنتی و بر اساس رویه سال‌های گذشته این مقدار از محصول خود را به این شکل ذخیره‌سازی می‌کنند، تصریح کرد: با توجه به اینکه در فصل برداشت، قیمت محصول پیاز پایین است همه آن یکجا عرضه نمی‌شود بلکه مقداری از آن ذخیره شده تا به تدریج در بازار تزریق شود.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به اینکه صلاحیت تشخیص عنوان احتکار بر روی محصول پیاز به عهده سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و اداره کل تعزیرات حکومتی استان است، اضافه کرد: در صورتیکه انباری موجودی خود را اعلام نکند عنوان احتکار تلقی می‌شود ولی در چنین شرایطی انباری وجود ندارد و در زمین بایر و ملاء عام نسبت به ذخیره‌سازی اقدام شده است.

حاجی مرادی تاکید کرد: اگر این محصولات به تدریج عرضه نشده یا به هر دلیلی دچار سرمازدگی یا خسارت دیگر شود میزان عرضه به بازار تکاپوی تقاضای روز را نخواهد داشت.

وی میزان پیاز ذخیره شده به این شکل را حدود ۷۵ تا ۸۰ هزار تُن اعلام کرد.

حاجی مرادی همچنین گفت: اختلاف قیمت تولید تا مصرف کننده ناشی از ایرادهای موجود در زنجیره توزیع می‌باشد.

پیاز جزو نیازهای اساسی مردم است و تولید آن در استان اصفهان از ۲۴۴ هزار تن در سال ۹۲ به افزون به ۳۹۰ هزار تن در سال گذشته رسید.

استان اصفهان با دارا بودن ۵۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و با دارا بودن شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد.

مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای استان اصفهان در شرایط عادی ۸۰۰ هزار تُن برآورد می‌شود.

این خطه در زمینه تعداد ریزغده‌های سیب‌زمینی، تولید پیاز و کشت نشائی پیاز و گلرنگ رتبه اول، در محصولات جالیزی رتبه دوم، در سطح تولید محصول سیب زمینی و نیز خربزه رتبه سوم، تولیدات سبزی چهارم، ذرت علوفه‌ای و در تولید یونجه رتبه هفتم را داراست.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی بازار محصولات اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی بازار محصولات اصفهان وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی بازار محصولات اصفهان اخبار کنکور استان اصفهان ذخیره سازی حاجی مرادی هزار ت ن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۰۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد

جمال میرزایی اظهار داشت: تایر در بعضی از رینگ‌ها خریداری و برای افزایش قیمت در انبارک‌ها احتکار می‌شد که اکنون با تعادل در عرضه و تقاضا ظرف یک ماه آینده این بازار سیاه از بین خواهد رفت.

به گزارش ایرنا، وی افزود: کمبودی در عرضه تایر‌هایی با رینگ‌های ۱۳ و ۱۴ در بازار نداریم و با افزایش عرضه اکنون این تایر‌ها به میزان کافی در بازار موجود است.

میرزایی بیان کرد: مشاهده‌های میدانی نشان می‌دهد که تقاضا نسبت به رینگ‌های ۱۳ و ۱۴ کاهش یافته است.

عضو هیات مدیره انجمن صنعت تایر ایران تاکید کرد: با از بین رفتن بازار سیاه در ماه آینده قیمت تایر در بازار کاهشی خواهد شد.

میرزایی با اشاره به افزایش به صورت میانگین ۱۶ درصدی تایر‌های سواری گفت: با توجه به افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی ناشی از افزایش نرخ جهانی مواد اولیه، نرخ مواد اولیه داخل، انرژی و سایر عوامل و نهاده‌های تولیدی و براساس اخذ مجوز‌های قانونی و تصمیمات اتخاذ شده در انجمن صنفی صنعت تایر مقرر شد تا از پنجم اردیبهشت افزایش قیمت اعمال شود.

مدیر عامل گروه صنعتی بارز عنوان کرد: نرخ جهانی مواد شیمیایی از ۱.۲ به ۱.۷ دلار رسید که این امر باعث زیان‌ده شدن تولید شده است.

وی بیان داشت: تولیدکنندگان تایر در سال گذشته افزایش قیمتی نداشتند و این افزایش قیمت در امسال می‌تواند تولیدکنندگان را از زیان خارج و منجر به رونق تولید کند.

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • ذخیره‌سازی ۲۸۳۱ تن مرغ در سردخانه‌های مازندران
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید
  • نسخه آبی گوشی ردمی 13C 5G به زودی عرضه می‌شود
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • ذخیره‌سازی ۲۱ هزار و ۹۴۴ تن گندم مورد نیاز در چهارمحال و بختیاری
  • ۱۷ هزار تن توت فرنگی در مازندران تولید می‌شود