Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی با اشاره به گذشت نزدیک به ۹ ماه از شکل گیری ستاد ملی مقابله با کرونا، تشکیل این ستاد را نتیجه تدبیر هوشمندانه رهبر معظم انقلاب عنوان و با بی بدیل خواندن ظرفیت های ستاد ملی مقابله با کرونا از ابعاد حقوقی، اجرایی و جایگاه حاکمیتی، این ستاد را نهادی فرابخشی و مستقل از لحاظ حقوقی توصیف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زالی با بیان اینکه بخش زیادی از اختیارات این نهاد نوین متاثر از شورای عالی امنیت ملی کشور و منتج از اختیارات رهبر معظم انقلاب است، گفت: رهبر معظم انقلاب ضمن قدردانی از عملکرد و خدماتی که ستاد ملی کرونا با مدیریت مستقیم رییس جمهوری تاکنون در زمینه مقابله با کرونا و با وجود سختی ها و چالش هایی همچون تاثیر فصل سرما بر افزودن به دامنه بیماری و عالمگیر بودن این اپیدمی ارایه کرده است، تصریح کرده و اعتقاد داشتند که باید یک بخش مهم در استمرار ستاد ملی برای رصد و دیده وری محیطی عملیاتی شود تا مشخص شود مصوبات ستاد ملی تا چه حد جنبه عملیاتی پیدا کرده است.

ایشان پیشنهاد دادند که یک عقبه قرارگاهی عملیاتی به صورت میدانی ملحق به ستاد شکل بگیرد، تا با شکل گیری این عقبه عملیاتی و اجرایی شدن مصوبات این ستاد پیگیری شود و همچنین در مواردی که به هر دلیلی مصوبات ستاد با چالش های محیطی رو به روست، بازخوردی منطقی و پویا شکل بگیرد.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران یادآور شد: در پی فرمایشات دیروز  رهبر معظم انقلاب و با نگاه آسیب شناسانه ای که ایشان به مجموع عملکرد ماه های اخیر داشتند، این پیشنهاد با استقبال دولت رو به رو شد تا این عقبه به عنوان حلقه متصل اجرایی، عملیاتی و میدانی به ستاد ملحق شود.

وی افزود: متاسفانه چهره بسیار فراگیر، متکثر و فرسایشی که این ویروس در کشور ایجاد کرده به گونه ای است که بخش زیادی از توان و استطاعت دستگاه های اجرایی مصروف شده و با توجه به مزمن شدن این اپیدمی لازم است که با یک طراوت جدید همه دستگاه های اجرایی و ذی ربط حول مصادیق و منویات مجموعه ستاد ملی و به خصوص بخش تخصصی آن یعنی بخش های مربوط به وزارت بهداشت را عملیاتی کنند.

 زالی با بیان اینکه ساختار ستاد مقابله با کرونا به گونه ای است که سعی شده تمام دستگاه هایی که در این حوزه مداخله دارند، در این ستاد مشارکت کنند، گفت: آنچه که مورد مطالبه وزارت بهداشت در عرصه های سلامت است، حضور حداکثری همه دستگاه هاست و مساله مربوط به یک دستگاه نیست، البته این بدان معنا نیست که دستگاه ها کم کاری کرده اند، بلکه با توجه به شرایط سخت این ویروس لازم است که از تمامی ظرفیت های ملی بهره گرفته شود.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران معیار بندی و شاخص سازی برای همه دستگاه های اجرایی، قانونگذاری، قضایی و اداری را راهی برای سنجش عملکرد دستگاه های مرتبط با حوزه مقابله کرونا برای انجام وظایف محول شده عنوان کرد.

 وی شکل گیری کارگروهی در ستاد ملی مقابله با کرونا برای ارزیابی مستمر و دیده ورانه برای تحقق تعهدات دستگاه های اجرایی را پیشنهاد کرد و گفت: مطالبه مقام معظم رهبری شکل گیری ابتکارات جدید در حوزه مقابله با کروناست، اکنون فضای مقابله با ویروس به بازنگری و روش هایی مبتکرانه، خلاقانه و به هنگام نیاز دارد.

زالی در ادامه با اشاره به ظرفیت های علمی محققان و متخصصان این حوزه، نسبت به تحقق بسیاری از طرح های پژوهشی در این حوزه مقابله با کرونا ابراز امیدواری کرد.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران همچنین با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر لزوم استقبال از طرح های تحقیقاتی در حوزه کرونا به ویژه زمینه های واکسن و دارو، گفت: زمینه بروز بسیاری از خلاقیت ها در عرصه های مختلف از جمله بهداشت و درمان وجود دارد و باید بدانیم توفیق ما برای ریشه کن کردن این بیماری حتما از دالان بهداشت می گذرد.

وی با تاکید بر اهمیت اعتلای ظرفیت های بهداشتی و پیشگیری از بیماری به ویژه ردیابی بیماران و استفاده از گروه های مردم نهاد برای تحقق این امر، خواستار توجه ویژه به فعال سازی سیستم مراقبتی در حوزه بهداشت شد.

زالی با اشاره به ضرورت بازمهندسی سیستم مراقبتی حوزه بهداشت در کلانشهرها در تناسب با تغییرات شهرنشینی، کالبد سیستم مراقبتی بهداشت را دارای ظرفیت های گسترده برای بهبود وضعیت کنونی دانست.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران از تغییرات جدی در عرصه غربالگری در آینده خبر داد و درباره این تغییرات توضیح داد: در ابتدا دامنه افرادی که در حوزه ردیابی بیماران مورد توجه مراقبان سلامت قرار می گیرند افزایش خواهد یافت و دوم اینکه به قول ریاست جمهوری و وزیر بهداشت امیدواریم بتوانیم در زمینه تجهیز و لجستیک و انجام پیوست های روش های تشخیصی آزمایشگاهی، با قطعیت بیشتر به فازهای بعدی ورود کنیم.

وی نسبت به شکل گیری خیزش‌های جهادگونه برای ورود جوانان به عرصه واکسن و داروی کرونا در شرکت های دانش بنیان ابراز امیدواری کرد و افزود: از مهمترین تجربه های کشورهای موفقی که در ماه های اخیر توانسته اند بر این بیماری منحوس توفیقاتی پیدا کنند، بحث اعمال مداخلات بازدارنده و سلبی در رعایت اصول مدنی است. 

زالی با بیان اینکه توجه به مصالح جمعی در رعایت پروتکل های بهداشتی حتی در کشورهایی که رعایت حقوق شهروندی از اصول پررنگ مدیریتی است، الزامی و اولویت است، گفت: به نظر می رسد باید یک انضباط عمومی نسبت به رعایت پروتکل ها شکل بگیرد.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران با تاکید بر لزوم به کارگیری هر دو روش سلبی و ایجابی برای رعایت پروتکل های بهداشتی، گفت: لازم است حاکمیت اقدامات خود را صریح و به هنگام و در تناسب با منافع جمعی اعمال کند، در اپیدمی ها وزارت بهداشت در همه دنیا، در مرکزیت تصمیم گیری و تصمیم سازی ها قرار دارد و از این رو تعیین مصادیق محدودیت ها با وزارت بهداشت است.

لزوم حمایت از فعالان بخش‌های بهداشتی و درمانی کشور

وی یادآور شد: امروز فرزندان برومند این مرز و بوم در عرصه دانشگاه ها علوم پزشکی در بخش های بهداشتی و درمانی تن بر آتش زده اند و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری حمایت و پشتیبانی از این نیروهای خط مقدم ضروری است.

زالی همچنین با اشاره به نظر رهبر معظم انقلاب درباره ضرورت تامین نیروهای تازه نفس در حوزه بهداشت و درمان بر لزوم تامین اعتبارات دانشگاه های علوم پزشکی و بسیج نیروی انسانی تاکید کرد و افزود: تاکنون ابتلای حدود  ۳۰ هزار پرستار در سراسر کشور به کرونا و خارج شدن حدود ۶ هزار نفر از آنان را از مدار ارائه خدمات شاهد بوده ایم.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران حضور نیروهای انسانی داوطلب را نیز کارگشا دانست و گفت: در نخستین دوره این بیماری حضور نیروهای جهادی در بخش های مختلف بسیار پررنگ و کارگشا بود.

وی با بیان نقش تاریخی و تاثیرگذار فرمایشات رهبر معظم انقلاب در این روزهای سخت، عنوان کرد: کماکان ما وامدار مردم شریف و قدرشناس ایران هستیم؛ مردمی که سرمایه کشور هستند. این الفت و مهربانی حاکم در بین مردم بن مایه ارزنده ای برای اعتلای مسائل بهداشتی و درمانی داخل کشور است.

زالی با بیان اینکه مردم باید بیش از هر زمان دیگری در عرصه بهداشت و در حوزه بیماریابی همکاری های لازم را با مسئولان داشته باشند، گفت: کشور ما بعد از انقلاب از سیستم متقن و سازمان یافته بهداشتی برخوردار شد و همواره در طول سالهای اخیر مورد حمایت و تقدیر سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: طبق تاکیدات رهبر معظم انقلاب که کاملا فرمایشات ایشان علمی است، بیماریابی سریع، ردیابی بیماران، قرنطینه سازی و درمان زودرس اگر فراهم شود بیمار کمتر در شرایط وخیم قرار خواهد گرفت و بار بیمارستان ها و آمار مرگ و میر کاهش پیدا خواهد کرد. 
 
وی در خصوص اظهارات رییس جمهوری مبنی بر گسترش ویروس کنونی به عنوان فرم جهش یافته اروپایی، بیان کرد: این ویروس از نظر ساختاری ناپایدار است و اکنون یک دل مشغولی جهانی در خصوص نقاط متعدد و بالقوه قابل جهش در ویروس وجود دارد. تبادل جدی جهانی برای مقابله با آن وجود دارد و به نظر می رسد این ویروس در حال ظهور با چهره های متفاوت متناسب با شرایط بومی هر کشور است.

زالی ترددها از کشورهای اروپایی را یکی از عوامل موثر در این رخداد دانست و گفت: بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب مقرر شد کنترل های بیشتری بر این ترددها اعمال شود. البته حجم ترددها به صورت چشمگیری کاهش پیدا کرده است.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا تصریح کرد: امروز با همکاران نیروی انتظامی بر تشکیل کمیته مرزبانی گفت و گو کردیم تا با همکاری وزارت امور خارجه، انتظام ورودی ها و خروجی های کشور افزایش پیدا کند. البته تاکنون وزارت بهداشت تاکید بر انجام آزمایش PCR یا در کشور مبدا یا در کشور مقصد داشته است و سعی شد از ورود افراد علامت دار خودداری شود. 

وی افزود: مراقبان سلامت مستقر در فرودگاه ها همچنین مسافرانی که به کشور وارد می شدند و جواب تست آنان آماده نبود را ثبت می کردند تا در صورت مثبت بودن تست ردیابی صورت گیرد.

 فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در پایان عنوان کرد: با نظارت و مدیریت مستقیم رییس جمهوری بر فعالیت های ستاد ملی، به طور قطع تدابیری برای اعلام یکسان تصمیمات در کل کشور اتخاذ خواهد شد. البته کمیته اطلاع رسانی در ستاد در حوزه آگاه سازی و فضای مجازی باید فعال تر از قبل حرکت کنند.

برچسب‌ها ویروس کرونا معاونت ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهوری حسن روحانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سعید نمکی رهبر معظم انقلاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا معاونت ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهوری حسن روحانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سعید نمکی رهبر معظم انقلاب ویروس کرونا معاونت ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهوری حسن روحانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سعید نمکی رهبر معظم انقلاب اخبار کنکور فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران دستگاه های اجرایی رهبر معظم انقلاب مقابله با کرونا وزارت بهداشت دستگاه ها ستاد ملی شکل گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۱۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • ضرورت آرایش‌جنگی رسانه‌ها دربرابر رسانه‌های نظام سلطه
  • ضرورت آرایش جنگی رسانه‌های کشور در برابر رسانه‌های نظام سلطه
  • توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس