Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ عادی انگاری ویروس کرونا از طرف مردم باعث روند افزایشی مبتلایان و به خطر افتادن سلامت عمومی در جامعه است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، شیوع ویروس کرونا در جهان باعث شد تا مردم برای زندگی کردن و در امان ماندن از خطری جدی که جان‌شان را تهدید می‌کند، در اندیشه‌ی چاره‌ای جدید باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همان ابتدای شیوع ویروس کرونا و پیچیدگی این ویروس خطرناک کارشناسان معتقد بودند بهترین راه در امان ماندن رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و رعایت بهداشت است.

با ورود ویروس کرونا از اواخر بهمن ماه سال گذشته به کشور ایران، زنگ خطر برای مناطق محروم کشور به صدا درآمد، چرا که با توجه به ضعف امکانات و محدودیت‌ها احتمال وقوع بحرانی جدی و غیر قابل کنترل وجود داشت.

استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از قاعده ضعف امکانات در حوزه بهداشت و درمان مستثنی نبوده و با گزارش شدن اولین مورد مثبت کرونا در شهرستان کهگیلویه، مسولان امر با تمام توان پای کار آمدند و تمام تلاش خود را برای قطع کردن زنجیره کرونا بکار بستند.

هر چه از روزهای شیوع ویروس کرونا می‌گذشت، تعداد مبتلایان بیشتر و تعداد کادر درمان مبارز با ویروس کرونا نیز بیشتر می‌شد اما آنچه تا الان تمامی نداشته است، شمار مبتلایان به ویروس کرونا است.

محمد مهدی بانشی رئیس مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تعداد فوتی ها در استان به ما نوید وضعیت مطلوبی می‌داد و امیدوار بودیم با مدیریت صحیح بر کرونا غلبه کنیم، اما متاسفانه از تیرماه به بعد آمار مبتلایان و فوتی‌ها کرونا در استان رو به افزایش رفت.

روحانی: اگر واکسن روسی اختیاری باشد، شاید نزنم / هنوز در خصوص تزریق واکسن کرونا تردیدهایی وجود داردانتقاد نماینده بویراحمد از بانک‌ها/ پرداخت تسهیلات کرونا تمدید شدگزارش| نظر مردم کرج در مورد رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی برای پیشگیری از شیوع کرونا چیست؟

رئیس مرکز بهداشت استان علت عمده افزایش تعداد مبتلایان و فوتی‌ها در استان را بی‌توجهی مردم به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و حضور در مراسم‌های عروسی و عزا می‌داند.

با توجه به آمار و اطلاعات ارائه شده از طرف ریاست دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، آمار مبتلایان به ویروس کرونا در استان دوبرابر میانگین کشوری است، و این موضوع مهر تاییدی بر این ادعاست که کرونا بین مردم امری عادی تلقی می‌شود.

سعید جاودان سیرت رییس بیمارستان معین کرونایی مرکز استان، نیز علت عمده افزایش مبتلایان به کرونا را عادی انگاری و حضور افراد در دورهمی‌ها و اجتماعات شلوغ می‌داند و معتقد است که شیوع ویروس کرونا هم اکنون خانوادگی شده‌است و افراد بستری در بیمارستان‌های کرونایی بصورت خانوادگی هستند.

جاودان سیرت بیماریابی و انجام تست بیشتر به روی افراد و شناخت مبتلایان و قرنطینه و جلوگیری از حضور آنها در جامعه را بهترین راه برای قطع کردن زنجیره کرونا می‌داند.

پرویز یزدانپناه رییس دانشگاه علوم پزشکی استان نیز دلیل تعداد فوتی‌ها نسبت به مبتلایان کرونا در استان را انجام تست، و همت کادر پزشکی عنوان کرد و از مردم درخواست نمود برای سلامتی جامعه و داشتم زندگی آرام و سالم در مبارزه با کرونا مشارکت همگانی داشته‌باشند.

انتهای پیام/541/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا شیوع ویروس کرونا فوتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۱۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب

آفتاب‌‌نیوز :

از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بهزاد حاتمی افزود: کبد چرب الکلی در پی مصرف طولانی الکل ایجاد می‌شود و کبد چرب غیرالکلی عمدتا در زمینه سندرم متابولیک مثل چاقی، دیابت و چربی خون بالا فرد را مبتلا می‌کند.

وی با اشاره به این که کبد چرب یعنی رسوب چربی در کبد به میزانی که بیش از پنج تا ۱۰ درصد وزن کل آن را تشکیل می‌دهد، اظهارداشت: پیشرفت رسوب چربی در کبد ممکن است باعث ایجاد التهاب در سلول‌های کبدی و به دنبال آن به مرور باعث ایجاد فیبروز پیشرفته کبدی و سیروز شود.

این فوق تخصص بیماری‌های کبد و گوارش، ادامه داد: کبد چرب در اکثر موارد علامتی ندارد و بیمارانی که غالبا به طور اتفاقی سونوگرافی شکم به دلایل دیگر انجام می‌دهند متوجه چرب بودن کبد خود می‌شوند و یا در طی بررسی علت افزایش آنزیم‌های کبدی، کبد چرب تشخیص داده می‌شود.

وی با بیان این که کبد چرب در صورتی که علامت‌دار شود با نشانه‌هایی، چون احساس کسالت و خستگی، تهوع و درد یا ناراحتی مبهم در سمت راست بالای شکم خود را نشان می‌دهد، تاکید کرد: در صورتی که کبد چرب باعث التهاب و آسیب پیشرونده کبد شود می‌تواند منجر به بیماری پیشرفته کبدی یا سیروز شود.

وی ادامه داد: کبد چرب شایع‌ترین علت بیماری مزمن کبدی در کشور‌های غربی به حساب می‌آید و شیوع آن بین ۱۰ تا بیش از ۴۰ درصد (بطور متوسط ۲۵ درصد) است.

حاتمی در ادامه به شیوع بالای کبد چرب در ایران اشاره کرد و توضیح داد: این بیماری در کشور حتی از متوسط جهانی بالاتر است، طبق برخی آمار موجود شیوع کبد چرب در ایران حدود ۴۰-۳۰ درصد در جمعیت بالای ۱۸ سال است.

وی شایع‌ترین سن بروز کبد چرب را دهه چهارم و پنجم زندگی عنوان کرد و گفت: بیماری کبد چرب در مردان شایع‌تر است، ولی در عین حال برخی مطالعات نیز شیوع بالاتر کبد چرب در زنان را گزارش کرده‌اند.

این فوق تخصص بیماری‌های کبد و گوارش بالغین، ادامه داد: با توجه به سیر روزافزون شیوع اضافه وزن و چاقی در کودکان، به نظر می‌رسد که سن شیوع کبد چرب پایین‌تر شده است و افزایش شیوع کبد چرب در کودکان زنگ خطری است که باید توجه جدی به آن معطوف داشت.

وی افزود: پیروی از سبک غلط زندگی، کم تحرکی و استفاده روزافزون از تنقلات و غذا‌های آماده پر کالری (فست فود) از عوامل مهم افزایش شیوع کبد چرب در کودکان و بزرگسالان است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که اضافه وزن و چاقی، دیابت، چربی خون بالا و سندرم متابولیک از عوامل خطر عمده ابتلا به کبد چرب هستند، توضیح داد: برخی بیماری‌ها نیز از جمله کم کاری تیروئید، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، آپنه انسدادی در موقع خواب ممکن است با کبد چرب همراه باشند. همچنین برخی دارو‌ها نیز ممکن است باعث ایجاد کبد چرب شوند. عوامل ژنتیکی و تفاوت‌های قومی نژادی نیز در ایجاد کبد چرب نقش دارند.

وی همچنین درباره ضرورت درمان بیماری کبد چرب گفت: کبد چرب در صورت عدم درمان علاوه بر این که ممکن است باعث آسیب پیشرونده کبدی، سیروز کبدی، نارسایی کبدی و بالاخره سرطان کبد شود، به عنوان عامل خطر عمده برای بیماری‌های قلبی عروقی نیز به شمار می‌رود. نخستین و اساسی‌ترین اقدام درمانی برای کبد چرب، ورزش و کاهش وزن است.

حاتمی با اشاره به این که بیمارانی که اضافه وزن یا چاقی دارند باید با اصلاح شیوه زندگی خود، ورزش و رژیم غذایی به کاهش وزن مبادرت کنند، اضافه کرد: در این افراد کاهش وزن سریع به هیچ وجه توصیه نمی‌شود؛ به طوری که حتی ممکن است باعث تشدید آسیب کبدی نیز شود.

وی ادامه داد: میزان توصیه شده مجاز برای کاهش وزن ۰.۵ تا یک کلیوگرم در هفته است و در عین حال بهتر است این افراد روزانه حداقل ۴۵-۳۰ دقیقه ورزش متوسط (حداقل پنج روز در هفته) داشته باشند.

به گفته وی، در درصدی از افراد که اضافه وزن و چاقی نیز دارند (حدود ۲۰-۱۰ درصد) ممکن است کبد چرب ایجاد شود که در این گروه نیز ورزش منظم به بهبود کبد چرب کمک می‌کند.

حاتمی با تاکید بر کنترل مناسب قند خون در بیماران دیابتی و کنترل فشار خون و چربی خون به مبتلایان کبد چرب توصیه کرد: در برخی موارد نیز با تجویز پزشک استفاده از درمان دارویی ضرورت دارد.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود افراد مبتلا به کبد چرب از مصرف غذا‌های پرکالری و پرچرب و به ویژه پرکربوهیدرات مانند فست فود، شیرینی جات و نوشابه‌های گازدار و خصوصا الکل اجتناب کنند. مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه در این بیماران توصیه می‌شود، البته باید توجه داشته باشند مصرف بیش از حد میوه‌هایی که محتوای فروکتوز بالایی دارند نیز باید خودداری کنند.

حاتمی با بیان این که مصرف قهوه نیز در بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است، گفت: البته مصرف بیش از حد قهوه به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تاریخ‌سازی لورکوزن ادامه دارد؛ یکه‌تازی آلونسو و شاگردانش
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • زشت است جمعیتی در یک صنف مقدس(پزشکان) با عادی انگاری، دسته جمعی مجلس گناه برپا کنند | باید با عاملان عادی انگاری مجالس گناه قاطعانه برخورد شود
  • عادی انگاری شرب خمر توسط برخی افراد/ با مجالس گناه برخورد شود
  • انتقاد امام جمعه یاسوج از شراب‌خواری پزشکان در شیراز
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • مسی بازیکن ماه لیگ آمریکا شد؛ یکه‌تازی فوق‌ستاره در ینگه دنیا
  • حمایت از مردم غزه، راهی که همچنان ادامه دارد