Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-26@04:06:25 GMT

طبع، خواص، مضرات و مُصلح دارچین در ویکی آنا

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۳۶۲۸

طبع، خواص، مضرات و مُصلح دارچین در ویکی آنا

دارچین ادویه‌ای مشهور در تمام دنیاست که فواید زیادی برای سلامتی دارد.

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، دارچین پوست درختی است که تا 10 متر ریشه می کند برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهای به رنگ سفید است. پوست این درخت را کنده و معمولا پودر می کنند و در غذا یا به عنوان چای از آن استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 دارچین ادویه‌ای مشهور در تمام دنیاست که فواید زیادی برای سلامتی دارد، مانند کاهش ریسک دیابت، سرطان و بیماری قلبی.

 

 دو نوع دارچین وجود دارد:
 
کاسیا:
 که به آن دارچین معمولی می‌گویند و نوعی است که بیشتر مردم از آن استفاده می‌کنند.

سیلان: که به آن دارچین واقعی می‌گویند و طعمی سبُک‌تر داشته و تلخی‌اش نیز کمتر است.

هشدار

دارچین کاسیا، بیشتر در فروشگاه‌ها یافت می‌شود و نسبت به دارچین سیلان، بسیار ارزان‌تر است. مصرف دارچین کاسیا در مقادیر کم خطری ندارد اما مصرف زیاد آن می‌تواند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کند، زیرا حاوی مقادیر زیادی از ترکیبی به نام کومارین است.

پژوهش‌ها نشان داده که خوردن زیاد کومارین می‌تواند به کبد آسیب زده و ریسک سرطان را بالا ببرد. ضمنا، مصرف زیاد دارچین کاسیا، عوارض جانبی دیگری نیز دارد مثل:

آسیب کبد ریسک سرطان زخم دهان پایین آوردن قند خون مشکلات تنفسی احتمال تداخل دارویی


خواص و مضرات دارچین

کلیه را گرم می کند و ضعف کمر و پاها را ازبین می برد و کم خونی را درمان می کند. ضماد روغن دارچین برای درد مفاصل، لرزش دست‌ها، سردرد سرد و بسیاری از بیماری‌های سرد سر مفید است. دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگه می درد. دارچین باعث سبک شدن غذاهای دیرهضم می‌شود. استفاده از آن در آشپزی یا همراه با غذاهای سنگین مانند حلیم باعث هضم بهتر آن‌ها می‌شود.

دارچین یک عنصر محبوب در آدامس و دهانشویه ها است. خواص ضدالتهابی دارچین می تواند از دندان ها و لثه در برابر صدمه و آسیب محافظت کند و همچنین تنفس و بوی بد دهان را نیز از بین می برد. ماهی را می توان در ترکیب آبلیمو، دارچین و سایر ادویه خوابانده و بعد سرخ کرد تا رطوبت مضر آن کم شده و مزه بهتری نیز پیدا کند. بهتر است دارچین را به عنوان مکمل غذا استفاده کرد. استفاده از جوشانده یا دمنوش دارچین، به تنهایی گرمی زیادی به بدن می‌رساند که در برخی مزاج‌ها عارضه ایجاد می‌کند. اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید چای دارچین بهترین دارو است. دارچین شادی آور است. برای درمان افسردگی، غم و اندوه و کسلی کاربرد فراوانی دارد. ضد نفخ است و رطوبت‌های غلیظ را نرم و آماده دفع می‌کند. مصرف آن در بازکردن انسدادها موثر است. دارچین خاصیت عجیب دیگری درد و آن قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است و حتی می توان گفت که اثر پنی سیلین و آنتی بیوتیک را به مقدر زیادی دارا است. دارچین اثر آرام کننده و شاد کننده دارد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است و در حقیقت می توان گفت دارچین والیوم گیاهی است زیرا در دارچین ماده ای است بنام Cinnamodehyde که روی حیوانات و انسان اثر آرام بخش دارد.  اثر مهم دیگر دارچین پائین آوردن تب می باشد. دارچین خشک کننده و از بین برنده رطوبت های زائد بدن است، در نتیجه در رفع رطوبت مغز و ترشحات پشت حلق، آبریزش بینی و چرک گوش مفید است. ادرار آور و قاعده آور است. دارچین می تواند به طور طبیعی، خونریزی بیش از حد را متوقف کند و روند بهبودی را تسریع می بخشد. همچنین ادعا شده است که دارچین می تواند در ترشح سالم شیر مادر نیز تاثیرگذار باشد و می تواند به تخلیه ادرار نیز کمک کند. در کاهش پف عضلات بدن و صورت تاثیر دارد. چشم را جلا می‌دهد و باعث تقویت بینایی می‌شود. استفاده از دارچین برای این منظور باید زیر نظر طبیب باشد. مصرف متعادل آن در غذاها باعث تقویت تدریجی قوای جنسی نیز می‌شود. مطالعات و تحقیقات نشان داده است که عصاره دارچین می تواند به پیشگیری از آلزایمر کمک کند و تاثیرگذار باشد. دارچین می تواند به طور غیرمستقیم قند و چربی بدن را کنترل کند و یا حتی کاهش دهد. بعضی مطالعات اشاره کرده اند که این ادویه به مقاومت بدن انسولینی ها کمک می کند. دارچین گرمی بخش است و یکی از نوشیدنی‌های خوب برای فصل سرد دمنوش دارچین است. دارچین برای رفع سرفه‌های خلط دار و آبریزش بینی می‌تواند بسیار مفید باشد. روغن دارچین را می‌توان روی قفسه سینه و گلو ماساژ داد تا با نفوذ به داخل، اثرات مفید خود را روی دستگاه تنفسی اعمال نماید.

دارچین برای دور کردن حیوانات موذی مفید است و حتی گفته می‌شود به عنوان پادزهر برای سم عقرب می‌توان استفاده کرد. گرم مزاجان ممکن است در اثر استفاده زیاد از دارچین دچار سردرد شوند. مصرف دارچین یا زیاده روی در مصرف آن، ممکن است موجب سنگینی سر و سردرد شود، البته در همه اینگونه نیست و البته یک خاصیت هم دارد که رطوبت های زائد سر را رفع می‌کند. در برخی سنگینی سر می‌دهد و در برخی رطوبت سر را از بین می‌برد. این موضوع را باید پزشک تشخیص دهد. ممکن است در طولانی مدت باعث ایجاد مسمومیت و تجمع سم در بدن شود. در زنان باردار، به دلیل گرمی زیاد و قاعده آور بودن دارچین، سقط جنین و زایمان زودرس را به دنبال خواهد داشت. می‎تواند میزان قند خون را کاهش دهد. در افراد دچار حساسیت سبب ایجاد آلرژی و تحریک پوست می‎گردد. باعث آسیب رسی به کلیه و مثانه می‎شود.

 

طبع دارچین چیست؟

مزاج آن گرم و خشک است و باید در گرم مزاج‌ها با احتیاط مصرف شود.


مصلح دارچین چیست؟

مصرف به همراه کتیرا و مصطکی مصلح، کاهنده عوارض و بهبود دهنده خواص و مزاج دارچین است.


انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: خواص دارچین مضرات دارچین طبع دارچین دارچین می تواند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۳۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ دقیقه‌ای دوش بگیرید؛ مضرات حمام طولانی چیست؟

اگر از خشکی پوست رنج می‌برید و به دنبال راهی برای جلوگیری از التهاب و تحریک پوست هستید، مدت زمان استحمام خود را به حداقل برسانید.

دوش‌های کوتاه ممکن است آنطور که باید و شاید در نگاه شما قدرت تمیزکنندگی نداشته باشند، اما در مقابل این نکته را هم در نظر داشته باشید که دوش‌های طولانی‌تر می‌توانند پوست شما را کم‌آب کنند. افزون بر تعیین مدت زمان مناسب برای حمام، باید دمای آب را نیز در نظر بگیرید.

دوش گرفتن چقدر باید طول بکشد؟

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های امریکا (CDC)، میانگین زمان دوش گرفتن ۸ دقیقه است و اگر بیش از ۱۵ دقیقه زیر دوش می‌مانید، باید به فکر تغییر روتین حمام خود باشید.

پوست نیز مانند اندام‌های داخلی بدن به آب نیاز دارد و به گفته متخصصان پوست، حداکثر زمان توصیه‌شده برای دوش گرفتن حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه است؛ در واقع این زمان برای پاکسازی و آبرسانی پوست کافی است.

طبق استانداردهای پزشکی و علمی، اگر پوست خشکی دارید یا به اگزما دچار هستید، دوش‌های کوتاه‌تر با آب ولرم به شما توصیه می‌شود. علاوه بر این، اجتناب از دوش آب گرم در فصول سرد بسیار مهم است، زیرا گرما می‌تواند به سطح پوست آسیب برساند و می‌تواند منجر به التهاب و افزایش علائم اگزما شود.

معایب دوش‌های طولانی

هدف از دوش گرفتن، آبرسانی و تمیز کردن پوست است، اما بد نیست بدانید دوش آب گرم برای مدت طولانی، چربی‌های طبیعی پوست را از بین می‌برد، منافذ پوست را باز می‌کند و اجازه می‌دهد رطوبت از آن خارج شود؛ که مجموعه‌ی این عوامل در درازمدت سبب خشکی شدید پوست می‌شوند.

برای حفظ رطوبت، معمولاً استفاده از مرطوب‌کننده و لوسیون بدن بعد از دوش گرفتن توصیه می‌شود زیرا باعث می‌شود رطوبت در پوست بماند و از آن خارج نشود.

معایب دوش‌های کوتاه

دوش‌های کوتاه نیز به نوبه خود مشکلاتی را ایجاد می‌کنند؛ به طور کلی می‌توان گفت که یکی از مهم‌ترین ایراداتی که به دوش‌های کوتاه‌مدت وارد است، این است که شاید به طور کامل پوست را تمیز نکنند. اگر پوست به درستی تمیز نشود، ممکن است باعث عفونت‌های پوستی شود.

با استناد به شواهد و داده‌های موجود، همه ما یک‌سری باکتری‌ها و ارگانیسم‌های طبیعی داریم که روی پوست زندگی می‌کنند و ما از این مورد با عنوان «فلور طبیعی» پوست یاد می‌کنیم.

فلور طبیعی از پوست ما در برابر آسیب‌ها و صدمات محافظت می‌کند. اگر این تعادل در اثر استحمام زیاد و طولانی به سمت رشد بیش از حد فلور طبیعی متمایل شود، ممکن است خطر عفونت پوست افزایش یابد و اگر کوتاه و کم حمام کنیم، این فلور به سمت ناسالم بودن میل می‌کند و بوی بدی را روی بدن به جا می‌گذارد.

نحوه صحیح دوش گرفتن

روند استحمام به اندازه دفعات و مدت‌زمان آن اهمیت دارد. راه‌های زیادی برای حمام کردن وجود دارد، اما ساده‌ترین و ملایم‌ترین راه استفاده از دست‌هایتان است. مراحل یک دوش اصولی عبارتند از:

بدن را با آب گرم (نه داغ) خیس کنید. از صابون یا شامپوی بدن استفاده کنید و با کفِ دستان خود بدنتان را بشویید. پس از آن به سراغ شست‌وشوی موها بروید.

سعی کنید به‌گونه‌ای زمان‌بندی کنید که این کارها را در طول مدت ۱۰ دقیقه الی یک ربع انجام دهید. در آخر و پس از خروج از حمام، با حوله بدنتان را کامل خشک کنید و بعد از خشک شدن از کرم‌های مرطوب‌کننده استفاده کنید؛ با این کار از بروز خشکی و احساس کشیدگی در پوست جلوگیری می‌کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فواید و مضرات سشوار برای مو
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • ۱۰ دقیقه‌ای دوش بگیرید؛ مضرات حمام طولانی چیست؟
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • خواص درمانی رازیانه
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب | مضرات خوردن قهوه در شب را بدانید
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید
  • خواص میوه خشک برای کودکان
  • عوارض جدی مصرف زیاد دارچین