Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-27@03:56:06 GMT

عوارض مصرف بیش از حد بستنی و بیسکویت

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۶۲۹۲

صراط:

براساس آنچه "دیلی میل" انگلیس منتشر کرده است، محققان دانشگاه کلرادو استدلال کرده اند که سطح پایین فروکتوز منجر به مسیری می‌شود که باعث تقویت کنجکاوی در مورد غذا و ذخیره انرژی به شکل چربی می‌شود، اما در صورت مصرف بیش از حد، این مسیر موجب بیش فعالی، افزایش شدید اشتها و خطر ابتلا به مشکلات رفتاری مانند تکانشگری و پرخاشگری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش باشگاه خبرنگاران این تیم تحقیقاتی اعلام کرده است که خوردن مقدار زیاد فروکتوز مشکلات متعددی اعم از اختلال بیش فعالی، اختلال کم توجهی، افسردگی جنون آمیز و اختلال دو قطبی را بر فرد مترتب می‌سازد.

فروکتوز یا قند میوه به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان و عسل یافت می‌شود، اما در رژیم‌های مدرن از طریق شکر تصفیه شده و شربت ذرت شایع‌تر است. غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی که در حال حاضر حاوی مقادیر زیادی فروکتوز هستند شامل بستنی، بیسکویت، کیک، سیب، انگور، آب میوه، نوشیدنی‌های شیرین و ماست میوه‌ای است.

براساس تخمین ها، تقریبا از قرن هجدهم به بعد مصرف فروکتوز ۴۰ برابر شده است که این موضوع دلیل افزایش موارد ابتلا به دیابت و چاقی را روشن می‌سازد.

باوجود توصیه کارشناسان و سازمان‌های بین المللی و محلی به استفاده مقدار کمی شکر و قند در روز اما طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، همچنان میزان مصرف قند و شکر در جهان بسیار بالاست.

افزایش مصرف شکر، بسیاری از کشور‌های جهان را بر آن داشت تا میزان نرخ به اصطلاح "مالیات شکر" برای نوشیدنی‌های گازدار را افزایش دهند که براین اساس در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در بسیاری از کشور‌ها این مالیات به ۷ ٪ رسید.

این تیم تحقیقاتی متشکل از پروفسور ریچارد جانسون و همکارانش از دانشگاه کلرادو تاکید کرده اند که شناسایی فروکتوز به عنوان یک عامل خطر برای بروز اختلالات روانی، از اهمیت عوامل ژنتیکی، خانوادگی، جسمی، عاطفی و زیست محیطی که سلامت روان را شکل می‌دهند، نمی‌کاهد.

اما طبق آنچه پروفسور جانسون توصیه می‌کند، مصرف بیش از حد فروکتوز موجود در قند‌های تصفیه شده و شربت ذرت با فروکتوز بالا ممکن است در ایجاد این موارد نقش مهمی داشته باشد.

او توضیح می‌دهد که نتایج مطالعه فقط قند و شکر را عامل بروز رفتار پرخاشگرانه نمی‌داند، بلکه در این تحقیق تاکید شده است که مصرف زیاد فروکتوز یکی از دلایلی است که به رفتار پرخاشگرانه کمک می‌کند.

فروکتوز به اندازه گرسنگی مهیج است

گروه محققان در مقاله تحقیقاتی خود نتایج تعدادی از مطالعات قبلی را در مورد فروکتوز و تأثیر آن بر بدن انسان بررسی کردند. محققان توضیح دادند هنگامی که سطح انرژی در سلول‌ها کاهش می‌یابد، فروکتوز باعث پاسخی مشابه حالات پیش آمده هنگام گرسنگی می‌دهد. در نتیجه کنجکاوی برای یافتن غذا خطر پذیری و تصمیم گیری‌های عجولانه و تهاجمی را مانند کسی که در تلاش برای زنده ماندن است، افزایش می‌دهد.

در حالی که قرار بود فروکتوز به زنده ماندن انسان‌ها کمک کند، افزایش چشمگیر در مصرف آن طی قرن گذشته منجر به توسعه این رفتار‌ها به دلیل وجود بیش از حد شکر و قند در رژیم غذایی فعلی غربی شده است.

یک جدل علمی

برخی از متخصصان در مورد نتایج مطالعه مربوط به اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) ابراز تردید کرده اند؛ به گونه‌ای که ادموند سونوگا پارک روانشناس حوزه رشد، از کالج کینگ لندن در مصاحبه با روزنامه تایمز می‌گوید: این یک مدل بسیار خوب و معقول از نظر زیست شناسی است که بر یک ایده بیولوژیک پیشرفته تمرکز دارد، اما متأسفانه، این تصور که بین میزان مصرف شکر و بیش فعالی در انسان رابطه‌ای پیوسته وجود دارد، تا حد زیادی دهه‌ها پیش رد شده است.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: افزایش مصرف شکر صراط بیش فعالی بیش از حد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۶۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت

آفتاب‌‌نیوز :

ترخون دارای سابقه طولانی در استفاده به عنوان ادویه و در طب سنتی هندوستان برای درمان دیابت استفاده شده است.

قسمت مورد استفاده: برگ ترکیبات: ترکیبات موجود در این گیاه شامل کومارین ها، فلاونوئیدها، اسید‌های چرب، متیل اوژنول و استرگول هستند.

متابولیت‌های ثانویه فعال اسانس های، کومارین ها، فلاونوئید‌ها و اسید‌های فنول کربنیک هستند.

مطالعات آزمایشگاهی: مطالعات آزمایشگاهی، اثرات بالقوه ضد التهابی، محافظت کننده کبدی و کاهنده خون را نشان می‌دهد.

مطالعات بالینی: یک کارآزمایی بالینی عصاره ترخون ۱۰۰۰ میلی گرم دو بار در روز (۲۰۰۰ میلی گرم)؛ سطح گلوکز، انسولین، لیپوپروتئین، کراتینین، اسید اوریک و آنزیم ترانس آمیناز خون را کاهش داد.

میزان مصرف: نوع خشک آن تا ۲ قاشق غذا خوری و تازه آن در حد مصرف غذایی طریقه مصرف:به صورت سبزی تازه و خشک مصرف می‌شود که نوع تازه‌ی آن را در حد مصرف غذایی استفاده می‌کنند. ولی نوع خشک آن به صورت دم کرده و تا ۲ قاشق غذاخوری و ۳ بار در روز بلا مانع است.

علیرغم نگرانی در مورد اثرات سمی دو عنصر اصلی آن estragole و methyyleugenol هیچ سمیت حاد یا فعالیت‌های موتاژنیک در دوز‌های مربوط به مصرف انسان گزارش نشده است. عصاره آبی ترخون شامل مقدار بسیار کم estragole و methyyleugenol است و بنابراین خطر بسیار محدود دارد.

عوارض و تداخلات دارویی: به صورت خشک عوارض جانبی ندارد، ولی به صورت تازه در اسانس آن دو ترکیب سمی نام متیل اوژنول واسترگول وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد (اضافه از حد مواد غذایی) می‌تواند عوارض ایجاد کند.

مصرف در حاملگی و شیردهی: گزارشی از عوارض جانبی به صورت مواد غذایی گزارش نشده است. ولی به عنوان داروی گیاهی ایمنی آن هنوز تایید نشده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • سرو قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • قلیان اکسیژن و بازی با جون جوانان؛ طرح مطالعاتی وزارت بهداشت؟
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن