Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-30@12:39:32 GMT

چگونه با "خستگی همه‌گیر"ی کرونا مقابله کنیم؟

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۹۰۱۴

چگونه با 'خستگی همه‌گیر'ی کرونا مقابله کنیم؟

طولانی شدن بیماری کووید- ۱۹ و افزایش موج‌های بیماری، باعث ظهور عامل جدیدی به نام "خستگی همه‌گیر" شده است.

روزهای اولیه شیوع بیماری کووید- ۱۹، افراد در سراسر جهان مراسم عروسی، تعطیلات و موارد دیگری مانند ملاقات با پدربزرگ و مادربزرگ را قطع کردند و بر این باور بودند که در دوره‌ای کوتاه این مرحله تمام می‌شود، اما تابستان آمد و ویروس همچنان شیوع و موج‌های بیماری در تمام مناطق جهان ادامه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترس از کروناویروس و ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ باعث شده بود تا افراد بسیاری از کالاهای ضروری خود را به‌صورت مجازی تهیه کنند و از افراد دیگر دوری می‌کردند. زمانی که به خانه می‌رسیدند، مواد خریداری‌شده را ضدعفونی کرده، دستانشان را به‌دقت می‌شستند، دوش می‌گرفتند و لباس‌های خود را تعویض می‌کردند. اما این روزها، شاید، ترس از ویروس کاهش‌یافته است و افراد مانند قبل پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند.

در هفته‌های اخیر، در بسیاری از کشورها گزارش‌شده است که خستگی همه‌گیر در میان افراد افزایش‌یافته است و افراد نسبت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای محافظت از خود و دیگران در برابر ویروس کرونا بی‌انگیزه شدند.

تا زمان تولید واکسن، رعایت فاصله فیزیکی و پوشیدن ماسک در مهار ویروس کرونا حیاتی است، اما بعد از ماه‌ها خانه‌نشینی و اختلال در زندگی عادی، بسیاری از افراد خسته شده‌اند.

یافتن راه‌های موثر برای مقابله با این خستگی و تقویت مجدد همکاری افراد چالش امروز است. این خستگی همه‌گیر با گذشت زمان به‌تدریج افزایش می‌یابد و تحت تاثیر محیط فرهنگی، اجتماعی، ساختاری و قانونی خواهد بود. متخصصان بهداشت بیش از ۳۰ کشور جهان از راه دور با یکدیگر در ارتباط هستند تا ریشه‌های اصلی این موضوع را کشف کنند و تجربیات و برنامه‌های خود را به اشتراک بگذارند.

محققان اظهار کردند: خستگی و بی‌حوصلگی با افزایش اوج‌گیری دوباره در مناطقی از جهان ممکن است خطرات جدیدی ایجاد ‌کند و شیوع و افزایش احساس بی‌علاقگی نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی با یکدیگر همراه شوند.

البته این نوع خستگی، تنها با موارد احتیاطی مرتبط با بیماری همه‌گیر مانند رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و شستن دست‌ها نیست و انواع تغییرات رفتاری مرتبط با سلامتی ازجمله افزایش فعالیت بدنی، تغذیه سالم، مصرف دخانیات و موارد دیگر را نیز در برمی‌گیرد.

هنجارهای اجتماعی، قوانینی نانوشته در مورد چگونگی رفتار افراد در جامعه هستند. درحالی‌که هنجارهای اجتماعی از بسیاری جهات قابل ابلاغ هستند، یکی از راه‌های اصلی، یادگیری از طریق مشاهده‌ است؛ مشاهده، نقشه رفتاری فراهم می‌کند.

در اروپا و امریکا، موارد ابتلا در حال افزایش است. در کشور انگلیس، محدودیت‌های جدیدی وضع شده و فرانسه بسیاری از شهرها را در وضعیت هشدار حداکثری قرار داده و دستور تعطیلی سالن‌های ورزشی و مراکز تفریحی را صادر کرده است. آلمان و ایتالیا رکورددار جدیدترین موارد ابتلا روزانه هستند. مقامات در جمهوری چک، سیستم مراقبت‌های بهداشتی خود را در معرض سقوط توصیف کردند، زیرا موارد بستری در بیمارستان بسیار زیاد است و مرگ‌ومیر نسبت به هرزمانی دیگری بالاست.

محققان راهبردهایی برای مقابله با خستگی همه‌گیری ارائه کردند:

از شواهد برای اهداف متناسب و موثر استفاده شود تا افراد را درک کنید.

به‌عنوان بخشی از راه‌حل، افراد را درگیر کنید.

به افراد کمک کنید هنگام انجام کارهایی که باعث خوشحالی آنان می‌شود، خطر را کاهش دهند.

از مشکلاتی که افراد تجربه می‌کنند و تاثیر عمیقی که همه‌گیری در زندگی آنان گذاشته است، استقبال کرده و آن‌ها را برطرف کنید.

با توجه به اینکه، انسان‌ها به‌طور ذاتی اجتماعی هستند، دوری از اجتماع می‌تواند پیامدهای روانی و مشکلات سلامتی برای آن‌ها ایجاد کند. رعایت خانه‌نشینی و دوری از اجتماع برای بسیاری از افراد به‌ویژه افراد مسن و تنها دشوار شده است. شاید یک ترفند ساده در این میان، رعایت فاصله فیزیکی باشد.

بررسی‌های اخیر نشان داده است که میزان افسردگی در زمان همه‌گیری بیماری کووید- ۱۹ سه برابر بیشتر شده است و بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، ۴۰ درصد از بزرگسالان آمریکایی در اواخر ماه ژوئن با مشکلات اضطراب و افسردگی مواجه شدند.

درحالی‌که همه در دورانی بی‌سابقه و چالش‌برانگیز زندگی می‌کنیم، مراقبت از سلامت روان، بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد. همان‌طور که برای حفظ سلامت جسمی خود تلاش می‌کنیم، یادآوری اهمیت بهداشت روانی و ارتباط آن با سلامت جسم نیز بسیار مهم است.

خستگی همه‌گیر، موضوعی واقعی است که برای درک بهتر آن نیاز به تقویت عزم جدی افراد است.

منابع:

www.nytimes.com
https://theconversation.com
www.who.int

لینک کوتاه: asriran.com/0039tM

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کرونا بیماری کووید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۹۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • خسته هستید؟ این غذاها را بخورید
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند