Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- طرح اشتغال پایدار روستایی اگرچه موفق ظاهر شده است اما همچنان عده‌ای ناراضی از بحث نظارت در شناسایی گروه هدف برای پرداخت تسهیلات هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، طرح "تکاپو" طرحی است که به منظور کمک به توسعه اشتغال پایدار تدوین شده و در راستای این طرح وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مامور به فراهم کردن شرایط ایجاد اشتغال پایدار در بخش‌های مختلف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف طرح تکاپو توسعه اشتغال پایدار، رونق اقتصادی، ارتقاء درآمد و معیشت در جامعه هدف که شامل روستاییان، معلولان، زنان سرپرست خانوار و زندانیان است می‌باشد و در استان زنجان نیز همانند دیگر نقاط کشور اجرا شده است.

طرح اشتغال روستائیان مورد عنایت مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته و حدود 1.5 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال روستایی تخصیص داده شده است که به گفته مسئولان استان زنجان سهم خوبی در جذب منابع داشته و کیفیت خدمات ارائه شده در استان، در کشور نیز سرآمد بوده است و این طرح توانسته سهم روستائیان در سبد اشتغال کشور را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

طبق آمار عملکرد ارائه شده از سمت مسئولان اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان، طرح اشتغال پایدار روستائی آثار خوبی را در حوزه روستائی داشته و 26 درصد سهم اشتغال روستائی را افزایش داده است. کل اعتباری که برای استان تخصیص شده تا اکنون 314 میلیارد و 200 میلیون تومان بوده است که این طرح تعداد یک هزار و 679 طرح با رقم 216 میلیارد و 100 میلیون تومان برای بیش از 3 هزار نفر فرصت شغلی و همچنین تعداد یک هزار و 122 طرح با رقم 37 میلیارد و 600 میلیون تومان، زمینه یک هزار و 256 فرصت شغلی را در استان ایجاد کرده‌اند.

با وجود اینکه این طرح کامل و جامع به نظر می‌رسد اما نقاط ضعفی هم دارد و اعتراضاتی بر نحوه اجرای آن و محدودیت‌هایی که در اجرای آن هست وارد می‌شود، اما می‌توان گفت این طرح یکی از اندک اقدامات دولتی است که مورد اقبال مردم قرار گرفته است. انتقادی که از طرف برخی از روستائیان مطرح است در مورد ضعف در شناسایی جامعه هدف و بها ندادن کارشناسان به طرح‌های نو و اشتغالزایی مردمی است که گاهی اوقات با بهانه‌ها و محدودیت‌هایی که در مصوبات مطرح شده‌اند و متاسفانه عده‌ای که شرایط و دانش کافی برای ایجاد طرحی را دارند از دریافت تسهیلات جا مانده‌اند و در مقابل افرادی هستند که با داشتن یک مهارت اقدام به دریافت وام کرده‌اند اما در آن راستا که ادعا کرده‌اند تسهیلات دریافتی را هزینه نکرده‌اند.

نمی‌توان از حجم بالای اشتغالی که این طرح در استان داشته چشم پوشی کرد و طرح‌هایی که روستائیان زنجان اجرا کرده‌اند را نادیده گرفت اما به راستی اگر بحث کارشناسی و نظارت در این حوزه با توجه به هزینه بالا و بودجه‌ای که در نظر گرفته شده است بیشتر و بهتر بود قطعا افراد بیشتری می‌توانستند از آثار مثبت آن بهره‌مند شوند. امکان دریافت این تسهیلات برای عده‌ای بسیار آسان و برای عده‌ای دیگر آنقدر دشوار بود که از دریافت آن بازماندند.

بنابر اطلاعات موجود بیشتر تسهیلات پرداخت شده در حوزه پرورش دام بوده است، این در حالیست که اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌توانست با همکاری جهاد کشاورزی استان با ارسال کارشناسانی به روستاها دیدگاه مردم را نسبت به این وام تغییر داده و توضیحاتی در رابطه با سایر طرح‌ها همچون احداث گلخانه، فراوری محصولات کشاورزی ارائه دهد. از سوی دیگر فارغ التحصیلان رشته‌هایی نظیر کشاورزی که عموما بیکار بوده و موانع بسیاری در مسیر پیشرفتشان وجود دارد می‌توانستند با استفاده از این منابع به توسعه کارآفرینی روستایی کمک کنند.

اختصاص10درصد بودجه مشاغل روستایی به مشاغل خانگی/بسته اشتغال کرونایی ابلاغ شدآمارگیری نرخ بیکاری و یا اشتغال در استان ایلام به صورت سنتی انجام می‌شود/ درصد خطا بالاستسهم اصفهان در طرح توسعه مشاغل خانگی اشتغال‌زایی برای 3 هزار نفر است

طیب جعفری، معاون اشتغال و کارآفرینی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: مرداد 96 قانونی در راستای توسعه اشتغال در سطح روستاها مصوب شد که منابعی را از صندوق توسعه ملی برای آن در نظر گرفتند. این منابع به صورت ارزی بودند که نهایتا به ریال تبدیل شده و در اختیار چهار بانک عامل قرار گرفته شد.

وی افزود: از ابتدا قرار بر این شد که این منابع به رسته‌های شغلی که به لحاظ اشتغالزایی پر کشش هستند به صورت تسهیلات پرداخت شود که پرداخت این تسهیلات در قالب طرح تکاپو بود که تا حال حاضر هم چهار مرحله از منابع آن تخصیص داده شده و مرحله پنجم آن اخیرا ابلاغ شده و به تعدادی از بانک‌ها رسیده است.

معاون اشتغال و کارآفرینی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان در ادامه گفت: در این مرحله طرح جدیدی ثبت نام نخواهد شد چرا که طرح‌های موجود باید به سرانجام برسند در نتیجه اولویت پرداخت منابع به طرح‌های نیمه تمامی که نیاز به تسهیلات تکمیلی دارند اختصاص داده خواهد شد؛ در نهایت چنانچه این طرح‌ها به طور کامل پوشش داده شدند و منابعی در اختیار استان و وزارت کار باقی ماند احتمال پرداخت به طرح‌های جدید وجود دارد ولی فعلا همچین برنامه‌ای در دستورکار وزارتخانه نیست.

وی خاطرنشان کرد: بخشی از منابع اشتغال روستایی به سه دستگاه بنیاد شهید، بهزیستی و کمیته امداد اختصاص دارد در نتیجه گروه‌هایی که با این سه دستگاه در ارتباط‌ هستند، می‌توانند در صورتی که دارای شرایط هستند از این تسهیلات استفاده کنند.

جعفری با بیان اینکه تسهیلات اشتغال روستایی اثرگذاری بسیاری داشته، تصریح کرد: اخیراً معاون اشتغال و کارآفرینی وزارت کار گزارشی را ارائه کردند که طبق آن 29 درصد اشتغال ایجاد شده در کشور در مناطق روستائی اتفاق افتاده است و زنجان هم طبق استان‌هایی است که میزان بیکاری آن در مناطق روستایی بسیار پایین است. 

با تمام آنچه گفته شد با توجه به نرخ بیکاری جامعه و استان زنجان اگرچه این طرح توانسته درصد اشتغال روستایی را تحت تاثیر قرار دهد اما طبق گفته کارشناسان اگر نظارت و توجه بیشتری در اجرای طرح‌ها و پرداخت تسهیلات انجام می‌شد قطعا این طرح می‌توانست موفق‌تر نیز ظاهر شود و حتی در بین بیکارانی که از تحصیلات بالایی برخوردارند طرفداران بسیاری داشته و ایجاد اشتغال بیشتری نیز به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کار و رفاه اجتماعی اشتغال روستایی اشتغال پایدار استان زنجان طرح ها عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۹۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود

رضا خواجه ای با بیان اینکه مقاوم سازی اماکن روستایی، موثرترین اقدام در جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها محسوب می شود، گفت: هم اکنون میزان مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی در این استان ۵۷ درصد است که با مقاوم سازی های امسال، این میزان به ۶۷ درصد خواهد رسید که این جهش در تاریخ فعالیت بنیاد مسکن کم نظیر است.

وی اظهار داشت: متقاضیان دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی ساخت مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت می‌توانند با مراجعه به بنیاد مسکن در شهرستان‌ها نیز نسبت به تکمیل پرونده‌های خود جهت دریافت تسهیلات اقدام کنند.

این مسوول ادامه داد: اقساط بازپرداخت تسهیلات جدید با نرخ سود پنج درصد، حدود ۳۵ میلیون ریال در ماه خواهد بود، که متقاضیان پس از تشکیل پرونده در بنیاد مسکن، به بانک مربوطه جهت عقد قرارداد معرفی می شوند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان از پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی از سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به چهار میلیارد ریال خبر داد و گفت: مهاجرت معکوس ظرفیت و تقاضا برای ساخت و ساز در روستاها را افزایش داده است و همین مساله موجب می شود تا همه ساله و طبق قانون ۲۰۰ هزار فقره تسهیلات مسکن روستایی در کشور به متقاضیان پرداخت شود و هر سال نیز سقف آن افزایش یابد.

وی به ترغیب و تشویق و لزوم همکاری اعضای شورای اسلامی، دهیاران و مشارکت روستاییان در انجام طرح های مقاوم سازی اماکن روستایی اشاره کرد و افزود: اهالی روستاهای استان باید از فرصت پیش آمده استفاده کرده و با اخذ تسهیلات بانکی برای سلامتی و حفظ جان و اموال و پیشگیری از هرگونه خسارات احتمالی خانه های خود را مقاوم سازی کنند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان ادامه داد: سعی بر این است که با ادامه روند نوسازی اماکن مسکونی، زمینه‌ای جهت فراهم ساختن فرصت برای روستاییان، ایجاد بالندگی و خودباوری در روستاها و ارائه تعریف جدید از روستاها به عنوان واحدهای تولیدی و فرهنگی انجام شود.

وی اظهار داشت: بنیاد مسکن نیز بر اساس این تکلیف در بخشی از رسالت خود فعالیت‌ها را بیشتر معطوف به روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته کرده است.

خواجه ای خاطرنشان کرد: مقاوم سازی اماکن روستایی و مناطق محروم استان در واقع همان پیشگیری قبل از وقوع حادثه و جلوگیری از خسارات و تلفات جانی و مالی در برابر سوانح طبیعی است.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • ۱۰ غرفه مددجویان کمیته امداد در نمایشگاه اقوام دایر شد
  • سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است
  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد
  • سهمیه تسهیلات مسکن روستایی در زنجان به ۱۱هزار و ۵۰۰فقره رسید
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • توانمندسازی مددجویان، مانعی در برابر تولید فقر است
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟