Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@22:16:53 GMT

طراحی شهری متاثر از پاندمی کرونا

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۹۵۰۵

طراحی شهری متاثر از پاندمی کرونا

بشر در طول تاریخ با بیماری‌های فراگیر بسیاری مشابه با کرونا مواجه بوده که همه جوانب زندگی او را تحت تاثیر قرار داده است. اگرچه همه این پاندمی‌ها ردپاهایی غم‌انگیز از خود بر جای گذاشته، با این حال، هر یک به سهم خود طراحی و معماری شهری را به طور قابل توجهی بهبود بخشیده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، طاعون گاوی که در قرن چهاردهم منجر به مرگ دست کم یک سوم جمعیت اروپا شد، بهبودهای شهری دوره رنسانس را در پی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری پس از پایان، فقر شهری را به طور چشمگیری کاهش داد، گسترش مرز شهرها را در پی داشت، امکانات اولیه برای قرنطینه بیماران مبتلا را فراهم آورد، باعث افزایش فضاهای عمومی کوچک و بزرگ شد و در نهایت تأمل در مورد گسترش طراحی تخصصی شهری به جای معماری‌های محلی با دانش کم را برای جهان به ارمغان آورد. شیوع تب زرد در قرن هجدهم و آبله و وبا در قرن نوزدهم نیز به تسریع نوآوری‌هایی نظیر بلوارهای عریض، سیستم‌های فاضلاب شهری، لوله‌کشی‌های داخلی ساختمان‌ها و پیدایش حومه‌های شهری کمک زیادی کرد.

در قرن بیستم، گسترش بیماری‌هایی مانند سل، شبه حصبه، فلج اطفال و آنفلوآنزای اسپانیایی منجر به بهبود طراحی شهری، پاکسازی زاغه‌ها، اصلاح قانون تصدی، مدیریت مواد زائد و ظهور مدرنیته شد. بدیهی است که ویروس کرونا نیز، همچون پاندمی‌های گذشته جهان را متحول خواهد کرد و طراحی شهری را به طور ویژه‌ای تحت تأثیر قرار خواهد داد. البته بسیاری از تغییرات نظیر پیاده‌راه‌سازی‌ها، ترویج دوچرخه‌سواری و گسترش فضاهای سبز هم‌اینک نیز در حال اتفاق است اما سرنوشتی متفاوت در پیش روی انسان پساکرونا خواهد بود.

ساخت و ساز مدولار

با افزایش انتشار ویروس کرونا و کمبود تخت‌های بیمارستانی، نیاز به احداث سریع سازه‌ها به یک ضرورت تبدیل شد. معماران شهری در بسیاری از نقاط دنیا به سرعت سازه‌هایی پیش‌ساخته احداث کرده و از آن‌ها به عنوان مکان‌هایی برای بستری بیماران مبتلا به کرونا، مراکز قرنطینه، مکان‌هایی برای انجام تست کرونا و اسکان موقت افراد بی‌خانمان بهره گرفته‌اند. یکی از بهترین مزایای این سازه‌های مدولار یا پیش‌ساخته قابلیت جابه‌جایی آن‌ها است که به مقامات محلی یک شهر امکان استفاده از آن‌ها در مناطقی با بیشترین نیاز را می‌دهد.

بدیهی است که حداقل دو سال زمان لازم است تا یک بیمارستان، آن هم در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن، ساخته شود اما در ماه فوریه، معماران توانستند تنها پس از گذشت دو هفته، با استفاده از سازه‌های پیش‌ساخته، یک بیمارستان هزار تخت‌خوابه و یک مرکز درمانی با ظرفیت هزار و ۶۰۰ بیمار کرونایی در کلانشهر ووهان، مرکز ظهور بیماری کووید -۱۹، احداث کنند. امروزه بسیاری از شهرهای جهان مملو از مراکز درمانی پیش‌ساخته است که با تغییر نرخ ابتلاء به ویروس کرونا در یک منطقه، مکان آن‌ها به طور مرتب جا به جا می‌شود.

ویروس کرونا اهمیت مراکز پیش‌ساخته را بیش از پیش آشکار کرد و پیش‌بینی می‌شود که در آینده، ساخت و سازهای مدولار از محبوبیت بسیار بیشتری در میان برنامه‌ریزان شهری و خود مردم برخوردار شود.

استفاده مجدد و تغییر کاربری

استفاده مجدد سازگار به فرآیند استفاده دوباره از یک ساختمان موجود برای هدفی غیر از آنچه در ابتدا ساخته شده یا برای آن طراحی شده است، اشاره دارد. استفاده مجدد تطبیقی یک استراتژی مؤثر برای بهینه‌سازی عملکرد عملیاتی و تجاری دارایی‌های ساخته شده به شمار می‌رود.

شهرهای آمریکایی در دوران کرونا از این استراتژی، به بهترین شکل ممکن بهره گرفته‌اند؛ به عنوان مثال، مرکز گردهم‌آیی Javits در نیویورک به بیمارستانی با ظرفیت پذیرش دو هزار و ۹۰۰ بیماری تبدیل شده، یک بیمارستان سه هزار تخت‌خوابه جای سالن کنفرانس قدیمی نئواورلئان را گرفته و ساختمان معروف McCormick در شیکاگو به محلی برای بستری بیماران مبتلا به کووید -۱۹ تبدیل شده است.

در همین راستا، بسیاری از محققان پیش‌بینی کرده‌اند که در دوران پساکرونا، بسیاری از ساختمان‌ها که در کاربری اصلی خود کم‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند، به مکان‌هایی با کاربری متفاوت و یا حتی چندمنظوره تبدیل شوند تا از این طریق، کمبود فضاهای شهری به طور چشمگیری بهبود یابد.

کد خبر 451727

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا شیوع کرونا پیشگیری از کرونا پاندمی کرونا طراحی شهری پياده راه سازي پیاده روی دوچرخه سواری آنفلوآنزا کرونا در جهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ویروس کرونا پیش ساخته سازه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۹۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ساخت ستاد فرماندهی آتش نشانی ۱۲۵ در بندرعباس

 مهدی نوبانی شهردار بندرعباس در این مراسم گفت: این ساختمان در زمینی به مساحت ۴۰۰ متر مربع در دو طبقه ساخته می‌شود.

 نوبانی افزود: کنترل ایستگاه‌های آتش نشانی در حوزه‌های مختلف شهری به ویژه در محدوده بولوار امام حسین (ع)، آزادگان و شهرک سجادیه از اهداف ساخت این ساختمان است.

محمد امین لیاقت رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بندرعباس هم گفت: هزینه ساخت این ساختمان ۷ میلیارد تومان است و در مدت ۱۴ ماه ساخته می‌شود.

 لیاقت افزود: برای تجهیز ساختمان فرماندهی آتش نشانی ۱۲۵، ده میلیارد تومان نیاز است

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • تولید شمش در شرکت فولاد شادگان
  • آغاز ساخت ستاد فرماندهی آتش نشانی ۱۲۵ در بندرعباس
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری
  • برگزاری مجدد کنکور در یک منطقه متاثر از وقوع سیل
  • ۱۲۸ کلاس درس در شهرستان تنگستان ساخته می‌شود