Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سخت ترین سال بودجه در حالی موضوع همسان سازی دریافتی ۱.۵ میلیون بازنشسته دولتی تا سقف ۹۰ درصد حقوق شاغلان کلید خورده که مشخص نیست منابع طرح دقیقا چگونه تامین شده و نگرایی هایی هخم از تبعات تورمی این طرح و کوچکتر شدن سفره بازنشسته ها وجود دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بر اساس توافقهای صورت گرفته بین سازمان برنامه و بودجه، صندوق بازنشستگی کشوری و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. یکسان سازی حقوق بازنشستگان از مهر ماه سال جاری عملیاتی شد.

همسان‌سازی حقوق 1.5 میلیون نفر از بازنشستگان کشوری تا سقف 90 درصد از خالص دریافتی شاغلان مشابه بر اساس آیین‌نامه مصوب سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری استخدامی به صندوق بازنشستگی ابلاغ شد.

در همین خصوص شریعتمداری وزیر کار گفت: بر اساس اعلام رسمی صندوق بازنشستگی کشوری، به‌طور متوسط 77 درصد افزایش دستمزد در سال 99 نسبت به سال قبل در جریان افزایش و همسان‌سازی حقوق و دستمزد برای بازنشستگان کشوری انجام شد. موفق شدیم با اخذ 16 هزار میلیارد توماناز سهام موجود دولت و در اختیار گرفتن آن در صندوق بازنشستگی کشوری و هم‌چنین اتخاذ مکانیزم‌های مناسب برای تبدیل ارزش سهام به منابع ریالی قابل پرداخت در طول سال، این اقدام را انجام دهیم. بعضی از حقوق‌هایی که پایین بودند درصد افزایش بیشتری شامل‌شان شد و حقوق‌های بالا هم درصد افزایش کمتری به آنها تعلق گرفت.

گفتنی است، در فروردین ماه امسال با پیگیری صندوق بازنشستگی کشوری و موافقت و ابلاغ دولت، مبلغ 6500 میلیارد تومان برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری اختصاص یافت که پرداخت شد و حداقل دریافتی بازنشستگان کشوری با 30 سال سابقه را به 2 میلیون و 800 هزار تومان رساند و در ادامه نیز در مهرماه با طراحی مدلی، امکان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری با 90 درصد میانگین دریافتی شاغلان هم‌گروه فراهم شد. با این اقدام متوسط حقوق بازنشستگان این صندوق که در سال 1396 یک میلیون و 800 هزار تومان بود، با رشد 200 درصدی به عدد پنج میلیون و 400 هزار تومان رسید. به این ترتیب بازنشستگانی که حداقل حقوق آنها پیش از این، 2 میلیون و 800 هزار تومان بود پس از متناسب‌سازی، به حداقل 3 میلیون و 500 هزار تومان رسید.

در شرایط سخت تورمی افزایش حقوق بازنشستگان یک امر بدیهی تلقی می‌شود، چراکه با تشدید فشارهای ناشی از کسری بودجه دولت، عملا التهابات تورمی افزایش یافته و از این مسیر بیشترین فشارها به حقوق بگیران و بالاخص بازنشستگان محترمی که امکان کسب درآمد کمتری دارند تحمیل می شود. بر این اساس بعد از وقوع شوکهای تورمی، افزایش حقوق و متناسب سازی دریافتی بازنشستگان یک موضوع لازم تلقی می شود اما در این بین باید به این نکته توجه کرد که همین موضوع می تواند به تداوم کسری بودجه و تشدید آن دامن بزند و در آینده نه چندان دور آسیب‌های این اقدام به صورت تشدید شده معیشت حقوق بگیران و به خصوص بازنشستگان عزیز را با چالش بیشتری مواجه کند.

 

هشدار اقتصاددانان درخصوص تبعات تورمی تامین منابع همسان سازی از محل غیر شفاف

امیر کرمانی کارشناس اقتصادی معتقد است، طرح " یکسان‌سازی" حقوق بازنشستگان را که دولت در تمام سال‌های گذشته (به دلیل بار مالی‌اش) حاضر نشده بود انجام دهد و تصمیم گرفته که از مهرماه اجرا کند، می‌تواند نشانه ای از مسابقه افزایش کسری بودجه باشد. در این مسابقه هر اشتباه قبلی عامل توجیه اشتباه بعدی می‌شود، پله پله کشور را به ورطه‌ی واگرایی پولی می‌رساند.  به نظر می‌رسد  عامل اصلی افزایش شدید نرخ دلار در هفته‌های گذشته را هم باید در همین ترس از این واگرایی پولی و عدم وجود لنگر اسمی در اقتصاد ایران جستجو کرد، ترسی که با توجه به مسابقه‌ی افزایش کسری بودجه و افزایش نقدینگی در ماه‌های گذشته چندان هم بی‌پایه نیست.

هرچند قضاوت قطعی در خصوص سازوکار دریافت منابع ریالی برای اعمال همسان سازی با توجه به محدودیت در دسترسی به اطلاعات با دشواری همراه است اما برخی اقتصاددانان معتقدند عملا همان فرایند رشد تورم از مسیر افزایش نقدینگی بابت تامین مالی این طرح در حال روی دادن است.

لازم به ذکر است، همسان سازی دریافتی بازنشستگان تا 90 درصد حقوق کارمندان در آخرین سال فعالیت دولت دوازدهم، بر اساس آیین‌نامه‌ای که به تصویب سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی رسید و به صندوق بازنشستگی کشوری ابلاغ شد و دریافت 16هزار میلیارد تومان از سهام موجود دولت با اتخاذ سازوکار مناسب برای تبدیل این ارزش سهام به منابع ریالی قابل پرداخت در طول سال صورت گرفت.

جزئیات منابع 50 هزار میلیارد تومانی برای همسان سازی

گفتنی است، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفته بود، مبلغ 35هزار میلیاردتومان باقی‌مانده موضوع بند (و) تبصره (2) نیز به‌میزان مبلغ 17هزار میلیارد تومان برای اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، مبلغ 18هزار میلیارد تومان برای اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری هزینه می‌شود.

به عبارت ساده تر از محل قانون بودجه (بند واو تبصره 2)،  همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری ولشکری در قانون بودجه 1399، مستند به ماده 12 قانون برنامه ششم، که 50 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده بود و 32 هزار میلیارد تومان برای بازنشستگان تامین اجتماعی اختصاص یافته و 18 هزار میلیارد تومان باقیمانده برای بازنشستگان لشکری و کشوری اختصاص می یابد.

 

جزئیات سهام دریافتی از سوی صندوق بازنشستگی کشوری شفاف شود

جدای از هشدارهای اقتصاددانان در خصوص تبعات تورمی  این روشها برای جبران کاهش درآمد حقوق بگیران در پی آسیبهای ناشی از شوکهای تورمی می‌تواند مشکلات دیگری نیز در پی داشته باشد. اولا هنوز مشخص نشده، برای تادیه بدهی دولت، صندوق بازنشستگی صندوق بازنشستگی کشوری بابت 18 هزار میلیارد تومان توافق شده چه مقدار (سهام) و چه تعداد شرکت و اساساً سهام کدام شرکتها را دریافت کرده است.

از سوی دیگر طبق اعلام وزیر کار، مکانیزم‌های مناسب برای تبدیل ارزش سهام به منابع ریالی اتخاذ شده است، بر این اساس بایستی شفاف شود دقیقا این سازوکار چگونه عمل کرده است و در این مدت آیا سهام شرکتهای واگذار شده به صندوق بازنشستگی کشوری در بورس عرضه شده؟ ایا این عرضه به صورت خرد بوده و یا بلوکی؟ و در انتها اینکه دقیقا چه میزان درآمد از این محل کسب شده است.

 

تجربه ناموفق واگذاری شرکتهای دولتی بابت تادیه بدهی‌ها تکرار شد؟

در ضمن بسیاری از اقتصادانان یکی از علل شکست خصوصی سازی در ایران را موضوع واگذاری شرکتهای دولتی بابت تادیه بدهی دولت عنوان می کنند. از این مسیر بسیاری از شرکتهای دولتی در معرض ورشکستگی قرار گرفتند و این تجربه لطمات سنگینی به خصوصی سازی و اصل 44 که می‌توانست زمینه توسعه کشور باشد را فراهم کرد. حالا موضوع واگذاری 9 شرکت به سازمان تامین اجتماعی و نیز ارائه سهام شرکتهای دولتی به صندوق بازنشستگی کشوری بار دیگر بحث واگذاریشرکتها بابت پرداخت بدهیهای دولت به ذهن متبادر می شود که در این خصوص نیز دستگاه های ناظر بایستی حداکثر دقت را لحاظ کنند.

انتهای پیام

منبع: تسنیم

 

منبع: دانا

کلیدواژه: همسان سازی حقوق بازنشستگان سازی حقوق بازنشستگان کشوری صندوق بازنشستگی کشوری میلیارد تومان هزار میلیارد تومان صندوق بازنشستگی برنامه و بودجه شرکتهای دولتی منابع ریالی کسری بودجه هزار تومان بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۰۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نارضایتی معلمان شاغل و بازنشسته از افزایش حقوق رتبه‌بندی

معلمان متناسب با رتبه کسب شده از افزایش حقوق بهره‌مند شدند و به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش با اجرایی شدن قانون رتبه‌بندی، حداقل ۲۶ درصد به حقوق هر معلم مشمول اضافه شد.

هدف اصلی رتبه‌بندی معلمان، افزایش کیفیت در نظام آموزش و پرورش کشور و حمایت بیشتر از معلمانی است که در کار تدریس خود به دنبال ارتقا و کیفیت هستند اما اکنون، عمده هدف این قانون به بهبود وضعیت معیشت معلمان خلاصه شده است و هدف اصلی یعنی افزایش کیفیت آموزش و پرورش از طریق حمایت از معلمان توانمند و خلاق‌تر در فرع موضوع قرار گرفته است.

با این حال، فاز نخست رتبه‌بندی معلمان با اتمام رسیدگی به اعتراض های معلمان به آخر خط رسید و اکنون قرار است در گام‌های بعدی با تغییر آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان، تغییراتی در شیوه کار ایجاد شود.

با وجود آنکه دولت سیزدهم با اختصاص بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان، سرانجام پس از یک دهه انتظار، رتبه‌بندی معلمان را اجرا کرد اما با پایان فاز نخست این طرح همچنان برخی معلمان از وضعیت پرداختی‌ها به واسطه رتبه‌بندی ناراضی هستند.

به عنوان مثال برخی معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۱ نسبت به اعمال نشدن رتبه‌های کسب شده بعد از اعتراض، معترض هستند آن هم با وجود آنکه مسئولان وزارت آموزش و پرورش از بسته شدن پرونده رتبه‌بندی بازنشستگان خبر می‌دهند.

برخی معلمان هم میزان افزایش حقوق پس از اجرای رتبه‌بندی را با توجه به تورم اقتصادی موجود در کشور در بهبود وضعیت زندگی معلمان تأثیرگذار نمی‌دانند و در نهایت رتبه‌بندی معلمان نتوانسته معیشت معلمان را نسبت به باقی کارکنان دولت ارتقا دهد.

اگر چه تلاش کردیم برای مقایسه میزان افزایش حقوق معلمان در رتبه‌های یک تا ۵ جدول مربوطه را از وزارت آموزش و پرورش دریافت کنیم اما متأسفانه اطلاعاتی در این زمینه به ما ارائه نشد تا بتوان بر مبنای آمار میزان افزایش حقوق را روایت کرد.

در این گزارش با تعدادی از معلمان گفت‌وگویی داشتیم تا از میزان افزایش حقوق آن ها پس از اجرای رتبه‌بندی و اعمال رتبه‌های جدید پس از اعتراض ها مطلع شویم؛ نکته مهم در این گفت و گوها، احراز این مسئله بوده که اختلاف پرداختی هر رتبه با رتبه بالاتر بر اساس قانون رتبه‌بندی، چقدر باید باشد و در عمل اختلاف پرداختی بین رتبه‌های مختلف، چقدر بوده است.

معلمان بازنشسته ناراضی از اعمال نشدن رتبه جدید

یکی از معلمان بازنشسته استان کرمانشاه درباره رتبه‌بندی خود گفت: ۳۰ سال سابقه خدمت دارم با مدرک لیسانس، رتبه ۳ را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه ۴ ارتقا یافتم اما حقوقم با احتساب افزایش امسال به میزان ۱۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان با رتبه ۳ محاسبه و پرداخت می‌شود و رتبه ۴ در حقوق بازنشستگی اعمال نمی‌شود در حالیکه اگر رتبه ۴ اعمال شود میزان حقوقم به ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان می‌رسد.

معلم بازنشسته دیگری که سال ۱۴۰۱ از استان خراسان شمالی بازنشسته شده با ۳۰ سال سابقه کار و مدرک تحصیلی کارشناسی گفت: ۳۰ سال در روستا خدمت کردم و معلم کلاس ۶ پایه بودم؛ به مدت ۷ سال هم مدیر مدارس روستایی بودم اما رتبه ۲ را کسب کردم که پس از اعتراض به رتبه ۴ ارتقا یافتم اما حقوقم همچنان براساس رتبه ۲ پرداخت می‌شود و میزان حقوق دریافتی‌ام ۱۷ میلیون تومان است.

معلم بازنشسته سال ۱۴۰۱ از استان گیلان با ۳۰ سال سابقه کار و مدرک تحصیلی فوق دیپلم نیز می‌گوید: ابتدا رتبه ۲ را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه ۳ ارتقا یافتم اما حقوقم را همچنان با رتبه دو پرداخت می‌کنند که مبلغ آن ۱۴ میلیون تومان است.

علی فرهادی؛ معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش درباره مشکل این گروه از معلمان بازنشسته گفت: وزارت آموزش و پرروش باید کسورات ارتقای رتبه معلمان بازنشسته را محاسبه و به حساب صندوق بازنشسستگی کشوری واریز کند تا در حقوق فرهنگیان بازنشسته اعمال شود، فعلاً در مرحله نخست، مجوز  افزایش رتبه برای فرهنگیان بازنشسته صادر شده و باید سایر اقدامات آن انجام شود.

وی در پاسخ به این پرسش که کسورات چه زمانی به حساب صندوق بازنشستگی واریز می‌شود، متذکر شد: ابتدا باید آن را محاسبه و سپس اعتبارات را تأمین کنیم، فرهنگیان بازنشسته فعلاً حکم بازنشستگی خود را بر اساس رتبه قبل از اعتراض دریافت کرده‌اند و به محض تکمیل فرآیند، رتبه جدید در حقوق آن ها اعمال خواهد شد.

معلمان شاغل ناراضی از میزان افزایش حقوق پس اعمال رتبه‌های جدید

علاوه بر فرهنگیان بازنشسته، معلمان شاغل هم صحبت‌های قابل تاملی درباره رتبه‌بندی و روش اجرای آن دارند.

بسیاری از معلمان می‌گویند روش اجرای رتبه‌بندی دقیق نبود به همین دلیل نتوانست به اهداف مدنظر برسد و معلمانی با ۲۸ یا ۳۰ سال سابقه کار، رتبه یک یا دو را کسب کردند و همین موضوع اعتراضاتی را نسبت به عملکرد گروه‌های ارزیابی‌کننده ایجاد کرد.

معلمی با ۶ سال سابقه کار از استان تهران و مدرک کارشناسی ارشد دراین باره می‌گوید: در ابتدا فاقد رتبه بودم آن هم در شرایطی که در الگوهای برتر تدریس، رتبه کشوری کسب کرده بودم؛ بعد از اعتراض، رتبه دو را کسب کردم و صرفاً ۱.۵ میلیون تومان به حقوقم اضافه شد.

او ادامه داد: افزایش حقوق رتبه‌بندی در حکم معلمان با عنوان فوق‌العاده ویژه رتبه‌بندی درج شده و یک فوق‌العاده مستمر است که مشمول کسورات بازنشستگی بوده و در حقوق بازنشستگی معلمان تأثیر دارد و درصدی از حق شغل، حق شاغل و فوق‌العاده ویژه است.

«طبق قانون رتبه‌بندی معلمان، فوق‌العاده رتبه‌بندی در احکام کارگزینی معلمان تعیین می‌شود؛ فوق‌العاده مذکور برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم حداقل ۴۵ درصد، مربی معلم حداقل ۵۵ درصد، استادیار معلم حداقل ۶۵ درصد، دانشیار معلم حداقل ۷۵ درصد و استاد معلم حداقل ۹۰ درصد مجموع امتیازات حق شغل و حق شاغل و فوق‌العاده شغل است.»

مدیر مدرسه‌ای روستایی از استان خوزستان با ۱۳ سال سابقه کار و مدرک تحصیلی کارشناسی گفت: رتبه بنده ابتدا یک بود که بعد از اعتراض به سه ارتقا یافت و میزان افزایش حقوقم یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود و اکنون حقوق دریافتی‌ام ۲۳ میلیون تومان است.

معاون مدرسه‌ای از استان تهران با ۱۳ سال سابقه و مدرک لیسانس می‌گوید: ابتدا رتبه دو را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه ۳ ارتقا یافتم و میزان افزایش حقوق نسبت به رتبه قبلی حدود دو میلیون تومان بود و میزان حقوقم به ۱۳ میلیون تومان رسید.

معلمی از استان تهران با ۲۵ سال سابقه و مدرک فوق لیسانس می‌گوید: ابتدا رتبه ۳ را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه ۴ ارتقا یافتم و میزان افزایش حقوقم با ارتقا به رتبه ۴ حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است و میزان حقوق دریافتی ۲۴ میلیون تومان.

تعیین رتبه ۲ با ۲۸ سال سابقه تدریس

معلمی با ۲۸ سال سابقه تدریس از استان کرمانشاه و مدرک لیسانس ریاضی با اشاره به اینکه ۴ سال است که به استان البرز  منتقل شده‌ام؛ با وجود بارگذاری مدارک در سامانه رتبه‌بندی اما فاقد رتبه تعیین شدم و بعد از اعتراض رتبه دو را کسب کردم می‌گوید: میزان افزایش حقوق با اعمال رتبه‌بندی سه میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است و هم‌اکنون حقوق دریافتی بنده ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است، این حقوق کفاف هزینه‌ای خانواده ۴ نفری را نمی‌دهد بنابراین بعد از تعطیلی از مدرسه و یک ساعت استراحت در خانه، عصرها به عنوان فروشنده در یک مغازه کار می‌کنم.

مدیرآموزگار مدارس روستایی از استان مازندران با ۳۲ سال سابقه کار و مدرک لیسانس می‌گوید: رتبه ۴ را در رتبه‌بندی کسب کردم و ۴.۵ میلیون تومان به حقوقم اضافه شد، بیش از ۲۰ سال است که مدیر مدرسه چندپایه در روستا هستم و در کلاس دو پایه تدریس می‌کنم و مجموع دریافتی‌ام ۱۸ میلیون تومان است. معتقدم با  توجه به تورم موجود، رتبه‌بندی تأثیر چندانی در حقوق فرهنگیان نداشته است.

مشاور مدرسه با ۳۰ سال سابقه از استان تهران و مدرک گفت: در بررسی رتبه‌بندی فاقد رتبه تعیین شدم. ۳۰ سال مشاور مدرسه هستم و کارم ارتباط و تعامل موثر با دانش‌آموزان است؛ در رتبه‌بندی برای بند «تعامل و ارتباط موثر» از ۶۰ امتیاز ۲۱ امتیاز برایم اختصاص دادند. اعتراضی هم نکردم چون توهینی بالاتر از این نبود که بعد از ۳۰ سال کار، فاقد رتبه تشخیص داده شوم.

اشکالات آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان و درگیر کردن معلمان با حواشی جمع‌آوری مدارک و مستندات و در نهایت تورم بالای کشور منجر به آن شد تا اجرای رتبه‌بندی معلمان با رضایت نسبی در جامعه فرهنگیان همراه نباشد و معلمان همچنان احساس می‌کنند که رتبه تعیین شده نهایی، تناسبی با سنوات خدمتی‌ آن ها و مهارت‌های شان ندارد و از سویی برخی از معلمان هم می‌گویند که پس از ارتقای رتبه در پی اعتراض به رتبه تعیین شده، عدد افزایش دریافتی جدید، اخلاف بسیار جزئی با دریافتی آن ها در رتبه پایین‌تر آن ها دارد، به همین دلیل وقتی از آن ها می‌پرسند از رتبه‌بندی رضایت دارید، پاسخ اکثریت منفی است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • تفاوت چشمگیر میزان دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی با پرداختی سایر بازنشستگان
  • مذاکرات برای افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
  • خبر جدید از افزایش منطقی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران / دریا بیگی تشریح کرد
  • ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود
  • ادامه مذاکرات مزدی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی؛ مبنای افزایش حقوق کدام قانون است؟
  • اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان!
  • انتقاد از واریز نشدن افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
  • بی عدالتی در حق بازنشستگان / حقوق مدیران سازمان تامین اجتماعی چقدر است؟
  • نارضایتی معلمان شاغل و بازنشسته از افزایش حقوق رتبه‌بندی
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان