Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه روسیه با اشاره به اختلافات مسکو و آنکارا بر سر اوضاع قره باغ، بر حل و فصل منحصراً سیاسی-دیپلماتیک این مناقشه تأکید کرده و گفت: صلح و ثبات در منطقه شرق مدیترانه تنها بر سر میز مذاکره بدست خواهد آمد.

قدس آنلاین؛ به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه، این هفته سفری دوره‌ای به منطقه بالکان خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاوروف در طول تور بالکان، که از امروز، دوشنبه آغاز شده و با استراحتی کوتاه، تا روز پنجشنبه ادامه دارد، از کشورهای یونان، بوسنی و صربستان دیدار می‌کند.

وزیر امور خارجه روسیه در آستانه این سفر، در مصاحبه اختصاصی با «خبرگزاری مقدونیه» آتن، تأکید کرد که مسکو از هیچ موضع گیری که امکان حل و فصل مناقشه قره باغ کوهستانی از طریق نظامی را مطرح کند، حمایت نمی‌کند.

لاوروف در پاسخ به سئوالی درباره اختلاف نظر مسکو و آنکارا درباره قره باغ، توضیح داد: «در تاریخ قره باغ کوهستانی، ماهیت دخالت روسیه و ترکیه تفاوت‌های ظریف خود را دارد. ما این واقعیت را کتمان نمی کنیم که از موضع گیری امکان و پذیرش راه حل نظامی برای این مشکل حمایت نمی کنیم و با در نظر گرفتن روابط دوستانه و برادرانه خود با هر دو ملت - ارمنستانی و آذربایجانی – نمی‌توان این آرزوی مشابه را در این دو کشور، مشاهده نکرد. روسیه و ترکیه در تلاشند تا اختلافات خود درباره کانون‌های تنش ذکر شده شما (در قره باغ، سوریه و لیبی) را حل و فصل کنند. در عین حال، بر هیچکس پوشیده نیست که رویکردهای ما در حل و فصل تعدادی از موضوعات بحث برانگیز منطقه‌ای، به دلایل عینی، می تواند تفاوت قابل توجهی داشته باشد.»

لاوروف یادآوری کرد که روسای جمهوری روسیه، ایالات متحده و فرانسه به عنوان رهبران روسای مشترک گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، بارها به وضوح در خصوص حل و فصل منحصراً سیاسی و دیپلماتیک مناقشه قره باغ صحبت کرده‌اند.

وی در عین حال با تأکید بر اینکه، این "تروئیکا" (ترکیب سه جانبه روسیه، آمریکا و فرانسه) است که به طور کلی بعنوان قالب میانجی گران بین المللی در رابطه با این درگیری‌ها شناخته شده است، ادامه داد: «در تاریخ ۱۰ اکتبر (۱۹ مهر ماه)، به دنبال رایزنی‌های ۱۱ ساعته، وزرای خارجه روسیه، آذربایجان و ارمنستان، با مشارکت نمایندگان ایالات متحده و فرانسه، درباره بیانیه مشترکی مبنی بر برقراری آتش بس و از سرگیری روند مذاکراتی با حداکثر محتوای ممکن، توافق کردند.»

لاوروف افزود: «ما تلاش می‌کنیم تا شرکای ترکیه‌ای خود را به مصلحت اندیشی استفاده از نفوذ خود در جهت حمایت از چنین خط مشی متقاعد کنیم. من یک سری مکالمه تلفنی درباره موضوع قره باغ با "مولود چاووش‌اوغلو" وزیر امور خارجه ترکیه انجام داده‌ام. ما از همه نقش آفرینان خارجی می خواهیم برای جلوگیری از ادامه بیشتر سناریوی نظامی و سرد کردن احساسات تند طرفین و کار مشترک برای ایجاد شرایط لازم برای شروع مجدد روند صلح، تلاش کنند.»

اوضاع منطقه شرق مدیترانه و مناقشه قبرس، تنها با مذاکرات سیاسی حل و فصل می‌شود

وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سئوال دیگری تأکید کرد که مسکو طرفدار حل و فصل اختلافات بین یونان و ترکیه در خصوص مسئله تقسیم آبهای سرزمینی و ساحلی در مناطق شرقی دریای مدیترانه، صرفاً از طریق گفت‌وگوهای سیاسی و بر اساس حقوق بین المللی است.

وی گفت: «روسیه طرفدار حل هر مشکل بحث برانگیزی، منحصراً از طریق گفتگوی سیاسی و از طریق توسعه اقدامات برای ایجاد اعتماد و جستجوی راه حل‌های قابل قبول متقابل است. مواضع روسیه، با امضای کنوانسیون سال ۱۹۸۲ سازمان ملل درباره قوانین دریایی ، براساس هنجارهای حقوقی بین المللی موجود در این سند است.»

سرگئی لاوروف همچنین تأکید کرد، روسیه امیدوار است که پس از عادی سازی وضعیت اپیدمی ویروس کرونا و همچنین پس از اتمام انتخابات در بخش ترک نشین جزیره قبرس، طرفین مناقشه در این جزیره به میز مذاکره بازگردند و گفتگوهای خود درباره حل و فصل مشکل قبرس را ادامه دهد و تنها این راهکار به ثبات اوضاع، برقراری صلح و امنیت در منطقه کمک خواهد کرد.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین یادآور شد، مسکو امیدوار است که نقطه نظرهای کارشناسان مرکز میراث جهانی یونسکو و شورای بین المللی حفاظت از آثار تاریخی درباره کیفیت مرمت در مسجد «ایاصوفیه»در نظر گرفته شود و همچنین امکان دسترسی بدون مانع همه مردم از تمامی ادیان، توسط مقامات ترکیه‌ای فراهم شود.

لاوروف یادآور شد که طرف روسی مرتباً مواضع خود در این زمینه را به شرکای ترکیه‌ای خود، از جمله در سطوح عالی، در میان گذاشته است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: قره باغ مناقشه قره باغ بحران قره باغ جنگ قره باغ درگیری ها در قره باغ سرگئی لاوروف آتش بس در قره باغ وزیر امور خارجه روسیه بین المللی حل و فصل قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۲۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد

وزارت امور خارجه ترکیه از به تعویق افتادن سفر رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به آمریکا که قرار بود در ۹ ماه مه برگزار شود، خبر داد.

بنابر گزارش آناتولی، بر اساس اظهارات اونجو کچالی، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه سفر اردوغان به دلیل تناقض در برنامه‌های دیپلماتیک به تعویق افتاد.

سخنگوی وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد که این دیدار در فرصتی دیگر برای هر دو طرف مشخص خواهد شد. کچالی در ادامه بر ادامه گفتگو‌های سطح بالا میان ترکیه و آمریکا تاکید کرد.

اردوغان و بایدن از زمان روی کار آمدن رئیس جمهوری دموکرات آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱، چندین بار در کنفرانس‌های بین المللی ملاقات کرده و تلفنی صحبت کرده‌اند.

روابط واشنگتن و آنکارا به دلیل اختلاف نظرها بر سر پاره‌ای از موضوعات، مدت‌هاست متشنج است.

اگرچه این اختلافات از زمانی که آنکارا درخواست سوئد برای پیوستن به ناتو را در اوایل سال جاری تصویب کرد، کمتر شد، اما همچنان اختلافات بر سر سوریه، روسیه و جنگ در غزه ادامه دارد.

این تعویق چند روز پس از آن صورت می گیرد که اردوغان اخیرا میزبان اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در استانبول بود و این دیدار خشم رژیم صهیونیستی و متحدان آن را برانگیخته بود.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ماتوینکو: رویای غرب برای نابودی روسیه هرگز محقق نخواهد شد
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • اردوغان: در برابر نابودی فلسطینی‌ها سکوت نخواهیم کرد
  • کرملین: روسیه و چین فشارهای غرب را تحمل می‌کنند
  • سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد
  • علی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد
  • بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • روسیه : از پیوستن بولیوی به «بریکس» حمایت می‌کنیم