Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین محمدرضایی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: محصولات کشاورزان مانند ذرت علوفه‌ای به دلیل عدم تأمین آب آخر و تشنه بودن محصول آسیب دید و ورود زود هنگام جبهه هوای نیز موجب سرمازدگی محصولات باقیمانده شد و ضرر و زیان زیادی به کشاورزان وارد کرد.

وی افزود: اگر محصولات کشاورزی به ویژه ذرت تشنه باشد، آسیب دیدگی آنها از سرمای هوا بیشتر می‌شود به نوعی که این امر موجب عدم رشد، کاهش وزن محصول و در نهایت خسارت به کشاورز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی شهرستان اصفهان بیان داشت: اگر یک هفته زودتر آب تابستانه برای کشاورزان از سد باز شده بود، محصولات آنها پیش رس تر می‌شد و قبل از سرد شدن هوا و مشکل سرمازدگی، با توجه به جمع آوری محصولات دچار این ضرر هنگفت نمی‌شدند.

عدم کنترل بر برداشت‌های غیر قانونی از زاینده رود و تاوان پس دادن کشاورزان اصفهانی

وی اضافه کرد: متأسفانه با دیر باز شدن آب تابستانه و عدم کنترل برداشت‌های غیر قانونی از زاینده رود و ناقص رسیدن آب به کشاورزان و نهایتاً زود بسته شدن آب از سد، موجب برداشت دیرهنگام محصولات کشاورزی و سرمازدگی آنها شده و ضرر و زیان زیادی نیز به کشاورزان وارد شد.

وی افزود: علاوه بر سرمازدگی ذرت علوفه‌ای در بسیاری از مزارع مشکل خوابیدگی محصول را داشتیم؛ برای برداشت یک هکتار محصول ذرت خوابیده حدود ۲۰ میلیون هزینه کارگر به دیگر هزینه‌های کشاورزان افزوده می‌شود که با این هزینه، برداشت آن به صرفه نیست و کشاورز باید باقیمت خیلی ناچیز محصول خود را به گله داران بفروشد که پول هزینه‌های آن هم تأمین نمی‌شود.

کمبود نهاده‌های کشاورزی و افزایش هزینه‌های تولید

محمدرضایی در مورد مشکل بعدی که هزینه تولید را افزایش می‌دهد، اشاره‌ای کرد و افزود: کمبود نهاده‌های کشاورزی از جمله کود، سم و بذر و قیمت چند برابری آن در بازار آزاد موجب افزایش هزینه‌های تولید خواهد شد و با عدم کنترل بازار و عدم قیمت گذاری مناسب ضرر و زیان جبران ناپذیری بر پیکر کشاورزی اصفهان وارد می‌شود.

وی بر ضرورت پایبندی صندوق بیمه کشاورزی به تعهداتش تاکید کرد و افزود: بیمه محصولات کشاورزی در این شرایط می‌تواند به داد کشاورزان زیان دیده برسد.

کد خبر 5056425

منبع: مهر

کلیدواژه: جهاد کشاورزی اصفهان سرمازدگی خسارات سرمازدگی ویروس کرونا شیراز آمار کرونا بوشهر شیوع کرونا شهرکرد گرگان کرمانشاه شهادت امام رضا ع نیروی انتظامی هفته ناجا ستاد ملی مقابله با کرونا مراسم عزاداری هفته نیروی انتظامی عدم کنترل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۲۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار

ایسنا/همدان مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند گفت: امسال برای نخستین‌بار ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع آبی و دیم شهرستان نهاوند برداشت می‌شود.

توکل آبشناس در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برای نخستین‌بار ۳۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی آبی و دیم شهرستان نهاوند، امسال به کشت هفت نوع گیاه دارویی اختصاص یافته است.

وی تصریح کرد: بیش از ۳۲۰ تن انواع گیاهان دارویی در مزارع آبی و دیم این شهرستان برداشت می‌شود که همه این محصولات ارزش صادرات دارند و پیش‌بینی می‌شود بیش از یک میلیون دلار ارزآوری به استان و شهرستان داشته باشد.

آبشناس اضافه کرد: به منظور جلوگیری از تعرض به عرصه‌های منابع طبیعی، مصرف بی‌رویه آب در بخش کشاورزی و ترویج کاشت محصولات کم‌آب‌بر، امسال برای نخستین بار برخی از کشاورزان نهاوندی گیاهان دارویی کاشته‌اند.

وی در ادامه به افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند اشاره کرد و گفت: کشت دانه‌های روغنی کلزا به عنوان گیاهی دارویی، کم‌آب‌بر و ضروری برای تولید روغن امسال در شهرستان نهاوند دو برابر شده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند تأکید کرد: امسال ۶۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت کلزا اختصاص یافته که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

وی کم‌آب‌بر بودن، قرار گرفتن در تناوب با کشت گندم، داشتن قیمت تضمینی خرید از سوی دولت و مفید بودن برای تغذیه زنبورعسل را از جمله مزایای کشت کلزا عنوان کرد.

آبشناس با اشاره به اینکه محصول کلزا همه ساله در پاییز کشت و در خرداد برداشت می‌شود، یادآور شد: از سیاست‌های اصولی جهادکشاورزی ترویج کشت محصولات کم‌آب‌بر مانند کلزا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سازمان هواشناسی اعلام کرد:آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان