Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

 سید البرز حسینی در جلسه علنی امروز (دوشنبه، 5 آبان ماه)  مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدم شفافیت در بازار سرمایه و بورس طی ماه‌های اخیر موجب سلب اعتماد از مردم شده است، گفت: قرار بود سرمایه‌های خرد مردم به سمت بازار سرمایه هدایت شده و تلاطم دیگر بازارها توسط این اقدام تنظیم شود اما به دلیل بی‌تدبیری دولت مردم سرمایه خود را از دست داده‌‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ریزش بورس از تاریخ 19 مرداد آغاز و دلیل آن هم ابهام در عرضه دوم و یا پالایش بود که این ابهام بر اثر بی‌تدبیری وزارت اقتصاد در انعکاس موضوع به وجود آمد و این بی‌تدبیری هم ناشی از اصرار بر باقی ماندن بر تصمیم غلط گذشته یعنی جلوگیری از کاهش دامنه 5 درصد به 2 درصد در اسفندماه بود که منجر به حذف رئیس قبلی سازمان بورس و اوراق بهادار و برخی اعضای هیأت مدیره شده بود.

وی ادامه داد: این تصمیم غلط شورای عالی بورس حتی برخلاف قوانین و مقررات انجام و جزو اختیارات سازمان بورس و اوراق بهادار است، دژپسند وزیر اقتصاد زمانی که نتوانست رشد قیمت سهام را در مرداد ماه کنترل کند و نتیجه دو تصمیم غلط خود را دیده بود، شایعه عدم عرضه صندوق دوم را به وجود آورده و موجب ریزش سهام شد.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: قبل از آن هم شرکت‌های حقوقی دولتی و یا تحت کنترل دولت در تیرماه تا 20 مرداد در اوج قیمت اقدام به عرضه سهام به صورت سنگین کرده و این عرضه سنگین مردم را که بر اساس اعتماد به دولت وارد بازار سرمایه شده بودند را امروز دچار خسران کرده است.

وی بیان کرد: گزارش کمیسیون اقتصادی درباره بازار سرمایه قابل تقدیر است اما پیشنهادات این گزارش چه زمانی می‌خواهد اجرا شود، امروز مردم نسبت به اندوخته‌های خود در بازار سرمایه دچار خسران شده‌اند و وقت و زمان از دست خواهد رفت، امید است مجلس یک تصمیم قاطع در این خصوص اتخاذ کند.

حسینی تصریح کرد: میزان فروش دولت و شرکت‌های نهادهای عمومی و سازمان‌های خصوصی‌سازی در ابتدای سال 99 تا 20 مرداد بیش از 60 هزار میلیارد تومان بوده در حالی که به اذعان نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه میزان مبلغ پیش‌بینی شده در بودجه حدود 12 هزار میلیارد تومان بوده و خود دولت تا مرداد 30هزار میلیارد تومان فروش داشته است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اظهار کرد: با توجه به عدم وجود زیرساخت‌های لازم و مراحل اول و دوم آزادسازی سهام عدالت به فاصله اندکی یکی دیگر از تصمیمات نابخردانه مسئولان دولتی بود. هیأت مدیره جدید سازمان بورس که هنوز بر کار مسلط نشده بودند با اتخاذ تصمیمات نادرست موجب ریزش هر چه بیشتر بازار سرمایه شدند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مجلس مجلس بازار سرمایه وزارت اقتصاد ریزش بورس بی تدبیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۳۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی