Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-26@05:49:36 GMT

دلیل کم شنوایی یا کری گوش چیست؟

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۶۳۳۲۰

دلیل کم شنوایی یا کری گوش چیست؟

ایران اکونومیست-پزشکان معتقدند بیشترین علت ناشنوایی ناگهانی به عفونت‌های ویروسی و واکنش‌های ایمنی بدن برمی‌گردد.

کاهش شنوایی یا ناشنوایی ناگهانی حسی ـ عصبی عارضه پیچیده‌ای است که براثر مجموعه‌ای از عوامل شناخته شده و ناشناخته ایجاد می‌شود و هنوز علت دقیق آن معلوم نیست. اصطلاح سکته گوش نام دیگر این حمله عصبی است، به طوریکه صدا‌های اطراف به طور سریع و ناگهانی بم یا ضعیف می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وسیله اندازه گیری سطح شنوایی دسی بل نامیده می‌شود و پایین‌ترین دسی بل صفر است. طبق بررسی ها حدود ۵۰ درصد از افراد مبتلا به این مشکل، معمولا یک طرف از گوش آن‌ها مورد این سکته قرار می‌گیرد. اگر درمان این بیماری سریع صورت بگیرد معمولا درصد بهبود آن نیز بیشتر خواهد بود.

عدم درمان این بیماری موجب کم شنوایی زیاد و نیاز به سمعک و کاشت حلزون می‌شود. در صورت مشاهده کری ناگهانی گوش، هر چه سریع‌تر به پزشک معالج خود مراجعه کنید. ایجاد این بیماری به رسیدگی و درمان اورژانسی پزشک نیاز دارد.

عوامل کری گوش

بر اساس نظر متخصصان این بیماری زمانی رخ می‌دهد که حلزون گوش داخلی و مسیر عصبی بین گوش و مغز آسیب دیده باشد. طبق تحقیقات پزشکان و دانشمندان دلیل موجهی برای کری یک طرفه گوش وجود ندارد اما حدود ۱۰۰ دلیل برای رخ دادن کری دو طرفه گوش وجود دارد.

از جمله عوامل موثر در کری ناگهانی گوش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- ناهنجاری‌های گوش داخلی.

۲- صدمه یا آسیب و ضربه به سر.

۳- در معرض صدای بلند قرار گرفتن.

۴- وجود بیماری‌های عصبی از قبیل بیماری مولتیپل اسکلروز.

۵- وجود بیماری‌های سیستم ایمنی بدن از جمله سندرم کودکان.

۶- بیماری منییر که نوعی اختلال در گوش داخلی به حساب می‌آید.

۷- ابتلا به بیماری لایم و یا بیماری‌های عفونی که بیشتر از طریق نیش کنه به وجود می‌آیند.

۸- استفاده از دارو‌های اتوتوکسیک که باعث صدمه زدن به گوش می‌شوند.

۹- زهر نیش مار

۱۰- اختلال در سیستم گردش خون

۱۱- رشد غیر طبیعی بافت با تومور‌ها

۱۲- بیماری‌های عروق خونی

۱۳- پیری گوش

وجود مشکلات مادرزادی نیز در تشکیل این بیماری بی تاثیر نیست. ممکن است عفونت از طریق بدن مادر به جنین وارد شود که موجب کری ناگهانی گوش نوزاد می‌شود. از جمله عفونت‌ها می‌توان به سرخجه، سیفلیس و هرپس یا وجود انگلی به نام toxoplasma gondii که از رحم عبور می‌کند، وجود عوامل ژنتیکی یا ارثی و وزن کم نوزاد هنگام تولد اشاره کرد.

از هر ۱۰ بیمار که مشکل کری ناگهانی دارند، فقط ۹ نفر از مبتلایان به کم شنوایی مبتلا می‌شوند. استفاده از هدفون ها، هندزفری‌ها و صدای بلند گوشی نیز در بروز این مشکل بی تاثیر نیستند.

از علائم دیگر این بیماری می‌توان به بروز مشکل در گفتگو‌های جمعی و گروهی، واضح نبودن مکالمات، نشنیدن صدا در هنگام وجود صدای زیاد، مشکل در شنیدن صدا‌های دارای فرکانس بالا، احساس گیجی و منگ بودن، نداشتن و ایجاد اختلال در حفظ تعادل و وز وز گوش اشاره کرد.

تشخیص به موقع کری گوش، شانس شما را در درمان بیشتر می‌کند. مصرف دارو‌هایی از قبیل استروئید‌ها (کورتون) به عنوان دارو‌های موثر در درمان کری گوش شناخته شده است. این دارو در بهبود التهاب و تورم نقش چشمگیری دارد.

درصورت وجود ناگهانی کری گوش، پزشکان و متخصصان اقدام به تزریق کورتون‌ها در گوش و تجویز آنتی بیوتیک‌ها می‌کنند، بنابراین مشاهده هریک از علائم برای پیشگیری از ابتلا به کری گوش هرچه سریع‌تر به پزشک معالج خود مراجعه کنید.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کری ناگهانی کری گوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۳۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است. تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد، اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

به گزارش خبرآنلاین، ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچک هستند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد، اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی دارو‌ها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) دارو‌ها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی دارو‌های حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این دارو‌ها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

دارو‌های ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می‌شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، دارو‌های ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامید‌ها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری‌های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی دارو‌ها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از دارو‌هایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه
  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی/ همسر و وکیل صدیقه وسمقی: بینایی او قبل از زندان از دست رفته بود/ وسمقی در زندان دچار بیماری قلبی شده است
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟