Web Analytics Made Easy - Statcounter

همجواری هرمزگان با دو دریای بزرگ خلیج فارس و عمان سبب شده ساحل نشینان بندری از ظرفیت دریا نیز در صنایع دستی غافل نشوند و با استفاده از صدف ها آثار هنری فراوانی را تولید کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ صنایع دستی هنر مردان و زنان در هر منطقه از جمله ابزاری به شمار می رود که فرهنگ و آداب و رسوم مردمان را با استفاده از ابزار هنر به نمایش می گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنایع دستی از دیرباز در مناطق مختلف جهان رونق داشته و زمانی که تکنولوژی برای ساخت انواع وسایل رفاهی وجود نداشته مردم با استفاده از وسایل اولیه که در محیط زندگیشان وجود داشته به خلق آثاری برای زندگی می پرداختند.

هرمزگان که از تمدن کهن برخوردار بوده مردمان این خطه از دیرباز با کمترین امکانات در دل طبیعت وسایل فاخری را تولید می کنند که هر بیننده ای را محو تماشای خود می سازند.

گلابتون دوزی، خوس دوزی، بادله دوزی، شک دوزی، سوزن دوزی، ملیله دوزی، چادر شب بافی، قالی بافی، سبد بافی، حصیر بافی، صنایع صدفی، سفال گری، درب و پنجره چوبی، کرچاب، خورجین، کوزه سازی و صنایع دستی دریایی و لنج سازی از جمله صنایع دستی پر طرفدار در هرمزگان به شمار می رود.

همجواری هرمزگان با دو دریای بزرگ خلیج فارس و عمان سبب شده ساحل نشینان بندری از ظرفیت دریا نیز در صنایع دستی غافل نشوند و با استفاده از صدف ها آثار هنری فراوانی را تولید کنند.

هنرمندان خوش ذوق بندری با استفاده از صدف ها و مرجان ها که در کنار ساحل پیدا می کنند و یا صیادان از دریا می آورند انواع زیور آلات برای زنان، آویزهای تزیینی، دور آینه ای، قاب  و…. تولید می کنند و علاوه بر فروش در بازار های داخلی به کشورهای دیگر نیز صادر می شود.

تنوع فراوان صدف های دریایی در سواحل خلیج فارس سبب شده که محصولات متنوعی که با آن ها تولیدشود پای ثابت سبد خرید سوغات گردشگران باشد.

جزایر قشم و هرمز و شهر بندرعباس از مناطق پر رونق صنایع دستی دریایی به شمار می رود که هنرمندان آن عمده در رشته تراش کاری صدف مشغول به خلق آثار چشم نواز هستند.

هر چند که مسئولان برای حمایت از از هنرمندان بازارچه های دائمی مانند بازارچه معبد هندوها راه اندازی کرده اند اما نفوذ کالاهای مشابه خارجی سبب کاهش رونق این صنعت شده است که همت والای مسئولان این امر برای جلوگیری از ورود کارهای صدفی به استان شوند.

رشته تراش صدف جز رشته های بومی و شاخص هرمزگان

سهراب بناوند، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان از برگزاری دوره تخصصی تراش و هنروری روی صدف در بندرعباس خبر داد.

بناوند گفت: این دوره با هدف بالابردن کیفیت تولیدات صنایع دستی دریایی و آشنایی صنعتگران این رشته با تکنیک های پیشرفته تراش به مدت یک  هفته برگزار می شود.

وی با اشاره به استقبال صنعتگران از کارگاه تراش صدف، گفت: ۱۱ نفر از هنرمندان، در این دوره شرکت کرده اند که پس از پایان دوره و شرکت در آزمون، مدرک معتبر دریافت می کنند.

بناوند با بیان اینکه رشته تراش صدف جز رشته های بومی و شاخص استان است، افزود: علاقمندان و هنرمندان زیادی در حوزه صنایع دستی دریایی داریم که برای کمک به ارتقا و کیفیت محصولات تولیدی آنها نیازمند طراحی و نوآوریهایی هستیم.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان خاطر نشان کرد: دوره تخصصی تراش صدف کمک بزرگی در جهت تحول این بخش است و صدف تراش خورده می تواند به عنوان یک محصول صادراتی مورد توجه واقع شود.

امید است با برگزاری این دوره ها در استان و حمایت از صنعتگران موجب تحولی عظیم در صنایع دستی دریایی باشیم.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صنایع دستی دریایی صدف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۳۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد

هرمزگان-جام جم انلاین-کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» به همت ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان ویژه مسجدی های شهر بندرعباس در محله پل خواجو برگزار شد.     به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان، 40 نفر از برادران و خواهران عضو کانون های فرهنگی هنری شهر بندرعباس که به حوزه کارآفرینی و کسب کار علاقه مند بودند در این کارگاه شرکت کردند.   اسلام خواجه یی، سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان در حاشیه برپایی این کارگاه گفت: شناسایی و حمایت از کسب و کار و کارآفرینی ویژه بچه های مسجد، بهره‌گیری بهینه از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود در راستای تحقق شعار سال مبنی بر «مهار تورم و رشد تولید»، اجرای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر جلب مشارکت اقتصادی مردم در فعالیت‌های اقتصادی، تحکیم اقتصادی کانون های فرهنگی هنری مساجد و حمایت از کسب و کار‌های خرد ازجمله اهداف برگزاری این کارگاه است.   وی افزود: محمدحسین قمری مدیر کل دفتر خدمات عمومی وزارت صمت، محسن امیدوار مسئول اندیشکده دینا و مهدی آقائی کارشناس ستاد مرکزی کانون های مساجد کشور از مربیان این کارگاه بودند.   سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان با بیان اینکه آیین اختتامیه طرح همت در مسجد قریب به یک ماه دیگر برگزار می شود، اظهار کرد: اعطای تسهیلات سه میلیون ریالی و انجام کار عملی(فعالیت اقتصادی و کسب و کار خرد) توسط فعالان از دیگر اقدامات پیش از آیین اختتامیه است.وی افزود: در آینده از طرح و ایده های منتخب مطرح شده در کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد » حمایت خواهد شد.

دیگر خبرها

  • دومین دوره انتخابات موسسه هنرهای نمایشی استان برگزار شد
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • ۳۰ تفنگدار دریایی آمریکا زخمی شدند | ماهیت این حادثه فاش نشده است
  • سانحه برای هواناوهای ارتش آمریکا و جراحت ۳۰ ملوان و تفنگدار دریایی
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • برگزاری جشنواره سیلینگ در ساحل جزیره هرمز
  • دبی، میزبان بزرگ‌ترین پروژه‌های خاورمیانه
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند