Web Analytics Made Easy - Statcounter

صفوی با بیان اینکه ایران نیازمند توسعه همکاری با سازمان ها و اتحادیه هایی است که تحت تأثیر و کنترل آمریکا نباشند گفت: اتحادیه اقتصادی اوراسیا پل پیروزی ایران در دوران تحریم است

به گزارش خبرگزاری شبستان، سید حمزه صفوی مدیرعامل مؤسسه آینده پژوهی جهان اسلام در جلسه کمیته علمی و اجرایی همایش بین المللی اتحادیه اقتصادی اوراسیا و نقش ژئوپلیتیک مناطق آزاد در توسعه روابط منطقه ای گفت: در برنامه ریزی های اقتصادی کشورها، مزیت های اقتصادی و رقابتی هر کشور اهمیت بالایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترین مزیت نسبی و رقابتی ایران با این مشخصات ژئوپلیتیکی نسبت به سایر کشورها، مزیت ترانزیتی است. ترانزیت در کریدور شمال -جنوب و شمال –غرب، دارای ظرفیت های بالایی است و عقلانیت حکم می کند که برای فعال سازی این کریدور اهتمام ویژه ای داشته باشیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به تحریم های ظالمانه و نامشروع دولت آمریکا علیه دولت و ملت ایران خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی که دولت آمریکا راهبرد فشار حداکثری را علیه جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفته و دولت های اروپایی نیز از ایران برای برون رفت از چالش های پسابرجام و عبور از فشار تحریم های ظالمانه و نامشروع حمایتی نمی کنند، جمهوری اسلامی ایران باید جایگاه خودش را در این کریدور و مسیر تجارت جهاتی تثبیت نماید و منافع اقتصادی سایر کشورها را به خود پیوند دهد.

وی با اشاره به نقش مؤسسه آینده پژوهی جهان اسلام در برگزاری این همایش بین المللی تصریح کرد: مؤسسه آینده پژوهی جهان اسلام به دنبال همکاری با سازمان های اجرایی و علمی و طراحی طرح هایی است که برای کشور عزیزمان و جهان اسلام راهگشا باشد، فعال سازی کریدور شمال-جنوب  یکی از این طرح ها است بر این اساس با همکاری دبیرخانه مناطق آزاد کشور، سازمان منطقه آزاد انزلی و مؤسسه آینده پژوهی جهان اسلام و اتحادیه انجمن های علمی علوم جغرافیایی، اولین همایش اتحادیه اقتصادی اوراسیا و نقش ژئوپلیتیک مناطق آزاد در توسعه روابط منطقه ای را در دستور کار قرار دادیم. 

وی افزود: هدف از برگزاری این همایش، تولید ادبیات علمی جهت فعال تر شدن این کریدور است. بر این اساس در مرحله اول از منظر منظر علمی و دانشگاهی جایگاه عملی ایران را در این کریدور آسیب شناسی کردیم. در مرحله دوم یافته های علمی و دانشگاهی را به دستگاههای اجرایی مسئول و بخش خصوصی متصل کردیم و شاهد همکاری مؤثر میان مناطق آزاد، اتاق بازرگانی و بخش های دانشگاههای هستیم.

صفوی با اشاره به ساختارسازی این همایش جهت همکاری مؤثر نهادهای علمی و اجرایی برای حل بخشی از مشکلات کشور گفت: این همایش زمینه خوبی را برای تبادل نظر میان بخش های دانشگاهی، کارگزاران اجرایی و فعالان بخش خصوصی ایجاد کرده است و امیدواریم این همکاری ادامه پیدا کند و سال آینده گزارش دهیم که چه میزان از دستاوردهای این همایش به صورت اجرایی محقق شده است. 

مدیرعامل مؤسسه آینده پژوهی جهان اسلام با اشاره به چالش های جهانی دولت آمریکا تصریح کرد: دولت ایالات متحده آمریکا سه گسل استراتژیک در سطح جهانی دارد. گسل اول با ماهیت ژئواکونومیک با چین، گسل دوم با ماهیت ژئواستراتژیک با روسیه و گسل سوم ماهیت فرهنگی با انقلاب اسلامی ایران است. 

وی افزود: فعال سازی اتحادیه اقتصادی اوراسیا  موجب کاهش آسیب پذیری سه کشور چین، روسیه و ایران در برابر آمریکا خواهد شد، چون آمریکایی ها توانایی کنترل این منطقه را ندارند. جمهوری اسلامی ایران شاید بیش از این دو کشور بتواند از منافع اتحادیه اقتصادی اوراسیا در برابر تحریم های نامشروع آمریکا بهره مند شود. به عبارت دیگر عضویت جمهوری اسلامی ایران در این اتحادیه یکی از راهکارهای عملی برای دور زدن تحریم هاست.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هم اکنون عضو ناظر سازمان همکاری های شانگهای است خاطرنشان ساخت: علاوه بر اتحادیه اقتصادی اوراسیا، عضویت دائمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای نیز یک اولویت است که می تواند موجب موازنه قوا در منطقه شود. پیوند بیشتر ایران با این دو سازمان بین المللی کاملاً در جهت منافع ملی خواهد بود.

صفوی با اشاره به استراتژی یک کمربند، یک راه دولت چین برای احیای جاده ابریشم و مسیر تجارت جهانی چین اظهار داشت: جاده ابریشم چین از مسیرهایی عبور می کند که با تهدید آمریکا مواجه است. اگر چین در این استراتژی اقتصادی سهم بیشتری را برای موقعیت ترانزیتی ایران قائل شود، منافع خود را تضمین کرده است. این موضوع برای روسیه که با تهدیدات آمریکا و اتحادیه اروپا مواجه است نیز صدق می کند. اتحادیه اقتصادی اوراسیا بستری برای تحقق این موضوع است و مناطق آزاد در رونق مسیرهای ترانزیتی نقش تعیین کننده ای ایفا می کنند. 

سید حمزه صفوی با بیان اینکه ایران نیازمند توسعه همکاری با سازمان ها و اتحادیه هایی است که تحت تأثیر و کنترل آمریکا نباشند گفت: اتحادیه اقتصادی اوراسیا پل پیروزی ایران در دوران تحریم است و هنر دیپلمات ها، نخبگان علمی و اجرایی و بخش خصوصی است که این از ظرفیت در جهت منافع ملی بهره برداری کنند و ما در این همایش بین المللی به دنبال تحقق این هدف هستیم.

صفوی با تقدیر از همکاری مؤثر سازمان منطقه آزاد انزلی، انجمن ژئوپلیتیک ایران، دبیرخانه مناطق آزاد کشور و دانشگاههای معتبر کشور یادآور شد: همایش بین المللی اتحادیه اقتصادی اوراسیا و نقش ژئوپلیتیک مناطق آزاد در توسعه روابط منطقه ای به صورت یک روزه و با حفظ پروتکل های بهداشتی به صورت محدود حضوری و ویدئوکنفرانسی در تاریخ سه شنبه 27 آبان ماه 1399 با حضور اساتید داخلی و خارجی و مقامات ایرانی و خارجی در مرکز همایش های بین المللی منطقه ازاد انزلی برگزار خواهد شد.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: ایران و اتحادیه اوراسیا اتحادیه اوراسیا اتحادیه اقتصادی اوراسیا جمهوری اسلامی ایران همایش بین المللی مناطق آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۵۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز

مدیرعامل «توتال انرژی» هشدار داد تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه، باعث افزایش شدید قیمت گاز و سود بردن فروشندگان جهانی گاز از جمله خود «توتال انرژی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، پاتریک پویانه در پاسخ به سوال تحلیلگری که درباره تاثیر تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا پرسیده بود، گفت: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم‌ کند، قیمت ال‌ان‌جی به سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست زیرا درآمد توتال از پروژه «یامال ال‌ان‌جی»، کاملا محدود است.

مدیرعامل «توتال انرژی» گفت: سران اروپا بر این موضوع واقف هستند که امنیت تامین کنونی آنها، بر ال‌ان‌جی متکی است و نمی‌خواهند دوباره افزایش قیمت را مشاهده کنند. آنچه من درک می‌کنم این است که آنها ممکن است ایده‌هایی داشته باشند اما این ایده‌ها برای سال ۲۰۲۷ به بعد خواهد بود نه قبل از آن.

شرکت فرانسوی «توتال انرژی»، سهم ۲۰ درصدی در پروژه «یامال ال‌ان‌جی» واقع در شرق روسیه دارد و سهم عمده این پروژه در اختیار شرکت روسی نواتک است. توتال همچنین ۱۹.۴ درصد سهم در نواتک دارد.

پویانه اظهار کرد: توتال، سود نقدی از پروژه «یامال ال‌ان‌جی» از سال ۲۰۲۳ دریافت نکرده است زیرا تحریم‌ها علیه مبادلات مالی با روسیه، خارج کردن پول از این کشور را دشوار کرده است. این شرکت حدود ۴۵۰ میلیون دلار سود نقدی نیم سالانه را در اواخر سال ۲۰۲۲ از نواتک دریافت کرد.

قیمت گاز طبیعی اروپا پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین و کاهش شدید واردات گاز از روسیه در سال ۲۰۲۲، به شدت افزایش یافت.

ظرفیت جهانی جدید ال‌ان‌جی تا سال ۲۰۲۷ که قرار است پروژه‌های بیشتری راه اندازی شوند، محدود خواهد بود و به معنای آن است که اروپا با آسیا و خریداران دیگر برای محموله‌های ال‌ان‌جی، در رقابت خواهد بود و این موضوع، قیمت‌ها را بالا می‌برد.

چندین کشور عضو اتحادیه اروپا خواستار وضع تحریم‌هایی علیه ال‌ان‌جی روسیه شده اند اما برای تصویب چنین اقدامی، موافقت همه اعضای این بلوک، ضروری است.

روسیه در سال میلادی گذشته، ۱۴.۸ درصد از گاز اتحادیه اروپا را تامین کرد و محموله‌های ال‌ان‌جی تخفیف‌دار روسیه، تا حدودی جایگزین واردات گاز اروپا از این کشور از طریق خط لوله شد.

بر اساس گزارش رویترز، پس از افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و کسب و کارهای اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تضمین امنیت تامین آن، تحت فشار قرار دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • آمادگی بلاروس برای همکاری با ایران باوجود تحریم‌های غرب
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • آغازی برپایان سلطه واشنگتن درنیجر/پیروزی راهبردی مسکودرمصاف باغرب
  • حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است