Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-08@13:32:34 GMT

فیلم | علت تلف شدن ماهیان رودخانه دز چیست؟

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۶۶۵۹۳

‍‍‍‍‍‍

دریافت 6 MB

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست دزفول گفت: در نقاطی از رودخانه دز مانند بعد از پل غدیر و پس از تصفیه‌خانه فاضلاب، تعدادی از ماهیان رودخانه دز تلف شدند که علت‌های مختلفی می‌تواند داشته باشد. کاهش نزولات و بارندگی، برداشت آب و کاهش دبی رودخانه ممکن است موجب تلف شدن ماهیان و آبزیان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصطفی استادچینی‌گر افزود: ممکن است به علت کاهش آب به دلایل مختلف، تعدادی از ماهیان و آبزیان در چاله‌های بستر رودخانه دز باقی بمانند و ارتباط آن‌ها با آب رودخانه قطع شود که این موضوع باعث تبخیر و کاهش اکسیژن و کیفیت آب می‌شود. دبی کم‌آب رودخانه به دلیل تخصیص ندادن حق‌آبه، کفاف حق‌آبه زیست‌محیطی را نمی‌دهد و متاسفانه هر ساله در این موقعیت به علت‌های مختلف از جمله کمبود آب پشت سدها و برداشت آب شاهد مشکلات این چنینی هستیم.

کد خبر 560248 برچسب‌ها ماهی رودخانه استان خوزستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ماهی رودخانه استان خوزستان رودخانه دز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۶۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوش و کرخه خوزستان بدون اکیپ مجهز غریق نجات هستند

شهرستانهای شوش و کرخه دارای سه رودخانه دز، کرخه و شاوور می باشند که یک نعمت بزرگ به حساب می آید. رودخانه دز یکی از رودخانه های مهم کشور و استان می باشد. این رود از به هم پیوستن رودخانه‌های سزار و بختیاری در استان لرستان تشکیل می‌شود و پس از ورود به استان خوزستان به رود کارون می‌ریزد که رود دز بخشی از حوضۀ کارون بزرگ به شمار می‌رود.

دومین رودخانه در شهرستانهای شوش و کرخه، رود کرخه می باشد

رود خانه کرخه سومین رود بلند ایران پس از کارون و سفید رود است. این رود از به هم پیوستن دو رودخانه زال و سیمره در اندیمشک تشکیل شده و پس از طی مسیری نزدیک به ۷۵۵ کیلومتر به تالاب هورالعظیم در مرز ایران و عراق می‌ریزد.

رود خانه شاوور سومین رودخانه در دو شهرستان شوش و کرخه است.

رودخانه شاوور در ۱۸ کیلومتری شمال‌ غرب شهر شوش، در ساحل شرقی روستای جریه سید احمد از به هم پیوستن چند چشمه به هم شکل می‌گیرد. این رودخانه از میان شهر عبور می‌کند و شهرستان شوش را طی و بعد از آن به شهرستان تازه تاسیس کرخه می رسد. و از جاذبه های گردشگری شوش محسوب می‌شود. طبق اسناد تاریخی، شاوور یکی از قدیمی‌ترین و باستانی‌ترین رودخانه‌های ایران است. شاوور یکی از منابع تغذیه‌کننده تالاب بامدژ محسوب می‌شود و دو سد شاوور و خیر آباد، در چند دهه گذشته روی آن احداث شده‌اند.

با شروع فصل گرما مردم خوزستان علاقه خاصی به شنا در رودخانه ها دارند و میشود گفت که شنا کردن در رودخانه ها برای خوزستانی ها یک سنت تبدیل شده و کمتر کسی هست که علاقه ای به شنا کردن در رودخانه نداشته باشد،که متاسفانه شاهد غرق شدگی تعداد بالای مردم در سالهای گذشته بودیم و در سال گذشته خوزستان رتبه اول غرق شدگی را در کشور داشت

نبود استخر در شهرهای خوزستان یکی از دلایلی هست که مردم به رودخانه ها برای شنا مراجعه میکنند،رودخانه هایی که خیلی خطرناک و بدون امکانات غریق نجات هستند

این رودخانه ها مطمینا در هر کدام از مناطق کشور بود یک اداره مستقل با تمام امکانات غریق نجات را داشت اما چرا این اداره یا نهاد در شوش و کرخه وجود ندارد؟

چه کسی باید پیگیر راه اندازی یک غریق نجات مجهز برای شوش و کرخه باشد؟

دو شهرستانی که همیشه نیاز جدی به امکانات غریق نجات دارند و بارها شاهد غرق شدگی جوانان و کودکان در این رودخانه ها بودیم

در چند روز اخیر یک سرباز در رودخانه دز محدوده شوش غرق شد که بعد از گذشت ۶ روز پیدا شد و دلیل اصلی پیدا نشدن جسد این سرباز جوان نبود امکانات غریق نجات بود و مردم بصورت خود جوش پای کار امدند و چندین شبانه روز به دنبال پیدا شدن جسد بودند که بالاخره بعد از ۶ روز توسط نیروهای بسیج حوزه شهید بقایی شوش و هئیت جت اسکی شهرستان دزفول پیدا شد

اهمیت رودخانه ها را بیان کردیم تا نیاز شدید و کمبود یک اکیپ غریق نجات را درک کنیم.

در این شهرستانها چندین شرکت صنعتی و تولیدی، اعم ار خصوصی و دولتی وجود دارد که با کمک این شرکت ها و دولت میتوان یک غریق نجات مجهز و با امکانات کافی را احداث کرد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903151

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰هزار ‌میلیارد ریالی شیلاتی در خوزستان
  • آغاز اجرای طرح زنجیره ارزش راهبردی ماهیان گرمابی خوزستان
  • اجرای طرح زنجیره ماهیان گرمابی و خاویاری در خوزستان
  • راه‌اندازی مرکز پرورش ماهیان خاوری در رودخانه قزل اوزن
  • خودداری شهروندان خوزستانی از نزدیک شدن به حاشیه رودخانه ها
  • طراوت باران بهاری در مناطق مختلف آذربایجان شرقی
  • بارش‌های رگباری و تگرگ در راه زنجان
  • مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌های دز و کارون اجتناب کنند
  • کشف جسد جوان غرق شده پس از ۶ روز در خوزستان
  • شوش و کرخه خوزستان بدون اکیپ مجهز غریق نجات هستند