Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، حسین پژمان با اشاره به اینکه سالانه حدود ۲۶۰ هزار هکتار از اراضی استان فارس به کشت گندم آبی اختصاص داده می شود، تصریح کرد: با اقدامات به نژادی در دو سه اخیر بیش از ۷۰ درصد از بذر گندم گواهی شده مورد نیاز کشاورزان استان یعنی حدود ۵۰ هزارتن بذر از ارقام مختلف تولید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، وابسته مجموعه جهاد کشاورزی سالیانه چندین رقم گندم را معرفی می‌کند که توسط بخش اجرا و زیر نظر کمیته فنی بذر استان این ارقام باید تکثیر پیدا کنند و درسطح انبوه تولید شوند که بتوانند در اختیار کشاورزان قرار بگیرند. 

پژمان ابراز کرد: در سنوات اخیر ارقامی مانند بهاران، رخشان، طلایی، ترابی، برات و ستاره وارد چرخه بذر استان شدند و این باعث می شود که اگر رقمی توسط بیماری‌ها مورد تهدید قرار گرفت و  مقاومت آن رقم نسبت به بیماری‌هایی مثل زنگ شکسته شد، سایر ارقام تولیدی جایگزین شود.

این مقام مسئول می گوید: نکته مهمی که لازم است به استحضار کشاورزان عزیز برسانم  این است که هر رقمی که بخش تحقیقات رهاسازی می کند و در اختیار بخش اجرا قرار می دهد قطعاً هم از نظر عملکرد و هم از نظر مقاومت به تنش های محیطی، آفات، بیماریها برتری دارد.

وی اظهار کرد: در دو سه سال اخیر با همکاری موسسه تحقیقات دیم کشور، تولید بذور گندم دیم مناسب اقلیم استان فارس نیز رقم خورده است و امیدواریم تا دو سال آینده بخش عمده ای از بذر دیم مورد نیاز استان را تامین کنیم.

پژمان با اشاره به اینکه مسائل به زراعی نقش بسیار بسزایی در شکوفا شدن پتانسیل ارقام بذری رهاسازی شده توسط بخش تحقیقات دارند، اظهار کرد: از اقدامات مهم که باعث کاهش هزینه ها و ضایعات می شود، مکانیزه کردن کشت گندم است.

او با بیان اینکه در حال حاضر در کشت گندم آبی خوشبختانه به ضریب مکانیزاسیون ۷۳ درصدی رسیدیم، می گوید: کارنده های داریم که می‌توانند بذر را در عمق و فاصله مناسب در زمین بکارند و بتوانیم محصول یکدست و یکنواختی را داشته باشیم.

پژمان با اشاره به اینکه توسعه کشت روی پشته یکی از فعالیت هایی است که از دو سال گذشته شروع کردیم و فصل نوینی را در کشت گندم قطعاً رقم خواهد زد، افزود: این شیوه کشت کاهش ۳۰ درصدی در مصرف آب و  بذر و افزایش بهره وری را به دنبال دارد، علاوه بر آن به یکنواختی در سبز شدن محصول کمک می کند و یکنواختی در محلول پاشی و کاهش ضایعات ناشی از حرکت ماشین آلات در مزرعه را به دنبال دارد.

فعالیت ۶۷۰ شبکه پیش آگاهی در استان فارس 

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در حال حاضر قریب به  ۶۷۰ شبکه پیش آگاهی در سطح استان فعالیت و آفات و بیماری ها را رصد می کنند.

پژمان افزود: حضور به موقع همکاران و کارشناسان در مزارع و مبارزه به موقع با آفات و بیماری ها باعث شد که در سال گذشته هیچ گونه سن زدگی قابل توجهی که به کشاورزی خسارت اقتصادی وارد کند نداشته باشیم.

انتهای پیام/ ن

منبع: فارس

کلیدواژه: جهاد کشاورزی معاون بهبود تولیدات کشاورزی گیاه هزینه به نژادی به زراعی استان فارس بیماری ها کشت گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۷۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سالانه بیش از ۱۶ میلیون قطعه مرغ بومی در فارس

رضا فزونی تصریح کرد: در حال حاضر نسل سی و یکم مرغ مادر بومی پارسه در مرکز اصلاح نژادی شمس آباد جوجه ریزی شده است و با توجه به روند پلاک گذاری جوجه‌ها، رکوردبرداری از این جوجه‌ها آغاز شده است. 

این مقام مسئول اظهار کرد: آمار‌های مربوطه بر اساس رکورد‌های گله مادری و اطلاعات شجره نامه و همچنین جوجه‌های نسل جدید برداشت و پس از تحلیل و ارزیابی آماری و اصلاح نژادی، انتخاب مرغ و خروس‌های والدی نسل بعد صورت می‌پذیرد. 

با توجه به بهبود قابل توجه صفات اقتصادی مرغان بومی که طی سنوات متمادی حاصل شده و از طرفی به دلیل پتانسیل ژنتیکی بالای تولیدی این نوع از مرغان که در سطح روستا‌ها توزیع شده است می‌توان به بخش قابل توجهی از نیاز‌های بازار تخم مرغ و گوشت سفید دست یافت

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تولید سالانه بیش از ۱۶ میلیون قطعه مرغ بومی در فارس
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی
  • آغاز برداشت گندم از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • خرید۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی