Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@03:43:43 GMT

نقش پررنگ پهپادها در عملیات عمرانی

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۷۰۰۹۳

نقش پررنگ پهپادها در عملیات عمرانی

در چند سال گذشته، پیشرفت در فناوری هواپیماهای بدون سرنشین/ پهپاد کاری کرده است که دیگر انسان‌ها به آنها دیگر فقط به چشم یک اسباب بازی با فناوری پیشرفته نگاه نمی‌کنند بلکه از آنها در کارهای پیچیده نیز استفاده می‌کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوسیویل اینجینیر، پژوهشگران آمریکایی باور دارند که پهپادها می‌توانند ابزار ارزشمندی برای تعیین میزان آسیب‌دیدگی ساختمان‌ها پس از بلایای طبیعی باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدت زیادی از "طوفان لاورا"(Hurricane Laura) در آمریکا نگذشته بود که مردم، پهپادها را به پرواز درآوردند تا آسیب‌ها را ثبت کنند و سپس، ویدئوهای ضبط شده را در رسانه‌های اجتماعی منتشر کردند. پژوهشگران "دانشگاه کارنگی ملون"(CMU) باور دارند که این ویدئوها می‌توانند منابع ارزشمندی برای ارزیابی سریع آسیب‌ها باشند. به گفته محققان تصویربرداری ماهواره‌ای، جزئیات کافی را فراهم نمی‌کند و آسیب را فقط از زاویه دید عمودی نشان می‌دهد اما پهپادها می‌توانند اطلاعات را از نزدیک و از چندین زاویه دید جمع‌آوری کنند. پهپادها اخیرا پس از وقوع بلایای طبیعی، توسط ساکنان محل وقوع این بلایا به صورت گسترده به پرواز در می‌آیند تا میزان خسارت را ارزیابی کنند. یکی از کاربردهایی که این روزها پهپادها دارند نقش پررنگ شان در صنعت ساخت و ساز است. استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین به ویژه در صنعت ساخت و ساز به افراد در انجام کارها با دقت بالا و افزایش بهره وری کمک کرده است. علاوه بر این، با کاهش تدریجی هزینه‌های خرید این محصول به منظور مقرون به صرفه تر شدن آن، مشاغل عمرانی بیشتری می‌توانند از این فناوری بهره مند شوند. استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در مکانی که در آنجا عملیات عمرانی انجام می‌شود مزایای متعددی دارد که می‌توان به بهبود نقشه برداری مناطق بزرگ، جمع آوری و به اشتراک گذاری داده‌ها و بهبود سلامت و ایمنی اشاره کرد.

ردیابی پیشرفت

خطاهای طراحی ۳۸ درصد اختلافات ساخت و ساز را تشکیل می‌دهند. طراحی‌های نادرست و ناقص می‌تواند زمان اتمام پروژه‌ها را از زمان برنامه ریزی شده عقب بیاندازند که در این صورت بودجه انجام عملیات نیز افزایش می یابد. ردیابی پیشرفت امور با کمک این پرنده های بدون سرنشین می‌تواند اطلاعات بسیار دقیق از مکان در دسترس مهندسان قرار دهد. پیمانکاران به سادگی با استفاده از پهپاد، داده‌ها را در صورت نیاز جمع آوری می‌کنند به این معنی که برای تکمیل نقشه برداری نیازی به توقف در کار ساخت و ساز نیست. سپس داده‌های جمع آوری شده را می‌توان در یک بستر "مبتنی بر ابر" بارگذاری کرد که در آن صورت نیز پیمانکاران می‌توانند در هر مکان و زمان به داده‌ها دسترسی پیدا کنند و اطلاعات را به راحتی تفسیر کنند.

نقشه برداری از مکان‌ها

علاوه بر بررسی، نوآوری در نرم افزار پهپادها اکنون به پیمانکاران این امکان را می‌دهد تا نقشه‌ها و مدل‌های سه بعدی دقیقی را با استفاده از داده‌ها و فیلم‌هایی که پهپاد از پرواز جمع آوری می‌کنند، تولید کنند. این داده‌های بسیار دقیق از مکان مورد نظر می‌تواند هزینه‌ها را کاهش دهد زیرا نقشه برداری دقیق به مهندسان کمک می‌کند تا فعالیت‌های خود را تنظیم کنند که در این صورت نیز خطر رخ دادن خطاهای انسانی در طراحی نیز کاهش می یابد. به عنوان مثال پهپاد Trimble Stratus ،از یک سیستم تجزیه و تحلیل و تجسم داده برای ضبط تصاویر هوایی با وضوح بالا با از زمین مرجع استفاده می‌کند. تنها کاری که مهندسان باید انجام دهند این است که نقاطی که قصد بررسی آن را دارند بر روی پهپاد مشخص کرده و هواپیماهای بدون سرنشین را بر فراز آن منطقه پرواز دهند که این کار به آنها امکان دسترسی دقیق به نقشه توپوگرافی را می‌دهد. نقشه توپوگرافی نقشه‌ای است که برای نمایاندن ویژگی‌های فیزیکی سطح زمین به کار می‌رود. این نقشه‌ها در مقیاس‌های بزرگ و کوچک می‌باشند و در مطالعات زمین‌شناسی به دلیل داشتن اطلاعات فواصل افقی یا ارتفاع عمودی به کار می‌روند. همانند ردیابی پیشرفت، وقتی نقشه برداری سه بعدی با یک بستر تجزیه و تحلیل مناسب ترکیب می‌شود، مهندسان می‌توانند این داده‌ها را با تیم خود و با اشخاص دیگر به اشتراک بگذارند.

سلامت و امنیت

طبق گزارش سالانه سازمان  بهداشت، ایمنی و محیط زیست(HSE) در سال ۲۰۱۹ ، لیز خوردن و سقوط‌ هنگام کار دومین علت صدمات و تلفات در صنعت ساختمان سازی انگلستان بوده است. شرکت‌های ساختمانی بسیار نگران این موضوع هستند و به همین منظور به دنبال راه‌هایی برای به حداقل رساندن این خطرات هستند. هواپیماهای بدون سرنشین می‌توانند به سرعت بررسی‌هایی را در مناطق خطرناک انجام دهند و پیمانکاران را از مناطقی که احتمال رخ دادن این صدمات در آنجا وجود دارد مطلع سازند. هواپیماهای بدون سرنشین از راه دور هدایت می‌شوند و این امر هنگام نقشه برداری از مکان‌هایی که ارسال افراد در آنجا بسیار خطرناک است، ضروری است. به عنوان مثال افراد برای نقشه برداری در معادن می‌بایست در اطراف سطوح سنگی و ناهموار حرکت کنند که این امر می‌تواند افراد را در معرض خطر قرار دهد. بعضی از مناطق همچنین دارای ساختارهای خطرناک یا مواد خطرناک و قابل اشتعال هستند که کارگران نباید در مجاورت آنها باشند. اپراتورها می‌توانند به جای ارسال افراد، در یک فاصله ایمن بمانند و برای جمع آوری داده‌ها، هواپیمای بدون سرنشین را به راحتی در منطقه پرواز دهند که انجام این کار نه تنها باعث صرفه جویی در وقت و نقشه برداری دقیق می‌شود بلکه احتمال خطر را نیز به حداقل می‌رساند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پهپاد پروژه عمراني هواپیماهای بدون سرنشین بدون سرنشین نقشه برداری ساخت و ساز جمع آوری داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۰۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴ همت پروژه اقتصادی و عمرانی گیلان در سفر رئیس جمهور به بهره‌برداری می‌رسد

ایسنا/گیلان استاندار گیلان راه آهن رشت - کاسپین را آماده بهره برداری دانست و گفت: با سفر رئیس جمهور به گیلان این راه آهن به بهره برداری می رسد، ضمن اینکه در این سفر حدود ۱۴ همت پروژه اقتصادی و عمرانی نیز افتتاح می شود.

اسدالله عباسی شامگاه گذشته ۵ اردیبهشت در گفت و گوی زنده تلویزیونی با مردم با مردم گیلان در ویژه برنامه «پاسخ» شبکه باران، با اشاره به مشکل ۴۰ ساله پسماند سراوان رشت و آغاز ساماندهی آن از سال ۱۴۰۱، اظهار کرد: همه استان های کشور به نحوی با مشکل پسماند مواجه هستند، اما این مشکل در گیلان‌ و مازندران به دلیل رطوبت متفاوت با سایر استان هاست

وی با اشاره به ورود مستقیم خود برای رفع مشکل دفنگاه زباله سراوان رشت، افزود: این مسئله یک بحران جدی برای استان شده بود و در این شرایط، سختی مدیریت شهری را متحمل شدم و توان خود و استان را برای حل این مشکل به کار گرفتم و اکنون پروژه ساماندهی پسماند سراوان رشت در حال اتمام است.

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه احداث تصفیه خانه شیرابه پسماند سراوان رشت با انتخاب بهترین پیمانکار برای مدیریت شیرابه حاصل از آن در دستور کار است، عنوان کرد: فراخوان انجام شد و از ۲۸ اردیبهشت ماه پیمانکار شروع به کار می کند. ساماندهی محل دفن زباله سراوان رشت نیز تاکنون ۸۴ درصد پیشرفت دارد.

عباسی با تاکید بر ضرورت توجه به موضوع تفکیک زباله از مبدا و فرهنگ سازی آن ادامه داد: تولید ۲۲۰۰ تن زباله به ۱۶۰۰ تن رسیده؛ مسائل حقوقی مربوط به احداث زباله سوز رشت نیز بررسی شد و قرار است پیمانکار با دریافت تسهیلات کار را ادامه دهد.

وی در ادامه با اشاره به اجرای پنج تقاطع غیرهمسطح در رشت بیان کرد: چهار تقاطع تا پایان سال جاری به اتمام می رسد؛ ضمن اینکه پل اسالم براساس تعهدات پیمانکار و اعلام اداره کل راه و شهرسازی در هفته دولت افتتاح می شود.

استاندار گیلان راه آهن رشت - کاسپین را آماده بهره برداری دانست و گفت: با سفر رئیس جمهور به گیلان این راه آهن به بهره برداری می رسد. ضمن اینکه در این سفر حدود ۱۴ همت پروژه اقتصادی و عمرانی نیز افتتاح می شود.

وی در بخش دیگری از این گفت و گو با تشریح وضعیت اشتغال در گیلان، اظهار کرد: نرخ بیکاری استان ۶.۲ دهم درصد است که ۲.۲ دهم درصد از میانگین کشوری پایین تر است؛ ضمن اینکه تلاش می شود با افزایش ظرفیت های دانش بنیان و بهره گیری از دانش آموختگان رشته های مختلف درصد بیکاری گیلان کاهش یابد.

عباسی بیان کرد: مشارکت اقتصادی استان نیز ۴۴.۵ درصد و بالاتر از میانگین ۴۱.۵ درصدی کشور است؛ ضمن اینکه در بهره وری از رتبه دوم برخورداریم.

وی ۲۰۲۰ روستای استان گیلان را دارای طرح هادی دانست و خاطرنشان کرد: تلاش دولت بر آن است که مسئله طرح هادی را متناسب با نیاز منطقه انجام دهد تا آمایش سرزمینی انجام شود.

استاندار گیلان بیان کرد: در سال جاری برنامه سیاست گذاری در حوزه برنج متناسب با میزان تولید و مصرف ساماندهی می شود و از این رو کشاورزان نگران نباشند.

وی با تاکید بر ضرورت توجه شالیکاران برای مدیریت منابع آب بیان کرد: در زمان حاضر آب ذخیره پشت سد سپیدرود حدود ۶۸۰ میلیون مترمکعب است که سال گذشته در همین زمان ۷۵۰ میلیون مترمکعب بود.

عباسی اضافه کرد: ضروری است تا کشاورزان همانند سال گذشته همکاری کنند و کشت و کار برنج را براساس تقویم زراعی انجام دهند.

وی در ادامه با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی نرخ خرید برگ سبز چای درجه یک و دو عنوان کرد: کارخانجات با توجه به کیفیت برگ سبز، آن را بالاتر از نرخ مصوب از چایکاران خریداری می کنند.

استاندار گیلان با بیان اینکه سال گذشته تولید چای خشک ۳۰ درصد افزایش یافت، اظهار کرد: تاکنون ۹۸.۹ دهم درصد از مطالبات چایکاران پرداخت شده که در قراردادهای سال جاری با مسئولان کارخانجات چای در موضوع پرداخت به موقع این مطالبات سختگیری می شود.

عباسی تصریح کرد: توزیع کود شیمیایی برای چایکاران و برنجکاران در حال انجام است و به مسئولان جهاد کشاورزی و تعاون روستایی تاکید شده تا کود به موقع در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه مدیران دستگاه ها، فرمانداران، شهرداران و بخشداران براساس شاخص های عملکردی ارزیابی می شوند، گفت: در آینده نزدیک تغییراتی در برخی حوزه های مدیریتی استان انجام می شود.

استاندار گیلان با تاکید بر اینکه ملاک عمل ما رضایتمندی مردم است، عنوان کرد: تذکر و فرصت به مدیران داده می شود اما در صورت وجود مصداق کم‌کاری در ساختار مدیریتی، تصمیم گیری خواهد شد.

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه کار ما مسئولان، خدمت به مردم است و آنان باید در جریان کارها و اقدامات قرار گیرند، ادامه داد: مدیران گیلان باید پاسخگوی مردم باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۴ همت پروژه اقتصادی و عمرانی گیلان در سفر رئیس جمهور به بهره‌برداری می‌رسد
  • پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی طرح عمرانی آبرسانی شهر میبد
  • تلاش شبانه روزی برای ساخت و بهره برداری از طرح‌های عمرانی کلانشهر شیراز
  • بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران
  • بهره‌برداری از ۲ طرح راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان
  • ربات سربازهای ارتش اوکراین؛ از مین گذاری و شلیک تا جابه‌جایی مجروحان (فیلم)
  • ربات سربازهای ارتش اوکراین؛ از مین گذاری و شلیک تا جابه‌جایی مجروحان
  • ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان
  • اینفوگرافیک| عملیات ایران علیه اسرائیل در یک نگاه
  • انجام ۲ هزار و ۴۴۲ نمونه برداری از فرآورده‌های تولیدی در زنجان