Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از طراحان شهری استدلال می‌کنند که طرح "شهرک‌های ۱۵ دقیقه‌ای" استراتژی بسیار کارآمدی است که می‌تواند دسترسی تمام ساکنان را به خدمات شهری و مشاغل برابر کند و مهم‌تر از همه اینکه، زودتر از زمان پیش‌بینی شده بهبود اقتصادی را برای مناطقی با بیشترین بحران به ارمغان آورد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بیماری کووید -۱۹ بودجه‌های شهرهای سراسر جهان، به خصوص ایالات متحده آمریکا را با کاهش شدید مواجه کرده و با شروع موج دوم شیوع، نگرانی‌های جدیدی بر سر راه جهان اقتصاد قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میان شهرهای آمریکایی، لاس وگاس بحرانی‌ترین شرایط اقتصادی را تجربه کرده و کرونا در هوستون آثاری به مراتب بدتر نسبت به توفند هاروی سال ۲۰۱۷ از خود به جای گذاشته است. بسیاری از مقامات محلی با کاهش صدها میلیارد دلاری بودجه در شهرهای خود روبرو شده‌اند، مشاغل زیادی از بین رفته و در پی افزایش نرخ بیکاری، کسری‌های مالیات فروش هر روز نسبت به قبل، شرایط بدتری را پشت سر گذاشته است.

بسیاری از مقامات شهری، موافق با یکدیگر بر این باورند که تنها راه نجات از این بحران، خلق برنامه‌هایی پایدار برای کارآفرینی پسا کرونا خواهد بود. در این میان، شهردار پاریس نیز بر ایجاد شهرک‌های خودکفا، به عنوان بهترین استراتژی برای بهبود زودهنگام اقتصاد در دوران پسا کرونا تاکید کرده است. ایلداگو در نظر دارد پایتخت فرانسه را به محله‌هایی ۱۵ دقیقه‌ای تقسیم کند که ساکنان هر منطقه، با حداکثر ۱۵ دقیقه پیاده‌روی به تمام امکانات مورد نیاز خود دسترسی پیدا می‌کنند. شهردار پاریس، هم اینک نیز اقدامات زیادی برای گسترش زیرساخت‌های مخصوص پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری انجام داده و تلاش کرده است تردد خودروها در خیابان‌های سراسر شهر را به میزان ۵۰ درصد کاهش دهد. چنانچه به شهرک‌های خودکفای پاریس جامعه عمل پوشانده شود، آنگاه شهروندان پایتخت فرانسه می‌توانند در نزدیکی محل زندگی خود به محل کار، مراکز اداری مختلف، تفریح‌گاه‌ها، مدارس، مراکز فرهنگی و فضاهای سبز دسترسی داشته باشند.

بسیاری از طراحان شهری استدلال می‌کنند که طرح "شهرک‌های ۱۵ دقیقه‌ای" استراتژی بسیار کارآمدی است که می‌تواند دسترسی تمام ساکنان را به خدمات شهری و مشاغل برابر کند و مهم‌تر از همه اینکه، زودتر از زمان پیش‌بینی شده بهبود اقتصادی را برای مناطقی با بیشترین بحران به ارمغان آورد. در چنین شهرک‌هایی، تردد وسایل حمل و نقل موتوری به ندرت اتفاق خواهد افتاد، که همین امر به بهبود چشمگیر کیفیت هوا و کاهش اثرات جزایر گرمایی شهری نیز منجر خواهد شد.

ایجاد شهرک‌های خودکفا ایده جدیدی نیست و پیش از این نیز مورد توجه نویسندگانی نظیر جین جیکوبز و مکاتب مختلف شهرسازی قرار گرفته است. از دهه‌های قبل، در بسیاری از شهرهای جهان، تراکم جمعیت و توسعه پیاده‌روها به طور جدی مورد توجه قرار گرفته شده است و مقامات در بسیاری از نقاط دنیا سعی کرده‌اند حداکثر امکانات را در فاصله نزدیک برای شهروندان فراهم آورند. با این حال، شهردار پاریس و سایر مقامات سراسر دنیا بر شهرهای ۱۵ دقیقه‌ای امروزی به عنوان ابزاری برای بهبودی از وضعیت بحرانی اقتصاد پساکرونا تمرکز کرده‌اند.

این افراد باور دارند که پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری فرصت‌های گرانبهایی برای نجات مشاغل کوچک به شمار می‌رود و در رونق اقتصادی منطقه مورد نظر، نقش مهمی ایفا می‌کند. علاوه بر این، در پی کاهش تردد وسایل نقلیه موتوری، انتشار گاز دی اکسید کربن و اثرات جزایر گرمایی به حداقل ممکن خود می‌رسد که این رویداد خود در بهبود اقتصاد مؤثر خواهد بود.

در این بین فروشگاه‌های خرده فروش یا مغازه‌هایی که در گوشه و کنار خیابان‌ها قرار دارند و فروش آنها به حضور افراد پیاده وابسته است از اقبال بالایی برخوردار می‌شود و همین گام‌های کوچک می‌تواند نقش مؤثری را در احیای اقتصادی پساکرونا ایفا کند.

شیوع ویروس کرونا زمینه را برای ایجاد شهرهای ۱۵ دقیقه‌ای فراهم آورده است؛ اغلب مردم در سراسر نقاط دنیا به خاطر هراس از ابتلاء به ویروس کرونا در وسایل حمل و نقل عمومی، از سوار شدن بر آن‌ها جلوگیری و بیشتر آن‌ها پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری را جایگزین کرده‌اند.

در همین راستا، مقامات رسمی در بسیاری از شهرهای جهان، زیرساخت‌های پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری را گسترش داده و حتی بسیاری از خیابان‌های شهر را به روی خودروها بسته‌اند. به عنوان مثال، در کلانشهر میلان ایتالیا، ۳۵ کیلومتر مسیر جدید مخصوص دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی ایجاد شده و خیابان‌های مدرسه سراسر شهر را فرا گرفته است.

شهردار اوتاوا، پایتخت کانادا، از اهداف خود برای ایجاد شهرهای ۱۵ دقیقه‌ای خبر داده است و مقامات اروگن در پورتلند آمریکا نیز اقدامات جالبی برای ایجاد مناطق کامل در پیش گرفته‌اند.

در ویرجینیای آمریکا نیز بر اساس طرح توسعه شهری، منطقه اداری و تجاری مشهور Tysons Corner به منطقه‌ای چند منظوره موسوم به "جزیره پیاده‌روی" تبدیل شد که هنوز کاربری‌های اقتصادی و اجتماعی سابق خود را نیز حفظ کرده است.

کد خبر 451933

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دوران پسا کرونا کرونا در جهان شهرهای جهان دوچرخه سواری شهر 15 دقیقه ای پیاده روی ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا و اقتصاد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پیاده روی و دوچرخه سواری ۱۵ دقیقه ای خیابان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۱۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، روشنک مکبری نژاد، رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران با بیان اینکه نهم تا یازدهم خرداد ماه 1403، شاهد برگزاری رویدادی مهم در عرصه ی پزشکی کشور خواهیم بود، اظهار کرد: اولین کنگره ملی طب ایرانی با همت و تلاش انجمن علمی طب سنتی ایران و با حمایت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، برگزار می شود و فرصتی مغتنم برای تبادل دانش، تجربیات و دستاوردهای علمی در زمینه ی این طب کهن و ارزشمند خواهد بود.

رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران افزود: طب ایرانی، گنجینه ‌ای بی نظیر از دانش و تجربه هزاران ساله پزشکان و حکیمان این مرز و بوم است که در صورت استفاده از این ظرفیت غنی می ‌تواند در تداوم سلامت و ارتقای کیفیت زندگی مردم نقشی بی‌ بدیل ایفا کند.

 مکبری نژاد با بیان اینکه حفظ و احیای طب ایرانی، رسالتی ملی و وظیفه‌ای خطیر بر دوش همه ی ماست؛ تصریح کرد: برگزاری این کنگره فرصتی ارزشمند برای تبادل دانش و تجربیات در زمینه ی طب سنتی ایران و ارتقای جایگاه این طب کهن و ارزشمند در نظام سلامت کشور است.

وی افزود: این کنگره دریچه ‌ای نو به سوی دستاوردهای علمی نوین در حوزه طب سنتی ایران خواهد گشود و افق‌ های تازه‌ ای را برای درمان بیماری ‌ها و ارتقای سلامت جامعه ترسیم خواهد کرد.

رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران با بیان اینکه حضور در این کنگره، گامی در جهت احیای طب ایرانی و حفظ هویت ملی ماست، از تمامی متخصصان، پژوهشگران، دانشجویان و علاقه‌ مندان به طب سنتی ایران دعوت کرد تا با حضور فعال در این کنگره، در مسیر اعتلای این طب کهن و ارزشمند گام بردارند.

وی در پایان گفت: امیدوارم این کنگره نقطه عطفی در تاریخ طب سنتی ایران باشد و شاهد پیشرفت‌ های روزافزون در این عرصه باشیم.

گفتنی است، این کنگره  نهم تا یازدهم خردادماه 1403 برگزار می شود و دارای امتیاز فرهنگی برای اعضای هیات علمی و امتیاز بازآموزی برای پزشکان و داروسازان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن
  • توهین در آزادی، فرصتی دوباره برای احیای حقوق زنان در ورزشگاه‌ها
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان اصفهان
  • احیای تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان
  • احیای بازیکنی که فراموش شده بود
  • احیای جایگاه مرجعیت علمی اهل‌ بیت در مکتب امام صادق (ع)
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است