Web Analytics Made Easy - Statcounter

مالک شریعتی به تشریح 10 سوال از وزیر امور خارجه در موضوع شکایت ترکمنستان از ایران در پرونده ترکمن‌گاز پرداخت که امروز بناست در جلسه کمیسیون امنیت ملی مطرح شوند.

مالک شریعتی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، از طرح سؤال از محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقدمه و متن سؤالات عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون انرژی از وزیر امور خارجه به شرح زیر است:

بسمه‌تعالی

وزیر محترم امور خارجه

جناب آقای دکتر ظریف

با سلام و احترام؛

همان‌طور که مستحضر هستید در پی شکایت ترکمنستان از ایران در پرونده ترکمن گاز، ایران محکوم و از تاریخ 4 تیرماه 99 ملزم به پرداخت کل بدهی خود به‌صورت نقدی و یکجا و نیز خسارت تأخیر 7.5 درصدی شده است.

1. آیا از نظر وزارت امور خارجه ایران در این پرونده پیروز شده است یا محکوم؟

2. علت ناراحتی ترکمنستان از رفتار مقامات ایران در این خصوص و اصرار بر شکایت چه بوده است؟

3. وزارت امور خارجه چه اقدامی برای اصلاح روابط فیمابین انجام داده و چرا در حفظ روابط اقتصادی با ترکمنستان موفق نبوده است؟

4. آیا درست است اسفند 94 روسای جمهور دو کشور برای پرداخت بدهی ایران به‌صورت تهاتر کالا و خدمات توافق کرده‌اند؟ چرا این موضوع از سوی وزارت نفت عملیاتی نشد؟

5. در سفر فروردین 96 شما به ترکمنستان درباره توافق با ترکمن گاز چه مذاکره‌ای صورت گرفت و چرا تفاهم شما در ایران مورد موافقت وزارت نفت قرار نگرفت؟

6. محتوای مذاکرات دی‌ماه 96 معاونت اقتصادی وزارت کشور با طرف ترکمنی چه بود؟ دستور رئیس‌جمهور دراین‌باره چه بود و چرا وزارت نفت قبول نکرد؟

7. در سفر سال 97 وزیر خارجه ترکمنستان به ایران چرا توافق حاصل نشد؟ آیا درست است شرکت ملی گاز ایران طرف ترکمنی را به شکایت به دیوان داوری تهدید کرده و تقاضای آن‌ها برای حل موضوع را با مذاکره نپذیرفت؟ آیا درست است که نظر کارشناسی وزارت امور خارجه این بود که در صورت ارجاع به داوری، ایران محکوم خواهد شد ولی وزارت نفت با اصرار بر پیروزی قطعی این نظریه را نپذیرفته است؟

8. مشروح مذاکرات آقای واعظی در سفر شهریورماه 97 به ترکمنستان و نتیجه آنچه بود؟ آیا پیشنهاد طرف ترکمنی برای واردات یک میلیارد دلار کالا از ایران و اجرای چندین پروژه در آن کشور به‌جای بدهی صحت دارد و چرا مورد موافقت قرار نگرفت؟

9. آیا درست است که وزارت نفت به وزارت خارجه و رئیس‌جمهور و سایر مقامات عالی نظام اطمینان داده بود که نه‌تنها محکوم نمی‌شویم، بلکه بیش از 10 میلیارد دلار هم طرف مقابل محکوم خواهد شد؟

10. حجم روابط اقتصادی ایران و ترکمنستان قبل از این پرونده چقدر بوده و اکنون چه میزان شده است؟ آیا کاهش از بیش از چند میلیارد دلار به زیر چند صد میلیون دلار صحت دارد؟ آیا مجموع روابط اقتصادی دولتی و خصوصی ایران با ترکمنستان در حال حاضر وضعیت مطلوبی دارد؟

با تشکر- مالک شریعتی

نماینده مردم شریف تهران و عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون انرژی

انتهای پیام/۴۱۵۱/

منبع: آنا

کلیدواژه: ایران ترکمنستان مالک شریعتی ترکمن گاز آیا درست امور خارجه ترکمن گاز وزارت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۲۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیدان: تنش بین اسرائیل و ایران با حمله به سفارت آغاز شد

وزیر خارجه ترکیه در خصوص تنش بین ایران و رژیم صهیونیستی گفت: این بحران می‌تواند خبر از یک جنگ بزرگتر را بدهد. هر چند الان کاهش یافته است. بحران از روز اول آوریل و با حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه آغاز شد که ما آن را محکوم کردیم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه با شبکه خبری العربیه در خصوص وضعیت غزه با بیان اینکه علیرغم تلاش های انجام گرفته، هنوز راهی برای پایان یافتن قتل عام در این منطقه یافت نشده است، اظهار داشت: نه اسرائیل گامی به عقب برمی دارد و نه حماس. براساس اظهارات طرفین، خاموش شدن صدای سلاح ها نزدیک نیست.

وی با بیان اینکه ترکیه از اقدامات مصر و قطر حمایت می کند، گفت: در سال های 2008 و 2009، ترکیه در جنگ غزه نقش آفرینی کرده و میانجی بود. آن زمان من مسئول میت بودم و امروز هم به عنوان وزیر خارجه برای غزه تلاش می کنیم. اگر از این تراژدی درس نگرفته و به سمت ایجاد دو دولت نرویم، این آخرین جنگ غزه نخواهد بود. برعکس، در آینده جنگهای بزرگتر و خرابی های بیشتری انتظارمان را می کشند. بر این اساس باید تلاش بیشتری کرده و طرح دو دولتی را اجرایی کنیم.

وزیر خارجه ترکیه با اشاره به اینکه بنیامین نتانیاهو خواسته حماس برای پایان جنگ را غیرقابل قبول خواند و شرایط آن را نپذیرفت، اظهار داشت: مقامات اسرائیل نیز از حماس را گناهکار شناخته و از او به عنوان یک"لولو" استفاده می کنند تا اهداف و نیتهای خود را پنهان کنند. آنها در مجامع بین المللی حماس را یک گروه رادیکال که علاقه ای به توافق ندارد نشان می دهند. 

فیدان در خصوص تنش بین ایران و رژیم صهیونیستی نیز گفت: این بحران می تواند خبر از یک جنگ بزرگتر را بدهد. هر چند الان کاهش یافته اما این احتمال وجود دارد. بحران از روز اول آوریل و با حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه آغاز شد و ما این حمله را محکوم کردیم. این اتفاق، زیر پا گذاشتن قوانین و آداب و رسوم بین الملل بود. ایران در معرض یک تحریک آشکار قرار گرفت و بر همین اساس با مقابله به مثل ایران، منطقه به نزدیکی یک فاجعه بزرگ نزدیک شد. 

وزیر خارجه ترکیه همچنین با اشاره به اینکه انتظار ورود مقاومت یمن به درگیری غزه را نداشتیم، اظهار داشت: کسی فکر نمی کرد که آنها ورود کنند و دریای سرخ را ببندند. اما دیدیم که این بحران به یمن هم گسترش یافت.

وی در خصوص عملیاتهای ترکیه علیه پ ک ک و احتمال یک عملیات جدید نیز اظهار داشت: با دولت عراق درباره اینکه چه گامهایی می تواند بردارد گفتگو داریم. تا همین اواخر، بغداد پ ک ک را تنها مسئله منطقه کردستان می دانست و بر همین اساس ابتکار عملی به خرج نمی داد. اما ما با ارائه اسنادی که نشان می داد پ ک ک در سنجار، سلیمانیه، مخمور و بعضی مناطق دیگر فعالیت دارد، بغداد را قانع کردیم که باید این مسئله را در مرکز حل و فصل کند.

وزیر خارجه ترکیه ادامه داد: عملیات زمینی علیه پ ک ک ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیدان: تنش بین اسرائیل و ایران با حمله به سفارت آغاز شد
  • هاکان فیدان: توسعه روابط با ایران اولویت مهم ترکیه دانست
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای ترک: گفتگو درباره تحولات منطقه، فلسطین و روابط دوجانبه
  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • تقدیر از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با اسرائیل
  • وزرای خارجه ایران و بنگلادش دیدار کردند
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در بانجول
  • وزرای خارجه ایران و اندونزی با یکدیگر دیدار کردند
  • ‏تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای مصری | تشکر ایران از موضع مصر در محکومیت جنایات اسرائیل