Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@05:41:29 GMT

مزارع لرستان مملو از برنج خالی از آب!

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۷۵۲۲۵

مزارع لرستان مملو از برنج خالی از آب!

خرم‌آباد- باوجوداینکه یکی از مصوبات هیئت‌وزیران این بود که به جز استان‌های گیلان و مازندران کشت برنج در سایر استان‌ها ممنوع شود اما بارندگی‌های سال ۹۸ که یک رکورد تاریخی را در لرستان به ثبت رساند موجب شد تا بعضی از نمایندگان از این مصوبه عقب‌نشینی کرده و اجازه کاشت برنج را در سال ۹۸ به کشاورزان بدهند و لذا همین موضوع یک‌بار دیگر بلای جان منابع آبی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین-گروه استان ها: پس از سیل فروردین‌ماه سال گذشته و سرریز شدن سدهای لرستان، کشاورزان بر این باور بودند که دوران خشک‌سالی گذشته است و می‌توانند آسوده‌خاطر زمین‌های زراعی خود را آبیاری کنند و لذا ازآنجایی‌که کشاورزان سود خود را در نظر می‌گیرند تا می‌توانستند بر سطح زیر کشت اراضی خود و اختصاص به محصول پرآب و پرمصرفی مانند برنج اختصاص دادند.

ازآنجاکه  درآمد حاصل از کشت برنج به نسبت سایر محصولات، بالاتر است لذا بسیاری از کشاورزان هم در این شرایط اقتصادی به دنبال درآمد و منفعت اقتصادی هستند به همین دلیل کاشت آن با استقبال مواجه می‌شود تا آنجا که اراضی زیر کشت برنج به سه برابر گذشته رسیده ست.

باوجود محدودیت و ممنوعیت کشت برنج اما بنا بر اعلام جهاد کشاورزی گر چه سهمیه کشت برنج در این استان، سه هزار و۷۵۰ هکتار بوده است ولی ۱۰هزار هکتار از اراضی به زیر کشت برنج رفته است.

بیشترین کشت مربوط به شهرستان «دورود» به خاطر وجود «سدمروک» و رودخانه های زیاد است و بعدازآن شهرستان‌های «خرم‌آباد»، «بروجرد» و «سیلاخور» بیشترین میزان کاشت برنج رادارند.

قوانین و جرایم بازدارنده نیست

در همین راستا معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای لرستان  بابیان اینکه به‌طور بی‌توجهی به رعایت الگوی کشت و کاشت محصولات آب‌دوست مانند برنج موجب خسارات جبران‌ناپذیر به منابع آبی استان می‌شود اظهار کرد: رشد نامحدود برنج‌کاری در لرستان می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد و لذا کنترل آن ضروری است.

احمد گودرزی با بیان اینکه برای ایجاد محدودیت در کاشت برنج، تعرفه‌ برق چاه‌هایی که از موتوربرق استفاده می‌کردند را با نرخ آزاد حساب کردیم افزود: با این حال با توجه به اختلاف قیمتی که کشت برنج نسبت به سایر کشت‌ها دارد کشاورزان همچنان تمایل زیادی به برنج‌کاری دارند.

وی خاطرنشان کرد: هم چنین محدودیت‌هایی را در خصوص برداشت آب از چاه و منابع زیرزمینی ایجاد کردیم ولی متولی اصلی جهاد کشاورزی است که الگوی کشت را اعلام می‌کند.

وی بابیان اینکه ممنوعیت کشت برنج کماکان وجود دارد ادامه داد: هر هکتار زمین حدود ۱۳ الی ۱۴ هزار مترمکعب آب مصرف می‌کند و بیشترین کاشت برنج مربوط به شهرستان‌های دورود، چگنی و خرم‌آباد است.

وی عنوان کرد: اقداماتی که می‌بایست از طرف آب منطقه‌ای انجام شود اجرا شد ولی این موضوع یک‌همت عمومی و کلی می‌طلبد.

وی با اشاره به این موضوع که بارها از طرف آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی لرستان به کشاورزان هشدار داده‌شده اما به خاطر سودی که درکشت برنج وجود دارد، حاضر نیستند دست از این کار بردارند افزود: کشاورزانی که  برنج می‌کارند یکسری جریمه‌ها به آن‌ها تعلق می‌گیرد؛ مثلاً تعرفه برق و گران‌تر محاسبه می‌شود و نهاده‌ای هم  مانند کود، سم و بذری از جهاد کشاورزی دریافت نمی‌کنند اما بازهم این جرائم بازدارنده نیست!

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: لرستان کشت برنج جهاد کشاورزی کاشت برنج کشت برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۵۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد، رسول سعیدیان افزود: گندمکاران این شهرستان با مساعد شدن شرایط آب و هوا، مبارزه با علف‌های هرز و بیماری سن را در مزارع خود شروع کرده‌اند.

او اضافه کرد: کشاورزان باید هنگام مبارزه با علف‌های هرز به مرحله رشد گیاه و علف هرز توجه داشته باشند و با هماهنگی و مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی از سموم مناسب و موثر متناسب با نوع علف‌های هرز استفاده کنند.

معاون فنی جهاد کشاورزی مهاباد گفت: با فرارسیدن زمان مبارزه علیه «پوره سن» نیز عملیات سمپاشی در مزارع این شهرستان با همکاری جهاد کشاورزی انجام می شود.

سعیدیان افزود: ارایه راهکارهایی برای کاهش مقاومت علف‌های هرز به علف‌کش‌ها، معرفی سموم جدید به کشاورزان و جمع‌آوری بذر علف‌های هرز مشکوک به مقاومت از خدمات کارشناسان کشاورزی است.

او به کشاورزان توصیه کرد با مراجعه به مراکز جهادکشاورزی دهستان‌ها و دریافت راهنمایی‌های فنی لازم نسبت به خرید سموم مورد نیاز خود از فروشگاه‌های مجاز اقدام و مزارع خود را علیه این آفت سمپاشی کنند.

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند
  • توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل
  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • گل محمدی به عنوان گیاهی اقتصادی برای کشاورزان یزدی
  • دولت از بخش خصوصی حمایت کند/ تعویق ۸ ماهه مطالبات واردکنندگان برنج
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم
  • تداوم آرامش و ثبات بازار برنج کشور با حمایت دولت