Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری تسنیم: علی باقری در همایش بین المللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» که امروز (سه شنبه) در لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار شد، تصریح کرد: افول رهبری آمریکا در جهان بحث جدیدی نیست و وجوه مختلف هم دارد و علل متفاوتی هم دارد.

وی با اشاره به تلاش‌ها و برنامه‌های جدی آمریکا برای سلطه بر جهان خاطر نشان کرد: اولین و مهمترین خللی که در این ایده و تفکر آمریکا‌یی‌ها ایجاد شد، باتلاق عراق بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقی که در عراق افتاد امتداد مترتب بر یک واقعیت در صحنه عراق بود و آن امتداد تفکر انقلاب اسلامی در عراق بود. یعنی آن چیزی که باعث شکست آمریکایی‌ها در عراق شد و آنها را مجبور کرد در دوره اوباما با سیاست به اصطلاح تغییر از منجلاب عراق خارج شوند در واقع قدرت نرمی بود که بر اساس تفکر انقلاب اسلامی ایجاد شده بود و آن به میدان آمدن مردم باورمند بود که نقش مهمی در شکست آمریکا در عراق داشت و این یک مولفه‌ای بود که آمریکایی‌ها برای آن هیچ محاسبه‌ای نداشتند.

معاون سیاست خارجی و امنیت بین‌الملل دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی ایران تصریح کرد: هرچقدر مولفه‌های نرم قدرت آمریکا در مدیریت جهانی افزایش پیدا کند آمریکایی‌ها به آن جایگاه رهبری که مدنظرشان هست بیشتر نزدیک می‌شوند اما الان که شما نگاه می‌کنید مولفه های قدرت نرم آمریکا که بر گرفته از مکتب لیبرالیسم است حتی داخل خود آمریکا به چالش کشیده شده است. در حال حاضر آزادی، دموکراسی، حقوق بشر، توسعه متوازن یعنی شاخص‌های که آمریکایی‌ها بر اساس آنها می‌خواستند هیمنه خود را بر جهان گسترش بدهند از داخل دچار خلل شده‌‌اند.

باقری افزود: شعار ترامپ مبنی بر «اول آمریکا» یا «آمریکا اول» دال بر این است که آمریکایی‌ها اول باید مشکلات خود را در داخل حل کنند این در واقع نشان می‌دهد که نه تنها هژمون بلکه رهبری آمریکا توسط خودشان در داخل به چالش کشیده شده و این نوعی عقبگرد است.

معاون سیاست خارجی و امنیت بین‌الملل دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی کشورمان درباره مذاکره با آمریکا گفت: رفتار، خوی و سرشت آمریکایی‌ها به جهت ویژگی استکباری و سلطه جویانه آنها به گونه‌ای است که نه اهل مذاکره هستند و نه اهلیت مذاکره را دارند.

وی تشریح کرد: آمریکایی‌ها اهلیت مذاکره را ندارند چرا که به مذاکره صرفا تاکتیکی نگاه می‌کنند و نگاه راهبردی ندارند. یعنی می‌خواهند با مذاکره ابزار قدرت طرف مقابل را بگیرند تا بتوانند وارد مرحله بعدی شوند و در نهایت او را تسلیم کنند. یعنی مذاکره برای آمریکای‌ها جایگزین عدم پرداخت هزینه‌های گزینه‌های دیگر است. به همین دلیل، آمریکایی‌ها اهلیت مذاکره را ندارند.

عضو تیم سابق مذاکره کننده هسته‌ای ایران در ادامه گفت: نکته دوم اینکه آمریکایی‌ها اهل مذاکره نیستند به دلیل اینکه پایبندی و الزامات مذکراه را ندارند و برجام مصداق واقعی این مسئله است که نشان می‌دهد آمریکایی‌ها نه اهلیت مذاکره را دارند و نه اهل مذاکره هستند.

وی در پاسخ به این مسئله‌ که عده‌ای در داخل معقتدند رویکرد بایدن با ترامپ متفاوت است و در صورت پیروزی می‌توان با او وارد مذاکره شد، گفت: در مرحله اول باید دید خود بایدن چه می‌گوید. وی اخیرا در مطلبی که منتشر کردند نگاه خود را درباره ایران روشن کرد. بایدن و تیم او بر این نکته تاکید دارند اگر ما مسئولیت را به عهده بگیریم مذاکراتی را شروع می‌کنیم که همزمان شامل پرونده هسته‌ای و سیاست منطقه‌ای ایران باشد.

باقری تاکید کرد که این در واقع همان ایده ترامپ است که تیم بایدن تکرار می‌کند هرچند نوع و شیوه تعاملی آنها متفاوت است ولی هدف همان هدف است که عملا تعقیب می‌کنند و این چیزی است که آنها در نوشته‌ها و اظهارات خود در این دوره از انتخابات مطرح کرده‌اند.

منبع: فردا

کلیدواژه: علی باقری افول آمریکا اهلیت مذاکره آمریکایی ها اهل مذاکره نه اهل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۸۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم

به گزارش قدس آنلاین، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.

ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.

مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.

در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.

کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.

کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.

پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند.
 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • باقری: انتظار حل موضوع فلسطین حین اشغالگری واقع‌بینانه نیست
  • پاسخ مهم رهبری به توصیه‌ها برای مذاکره با آمریکا در برنامه هسته‌ای را ببینید | فیلم
  • آن چه از تهاجم ناکام آمریکایی‌ها بر پهنه کویر طبس باقی ماند
  • آیا مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است؟
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • پنتاگون: از طرح حمله اسرائیل به رفح خبر نداریم
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • کیهان: مذاکره با آمریکا به نفع آمریکا است نه ایران
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم