Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@05:43:58 GMT

کشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۳۰ درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۷۹۵۳۶

کشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۳۰ درصد کاهش یافت

صولت قلی‌زاده روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال زراعی گذشته در بیش از سه هزار و ۳۰۰ هکتار از مزارع استان کلزا کشت شده بود و کلزاکاران بیش از پنج هزار و ۳۰۰ تُن محصول را برداشت کردند. 

وی با اشاره به اینکه ۱۲ تُن بذر تولید داخل و خارجی یارانه‌ای بین کلزاکاران استان توزیع شده است اضافه کرد: سهمیه ابلاغی جهادکشاورزی برای کشت کلزا در آذربایجان‌غربی در سال زراعی جاری (۱۳۹۹- ۱۴۰۰) بیش از هفت هزار هکتار بود که از این مقدار ۲ هزار و ۲۵۰ هکتار محقق شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس مسوول دانه‌های روغنی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: در بین شهرستان‌های استان، نقده با ‌هزار و ۹۷ هکتار، شهرستان پیشرو در کشت کلزا است و شهرستان‌های بوکان با ۳۳۵ هکتار، پلدشت با ۲۹۷ هکتار و میاندوآب با ۱۸۵ هکتار در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. 

وی اظهار داشت: اعلام نشدن به موقع قیمت خرید تضمینی کلزا، نبود آب مورد نیاز کشاورزان در زمان کشت، افزایش قیمت کود و سموم شیمیایی، افزایش قیمت اجاره بهای زمین زراعی و افزایش کشت سایر محصولات آبی مانند یونجه، کدو و سیر در مزارع از جمله دلایل کاهش کشت کلزا در استان است.

وی افزود: زمان طلایی کشت کلزا در آذربایجان‌غربی از ۱۵ شهریور تا پنجم مهر است و کشاورزان این استان در این فصل با مشکل تامین آب در این فصل روبرو هستند که می‌تواند همه مزیت‌های کشت این محصول را تحت‌الشعاع قرار دهد.

"قلی‌زاده" گفت: برای سال زراعی جاری قمیت تضمینی کلزا از کشاورزان ۷۸ هزار ریال برای هر کیلوگرم تعیین شده که در مقایسه با قیمت سال قبل که ۴۶ هزار و ۶۰۲ ریال بود ۳۱ هزار و ۳۹۸ ریال برای هر کیلوگرم افزایش یافته است.

کارشناس مسوول دانه‌های روغنی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی در خصوص سایر حمایت‌های دیگری هم که از کلزاکاران می‌شود، افزود: امسال ‌هزار و ۵۰ تُن کودشیمیایی از سه نوع اوره، فسفات و پتاسیوم و ۶۰۰ لیتر سم علف‌کش پهن برگ با قیمت یارانه‌ای در اختیار کشاورزان قرار داده ‌شد.

وی اظهار داشت: امسال ۴۵ هکتار مزرعه الگویی کلزا در آذربایان‌غربی کشت شده که شامل ۲۰ هکتار تغذیه گیاهی در میاندوآب، ۲۰ هکتار تغذیه گیاهی در نقده و پنج هکتار نیز به صورت آبیاری میکرو در نقده است.

کلزا (Brassica napus) از گیاهان دانه ‌روغنی مهم در مناطق معتدل بوده و دارای طیف به نسبت وسیعی از سازگاری اقلیمی است؛ دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین بوده و به خاطر اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیه‌ای بالایی برخوردار است.

سالانه بیش از ۵۵ میلیون تن کلزا در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، چین و کانادا به عنوان سه تولیدکننده اصلی این محصول به دست می‌آید؛ میزان تولید این محصول در ایران بسیار اندک و کمتر از ۳۰۰ هزار تن در سال برآورد می‌شود که این رقم نیز در سال‌های اخیر با توجه ویژه وزارت جهاد کشاورزی به دست آمده است.

تامین روغن مورد نیاز کشور و جلوگیری از خروج ارز، تامین علوفه مورد نیاز دام و طیور و تامین امنیت غذایی و سلامت جامعه از اهداف توسعه کشت دانه‌های روغنی است.

کشت دانه‌ روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم در کشور می‌شود و ترویج آن طی سال‌های اخیر تدبیری از سوی مسوولان برای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی آذربایجان‌غربی بوده است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی کلزا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی کلزا وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی کلزا اخبار کنکور کشاورزی آذربایجان غربی جهاد کشاورزی کشت کلزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۹۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری ۸۰ درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی در استان با نوار تیپ است که علاوه بر صرفه جویی نزدیک به ۵۰ درصدی در مصرف آب موجب بهبود فرآیند آبرسانی زمینهای کشاورزی و افزایش تولید هم می‌شود

علی دیانتی افزود: نوار تیپ به فشار آب زیادی احتیاج ندارد و در مزارع دارای پستی و بلندی محدود نیز بدون نیاز به تسطیح زمین قابل استفاده است.

وی اظهارکرد: در این روش آبیاری، آب به منطقه ای که توسعه ریشه گیاه انجام شده به زمین داده می‌شود تا مساحت و عمق کوچکی از سطح خاک خیس شود که عدم رشد علفهای هرز و جلوگیری از فرسایش خاک از مزایای حفاظت خاک در این روش است.

دیانتی، با اشاره به ضرورت استفاده از این روش آبیاری گفت: از مهمترین مزایای آن قابلیت نصب نوار تیپ بر روی خاک، زیر خاک و یا حتی معلق، حمل و نقل راحت رول‌ها به دلیل سبکی و اتصالات ساده و ارزان قیمت با قابلیت کارگذاری ساده آنها به صورت دستی است.

وی افزود: این روش را می‌توان در محصولاتی مانند گندم، جو، چغندرقند، ذرت، کلزا ، گل کلم، کاهو، فلفل، پنبه، گوجه فرنگی، پیاز، خیار و همه محصولات زراعی که به شیوه کشت ردیفی هستند، استفاده کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: با توجه به مزایای این طرح درصدد ترویج و جلب مشارکت هر چه بیشتر بهره برداران برای استفاده از نوار تیپ در تمامی کشت های بهاره هستیم.

سالانه ۱۵ هزار تن سبزی و صیفی در محیط‌های گلخانه ای استان تولید و در آب مصرفی صرفه جویی چشمگیری در این محیط ها می شود.

دیگر خبرها

  • مبارزه با  بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • آبیاری ۸۰ درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ
  • ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان غربی علیه بیماری زنگ زرد غلات سم پاشی شد
  • آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع نیشکر خرمشهر
  • ۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سم‌پاشی شد
  • ۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سمپاشی شد
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۱۱ هزار تُن کلزا در آذربایجان‌غربی
  • گلدهی بیش از ۸۵ هکتار از مزارع کلزا در جلفا