Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- همه می‌دانیم که کتاب خواندن برای ما خوب است. اما اگر بخواهیم دلیلی برای اینکه چرا کتاب خواندن خوب است بیاوریم، اکثر ما به احتمال خیلی زیاد نمی‌دانیم که کتاب دقیقا چه تاثیری روی ما دارد.

با وجود افراد متعددی که برای داشتن آینده ای خوب به خواندن متکی هستند، در اینجا پنج دلیل وجود دارد که شما را مجاب می‌کند همین امروز یک کتاب بردارید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

1. خواندن می‌تواند به شما کمک کند تا طول عمر بیشتری داشته باشید.

بر اساس یک مطالعه ی دانشگاه ییل صرفنظر از جنسیت، ‌ثروت، ‌تحصیلات یا سلامتی افراد، کسانی که کتاب می‌خوانند حدود 2 سال بیش از دیگر افراد عمر می‌کنند. اگرچه پیوستگی مشابهی در میان خوانندگان روزنامه مشاهده شد اما این پیوستگی ضعیف تر بود.

مولفان این مطالعه این گونه نوشتند که "کتابخوانی به امتیاز بقایی کمک میکرد که به طور معناداری بیشتر از آن چیزی بود که در روزنامه ها یا مجلات مشاهده گردید". آن ها این گونه لحاظ کردند که "خوانندگان کتاب در مقایسه با کتاب نخوان ها دارای امتیاز بقای 23 ماهه ای هستند".

این گزارش تشریح کرد که مطالعه ی عمیق، یکدلی و هوش عاطفی را ارتقا می‌دهد،‌ فرایند های شناختی ای که می‌تواند به شانس بالاتری از بقا منجر شود.

همانطور که کارن هورنای گفت: "هیچ دلیل منطقی برای اینکه ما سعی نکنیم که تا آخرین روز عمرمان، خودمان را ارتقا و تغییر دهیم، وجود ندارد."

2. احتمالا شما از یک کتاب فیزیکی فراگیری بیشتری خواهید داشت.

تعدادی از مطالعات به دانش آموزان توصیه می‌کنند که بیشتر اطلاعات را از کاغذ بگیرند تا از صفحه نمایش ها، ‌با تاکید برروی فرد برای اینکه کتابی واقعی را به دست بگیرد تا اینکه یک خواننده ی الکترونیکی باشد.

یک مطالعه در نروژ نشان داد که دانش آموزانی که متن های چاپ شده می‌خوانند در مقایسه با آن هایی که خوانش دیجیتالی دارند، در آزمون های درک مطلب نمرات بالاتری را به دست می‌آورند. یک بازبینی از پژوهشی علمی که توسط ژورنال های سیج منتشر شد که نشان می‌داد هنگامی که دانش آموزان به صورت دیجیتال مطالب را از نظر می‌گذرانند نمی توانند به خوبی مطالب پیچیده یا طولانی را درک کنند.

3. شما مهارت های آینده را گسترش می‌دهید.

شواهد حاکی از آن است که فرو رفتن در محیط کتاب‌محور برای دستیابی به توفیق علمی مفید است. یک مطالعه نشان می‌دهد که بزرگ شدن در خانه ای که دارای کتابخانه است، سواد، حسابداری، و حل مسئله ی فنی در بزرگسالی را ارتقا می‌دهد.

مهارت های این چنینی به طور فزاینده ای حائز اهمیت هستند هنگامی که نسل های جوان در طلب آنند که چهارمین انقلاب صنعتی را رهبری کنند.

گزارش آینده کاری میدان اقتصادی جهان (World Economic Forum’s Future of Job) نشان می‌دهد که تقاضا برای توانایی ها در جهت مهارت های ملایم تری در حال تغییر است که تا حدی از طریق خواندن قابل پرورش هستند.

4. دانش واژگانی شما را می‌سازد.

علاوه بر ارتقای هوش شناختی و عاطفی شما، خواندن همچنین می‌تواند دایره ی واژگان شما را گسترش دهد، همانطور که برخی از پژوهش ها نشان دادند که خوانندگان بالای متوسط در مقایسه با خوانندگان متوسط نرخ بالاتری از گسترش واژگانی را تجربه کردند.

علاوه بر این یک گزارش از مطبوعات دانشگاه آکسفورد به شواهدی از یک شکاف واژگانی معنی دار در مدارس یو کی دست یافت که گفته می‌شود که می‌تواند مانع پیشرفت تحصیلی برخی از دانش آموزان شود.

این گزارش ذکر کرد " تجارب خواندن با صای بلند، گفتگو در مورد خواندن و خواندن مستقل در خانه و مدرسه می‌تواند رشد واژگانی را پرورش دهد."

5. به پیشگیری از زوال مغزی کمک می‌کند.

بر اساس جامعه ی الزایمر، تمرین دادن ذهنتان احتمالا می‌تواند ریسک ابتلا به آلزایمر را در شما کاهش دهد.

این سازمان طرفدار این است که شما چیزی را پیدا کنید که انجام دادن آن را دوست دارید، چیزی که مغزتان را به چالش می‌کشد و آن را مرتبا انجام دهید، چیزی همانند خواندن "کتاب های چالش برانگیز".

بر اساس وبسایت این جامعه " به نظر می‌رسد این که مرتبا ذهن خود را به چالش بکشید، باعث تقویت توانایی مغزتان برای از عهده ی بیماری برآمدن است. "راهی برای فکر کردن درباره ی آن این است که "ازش استفاده کن یا از دستش بده".

اگر به طور اتفاقی در جایی زندگی می کنید که یک کتابخانه ی محلی ندارد، یا اخلال در تحرک دارید و نمی توانید به راحتی به یکی از آن ها بروید، بیشتر کتاب ها در فرمت های پی دی اف و ای پاب در دسترس دارند تا شما بتوانید  بر روی تبلت یا صفحه نمایش کامپیوتر خود آن ها را بخوانید.

همچنین منابع آنلاین زیادی وجود دارند که در آنها می توانید کتاب الکترونیکی رایگان دریافت کنید، پس به شکار چیزی برای خواندن بروید!

برای هر فرد با سوادی بر روی سیار یک ژانر خواندن وجود دارد، خواه سلایق شما در ادبیات کلاسیک، شعر، مجلات مد، زندگی نامه ها، کتاب های جوانان، راهنماهای خودیاری، یا رمان های عاشقانه نهفته باشد، در آنجا چیزی وجود دارد که کنجکاوی و تخیل شما را جلب کند.

برای مدتی از کامپیوتر خود فاصله بگیریرد و لای یک کتاب را باز کنید، و روح خود را برای مدتی کوتاه بازپر کنید. وقتی این درباره این مقاله تحقیق می‌کردم، دلیل اول یعنی اضافه شدن طول عمر کتاب‌خوان‌ها فارق از تمام عوامل سنی، جنسیتی و مالی، مرا عمیقا شگفت زده کرد.

اگر شما هم مثل ما خوره کتاب ها، عاشق کتاب هستید، به وبسایت ما سر بزنید یا به پادکست خوره کتاب گوش بدهید.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کتاب کتاب ها یک کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۴۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ما جز با رعیتِ خود دیگر با کسی جنگ نداریم!

تین نیوز

این قول از ناصرالدین شاه فقط در کتاب "تاریخ بیداری ایرانیان" از ناظم الاسلام آمده است. ناظم الاسلام از روحانیون روشنفکر بود و کتاب او یکی از منابع اصلی تاریخ مشروطه به شمار می رود. کلاً مخالف سلطنت سنتی قاجار و به خصوص ناصرالدین شاه بوده است.ولی این دلیل نمی شود که دروغ گفته باشد. در حقیقت، به نظر من اگرچه در تاریخ نگاریش غرض داشته، ولی احتمالاً مرض نداشته و دروغ از خودش در نمی آورده. به هر حال، برویم سراغ خود کتاب و داستان را کامل آنجا بخوانیم . آنجا صحبت از یک "آقاشیخ علی" نامی است که به زعم ناظم الاسلام بسیار دانشمند بوده است و این نقل قول از شاه از طرف این آشیخ علی نقل شده است!از کتاب:

 "آن مرحوم [آقا شیخ علی] گفت می توانم کالسکه ای اختراع کنم که او را کوک کنند یک فرسخ راه را طی کند،آن وقت چند دقیقه بایستد از چهار طرف درهای آن باز شود، از هر طرفی چند گلوله توپ خالی شود، آن وقت درهای آن بسته شود و به مکان خود برگردد، لکن اظهارِ این صنعت وقتی خواهد بود که پادشاه تهیّه ٔ قشون خود را دیده و متقبّل شود که با یکی از دوَل دشمن جنگ کند، لااقل شهرهای ایران را پس بگیرد. ناصرالدّین شاه گفت ما جز با رعیتِ خود دیگر با کسی جنگ نداریم و به اندازهٔ آن ها هم توپ داریم. لذا دماغ آن مرحوم سوخته و رفت در مازندران و در آنجا مشغول رعیتی و زراعت شد..." (تاریخ بیداری ایرانیان، ناظم الاسلام کرمانی، به اهتمام علی اکبر سعیدی سیرجانی، بخش اوّل، ص ۱۴۷)

عجب!کالسکه ای که کوک شود و یک فرسخ (حدود ۶ کیلومتر) برود و بعد به طور خودکار درهایش باز شود و در چهار طرف شلیک کند، و سپس همان یک فرسخ را (لابد با همان کوک) برگردد! شما را نمی دانم، ولی من که یاد خودرو آبسوز افتادم. احتمالاً حتی یکبار هم عملکرد توپ های آن زمان را هم از نزدیک ندیده بوده است (برعکس شاه، که درس نظامی دیده بود و حتی در کار با توپ و جهت گیری گویا تبحری داشته).

ولی کرامات آقاشیخ علی فقط همین مقدار نبوده است. در همان قسمت از همان کتاب ناظم الاسلام، جناب آشیخ علی ادعاهای دیگر هم داشته است که اینبار مرا به یاد مستعان 110 و کرونایاب انداخت. جناب آشیخ ساعتی به اسم شب کوک اختراع کرده بودند که: "هر کس آن اسم را بداند بی خطر بگذرد، و الا به چنگال ساعت گرفتار شود!" همچنین تفنگ ته پر را ایشان اختراع کرده بود، که ناصرالدین شاه به خاطر آن او را از ابوعلی سینا دانشمندتر دانست، ولی مع الاسف با بی حزمی آن را به خارجه می فرستد و فرنگیان آن را کپی می کنند! 

البته دانش وسیع آقاشیخ علی فقط محدود به اختراعات نبوده، بلکه شخص ایشان ادیسون و جفرسون را در خود جمع کرده بوده است!پس کتابی نوشته در"قانون اسلام از عبادات و سیاسیات و عادات و معاملات" که در آن وظایف کلیه اصناف و طبقات خلایق و مقامات دولتی  را هم شرح کرده،چنانچه اگر به آن کتاب عمل می شد ایران گلستان می شد! اما امین السلطان به شاه هشدار داد که اجرای آن قدرت شاه را از بین می برد، پس شاه خائف شد و نکرد!

ملتفید که داستان چیست! مشخص است که این آشیخ علی یک لافزن رویافروش بوده، احتمالا نصف متوهم،نصف شارلاتان! ترکیب مخترع ماشین آبسوز و (مثلاً) بیژن عبدالکریمی! سَلَف کامل همین مغزهای پربادی که در صد سال گذشته فراوان داشتیم. از همان "مخترعانی" که اگر توانستند ابلهان دولتی را می فریبند، و اگر نتوانستند ناله سر می دهند که چرا دولت از آنها و اختراعات بی بدیل شان حمایت نکرده است. ناصرالدین شاه شخصیت باهوش این داستان است که خیلی راحت می فهمد با کی طرف است و او را دست به سر می کند. اما ناظم الاسلام خیلی راحت فریب خزعبلات این شخص را می خورد! ناظم الاسلام اگر امروز بود می شد همان کارگردان تلویزیونی که مخترع خوروی آبسوز را به تلویزیون آورد، یا همان سردار سپاهی که با مستعان 110 خود را مسخره عام و خاص کرد.

حالا بالاخره آیا جمله فوق را ناصرالدین شاه گفته یا نه؟! کی می داند! اصلاً مهم نیست! یک لافزن دروغگو یا متوهم داستانی سرهم کرده است.ممکن است اصلا شاه چنین چیزی نگفته باشد، یا شاید هم به شوخی خواسته یک آدم گیر را از سر خودش باز کند. وقتی در بقیه سخنان مستند ناصرالدین شاه و اعمالش چیزی وجود ندارد که چنین احساس وطرز تفکری را نشان دهد، اصلاً و واقعاً اصلاً مهم نیست که آشیخ علی راست گفته یا دروغ! چیزی که مهم است این است که چگونه روشنفکران ما از آن زمان عاشق باد و گزافه گویی و رویافروشی بودند.مهم این است که هر روز با پخش مطالبی سخیف از راست و دروغ ، باید نیشی به آخرین پادشاه سنتی کشور زده شود، و همه هم با بدون هیچ دید انتقادی آنها را باور می کنند و منتشر می کنند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تمدید مسابقه کتاب شیرین تا روز بزرگداشت فردوسی
  • کتاب عکس «نزدیک تر» حاصل سفر به ۵ قاره جهان است
  • سمنان چگونه پایتخت کتاب ایران شد؟
  • ما جز با رعیتِ خود دیگر با کسی جنگ نداریم!
  • فعال اصولگرا: نماز خواندن پشت صدیقی باطل است!
  • طریقه خواندن نماز شب و فضیلت آن
  • نورافکن: هرچه بگذارم، حاشیه می‌شود/ اتفاقات عجیب و غریبی برایمان درست کردند
  • تونی خان در واکنش به مزخرف خواندن AEW توسط گلدبرگ: رو در رو چیز دیگری گفته بود!
  • رونمایی از کتاب در جستجوی آداب آبادانی در یزد
  • قرآن؛ کتاب زندگی/ قرآن، نور و رحمت و هدایت به سوی خیر و سعادت است