Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه اگر به دنبال بهبود فعالیت بازار هستیم باید هر چه زودتر بازگردان‌ها در بازار فعال شوند، گفت: بسیاری از سهم‌ها در بازار با توجه به اصلاح اخیر قیمت‌ها به کف کانال رسیدند، به همین دلیل می‌توانند موقعیتی مناسب برای خرید باشند و به نظر می‌رسد تا پایان امسال سود بالایی را در اختیار سهامداران قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«عرفان هودی»  به روند اصلاحی شاخص بورس در بازار اشاره کرد و افزود: بورس از مرداد ماه روزهای نزولی زیادی را تجربه و زمینه ترس سهامداران حاضر در بازار را فراهم کرد.

وی سیر خروج پول سهامداران حقیقی از بازار را یکی از عوامل تاثیرگذار در شتاب روند اصلاحی شاخص بورس مطرح کرد و گفت: مهمترین موضوعی که باید مورد بررسی قرار گیرد، علت خروج نقدینگی از بورس است، در ابتدا اعلام شده بود که قرار است یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به منظور حمایت از معاملات بورس به صندوق تثبیت بازار سرمایه منتقل شود در حالی که تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده است.

هودی اظهار داشت: برخی از سیاست گذاری های اشتباه مانند قیمت گذاری محصولات فولادی در بورس کالا، زمینه بهم ریختگی روند معاملات بازار را فراهم کرد که اجرای آن پس از ایجاد حاشیه های فراوان لغو شد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در کنار قیمت گذاری دستوری فولاد، خبر افزایش نرخ سود بانکی مطرح و شایعات آن قوت گرفت، این دو موضوع از جمله عواملی بودند که باعث ریزش بازار شدند.

وی خاطر نشان کرد: البته این مسایل، بهانه ای برای ریزش بازار بودند و علت اصلی ریزش بازار، عدم اعتماد سرمایه گذاران به بازار سرمایه است.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه به لحاظ نموداری، روند کنونی معاملات بورس همسو با روند سال ۹۲ است، اظهار داشت: در سال ۹۲ شاهد سیر صعودی بورس بودیم اما از اواخر نیمه دوم سال ۹۲ شاخص بورس ریزشی را تجربه کرد و بعد از آن وارد دوران رکود شد.

وی ادامه داد: اکنون نمی توان اعلام کرد که بعد از روند نزولی بازار، مانند سال ۹۲ شاهد دوران رکود در بازار خواهیم بود یا خیر، صعود بازار در زمان روند افزایشی شاخص بورس بسیار تند بود و بارها اعلام کردیم که سهامداران باید با تحلیل بیشتری در این بازار اقدام به سرمایه گذاری کنند.

هودی با بیان اینکه روزهای آینده، زمانی مناسب برای خرید سهام در بازار به صورت بلندمدت است، گفت: بسیاری از سهم‌ها در بازار با توجه به اصلاح اخیر قیمت ها به کف کانال رسیدند، به همین دلیل می توانند موقعیتی مناسب برای خرید باشند و به نظر می رسد تا پایان سال، سود بالایی را در اختیار سهامداران قرار دهند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه احتمال اینکه تا سال آینده سهامداران به اندازه نرخ تورم سود کسب کنند بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: اکنون کلیت بازار منفی است اما در برخی از روزها شاهد روند صعودی شاخص بورس در بازار خواهیم بود.

وی گفت: اکنون همه فعالیت های اقتصادی در نرخ دلار و خرید و فروش خودرو و مسکن در انتظار تحولات مربوط به سیاست خارجی است، به همین دلیل بازار سرمایه هم همسو با دیگر بازارها در حرکت است.

هودی ادامه داد: گاهی قوانینی در بازار اعمال می شود اما ضمانت اجرایی ندارد، علت آن ناشی از ضعف‌های موجود در سازمان بورس است که نهاد قانونگذار و نهاد ناظر یکی است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در ابتدا قانونی اعمال شد که از ۱۵ مهر ماه باید فعالیت بازارگردان ها در بازار شکل بگیرد اما اکنون بعد از گذشت حدود ۲۰ روز هنوز بازارگردان ها در بازار فعالیتی ندارند، اگر به دنبال بهبود فعالیت بازار هستیم باید هر چه زودتر بازگردان‌ها در بازار فعال شوند.

وی افزود: بر قانون بازگردان باید به شکل ویژه‌تر نظارت شود و دو نهاد قانونگذار و نهاد نظارت از یکدیگر جدا شوند و بهتر است قوه قضاییه به عنوان نهاد ناظر اجرای صحیح قانون جدید به بازار ورود کند.

 قانون عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت سهام در بازار است، اما اگر به هر دلیلی روند معمول عرضه و تقاضا و به دنبال آن وضعیت معمول در قیمت سهم دچار آشفتگی شود، وجود یک بازارگردان در بازار ضروری خواهد شد.

بازار ممکن است تحت تاثیر هیجان‌های ناشی از اخبار سیاسی و اقتصادی دچار نوسان شود و زمانی که تعادل بازار به دلیل وجود چنین عواملی، بهم ریخته شود دیگر بورس، بازار چندان قابل اعتمادی برای سرمایه‌گذاری نخواهد بود، به همین دلیل بازارگردان کمک به حفظ تعادل نسبی در بازار خواهد کرد.

سازمان بورس اوراق بهادار مسئول ایجاد بازارگردان برای سهم‌های پرنوسان و پرتقاضا در بازار است، زیرا گاهی به دلیل هیجان‌های موجود در بازار، صف‌های خرید و فروش بدون مبنای اقتصادی ایجاد می‌شود و روند عادی معامله‌ها را با مشکل مواجه می‌کند.

بر اساس قانون، بازارگردان، معامله‌گری است که با اخذ مجوزهای لازم با تعهد به افزایش نقدشوندگی، تنظیم عرضه و تقاضای اوراق بهادار معین و محدود کردن دامنه نوسان قیمت آن‌ها به دادوستد اوراق می‌پردازد.

بازارگردان ها تلاش می کنند تا از بر هم خوردن تعادل در معامله‌ها جلوگیری کنند.

ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کارشناس بازار سرمایه همین دلیل شاخص بورس سال ۹۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۵۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش ۲۰ هزار واحدی شاخص کل بورس

امروز ۱۷ اردیبهشت شاخص کل بورس با ریزش ۲۰ هزار و ۶۴۶ واحدی در سطح ۲ میلیون و ۲۳۹ واحدی ایستاد شاخص کل هم وزن نیز با کاهش بیش از ۶ هزار واحدی در تراز ۷۴۴ هزار و ۱۰۱ واحدی قرار گرفت. سه نماد فملی، فولاد و فارس بیشترین تاثیر را بر شاخص بورس داشتند همچنین ذوب، وبملت و کترام سه نماد پرتراکنش بورس بودند. 

شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۲۰۲ واحد در سطح ۲۴ هزار و ۹۹۸ واحدی قرار گرفت آریا، خاور و هرگز سه نماد با بیشترین تاثیر بر شاخص کل فرابورس بودند.

امروز فلزات اساسی با ۲۴۹ میلیارد تومان برترین گروه صنایع بود و صنعت خودرو و انبوه سازی هم در جایگاه بعدی قرار گرفت. افران، سپهر و فردا هم سه نماد با بیشترین تقاضا در بورس بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • ریزش ۲۰ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص