Web Analytics Made Easy - Statcounter

آلبوم «در آینه» به آهنگسازی حسین بهروزی نیا و خوانندگی اشکان کمانگری از تازه ترین محصولات مرکز موسیقی حوزه هنری در قالب یک رویداد آنلاین رونمایی شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آیین رونمایی آلبوم موسیقی «در آینه» از تازه‌ترین محصولات مرکز موسیقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به صورت یک رویداد آنلاین از تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید بیابانکی شاعر و ترانه سرا که اجرای مراسم را به عهده داشت در ابتدای این برنامه ضمن خوشامدگویی به حاضران با گرامیداشت یاد و خاطره زنده یاد استاد محمدرضا شجریان گفت: امروز کنار هم جمع شده‌ایم تا شاهد رونمایی یکی از آثار فاخر موسیقی ایران زمین باشیم که به خوانندگی اشکان کمانگری از شاگردان استاد محمدرضا شجریان و آهنگسازی حسین بهروزی‌نیا از هنرمندان شناخته شده موسیقی کشورمان پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد.

وی افزود: در روزهایی به سر می‌بریم که تقریبا تمامی برنامه‌های موسیقی تعطیل هستند و ما احساس می‌کنیم به نوعی در روزهای غربت موسیقی به سر می‌بریم. چرا که همه می‌دانیم موسیقی با نفس مردم هست که شکل می‌گیرد. من یادم هست که در اصفهان و کنسرت‌هایی که استاد شجریان به عنوان خواننده در آن‌ها حضور داشت، اجرای مراسم را به عهده داشتم و خوب به خاظر دارم این هنرمند فقید همیشه از حضور انبوه مردم در فضای باز چهلستون ابراز شعف می‌کردند و می‌گفتند با حضور این مردم می‌توان بهترین برنامه را اجرا کرد.  به هر حال ما اکنون در شرایطی هستیم که باید به شکل تازه ای از زندگی عادت کنیم. خوشبختانه در فضای مجازی شرایطی خوبی برای فعالیت های حوزه موسیقی موجود است و من امیدوارم توسط نهادهای مختلف  شرابط به گونه ای هدایت شود که این شکل از موسیقی بتواند شرایط با کیفیت تری پیدا کند.

بهانه‌ای برای یادکرد موسیقی سنتی با یادی از محمدرضا شجریان

میلاد عرفان‌پور مدیرمرکز موسیقی حوزه هنری پس از صحبت‌های بیابانکی ضمن قدردانی از دست اندرکاران تولید آلبوم «در آینه» عنوان کرد: خیلی خوشحالیم که در این شرایط سخت کرونایی حداقل توانستیم چنین جمعی را شکل بدهیم و بهانه‌ای داشته باشیم برای که از موسیقی سنتی یاد کنیم. طبیعتا در چنین اتفاقاتی هدفی که دنبال می‌کنیم، حفظ موسیقی ایرانی در راستای حفظ فرهنگ ملی ماست.

مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری با قدردانی از مقام هنری محمدرضا شجریان هنرمند فقید موسیقی ایرانی بیان کرد:  اشکان کمانگری از جمله هنرمندانی است که می‌توان او را به عنوانی یکی از شاگردان استاد محمدرضا شجریان معرفی کرد. او در راهی که انتخاب کرده  قطعا ادامه دهنده مسیر این هنرمند فقید موسیقی ایرانی خواهد بود. استاد حسین بهروزی‌نیا هم که نامشان در عرصه نوازندگی و آهنگسازی زبانزد حوزه فرهنگ و هنر است که در کنار نوازندکان ارزشمند آلبوم ضلع دیگری از این اثر هنری را تشکیل داده اند.

این شاعر و ترانه سرا با اشاره به تولیدات فاخر مرکز موسیقی حوزه هنری در حوزه موسیقی اصیل ایرانی بیان کرد: بهروزی نیا جزو هنرمندانی بودند که هیچ گاه در گرو نام و نشان نبوده  و نیست ولی آثارشان همیشه ماندگار بوده که به آن می بالیم. مرکز موسیقی حوزه هنری در گونه های مختلف موسیقی تلاش می کند نام موسیقی خوب را ترویج  و تولید کند. بخش اعظمی از این موسیقی خوب هم با موسیقی ایرانی ما گره خورده که در این راستان تاکنون  ۱۰ عدد آلبوم در فضای موسیقی سنتی تولید کردیم که به تناوب پیش روی مخاطبان قرار گرفته و می گیرد. درباره آلبوم «درآینه » هم باید بگویم یکی از ویژگی های این اثر انتخاب خوب شاعران بزرگ تاریخ شعر فارسی بود که این انتخاب گواه دقت نظر سازندگانش است و جزو ویژگی هایی است که باید ترویج و توسعه پیدا کند.

فریدون شهبازیان و یک  تشکر فنی از تولید کنندگان آلبوم «درآینه»

فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر با سابقه کشورمان نیز در این مراسم که با پخش چند نماهنگ نیز همراه بود، توضیح داد: دلم نمی‌خواست با انتقاد و حرف‌های تکراری صحبت‌هایم را شروع کنم، اما معمولا در رونمایی آلبوم‌ها شرایطی اتفاقی می‌افتد که آلبوم خیلی دیر به دست ما که قرار است درباره نکات فنی اثر صحبت کنیم، می رسد، این نکته مهمی است که امیدوارم در برنامه‌های دیگر حوزه هنری شاهد بهبود آن باشیم.

وی درباره آلبوم «درآینه» عنوان کرد: حسین بهروزی‌نیا از جمله نوازندگان و هنرمندانی است که در عرصه نوازندگی عود از هنرمندان معتبر موسیقی ایران به حساب می‌آید. من با وجود اینکه خیلی دیرتوانستم شاهد شنیدن اثر باشم، اما می‌توانم بگویم که این آلبوم دربرگیرنده نکات مثبت واوج و فرودهایی است که من آن را دوست داشتم.

این آهنگساز در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به برخی از فعالیت‌های خود در روزهای قرنطینه و ساخت پوئم سمفونی «قرنطینه» در این حوزه به ویژگی‌های دیگر این آلبوم اشاره کرد و گفت: کارهای خوبی در این آلبوم اتفاق افتاده که در حوزه ارکسترال، آهنگسازی و خوانندگی می‌توان آن‌ها را ارزیابی کرد. ما در این آلبوم شاهد اجرایی غیر معمول از فواصل موسیقایی هستیم که به درستی از سوی حسین بهروزی‌نیا طراحی شده‌اند. البته که می‌توان درباره این اثر به نکات فنی زیادی اشاره کرد که دارای ویژگی‌های مثبتی است. درباره خوانندگی اشکان کمانگری هم باید بگویم که در این آلبوم کارهایی را خوانده به قولی تمیز درآمده و می‌توان از آن به عنوان یکی از ویژگی‌ها و ارزش‌ها یاد کرد. انتخاب اشعاری از محتشم کاشانی در این آلبوم یکی دیگر از کارهای خوب این اثر موسیقایی است که می دانم توسط اشکان کمانگری انتخاب شده و به نظرم توانسته وزن ارزشمند اشعار محتشم را حفظ کند.

وی افزود: من به بچه‌های این آلبوم یک تبریک ویژه می‌گویم که توانسته‌اند به درستی از پس نوازندگی قطعات بربیایند. البته یکی از مباحث مهم امروز سازهای ایرانی بحث کوک سازهاست که واقعا کار مهم و سختی است و باید به گونه‌ای باشد که بسیار منظم اتفاق افتاده باشد. این یکی از مهم ترین چیزهاست که اگر توانستید مرتب این کار را کنید قطعا در نوازندگی و البته کمک به خواننده موفق خواهید بود. در این آلبوم شاهد این شرایط بودیم و ما در عرصه نوازندگی نوعی کوک از ساز دیدیم که به نظرم در قاعده درستی قرار داشت.

شهبازیان در ادامه تاکید کرد: این یک کار جدید از مرکز موسیقی حوزه هنری است که اگر چه دیر منتشر شده اما توانسته به عنوان یک آلبوم قابل قبول پیش روی مخاطبان قرار گیرد. من به همه دوستان در حوزه هنری، حسین بهروزی‌نیا، اشکان کمانگری و نوازندگان اثر تبریک می‌گویم که چنین اثری را به مخاطبان ارایه دادند. همه حرف من در موسیقی این است که مطلب زیبایی به مخاطبان ارایه شود که دلنشین باشد. این موسیقی درست است که امیدوارم در مرکز موسیقی حوزه هنری چنین اتفاقاتی بیشتر باشد.

اشکان کمانگری خواننده آلبوم «درآینه» هم در این مراسم ضمن قدردانی از دست اندرکاران آلبوم گفت: طی دو سال گذشته که پیش تولید اثر آغاز شد شاهد همراهی مرکز موسیقی حوزه هنری در حنمایت از ارزش های موسیقایی سرزمین ایران بودیم. در این زمینه تلتش های زیادی صورت گرفت که متاسفانه تهیه کنندگان محترم خیلی مایل به تولید موسیقی اصیل ایرانی نیستند. و این اتفاق خوبی است که مرکزموسیقی حوزه هنری کنار ما بود.

این خواننده موسیقی ایرانی تصریح کرد: خمیشه طی این سال‌ها فعالیت در حوزخ موسیقی پساداری از موسیی اصلی بخش عمده ای از آن نگته داشتن شان و حرمت استادان موسیقی ایرانی است. لازمه اینکه بتوانیم در حوزه موسیقی ایرانی پیشرفت داشته باشیم باید قدردان بزرگان موسیقی باشیم و بدانیم این موسیقی شنیده و مضراب نواخته سال‌ها زحمت و عمری بوده که صرف این نکته ارزشمنده شده و من از حسین بهروزی نیا صمیمانه قدردانی می کنم که به من اعتماد کرده و برای خوانندگی این اقر از من حمایت کرده است. امیدوارن در آینه مورد پسند مخاطبان هم قرار بگیرد. من توصیه می‌کنم برای شنیدن این اثر به یک بار اکتفا نکنند تا به زوایای مختلف کار بیشتر بیندیشند.

نمی‌خواستم با خوانندگان معروف کار کنم

حسین بهروزی‌نیا آهنگساز آلبوم «درآینه» نیز درباره نحوه شکل گیری این اثر بیان کرد: من ۱۶ سال داشتم که وارد عرصه حرفه‌ای موسیقی شدم و در ان دوران بود که به مرکز حفظ و اشاعه موسیقی رفتم. در آنجا با نامدارانی چون محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، محمدرضا شجریان آشنا شدم. در آن دوران گروهی به نام خالقی را راه ندازی کردم و پس از آن بود که با استاد فریدون شهبازیان آشنا شده و از راهنمایی‌های او استفاده می‌کردم. امروز هم بسیار خوشحالم که درباره اثر صحبت کرد.

وی افزود: بعد از چند سالی که در ایران فعالیت داشتم حدود ۲۱ سال از ایران دور شدم ولی سه سال قبل به ایران برگشتم تا دوباره بتوانم فعالیت کتم. روزهای اول شروع به ضبط آلبوم‌ها و آهنگ‌های بی‌کلامی کردم. در این راه با برادرزاده‌ام حمید بهروزی‌نیا  که اکنون یکی از نوازندگان برتر ایران است، مشورت‌هایی انجام دادم. وقتی درباره ضبط  این کار با او صحبت کردم چون نمی‌خواستم خواننده معروفی در کارهایم باشد بنابراین به دنبال هنرمندان مستعد بودم که می‌دانم واقعا حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. وقتی حمید، اشگان کمانگری را به من معرفی کرد او را خواننده مثبتی دیدم که می تواند در آلبوم «درآینه»  کنار من باشد. در حوزه نوازندگان هم باید بگویم که هنرمندان نوازنده این آلبوم از بهترین‌های موسیقی ما هستند که در ضبط استودیوی کار واقعا همکاری ارزشمندی با من داشتند.

وی با اشاره به حضور نوازندگان شهرستانی که در آلبوم «درآینه» حضور داشتند، گفت: این افراد تا به امروز مجالی برای عرضه آثار خود نداشتند و گرنه همگی هنرمندان بسیار مستعد و ارزشمندی هستند که حرف های زیادی برای گفتن دارند. این را هم بگویم وقتی ما کار ضبط را آغاز کردیم متاسفانه سیستم استودیو ویروسی شد و ما مجبور شدیم کار را دوباره بزنیم. در حوزه تولید اثر هم باید بگویم که متاسفاته برخی از شرکت ها به دلیل نگاه مالی که به ماجرای موسیقی دارند و موسیقی غیر تجاری دیگر برای کمتر تهیه کننده ای اهمیت پیدا کرده، بنابراین خیلی ها  آنچنان استقبالی از آلبوم ما  نکردند اما خوشبختانه با پیگیری های اشکان کمانگری با مرکز موسیقی حوزه هنری به توافق رسیدیم و کار را به جایی رساندیم امروز شاهد رونمایی از آلبوم هستیم. در مجموع باید گفت که درآینه یک کار تیمی است مه من قبلا کارها از قبل نوشته بودم و به عنوان یک پیشکسوت کار را به سرانجام رساندیم.

آلبوم «در آینه» اثری در حوزه موسیقی کلاسیک ایرانی که اثر حسین بهروزی‌نیا نوازنده بربت و اشکان کمانگری خواننده موسیقی ایرانی است. بهروزی نیا مانند دیگر آثارش کوشیده تا از موسیقی دهه‌های گذشته چندان فاصله نگیرد و همواره در خلق و تنظیم آن اصالت را مد نظر داشته باشد. تجربه سال‌ها نوازندگی در اجراهای زنده و همچنین آثار ضبط شده در استودیو، در این آلبوم کاملا مشهود است.

«مقدمه و آواز» با شعر مولوی، «ادامه مقدمه»، «در آینه» با شعر نظامی، «آواز حجاز و ارکستر» با مولوی، «چهار پاره (بی کلام)»، «آواز چهار پاره» با شعر محتشم کاشانی، «تک نوازی سنتور» و «ای دوست» با شعر نظامی اسامی آثار منتشر شده در این آلبوم هستند.

حسین بهروزی نیا آهنگساز و تنظیم کننده و نوازنده بربت، اشکان کمانگری خواننده، حمید بهروزی نیا نوازنده تار، مسلم علیپور نوازنده کمانچه، سعید مهر پیما نوازنده سنتور، بهنام معصومی نوازنده تمبک و سازهای کوبه ای، مصطفی موسوی نوازنده نی، نگار اعزازی نوازنده دف گروه نوازندگان آلبوم «در آینه» را تشکیل می دهند. ضمن اینکه ساره هاشم خانی گرافیک، مهدی فلاح خوشنویس، معین هاشمی نسب عکس، حمید خدا پناهی ترجمه، کاوه صادقی آزاد ویراستار، محراب اللهیاری صدابردار، کامیار باتمانی میکس و مسترینگ، یاسر فلاح پور پردازش صدا دیگرعوامل اجرایی این اثر موسیقایی که در استودیوهای «گلها» و «پژواک» ضبط شده را تشکیل می دهند.

آلبوم موسیقی «در آینه» با شماره ثبت اثر به شماره ۹۹- م/۳۷۵ در مرکز موسیقی حوزه هنری از روز سه شنبه ششم آبان ماه سال ۱۳۹۹ به صورت فیزیکی و دیجیتالی در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مرکز موسیقی حوزه هنری حسین بهروزی نیا محمدرضا شجریان موسیقی ایرانی اشکان کمانگری هم باید بگویم مخاطبان قرار موسیقی ایران حوزه موسیقی ویژگی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۷۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد

هنرمند اهل سیستان و بلوچستان معتقد است که استفاده‌ی بی‌اجازه از آهنگش در سریال «نون خ» یکی از تاسف بارترین ترادژی‌های زندگی هنری‌اش شده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سریال «نون خ» یکی از آثارِ پربیننده تلویزیون در سال‌های اخیر بوده است. اثری که با پرداختن به فرهنگِ اقوام و رفتن به سمتِ سوژه‌ای جذاب، توانسته در دل مخاطبان جای خود را باز کند. «نون خ» با محوریت مردمانِ کُرد، تمرکزش را روی گویش‌های منطقه کردستان و کرمانشاه گذاشته است.

در سری جدیدی این سریال، بخشی از داستان در سیستان و بلوچستان اتفاق می‌افتد و تهیه کنندگان این سریال برای این بخش از داستان‌شان از موسیقی محمدعلی دلنواز(محمد حسنی)‌ استفاده کرده‌اند. گویا هیچ هماهنگی برای این کار با محمدعلی دلنواز انجام نشده است. حتی در تیتراژ سریال هم نامی از این هنرمند بیان نشده است. حالا محمدعلی دلنوازی با انتشار متنی به این موضوع اعتراض کرده است.

در ادامه متن منتشر شده از سوی محمدعلی دلنواز خطاب به تهیه کنندگانِ سریال «نون خ» را می‌خوانید:

 

«پس از سال‌ها فعالیت در حوزه موسیقی روزهای گذشته با یکی از تاسف بارترین تراژدی‌های زندگی هنری خود مواجه شده‌ام و آن اینکه توسط یک سریال تلویزیونی بنام نون خ به کارگردانی آقای سعید آقاخانی و با تهیه کنندگی آقای مهدی فرجی یکی از ساخته‌های بنده به نام بهار با آهنگسازی، تنظیم و نوازندگی اینجانب محمدعلی دلنواز(محمدحسنی) و با خوانندگی باسط ضرابی، شعر یوسف بلوچ پسابندری و با همنوازی گروه آدینک به سرپرستی بنده، در سریال نون خ به سرقت و تاراج برده شده، به نحوی که نسخه کپی این اثر آن هم بدون کسب اجازه از خالق و صاحب اثر در قسمت هشتم سریال نون خ فصل پنجم از دقیقه 25 تادقیقه 29 به عنوان تم اصلی گنجانده شده به گونه‌ای که در تیتراژ سریال هیچ نامی از صاحب اثر و نوازندگان گروه آدینک، برده نشده است.
اینجانب محمدعلی دلنواز به عنوان بخشی از هویت فرهنگی و هنری جغرافیای خود ضمن مراتب خرسندی و سپاس از توجه نون خ به بلوچستان، عمل غیر حرفه‌ای دست اندر کاران سریال نون خ را برای این سرقت هنری مذمت نموده و از سینماگران و هنرمندان کشور درخواست ورود به این موضوع و حمایت و همراهی جهت برقرای عدالت و انصاف برای به تاراج رفتن حاصل دسترنج زندگی هنری خود را دارم...»

 

در این ویدیو بخش‌هایی از سریال نون خ را می‌بینید که در آن از موسیقی محمد دلنواز استفاده شده است
 

 

البته این تنها اعتراض از سوی اهالی موسیقی به سریال «نون خ» نیست؛ چندی پیش هم حسین صفامنش نسبت به استفاده‌ی تهیه کنندگانِ این سریال از آثارش اعتراض کرده بود. صفامنش هم گفته بود که از آثارش بدون اجازه و رضایت او در این سریال استفاده شده است.

صبح روز سه‌شنبه 11 اردیبهشت 1403، تهیه کننده سریال «نون خ» در نشست خبریِ عوامل این سریال، در پاسخ به اعتراضِ حسین صفامنش گفته است: «ما در بخش کولبرها از موسیقی آقای صفامنش استفاده کردیم، البته نافی موضوع مالکیت معنوی نیستم اما تصورم نبود شکایت کنند. فکر می‌کردم او زنگ می‌زند و می‌گوید دمت گرم، وقتی به کولبرها پرداختی از این قطعه استفاده کردی. البته درباره حقوق مادی و معنوی این حق با آقای صفامنش است و حتماً برای جبران ماجرا در خدمت هستم. در این 2 فصل قبلی تلاشی هم صورت گرفت که بتوانیم با او مذاکره کنیم. اما سعید آقاخانی دنبال صدای بکری بود اما نشد از ایشان استفاده کنیم. آرزو دارم موفق باشند.»

حال باید دید که واکنش تهیه کننده سریال «نون خ» به اعتراض جدیدی که از سوی هنرمندِ سیستان و بلوچستانی مطرح شده، چه خواهد بود؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟
  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران | وقتی او در مورد پایان رابطه عاطفی خود حرف می‌زند...
  • آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد