Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، در این آشفته بازار مسکن، فرهنگیان شهرستان دلفان و تعدادی از اقشار مختلف مردم که در این بخش آورده داده‌اند سال‌ها چشم انتظار به دست آوردن یک سرپناه هستند. اما به دلیل اختلاف معامله‌ای که بین تعاونی مسکن فرهنگیان نورآباد و شهرداری رخ داده همچنان بلاتکلیف هستند.

مشکلات به وجود آمده سبب شده تا سایت ۴۰ هکتاری فاز چهارم فرهنگیان پس از گذشت ۱۱ سال همچنان در حد یک زمین خاکی باقی بماند و ۱۱۰۰ نفر از اعضای این تعاونی در به در تامین مسکن باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از اعضای تعاونی مسکن فرهنگیان در این باره گفت: زمین فاز چهار فرهنگیان حدود ۱۱ سال پیش خریداری شد و همان ایام به ما قول دادند که بلافاصله کار ساخت و ساز شروع می‌شود اما پس از گذشت ۱۱ سال هنوز هیچ اقدامی انجام نشده و این در حالیست که روز به روز بر قیمت مصالح اجناس افزوده می‌شود.

وی افزود: ۱۱ سال پیش از ما شش میلیون تومان آورده گرفتند تا کار انجام شود اما چون محدوده مسکن فرهنگیان زمین کشاورزی بود در یک دوره‌ای شهرداری قبول نکرد که به شهر الحاق شود چون می‌گفتند که شهر نباید به صورت افقی پیشرفت کند به خاطر این مساله این زمین چند سال بلا تکلیف بود.

این عضو تعاونی مسکن فرهنگیان عنوان کرد: پس از رفع مشکل مذکور سال ۹۶  بابت زیرساخت، مالیات و... مجدد شش میلیون تومان از ما گرفتند و گفتند دیگر کارتان را درست می‌کنیم اما متاسفانه مشکلات و موانع کار همچنان باقی است و شهرداری جلوی کار را گرفته است.

وی بیان کرد: زمین‌های دیگر قسمت شهر نورآباد از نظر قیمت رشد کرد اما این قسمت همچنان بلاتکلیف باقی مانده و هیچ رشدی نکرده است، بسیاری از مردم منتظر رفع مشکل این زمین‌ها هستند تا بتوانند در آنها خانه بسازند و از مستاجری رها شوند.

ممنوع کردن خرید و فروش زمین فرهنگیان توسط شهرداری

این عضو تعاونی مسکن فرهنگیان تصریح کرد: بنده چندین سال است که مستاجر هستم و با وضعیتی که پیش آمده دیگر توان خرید زمین یا خانه در مکان دیگری ندارم از طرفی شهرداری به خاطر مشکلی که با تعاونی دارد چند وقت پیش در سطح شهر با بلندگو به مردم اعلام کرد که زمین‌های فرهنگیان خرید و فروش ندارند و معامله در این منطقه ممنوع است که این واقعا به نفع مردمی که سال‌ها منتظر خانه دار شدن در این منطقه بودند، نبود و این در حالی بود که می‌توانستند به خاطر رفع مشکل مردم مساله را بین خود حل و فصل کنند.

وی مجموع آورده خود را برای ساخت و ساز در فاز چهار فرهنگیان ۱۶ میلیون تومان برشمرد و گفت: اکنون تعاونی هم بلاتکلیف چون با وجود چند ماه از طرح شکایت تعاونی به دادگستری هنوز جوابی نداده‌اند و هزار و ۱۰۰ نفر در این بین بلاتکلیف هستند.

مدیر عامل و عضو هیئت مدیره تعاونی مسکن فرهنگیان نورآباد در این باره تصریح کرد: فاز سوم و چهارم تعاونی فرهنگیان نورآباد نزدیک به دو هزار و ۵۰۰ عضو دارد و  بناست مسکن آنها در دو فاز سه و چهار اجرا شود.

رضا گودرزی تعداد اعضای فاز چهارم تعاونی فرهنگیان نورآباد را هزار و ۱۰۰ نفر برشمرد و افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی فاز چهار به شهر نورآباد الحاق شد که به خاطر این موضوع کارهای عمرانی آن با وقفه‌هایی مواجه شد و پس از حل مشکلاتی که داشت کار تفکیک آن انجام گرفت.

وی عنوان کرد: در بحث فاز چهار متاسفانه اکنون شهرداری یک طلب غیر قانونی دارد، بر اساس ماده ۱۰۱ قانون شهرداری برای الحاق به شهر نزدیک ۴۳. ۷۵ صدم هر زمین را باید برای معابر، فضاها و سهم خود بردارد اما شهرداری علاوه بر آن ۴۳.۷۵ صدم در لحظه اول ۵۱ درصد برده است سپس هیئت مدیره قبلی را که اطلاعات کافی به مسائل حقوقی نداشته را مکلف کرده که باید علاوه بر این سهم، ۲۲۰ قطعه زمین و نصف زمین‌های تجاری را هم بدهد.

مدیر عامل تعاونی مسکن فرهنگیان نورآباد بیان کرد: در آن زمان چون هیئت مدیره می‌گوید به این تعداد، قطعه زمین نداریم در قالب یک مناقصه سه مرحله‌ای مطرح می‌کنند که پول این ۲۲۰ قطعه را به شهرداری می‌دهیم که یک مناقصه برگزار می‌کنند و کسی زمین نمی‌خرد که تعاونی مسکن آن را خریداری می‌کند و  چند چک رد و بدل می‌شود.

شهرداری بابت طلب به جای پول نقد زمین می‌خواهد

گودرزی گفت: وقتی که ما کار را تحویل گرفتیم نزدیک شش و نیم میلیارد تومان از طلب شهرداری و آن حق غیر قانونی آن باقی مانده بود که چک بود و باید وصول می‌شد و از آنجا که چک الزام آور است ما شروع به پرداخت طلب شهرداری کردیم تا اینکه نامه دادند که ما دیگر پول نمی‌خواهیم و باید قطعه زمین به ما بدهید.

وی تصریح کرد: شهرداری مطرح کرد که به جای طلب سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان باید ۱۱۵ قطعه زمین بدهیم در حالی که ارزش ریالی ۱۱۵ قطعه زمین نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان می‌شود که در نهایت ما گفتیم که مبلغ سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی که از طلب باقی مانده را پرداخت می‌کنیم و به هر میزانی که قانون تادیه و تاخیر تعیین کرد نیز آن را پرداخت می‌کنیم چون اولا زمینی نیست که به شهرداری بدهیم و دوم اینکه اگر زمین هم باشد به هیچ وجه ما این کار را انجام نمی‌دهیم چون نمی‌خواهیم حق معلمی را به آنها بدهیم، آن هم حقی که واقعا به ناحق طلب می‌کنند.

متوقف شدن خاکبرداری در فاز ۴

مدیر عامل تعاونی مسکن فرهنگیان نورآباد اظهار کرد: ما برای خاکبرداری سایت ۴۰ هکتاری فاز چهارم پیمانکار گرفتیم و تقریبا ۸۰ درصد کار خاکبرداری انجام گرفت اما عوامل شهرداری آمدند و جلوی کار را گرفتند به طوری که خود را جلوی لودر و بیل مکانیکی می‌انداختند تا هر طور شده کار متوقف شود.

وی افزود: کارکنان شهرداری می‌گفتند باید کار را تعطیل کنید و ما هرچه می‌گفتیم که شما یک نامه از دادگاه و مقام قضایی بیاورید تا کار را تعطیل کنیم، قبول نمی کردند و سعی کردند با  توسل به زور کار را تعطیل کنند به طوری که برخی ماشین‌هایشان را جلوی لودر می‌انداختند.

مدیر عامل تعاونی مسکن فرهنگیان نورآباد عنوان کرد: ما به ناچار کار را تعطیل کردیم و بر علیه شهرداری که ایجاد مزاحمت کرده بود یک شکایت تنظیم کردیم، در این شکایت چند خواسته داشتیم نخست اینکه چون به خاطر تعطیلی کار متحمل خسارت سنگینی شده‌ایم یک دستور موقتی صادر شود که کار عمرانی انجام گیرد و در کنار آن رسیدگی حقوقی به پرونده نیز انجام شود حال یا ما محکوم می‌شویم یا شهرداری. خواسته دیگر ما پرداخت خسارت توسط شهرداری است که کار را تعطیل کرده است به طوری که ما مجبور شدیم نزدیک ۳۰۰ میلیون تومان به پیمانکار بدهیم.

وی بیان کرد: تمام مستندات، مدارک و مکاتبات حقوقی و قانونی که داشتیم را ضمیمه پرونده کردیم تا جایی که چند بار قاضی پرونده از اداره کل راه و شهرسازی، از شرکت مشاور شهرداری و خود شهرداری استعلام گرفته و مطرح شده که کار ما دقیق و قانونی است.

لزوم تسریع صدور رای دادگستری

گودرزی گفت: متاسفانه با اینکه تمام مستندات و شواهد موجود به نفع ماست اما دادگستری رأی را به نفع ما اعلام نمی‌کند در حالی که اگر ما محکوم می‌شدیم حتی شبانه رأی را اعلام می‌کردند، اکنون سه ماه است که معطل مانده‌ایم و اگر رأی را می‌دادند حداقل ۳۰۰ تا ۴۰۰ خانه احداث می‌شد و چندین مستاجر صاحب خانه می‌شدند.

وی تصریح کرد: در این التهاب بازار مسکن اگر جلوی کار گرفته نمی‌شد ساخت و ساز شروع می‌شد و مردمی که مستاجر بودند صاحب سرپناه می‌شدند اما به خاطر مسائل شخصی، منافع ۱۱۰۰ نفر از فاز ۴ تحت شعاع قرار گرفته است.

مدیر عامل تعاونی مسکن فرهنگیان نورآباد خاطرنشان کرد: هم اکنون ۳۰۰ نفر آماده ساخت و ساز در فاز چهارم هستند. تاکنون چندین بار معلمان می‌خواستند به خرم‌آباد بروند و با تجمع در مقابل استانداری مشکلشان را اعلام کنند اما سعی کردیم با صحبت قضیه را فیصله دهیم چون نمی‌خواستیم در این شرایط امروز جامعه مشکلی از ناحیه فرهنگیان پیش بیاید.

ضرر شهرداری به اعضای تعاونی

وی افزود: این معلمان و مردم پول داده‌اند و نزدیک ۱۱ سال برای مسکن صبر کرده‌اند اما اکنون شهرداری دارد در حق آنها اجحاف می‌کند، ما حاضریم طلب شهرداری و تادیه و تاخیر آن را بپردازیم ولی متاسفانه می‌خواهند جلوی کار را بگیرند در حالی که دارند به این ۱۱۰۰ نفر ضرر می‌رسانند.

گودرزی عنوان کرد: هرچه با شهرداری صحبت کردیم که با خاطر این معلمان کوتاه بیایند، قبول نکردند. ما به اندازه ۳۰ میلیارد تومان زمین تجاری داریم که میتوانیم آن را بفروشیم و طلب شهرداری را با احتساب تادیه و تاخیر پرداخت کنیم ولی قبول نمی‌کنند و می‌گویند ۱۱۵ قطعه زمین می‌خواهیم در حالی که این کار غیر قانونی است.

مدیر عامل تعاونی مسکن فرهنگیان نورآباد بیان کرد: با توجه به اینکه مناقصه برگزار شده، سه مرحله طی شده است و چک برده‌اند یعنی معامله از نظر حقوقی انجام شده است.

شهردار نورآباد نیز در این رابطه گفت: فاز چهارم تعاونی مسکن فرهنگیان نورآباد بدهی دارد به طوری که براساس ماده ۱۰۱ قانون بنا شد ۲۲۰ قطعه زمین به شهرداری بدهند اما هیئت مدیره قبلی تعاونی مسکن فرهنگیان درخواستی داد به شهرداری که ما نمی‌توانیم زمین بدهیم، این مقدار زمین‌تان را به ما بفروشید که در یک مذایده زمین گذاشتند و حدود هفت میلیارد  تومان پول آن ۲۲۰ قطعه شد.

علی نجات نورعلی افزود: از هفت میلیارد تومان حدود سه میلیارد و نیم پرداخت شده و سه میلیارد و نیم نیز باقی مانده است که در یکی از بندهای قرار داد فی مابین شهرداری و هیئت مدیره فاز چهار مسکن فرهنگیان آمده است که چنانچه این پول‌ به موقع به شهرداری پرداخت نشود شهرداری مجاز است بر اساس همان ماده ۱۰۱ به اندازه پولش زمین بردارد.

وی عنوان کرد: اعضای شورای شهر نورآباد مطرح کردند که چون هیئت مدیره فاز چهار مسکن فرهنگیان دو سال است که نمی‌تواند پول را بدهد شکایت کنید تا دادگاه جلوی کارشان را بگیرد تا پول را پرداخت کنند که ما نیز بر همین اساس هم شکایت کردیم و هم بر اساس قانون جلوی کارشان را گرفتیم تا به نرخ روز زمین بدهند یا اینکه تادیه و تاخیر بدهند که این تادیه و تاخیر را نیز دادگاه باید به ما ابلاغ کند.

شهردار نورآباد بیان کرد: پول به موقع پرداخت نشده و ما هم براساس بند هشتم همان قرار داد فی مابین تعاونی و فاز ۴ و شهرداری باید مقدار سه میلیارد و نیم را به پول تبدیل کنیم که حدود ۵۰ درصد می‌شود و باید از زمین‌ها بدهند که نزدیک ۱۰۰ قطعه است.

شهرداری دیگر زیر بار پول نقد نمی‌رود

نورعلی با تاکید بر اینکه شهرداری دیگر زیر بار پول نقد نمی‌رود، گفت: از طرفی دیگر آمده‌اند برای فاز چهار جاده ورودی تهیه کرده‌اند که این جاده در طرح و نقشه نیست، مسکن و شهرسازی گفته یک راه دسترسی جهت ساخت شهرک و ورود مصالح به شهرک باشد نه اینکه آن جاده در طرح بیاید.

وی تصریح کرد: جاده مذکور نه در طرح جامع و نه در طرح تفصیلی و تفکیکی است پس بر این اساس این یک مشکل دیگر است و علاوه بر این یک مقداری نیز بیشتر تفکیک کرده‌اند که حدود دو سه هکتار می‌شود.

شهردار نورآباد ادامه داد: کار تعاونی مسکن فرهنگیان معطل قانون است نه شهرداری. آنها شکایت کرده‌اند و ما هم شکایت کرده‌ایم اما ما قرارداد داریم، آنها می‌خواهند فرهنگیان را راضی کنند اما خلاف قانون که نمی‌شود کسی را راضی کرد بنابراین در قالب قانون و قرارداد جلو بیایند ما در خدمتشان هستیم.

کد خبر 560851 برچسب‌ها استان لرستان مسکن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان لرستان مسکن میلیارد تومان تادیه و تاخیر میلیون تومان سه میلیارد کار را تعطیل طلب شهرداری هیئت مدیره باقی مانده ساخت و ساز فاز چهارم قطعه زمین فاز چهار ۱۱۰۰ نفر ۲۲۰ قطعه جلوی کار بر اساس زمین ها ۱۱ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۸۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سود بازار 1100 هزار میلیاردی خودرو

به این اعداد دقیق نگاه کنیم. زیان انباشته تلفیقی گروه ایران‌خودرو در انتهای شهریور 1402 به 100 هزار میلیارد تومان و زیان خالص این گروه در نیمه نخست پارسال به بیش از 15 هزار میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش ایران جیب، این ارقام در گروه سایپا به ترتیب 89 هزار میلیارد تومان و 12 هزار میلیارد تومان بوده است. اغلب کارشناسان اقتصادی و کارشناسان حوزه خودرو متفق‌القولند گرچه خودروسازی دولتی با هزینه‌های سرباز چشمگیر، بهره‌وری ناچیزی داشته و هزینه‌های اداره سیاسی آنها بالاست، اما قیمت‌گذاری پایین موجب‌شده خودروسازان دولتی علاوه‌بر زیان‌سازی عجیب‌وغریب، رانت گسترده‌ای را نیز به افرادی بدهند که برنده قرعه‌کشی‌های آنها می‌شود.

موضوع آنجا جذاب‌تر می‌شود که بدانیم در بازار خودرو طی سال 1402 بیش از 1100 هزار میلیارد تومان خرید و فروش انجام شده است. اینکه چرا در این بازار 1100 هزار میلیارد تومانی خودروسازان دولتی باید زیان سنگینی متحمل شوند، جای بحث و تأمل دارد اما اینکه برندگان این لاتاری‌ها چه کسانی هستند، خود می‌تواند منبع تالیف ده‌ها جلد کتاب و پژوهش باشد. پرواضح است بخشی از این گردش مالی 1100 هزار میلیارد تومانی رانت تفاوت قیمت کارخانه و بازار خودروهای نو است که باید رقم آن قابل‌توجه باشد.

مالیات خودرو چگونه تعیین می‌شود؟


براساس بخشنامه سازمان امور مالیاتی درخصوص اعلام مأخذ محاسبه مالیات و عوارض شماره‌گذاری، عوارض سالانه و مالیات نقل‌وانتقال انواع خودروهای سبک و سنگین و موتورسیکلت‌های تولید داخل یا وارداتی موضوع مواد (28)، (29) و (30) قانون مالیات بر ارزش‌افزوده مصوب سال 1400 و ماده (17) قانون مالیات‌های مستقیم 1400، مالیات خودروها به شکل زیر تعیین می‌شود:

الف) به استناد ماده (28) قانون مالیات بر ارزش‌افزوده مصوب سال 1400، شماره‌گذاری انواع خودروهای سبک و سنگین و موتورسیکلت، براساس رتبه انرژی آنها که به تایید سازمان ملی استاندارد ایران رسیده است، طبق نرخ‌های مندرج در جدول موضوع این ماده، مشمول مالیات و عوارض سبز می‌باشد.

ب) طبق مقررات ماده (30) قانون مارالذکر، نقل‌وانتقال انواع خودرو و موتورسیکلت به‌استثنای ماشین‌های راه‌سازی، کارگاهی، معدنی، کشاورزی و شناورها، به ترتیب مشمول مالیات نقل‌وانتقال به میزان یک درصد (1%) برای خودروهای تولید داخل و دو درصد (2%) برای خودروهای وارداتی است.

مأخذ محاسبه مالیات موضوع این ماده تا 6 ‌سال پس از سال تولید، سالانه ده درصد (10%) همان مأخذ کاهش می‌یابد و برای سال‌های ششم به بعد، چهل درصد (40%) مأخذ یاد شده است. به‌عبارت ساده‌تر، نقل‌وانتقال‌دهندگان انواع خودرو و موتورسیکلت، به‌جز موارد استثنای مذکور، درصورتی‌که تولید داخل باشند، به پرداخت یک درصد و درصورتی‌که وارداتی باشند،

به پرداخت دو درصد مأخذ محاسبه مالیات سال تولید، ملزم خواهند شد. همچنین تا 6 سال اول ساخت خودرو، سالانه 10 درصد مأخذ محاسبه مالیات تعویض پلاک، کاهش می‌یابد و از 6 سال اول تولید به بعد، 40 درصد مأخذ مذکور در جدول مقرر می‌باشد.

درمجموع، ۳ عامل میزان مالیات هنگام نقل‌وانتقال خودرو را مشخص می‌کند: 1- نوع خودرو: هرچه قیمت خودرو بیشتر باشد، طبیعتا باید مالیات بیشتری برای معامله خودرو بپردازید. این موضوع درباره قیمت خودرو دست‌دوم هم صادق است. 2- سال تولید: برای خودروهای مدل‌بالاتر، مالیات بیشتری تعیین می‌شود. 3- داخلی یا خارجی بودن ماشین: مالکان خودروهای وارداتی باید مالیات بیشتری نسبت به مالکان خودروهای داخلی بپردازند.


29 همت مالیات پرداختی خودروها در سال 1402


براساس داده‌های سازمان مالیاتی کشور، در سال 1402 مالکان خودرو در سه‌پایه فرعی مالیاتی شامل 1- مالیات خودروهای لوکس، 2- مالیات بر نقل وانتقالات اتومبیل و 3- مالیات شماره‌گذاری خودرو، حدود 29 هزار و 182 میلیارد تومان مالیات به دولت پرداخته‌اند که شامل 1743 میلیارد تومان مالیات خودروهای لوکس، 14 هزار و 867 میلیارد تومان مالیات نقل‌وانتقالات خودرو و 12 هزار و 571 میلیارد تومان مالیات شماره‌گذاری خودرو بوده است. به‌عبارتی با کسر مالیات خودروهای لوکس، مالیات خریدوفروش خودرو جمعا در دو پایه فرعی مالیاتی نقل‌وانتقال و شماره‌گذاری خودرو به 27 هزار و 438 میلیارد تومان می‌رسد.

بررسی‌های مفصل از داده‌های سازمان امور مالیاتی نشان می‌دهد در سال 1403 سهم دو مالیات پرداختی یعنی مالیات بر نقل‌وانتقالات اتومبیل و مالیات شماره‌گذاری خودرو از درآمدهای مالیاتی دولت بدون در نظر گرفتن مالیات بر واردات، حدود 3.4 درصد بوده که این مقدار بالاترین سهم درآمد خریدوفروش خودرو از کل درآمدهای دولت در چهار دهه اخیر است.

طبق این آمارها بین سال‌های 1369 تا 1400 سهم مالیات نقل‌وانتقال و شماره‌گذاری خودرو حول‌وحوش 1.5 تا 2 درصد بوده و حتی تا سال 1400 به 1.3 درصد از کل درآمدهای دولت رسیده اما این مقدار در سال 1401 به 3.3 و در سال 1402 به 3.4 درصد از درآمدهای دولت رسیده است.


نگاهی به وضعیت نقل‌وانتقال خودرو در جهان نیز نشان می‌دهد کشورها معمولا این مالیات‌ها را براساس شاخص‌های مصرف انرژی و آلایندگی دریافت می‌کنند و طبیعتا خودروی با مصرف بالا و آلایندگی بیشتر باید مالیات بیشتری پرداخت کند که درنتیجه روی قیمت تمام‌شده مصرف‌کننده نیز تاثیر زیادی دارد و با این سیاستگذاری مالیاتی، تمایل مردم به خرید خودروهای پرمصرف و آلاینده کمتر شده و خودروسازان نیز مجبورند خودروهای کم‌مصرف‌تر و با آلایندگی کمتری وارد بازار کنند.

البته در قوانین مالیاتی کشورمان نیز از مالیات نقل‌وانتقال خودرو با عنوان «مالیات و عوارض سبز» یاد شده اما به‌نظر می‌رسد این موضوع بدون هدف‌گذاری عملی برای پرمصرفی و آلایندگی، رفتار مالیاتی یکسانی با همه خودروها دارد و عملا به اهداف خود که کنترل مصرف انرژی و کاهش آلایندگی نرسیده است.

 

گردش مالی 1100 هزار میلیارد تومانی خریدوفروش خودرو


براساس داده‌های سازمان امور مالیاتی رقم درآمد مالیاتی دولت از خرید و فروش خودرو از یک میلیارد تومان در سال 1369 به 35 میلیارد تومان تا سال 1380، به 550 میلیارد تومان تا سال 1390، به 3900 میلیارد تومان تا سال 1400، به 15 هزار و 631 میلیارد تومان تا سال 1401 و به 27 هزار و 438 میلیارد تومان تا سال 1402 رسیده است.

همان‌طور که در بخش قبل گفته شد، این ارقام مربوط به دو بخش مالیات بر نقل و انتقال خودرو و مالیات شماره‌گذاری است و رقم مالیات بر خودروهای لوکس در جدول اعمال نشده است. طبق این آمارها، در سال 1402 سهم مالیات بر نقل وانتقالات اتومبیل حدود 14 هزار و 867 میلیارد تومان و سهم مالیات شماره‌گذاری خودرو نیز 12 هزار و 571 میلیارد تومان بوده است.

گرچه تاکنون داده‌ای از میزان گردش مالی خرید و فروش خودرو در ایران از سوی نهادهای رسمی ارائه نشده، اما به نظر می‌رسد بتوان براساس داده‌های مالیاتی برآوردهایی از وضعیت خرید و فروش خودرو در کشور داشت.

در این گزارش براساس نرخ مالیات نقل و انتقال خودرو (یک درصد ارزش کل خودروی تولید داخل و دو درصد ارزش خودروهای وارداتی) و جداول ماخذ محاسبه مالیات و عوارض خودرو که از سوی سازمان امور مالیاتی ارائه می‌شود، برآوردهایی از رقم گردش مالی خرید و فروش خودرو در کشور ارائه شده است.

طبق این داده‌ها، با در نظر گرفتن رقم 14 هزار و 867 میلیارد تومانی هزینه نقل و انتقال خودرو و در نظر گرفتن ضریب 1.3 درصدی (میانگین نرخ مالیات کل خودروهای کشور اعم از تولید داخل و وارداتی) ارزش کل خودروهای خریدوفروش‌شده در سال 1402 به حدود هزار و 144 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

خرید و فروش 4.5 میلیون خودرو طی یک سال


گفته شد که گزارش رسمی از تعداد و ارزش خرید و فروش خودرو در ایران از سوی نهادهای رسمی منتشر نمی‌شود. با این حال پلتفرم خرید و فروش خودرو «باما» در گزارش سال ۱۴۰۰ خود به بررسی وضعیت بازار خودرو پرداخته است. طبق گزارش این پتلفرم، در سال 1400 حدود ۷۸‌درصد خودروهای معامله‌شده در بازار خودروی ایران کارکرده و ۲۲‌درصد نو بوده‌‌‌اند.

همچنین طی سال 1400 تعداد 4.5 ‌میلیون دستگاه خودرو معامله شد که حدود یک‌میلیون از آنها نو بوده است. براساس گزارش باما، سالانه به‌طور کلی به ازای هر خودروی نو، 3.5 خودروی کارکرده معامله می‌شود. اگر این آمار را در نظر بگیریم، در سال 1402 نیز با احتساب تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو در کشور، بیش از 4.5 میلیون خو درو در کشور خرید و فروش شده که حول‌وحوش 20 درصد از آنها مربوط به خودروهای نو و 80 درصد مابقی مربوط به خودروهای کارکرده بوده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اجرای طرح هادی و پروژه‌های عمرانی در روستا‌های سروآباد
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • خبر خوش وزارت راه و شهرسازی به متقاضیان نهضت مسکن ملی
  • اختصاص زمین به تعاونی‌ها برای رونق تولید در اولویت است
  • هیچ منعی برای ثبت‌نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • هیچ منع قانونی برای ثبت‌ نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • کلنگ زنی پروژه ۱۰۰ واحدی فرهنگیان بروجن
  • بلاتکلیفی مسکن ملی نورآباد از زبان متقاضیان
  • ۳۷ هکتار زمین مسکن ملی در خاش تأمین شد
  • سود بازار 1100 هزار میلیاردی خودرو