Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا فهیمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح در راستای تحقق مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی اجرا شده است.
وی ادامه داد: این اقدام با هدف حمایت از زعفرانکاران و به منظور رعایت کف قیمت تصویب شده در شورای ملی زعفران انجام می‌شود تا هنگام عرضه محصول، قیمت زعفران با کاهش مواجه نشود.

مدیر دفتر مرکزی ارتباطات مردمی نماینده مردم تربت‌حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قرار است دو هزار نفر در قالب قرارگاه همیاری زعفران در فصل برداشت این محصول در منطقه مستقر شوند گفت: تاکنون ۵۰۰ نفر از این افراد مستقر شده و مشغول همکاری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بر اساس توافق صورت گرفته، مقررشد ۲۹ درصد محصول پس از پاک کردن نصیب نیروهای قرارگاه زعفران شود و ۷۱ درصد باقیمانده را به زعفران‌کاران تحویل دهند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه نیز گفت: اکنون گروه ویژه‌ای برای انجام امور قرنطینه و رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیروهای قرارگاه همیار زعفران تشکیل شده ‌است.
غلامرضا میری افزود: در صورتی که احساس شود حضور این افراد موجب شیوع کرونا می‌شود از ادامه کار و فعالیت آن‌ها جلوگیری خواهد شد.
فصل برداشت زعفران به ترتیب در سه اقلیم سرد (رخ)، معتدل (مرکزی و زاوه) و گرم (مه ولات) از ۱۵ مهرماه آغاز و تا اواخر آبان ادامه دارد.
از مجموع نزدیک به ۹۰ هزار هکتار اراضی زیرکشت زعفران در خراسان رضوی، هشت هزار و ۸۰۰ هکتار آن یعنی معادل ۱۲ درصد به تربت‌حیدریه اختصاص دارد.
بیش از ۱۲ هزار بهره‌بردار کشاورزی که معادل ۷۹ درصد نیروی کار تربت‌حیدریه است در گستره ۹۰ هزار هکتاری زمین‌های کشاورزی و باغی این شهرستان به کشاورزی اشتغال دارند.
یکی از شاخص ترین محصولات این شهرستان که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده زعفران است که در هشت هزار و ۸۰۰ هکتار زمین کشاورزی در تربت‌حیدریه با میانگین تولید چهار کیلوگرم در هر هکتار و تولید سالانه ۳۵ تن زعفران کشت شده است.
در خراسان رضوی ۱۱۷ هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این تعداد ۱۴ تا ۱۵ هزار خانوار به زعفرانکاران تربت‌حیدریه اختصاص دارد.
اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، ۲۲۰ نفر روز مشغول کار هستند که در مجموع برای ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۲ تا سه برابر این رقم اشتغال غیرمستقیم ایجاد می‌شود.

دهم مهر ماه امسال، شورای ملی زعفران در نشستی با حضور برخی از نمایندگان استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی، تولیدکنندگان و صادرکنندگان، قیمت کف خرید زعفران در سال جاری را اعلام کرد.
در این نشست حداقل قیمت خرید هر کیلوگرم گل زعفران توسط فعالان، تجار و صادرکنندگان یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، حداقل قیمت خرید هر کیلوگرم پوشال زعفران ۱۶۰ میلیون ریال و حداقل قیمت خرید هر کیلوگرم نگین ۲۰۰ میلیون ریال تعیین شد.

شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

برچسب‌ها کرونا تربت حیدریه زعفران اتحادیه زعفران و خشکبار بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا تربت حیدریه زعفران بهداشت و سلامت کرونا تربت حیدریه زعفران بهداشت و سلامت اخبار کنکور تربت حیدریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۹۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست

حجت الاسلام حسین حسین‌زاده در گفت وگو با خبرنگار مهر ضمن تأکید بر اهمیت صیانت از محیط‌زیست به تعریف محیط‌زیست پرداخت و آن را دربردارنده تمام مؤلفه‌های مؤثر بر حیات انسان توصیف کرد و اظهار داشت: محیط‌زیست را در دو سطح محیط پیرامونی زندگی انسان و بسترهای دیگر طبیعت می‌توان دنبال کرد.

وی بر لزوم بازشناسی دقیق الزامات صیانت از محیط‌زیست تأکید و درختکاری و کاشت نهال را از برجسته‌ترین توصیه‌های روایی برشمرد و خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و اله در روایتی می‌فرمایند؛ اگر قیامت فرارسد و در دست یکی از شما نهالی باشد، چنانچه بتواند برنخیزد تا آن را بکارد، باید آن را بکارد.

حجت‌الاسلام حسین‌زاده با بیان این که کاشت نهال و توسعه فرهنگ درخت‌کاری باید مورد اهتمام همگان از جمله ائمه جمعه قرار گیرد، اظهار داشت: دعوت به همکاری گروه‌های مختلف مردمی با منابع طبیعی در روز درختکاری از جمله مؤلفه‌های مؤثر بر ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست است.

وی در ادامه تبیین برخی دیگر از مصادیق صیانت از محیط‌زیست به موضوع مهم آب اشاره کرد و اذعان داشت: پرهیز از کثیف و تباه سازی آب و دوری از آزار و اذیت حیوانات از سفارش‌هایی مبانی دینی است؛ چرا که همگان در برابر زمین، سرزمین و حیوانات مسئول هستیم و این مهم باید موردتوجه عموم جامعه قرار گیرد.

امام‌جمعه امامزاده عبدالله به مسئولیت گفتمانی ائمه جمعه در مواجهه با محیط‌زیست اشاره نمود و اذعان داشت: نیاز است تا ائمه جمعه در تمام مشارکت‌های عمومی و تخصصی عرصه محیط‌زیست حضوری فعال و جهادی داشته، میدان‌دار عرصه جهاد تبیین و فرهنگ‌سازی باشند.

وی به زیبایی‌های حضور ائمه جمعه در مناسبت‌های مختلف به‌ویژه عرصه صیانت از حیوانات و جمع‌آوری پسماند از محیط‌زیست اشاره نمود و خاطرنشان کرد: توجه متقابل به ظرفیت‌های موعظه و کارگاه بهترین راهکار جهاد تبیین و نهادینه‌سازی فرهنگ زیبای مدیریت پسماند و صیانت از محیط‌زیست است.

حجت‌الاسلام حسین‌زاده تصریح کرد: ائمه جمعه ضمن تبیین مباحث دینی و اجتماعی باید پرچم‌دار میدان‌های فرهنگ‌ساز بوده ورود علمی و عملی به فرهنگ‌سازی داشته باشند.

کد خبر 6087540

دیگر خبرها

  • بانک‌ها اعتبارات را به سمت تولید سوق دهند
  • ویزیت رایگان ۷۴ سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه
  • نظارت و بازرسی مستمر از مراکز دارویی درمانی و مایه کوبی دامپزشکی شهرستان تربت حیدریه
  • کشف ۵۰ تن رب غیر مجاز در تربت حیدریه
  • واژگونی تانکر حمل سوخت در محور شادمهر به مهنه
  • واژگونی تانکر حمل سوخت در محور شادمهر به مهنه/آتش سوزی موجب مسدود شدن جاده شد
  • صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد
  • لزوم ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست
  • آغاز واکسیناسیون زائران حج تمتع ۱۴۰۳ در خراسان رضوی 
  • ۳۹ سالگی دانشگاه آزاد در زعفرانی‌ترین شهر جهان