Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ورزش 3»
2024-05-03@22:50:46 GMT

چه کسی است که از قلعه صدرنشینی نخواهد؟

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۹۰۸۷۰

چه کسی است که از قلعه صدرنشینی نخواهد؟

ماه‌ها از روزی که امیرقلعه نویی روی صندلی پلاستیکی سفیدرنگی در ورزشگاه آزادی کنار نیمکتی نشسته بود، گذشته است و او حالا سر حال و قبراق آماده شروع مجدد لیگ است.

به گزارش "ورزش سه"، سرمربی گل گهرسیرجان چهره ای است که کمتر در فوتبال ایران شکست را تجربه کرده است و اگرچه ناکامی‌های جزیی هم در مسیر کاری خود داشته، خیلی سریع و بلافاصله به موقعیت قبلی خود در میان مربیان مدعی در ایران بازگشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امسال این اتفاق قرار است در تیمی رقم بخورد که هرگز در تاریخ فوتبال ایران به عنوان یک مدعی مطرح نبوده است؛ اما سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران مثل لوکوموتیوی که قرار است چندین واگن سنگین را به دنبال خود بکشد، حرکت خود را به سمت ایستگاه بعدی آغاز کرده است.


گل گهر بعد از روند ماندن در لیگ برتر در انتهای فصل و پایان کار با مجید جلالی و عقد قرارداد با امیرقلعه نویی یکی از باشگاه هایی است که در فصل جدید تمرینات خود را آغاز کرد و خیلی سریع با خریدهای کم سر و صدا و هوشمندانه تیم خود را آماده حضور در فصل تازه مسابقات کرده است. آنهایی در این بین اردویی نیز در کیش داشتند و در آنجا سه بازی تدارکاتی برگزار کردند و در حال حاضر مهم‌ترین دغدغه برای کادر فنی گل‌گهر شناخت ترکیب اصلی و شیوه ای است که قرار است تیم با آن بازی کند.

 

 


گل‌گهر در خط دروازه علیرضا حقیقی را استخدام و او مرد شماره یک این فصل آبی پوشان سیرجانی خواهد بود؛ در خط دفاع آرمین سهرابیان و علیرضا آرتا دو خرید هوشمندانه گل‌گهر هستند و علیرضا ابراهیمی مهران گلزاری و همچنین بهنام برزای از فصل گذشته در تیم باقی مانده اند؛ برزای در تمرینات در دو پست مهاجم و بازیکن کناری  مورد استفاده قرار گرفته است. رضا شربتی نیز که فصل نه چندان موفق را در فولاد سپری کرده، برای بازگشت به سطحی که در آن قرار داشت، به جمع شاگردان قلعه نویی ملحق شده است.


گل‌گهر در خط میانی هم تیم پر و پیمانی دارد. محمد میری که هنوز تکلیف جدایی اش مشخص نیست و علی علیزاده دو بازیکن این تیم در پست هافبک دفاعی هستند و سعید صادقی وینگر فصل گذشته شهر خودرو، نوید آشوری و احمد زنده روح به عنوان مهره های تهاجمی تمرینات خود را انجام می‌دهند. در خط حمله هم اولویت با حضور زوج یونس شاکری و گادوین منشا است‌ و سپس محسن کریمی و پیمان رنجبری؛


با این بازیکنان به نظر می رسد در فصل پیش رو با 4 دفاع خطی، یک یا دو هافبک دفاعی، دو وینگر و دو مهاجم بازی کند؛ اگرچه ممکن است این آرایش تغییراتی داشته باشد تا بازیکنان بتوانند در موقعیت های مختلف تست شوند و به میدان بروند.

 

 


بدون شک بعد از آنچه که در سپاهان اتفاق افتاد و تغییراتی که در چینش تیم فنی قلعه نویی رخ داد، تیم او شکلی متفاوت از فوتبال را به نسبت دوره حضور در اصفهان نمایش خواهد داد؛ اینجا خبری از کی روش استنلی نیست، اگرچه یونس شاکری مهاجمی سرزن و قلدر است، گل‌گهری‌ها سجاد شهباززاده را نیز در اختیار ندارند، اگرچه گادوین منشا با خصوصیات متفاوت و کمی تکنیکی تر در خط حمله سیرجانی ها حاضر است. در بین بازیکن های کناری که نفرات آنها برای قلعه نویی از اهمیتی کلیدی برخوردارند، شاید خبری از ستاره های سپاهان نباشد و همین مسئله فعلا قلعه نویی را به فکر فرو برده و شاید ترمیمی در این نقطه صورت بگیرد.

 

به هر حال تا شروع رقابت‌های لیگ، تیم‌سازی و ترمیم در گل‌گهر ادامه خواهد داشت؛ تیمی که به واسطه حضور امیرقلعه نویی توجه بسیاری را به خود معطوف کرده و توقعات از آن بالاست. شاید در حد همان چیزی که در سپاهان از وی انتظار می‌رفت. فشاری که هرگز قلعه نویی را رها نخواهد کرد، و این توقعی است که در پی موفقیت‌های گذشته، خود قلعه‌نویی برای دیگران ایجاد کرده است.

امیر قلعه نویی(سرمربی) گل گهرسیرجان

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: امیر قلعه نویی سرمربی گل گهرسیرجان قلعه نویی گل گهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۰۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلعه حسن صباح هنوز هم دست نیافتنی است

ابتدای جاده‌ الموت در میدان ورودی قزوین، ایستگاه ماشین‌های خطی به سمت قلعه است.

«تا خود قلعه می‌ری؟»، «می‌مونی یا برمی‌گردی؟»، «نفری 70 تومن. اگه ماشین دربست بگیری می‌شه 200 تومن» و... راننده‌ها ایستاده‌اند تا ماشین‌ها پر شوند از مسافرانی که بعضیشان گردشگرند و بعضی از اهالی روستاهای الموت.

جاده از میان روستاهای «کورانه»، «شنقر»، «میانبر» و... می‌گذرد و تقریباً تا «رزجرد» هم صاف و مستقیم است اما به دامنه کوه‌ها که می‌رسد پر پیچ و خم و باریک می‌شود.نرسیده به بالاترین ارتفاع جاده روی کوه، سوز سرمای زمستان به صورتم می‌خورد و نخستین سپیدی‌های برف امسال در کنار جاده چشم را می‌زند. دوباره سرازیر می‌شویم. مسیر پر از گردنه‌های کوهستانی است. سرازیری پیچ‌های تندِ باریکی دارد که رانندگی در آن کار ناشیان نیست. تا پیش از آنکه تا «رجایی دشت» و شالیزارهای برنجش پایین برویم، روبه‌رویمان قله‌های بلند «شاه‌البرز»، «سیالان»، «خشچال»، «زیورچال» و... روی بلندی‌های رشته کوه البرز دیده می‌شوند. کمی جلوتر «علم‌کوه» هم به چشم می‌خورد. پایین‌تر آنجا که آب به سرخی خاک رس می‌زند، جاده از میان شهر «معلم کلایه» می‌گذرد. پس از عبور از چندین روستای دیگر، آنجا که در ارتفاع و روی بزرگ‌ترین تخته سنگ منطقه نشانه‌هایی از سایت کاوش پیدا می‌شود، مسیر از بین باغ‌های گیلاس روستای «گازرخان» به سمت دژ تاریخی الموت یا همان «قلعه حسن صبّاح» می‌رسد.

بیراهه‌ای به نام هودکان

آن طور که «حمیده چوبک» می‌گوید مسیرهای منتهی به جاده قلعه از «گرمارود»، «رودسر»، «طالقان»، «آوه»، «اندج»، «شهرک»، «کندانسر» و راه «هودکان» بوده است؛ هر چند کوه هودکان در شمال شرقی قلعه مسیر اصلی ورود به قلعه نیست. هودکان مسیری سخت گذر دارد که به گفته رئیس سابق پژوهشکده باستان‌شناسی ایران و مدیر سابق پایگاه ملی قلعه الموت استقرارگاه‌هایی برای چوپانان و دامپروران و سنگ بزرگی برای آسیاب در کاوش‌های این کوه به چشم خورده است.

«این کوه ارتفاع خیلی بالاتری از قلعه دارد و احتمالاً بخش کوهستانی بوده که افراد از آن عبور می‌کردند. هودکان همین حالا هم فقط برای کوهنوردان خیلی متبحر می‌تواند قابل دسترسی باشد».

از نظر تاریخی منطقه‌ای که قلعه الموت در آن واقع شده راهبردی بوده، آن طور که پیش از حسن صباح، «ناصرخسرو قبادیانی» از آن عبور کرده و در سفرنامه خود به اهمیت این منطقه اشاره کرده است. هر چند راه‌های دسترسی به جاده قلعه زیاد است اما برای ورود به خود قلعه تنها یک مسیر وجود دارد، همانی که حالا برای دسترسی گردشگران استفاده می‌شود؛ یک مسیر پاکوب باریک از کنار پرتگاه‌های بلند که در انتها مقابل در ورودی قلعه به چند پله سنگی می‌رسد. پله‌ها در سال‌های اخیر در کاوش‌های باستان‌شناسانه پیدا شده‌اند؛ پله‌هایی که دست‌کن هستند. قلعه حسن صباح هنوز هم دست نیافتنی است. از همان اول که از روی پله‌های ابتدایی وارد مسیر قلعه شدیم شیب زیاد، نفس اغلب گردشگران را می‌گیرد. تا نیمه‌های مسیر دور تا دور منظره پاییزی باغ‌های گیلاس است و نمایی از روستای گازرخان.

عبور سخت

اگرچه برخی متون به تعداد 20 قلعه در این منطقه اشاره کرده‌اند، اما سرپرست گروه کاوش‌های باستانی قلعه معتقد است در حال حاضر هفت قلعه «قسطین لار»، «شیرکوه»، «آوه»، «نویزرشاه»، «شهرک» و «لمبسر» در منطقه وجود دارد و بسیار دیده‌بانی‌های دیگر؛ دیده‌بانی‌ها هم مثل قلعه‌ها بر بلندای کوه‌ها هستند؛ آنجا که مسیرها باید کنترل شوند. به گفته او همین تنها مسیر ورودی قلعه هم مدام کنترل می‌شده است.

چوبک درباره نفوذناپذیر بودن قلعه چنین می‌گوید: «دور تا دور قلعه دره است. به آسانی نمی‌شود بالا رفت. دسترسی به آن غیرممکن است. راه اصلی که ما از زیر خاک کاوش کرده‌ایم همین مسیر است و آن هم مرتب توسط دیده‌بانان کنترل می‌شده و کسی به راحتی نمی‌توانسته وارد این دژ بشود». چوبک تأکید می‌کند: «منطقه الموت کلاً سخت گذر است و با تمام این قلعه‌ها و دیده‌بانی‌ها کنترل می‌شده و به همین دلیل غیرقابل دسترس بوده است».

اهالی روستاهای اطراف نیز معتقدند این دژ در دوره خودش آن قدر سخت‌گذر بوده که حتی برای بردن آذوقه و آب به داخل قلعه باید مشک را به گردن بز می‌بستند و یک گرگ تعلیم دیده را به او نشان می‌دادند تا بزها از ترس به سمت قلعه تا بالای کوه حرکت کنند.

«شاهرود که از پیوستن دو رود الموت و طالقان ایجاد شده و به سفیدرود می‌ریزد، به خودی خود در فصل‌های پربارش مسیر رسیدن از قزوین به قلعه را غیرقابل تردد می‌کرده اما جدا از آن یک رودخانه دیگر در ضلع جنوبی دژ در دره‌ای قرار دارد که حالا یک پل فلزی رویش نصب شده و قابل تردد است؛ اما یکی از موانع عبور و مرور به قلعه همین رودخانه و دره بوده است» این را فرخ کاظمی کارشناس میراث فرهنگی می‌گوید.

ورود به ملک خدا

تنها راه ورود به قلعه الموت، چند متر پایین‌تر از برج شرقی دژ است که از مسیر ورودی از جنوب شرقی و از روستای گازرخان مسیری پاکوب با شیب نسبتاً زیاد و پرتگاه‌های بلند است. اهالی منطقه بر این باورند که حسن صباح موقع خرید دژ در سال 483 قمری گفته تنها یک زمین به اندازه پوست گاو می‌خواهد بخرد و بعد پوست گاو را رشته‌ رشته کرده و به شکل نخ درآورده و دور تا دور همین صخره و قلعه کشیده و این طوری دژ دوره ساسانی را مالک شده است.

قلعه الموت یا به قول اهالیِ روستایِ گازرخان؛ «قلعه حسن» حالا درِ ورودی چوبیِ بزرگی دارد که بر اساس نقاشی‌های مینیاتور باقی ‌مانده در کتاب‌های تاریخی بازسازی شده است. بالای سردر آن یک تابلو «الملک لله» است؛ نامی که به گفته کارشناسان «حسن صباح» بر این منطقه گذاشته است؛ به معنی «ملک از آن خداست» و تا سال  654 قمری که اینجا در زمان «هلاکوخان مغول» فتح می‌شود به همین نام می‌ماند.

در این 200 سال که فرقه پررمز و راز اسماعیلیه نذاری که خود را پیروان «اسماعیل» و «نذار» فرزند و نوه امام جعفر صادق(ع) می‌دانسته‌اند و در این قلعه ساکن بوده‌اند اینجا ساکنان ثابتی داشته است. کارشناسان معتقدند فتح چنین قلعه‌ای که سال‌ها می‌توانسته احتیاجات خودش و 9هزار ساکنش را برآورده کند، قطعاً با خیانت کسانی از داخل دژ انجام شده است و به گفته چوبک مغولان با حمله از تمام مسیرهای ورودی به قلعه و محاصره آن توانسته‌اند آن را فتح کنند.

*

مسیر آمده را برمی‌گردم. منظره شب اینجا، در جاده‌های پیچ در پیچ الموت پر از روشنایی روستاهایی در دل تاریکی است. ده‌ها چراغ دور هم در دل تاریکی قرار گرفته‌اند، کمی آن ‌طرف‌تر ده‌ها چراغ دیگر گرد هم آمده‌اند. کمی بالاتر، کمی پایین‌تر... گوشه گوشه دامنه کوه‌های بلند را گرفته‌اند. منطقه الموت شرقی و غربی در مجموع 182 روستا دارد. الموت را سرزمینی سحرانگیز می‌نامند. مسیرها، طبیعت و از همه مهم‌تر تاریخچه‌اش ‌دلیلی بر این لقب است.

نفیسه کلهر

دیگر خبرها

  • فریبا: شاهد بازی خوبی از استقلال برابر تراکتور نبودیم
  • قربانعلی‌پور: قلعه‌نویی نگاه ریزبینانه به لیگ دارد
  • مسدود شدن جاده خوسف - معدن قلعه زری
  • تداوم صدرنشینی دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان هفته دوم سوپر لیگ کاراته مردان
  • تداوم صدرنشینی دانشگاه آزاد در سوپر لیگ کاراته
  • پیگیری سوپر لیگ کاراته با تداوم صدرنشینی دانشگاه آزاد
  • قلعه حسن صباح هنوز هم دست نیافتنی است
  • واژگونی نیسان در قلعه گنج با یک کشته و یک مصدوم
  • تثبیت صدرنشینی تیم کاراته مردان دانشگاه آزاد اسلامی در سوپرلیگ
  • استقلال 2 برابر پرسپولیس شانس صدرنشینی در پایان هفته دارد