Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تحلیلگر مسائل بین المللی درباره آخرین تحولات مناقشه قره باغ گفت: مساله قره باغ را نمی توان از راه نظامی حل کرد و باید از طریق مذاکره و توافق اقدام کرد.

به گزارش ایسنا، عماد آبشناس، تحلیلگر مسائل بین المللی در گفت و گو با برنامه رادیویی سعادت آباد رادیو تهران افزود: برخی از کشورها مانند آمریکا، ترکیه و رژیم صهیونیستی سعی دارند اوضاع را متشنج کنند و این تصور را برای آذربایجان ایجاد کردند که می‌توانند از طریق نظامی کاری را از پیش ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برخی فکر می‌کنند که این اختلاف ها به چندین سال اخیر برمی‌گردد. در صورتی که این مناطق سال های زیادیست که تبدیل به مناقشه بین این دو کشور شده است و نمی توان آن را با یک جنگ و در طی کوتاه مدت حل کرد. علیرغم اینکه تا به حال سه بار آتش بس در بین این دو کشور اعلام شده اما هر سه بار هم این آتش بس شکسته شده و مشخص نیست چه کسانی باعث شکسته شدن آتش بس می شوند.

آبشناس در ادامه اظهار داشت: این شائبه وجود دارد که برخی نیروهای خودسر تکفیری، وابسته به سازمان منافقین و گروه هایی از رژیم صهیونیستی اختیار این جنگ را در دست گرفته اند و در زمان  آتش‌بس به بهانه‌ای آن را به هم می زنند تا جنگ و خونریزی بین مردم آذربایجان و ارمنستان ادامه پیدا کند. 

آبشناس با اشاره به اهمیت بالای دو کشور آذربایجان و ارمنستان برای ایران گفت: من از طرح ایران برای حل این مناقشه اطلاع زیادی ندارم ولی واضح است که کشورهای ارمنستان و آذربایجان برای ایران از اهمیت بالایی برخوردار هستند شاید ایران به دلیل روابط دیرینه بین ملت های این سه کشور تنها کشور جهان است که بیشترین همدلی را با آنها دارد. 

وی در عین حال طرح پیشنهادی ایران را طرح خوبی عنوان کرد و گفت: این طرح بر آتش بس دو کشور، بازگشت پناهنده های آذربایجانی به محل سکونتشان در مناطق اشغال شده و مستقر شدن نیروهای حافظ صلح مشترک ایران و روسیه در این منطقه تاکید دارد و امیدواریم تا هر دو کشور طی گفت وگوهای آتی با این طرح موافقت کرده و به نتیجه برسند. چون یکی از مسائلی که سازمان ملل هم بر آن تاکید دارد این است که آیا نقشه سرزمین کافیست یا حق ملت ها هم برای تعیین سرنوشتشان باید در نظر گرفته شود به همین دلیل نمی توان گفت که همه ارمنی ها یا آذربایجانی ها از منطقه قره باغ بیرون بروند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مناقشه قره باغ قره باغ دو کشور آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۸۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ارتشبد آمریکایی از تحویل سوخو 35 به ایران

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 7 «هر جنگنده‌ای که در این اوضاع دشوار به دست ایران برسد به معنای افزایش تنش ها در منطقه خواهد بود!... به صراحت بگویم آنچه بیش از این ها مرا نگران می کند، روانه شدن فناوری از روسیه به ایران است، این مسئله بسیار نگران کننده است...» این بخشی از تحلیل ارتشبد فرانک مکنزی فرمانده پیشین ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده است. مواضع این نظامی ارشد آمریکا که سطح نگرانی از تبادل نظامی سطح بالای ایران و اسرائیل را نشان می‌دهد، با زیرنویس فارسی می‌بینید.

دیگر خبرها

  • روایت خبره نظامی آمریکایی از تبادل آتش ایران و اسرائیل
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • تجمع ضد آمریکا و انگلیس در بورکینافاسو
  • روایت ارتشبد آمریکایی از تحویل سوخو 35 به ایران
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • حمله گازانبری امارت به تعهدات آبی با ایران ؛ همسایه‌آزاری تمامی ندارد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق