Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@00:45:09 GMT

مرادی: خطر حذف وزنه‌برداری از المپیک وجود دارد

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۰۲۴۴۳

مرادی: خطر حذف وزنه‌برداری از المپیک وجود دارد

شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان، ورزش را در رکود قرار داده است. وزنه‌برداری به عنوان یکی از رشته‌های المپیکی از آسیب‌های این ویروس به دور نبود. هر چند که تمرینات ملی‌پوشان این رشته به صورت انفرادی و با نظارت آنلاین مربیان برگزار شد اما فعالیت کلی آن تحت تاثیر شیوع کرونا بود و برگزاری مسابقات لیگ و اردوهای آماده‌سازی هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اطلاع از فعالیت‌های فدراسیون وزنه‌برداری و برنامه‌های در دستور آن پای صحبت‌های «علی مرادی» رییس فدراسیون وزنه‌برداری نشستیم.

وی در این گفت و گو اظهار داشت: با توجه به تغییر و تحولات فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری تلاش خواهم کرد از این فرصت به سود وزنه‌برداری ایران استفاده کنم. حتی ممکن است با حمایت کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش به عنوان نامزد یکی از پست‌های فدراسیون بین‌المللی در انتخابات پیش‌رو شرکت کنم.

متن کامل گفت و گوی مرادی با ایرنا را در زیر می‌خوانیم:

اگر جام فجر گزینشی المپیک نباشد، بین‌المللی برگزار نمی‌شود

با فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری رایزنی کردیم تا مسابقات جام فجر همچون سال گذشته یکی از رقابت‌های گزینشی المپیک باشد و منتظر پاسخ آنان هستیم و اگر با آن موافقت نکنند این مسابقات را به صورت بین‌المللی برگزار نمی‌کنیم.

کادر فنی نفرات اعزامی به قهرمانی آسیا را مشخص می‌کند

با توجه به پروتکل‌های بهداشتی و امضای تفاهم‌نامه با ستاد مبارزه با کرونا، لیگ وزنه‌برداری را برگزار می‌کنیم. به خوزستان که میزبان این رقابت‌ها است همه دستورالعمل ها ابلاغ شده و آنان همکاری لازم را برای برپایی این مسابقات به بهترین شکل خواهند داشت.

برای برگزاری لیگ با همه باشگاه‌ها از جمله استقلال و پرسپولیس رایزنی کردیم و فراخوان دادیم. ماحصل این گفت و گوها این شد که تیم‌هایی چون فولاد خوزستان و رفسنجان به لیگ برتر اضافه شدند و الان ۱۰ یا ۱۱ تیم در این رقابت‌ها حضور خواهند داشت. پیش از این نهایت ۵ تیم در لیگ برتر شرکت می‌کردند. در زمان ثبت نام نیز اسامی تیم‌ها به صورت کامل مشخص خواهد شد.

اردوی تیم ملی روز شنبه آغاز می‌شود

اردوی تیم ملی وزنه‌برداری مردان قرار است از روز شنبه آغاز شود. وزنه‌برداران باید در بدو ورود به اردو تست سلامت را همراه خود داشته باشند. در غیر این صورت در هماهنگی با ستاد مقابله با کرونا در ورزش از آنان تست پی‌سی‌آر گرفته می‌شود و بعد آنان می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اردو حضور یابند.

با توجه به شرایط و بحران کرونا هنوز تاریخ دقیق مسابقات قهرمانی آسیا در ازبکستان مشخص نیست و  کادر فنی پس از تمرین وزنه‌برداران و رکوردهای آنان نسبت به حمایت و پشتیبانی از آن ورزشکار برای اعزام به این مسابقات تصمیم می‌گیرند.

دلیل اینکه اردو و لیگ وزنه‌برداری دیرتر از کشتی آغاز شد، این بود که ما به شدت به رعایت پروتکل‌ها توجه می‌کنیم. حتی «علی جباری» مربی تیم ملی نیز قرار بود با وزنه‌برداران تمرین کند اما مشکوک به کرونا بود و اجازه ندادیم تا در اردو حضور یابد. به همین دلیل «اکبر خورشیدی» به جای او در اردو حضور می‌یابد. کرونا جدی و نگران کننده است و باید با رعایت نکات بهداشتی این اردوها برگزار شود. اگر ما رعایت نکنیم و وزنه‌برداران کرونا بگیرند چه کسی باید پاسخگو باشد. مسوولیم و خانواده‌ها فرزندان خود را به ما سپرده‌اند و باید از سلامت آنان صیانت کنیم. الان هم دیر نشده و زمان بسیار خوبی تا موعد برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا داریم و می‌توانیم در این مدت نقاط ضعف آنان را برطرف کنیم و نکات قوت را بهبود بخشیم.  

نگران وضعیت فدراسیون بین‌المللی هستم

به شدت نگران وضعیت فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری هستیم. با توجه به اینکه نوکیسه‌هایی در این فدراسیون سال‌های سال جا خوش کرده‌اند به نظر می‌رسد که آینده خوبی را برای این ورزش برنامه‌ریزی نکردند. فکر می‌کنم با توجه به هشدار جدی که چندین بار کمیته بین‌المللی المپیک به ساختار قبلی و الان مدیریت این فدراسیون داده است، مسیر این ورزش را همان افرادی که قبلا در این فدراسیون حضور داشتند، به جهت نامناسبی می‌برند. آینده خوبی را پیش‌روی این رشته نمی‌بینیم،  زیرا این افراد ۴۵۰ یا ۵۰۰ هزار دلار از مبالغی که کمیته بین‌المللی المپیک IOC به آنان برای توسعه وزنهبرداری داده،  برای اهداف شخصی خود هزینه می‌کنند که این کار مناسب این ورزش نیست.

متاسفانه کسانی که هم اکنون نیز در فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری حضور دارند، با خودمحوری و تصمیمات فردی پراشتباه و سلیقه‌ای آسیب جدی به وزنه‌برداری وارد می‌کنند. به عنوان نمونه ما وزنه‌برداران خوبی را به عنوان نمایندگان وزنه‌برداری در کمیسیون جهانی ورزشکاران معرفی کردیم اما از آسیا کشورهای چین و ژاپن انتخاب شدند و گروهی که در انتخاب آنان تاثیر داشتند، سلیقه‌ای عمل کردند. حتی در بحث انتخابات و اصلاح اساسنامه فدراسیون بین‌المللی کارهای نامناسبی انجام داده‌اند که بر پیکره این ورزش آسیب جدی وارد شده است.

افرادی با خودمحوری و توجه نداشتن به هشدارهای کمیته بین‌المللی المپیک IOC با پنهان‌کاری در دوپینگ، عدم شفافیت مالی، تداوم رویکرد قبلی و رشوه‌های کلان ضربات مهلکی را به وزنه‌برداری می‌زنند و کمیته بین‌المللی المپیک در حالا بررسی این تخلفات است. بعد از ۶ سال هنوز انتخابات کنفدراسیون وزنه‌برداری آسیا انجام نشده و حتی برخی از افرادی که می‌خواستند در آسیا نامزد شوند از دنیا رفته‌اند. آنان به خودشان اجازه دادند تا هر دیکتاتوری را انجام دهند. این رفتارها به صلاح وزنه‌برداری نیست. قبل از المپیک باید کمیته بین‌المللی المپیک به افرادی که در پیکره این ورزش تصمیم‌گیری می‌کنند و تاثیرگذار هستند، توصیه‌های لازم را داشته باشد.

نامزد انتخابات فدراسیون بین‌المللی می‌شوم

بخشی از ابهامات فدراسیون بین‌المللی در زمینه کسب سهمیه المپیک این است که نمی‌دانند باید طبق برنامه قبلی پیش بروند یا برنامه‌ای در جهت تغییر سهمیه‌ها وجود دارد یا خیر. همه کشورها مننتظر هستند تا فدراسیون بین‌المللی دراین خصوص تصمیمات خود را اعلام کند. دبیر کل و اعضای این فدراسیون اکنون براساس محورها و اهداف فردی حرکت می‌کنند.

کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان اگر صلاح بدانند به عنوان سرباز کشورم نامزد انتخابات فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری خواهم شد.

احتمال حذف وزنه‌برداری از المپیک 

نوکیسه‌ها،  فدراسیون بین‌المللی را به شوخی گرفته‌اند و حتی کمیته بین‌المللی المپیک هشداری جدی در این زمینه به فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری داده و تاکیدات موکدی بر بحث شفافیت مالی و  انتخابات قاره‌ها داشته که هیچدام درست انجام نشده و باید اصلاحات جدی در این فدراسیون انجام شود. با هشدارهایی که از سوی کمیته بین‌المللی المپیک داده می‌شود، بعید نیست که این اقدامات سبب حذف وزنه‌برداری از المپیک تابستانی شود. در رایزنی‌هایی که بارها به صورت خصوصی و مکاتباتی با فدراسیون بین‌المللی داشتیم، تاکید کردیم که دوستان در فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری اهمیتی به حرف‌های دیگران نمی‌دهند و کار خود را ادامه می‌دهند و هنوز هم پنهان‌کاری می‌کنند.

این ورزش تاریخچه درخشانی دارد و از اولین ورزش‌های المپیک باستان و مدرن است اما افرادی که اکنون در راس کار این فدراسیون قرار دارند از اهداف وزنه‌برداری دور شدند و آن را بی‌اهمیت جلوه می‌دهند و به این رشته آسیب می‌رسانند. متاسفانه تاریخچه برای برخی از کشورها مهم نیست و به همان منوال قبلی ادامه می‌دهند و احتمال حذف از المپیک وجود دارد.

خانه‌های وزنه‌برداری افتتاح می‌شود

با توجه به وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی و شیوع کرونا منتظر بهبود شرایط از لحاظ کرونا هستیم تا خانه‌های وزنه‌برداری را براساس تفاهم‌نامه چهار ساله‌ای که بستیم راه‌اندازی کنیم. منتهی الان شرایط به گونه‌ای است که افتتاح این خانه‌ها مقدور نیست و باید مقداری صبر کنیم.

پویش مومنانه به توسعه ورزش و جوانمردی کمک می‌کند

نه تنها وزنه‌برداری بلکه تمامی فدراسیون‌ها با پویش کمک مومنانه می‌توانند با کمک بسیج و ارگان‌هایی که نیت آنان کمک به مردم نیازمند است در مسیر همدلی گام بردارند. این موضوع کمک بزرگی به ورزش کشور و توسعه جوانمردی در جامعه خواهد کرد.

شرایط «سهراب مرادی» خوب است

«سهراب مرادی» مانند دیگر ورزشکاران زیر نظر کادر فنی تمرینات سبک و روتین خود را انجام می‌دهد. وی آسیب جدی از ناحیه کتف دید و مصدومیت او سنگین بود. خدا را شکر پس از جراحی و با تعویق المپیک او فرصت ادامه تمرینات را در فضایی مناسب پیدا کرد. با شروع اردوها وزنه‌بردارانی را که به دنبال کسب سهمیه هستند در شرایط یکسانی قرار می‌دهیم تا از این فرصت مهیا شده بهره‌برداری کنند. سطوح سالن  و شرایط تمرین را با توجه به بحران کرونا در بهترین وضعیت قرار دادیم تا با خیال راحت وزنه بزنند.

بدهی به هیچ نهادی نداریم

حتی یک ریال هم به هیچ نهادی بدهی نداریم و همه بدهی‌های خود را پرداخت کردیم. برخی از ورزشکاران در مصاحبه‌های خود در خصوص پرداخت نشدن پاداش‌ها گلایه داشتند.   براساس مصوبه وزارت ورزش پاداش قهرمانانی که در سال ۹۷ در مسابقات مختلف عنوان کسب کرده‌اند، در اختیار آنان قرار گرفت. حتی حق ورزشکارانی که در شرایط المپیکی بودند، پرداخت کردیم و در حد توان نیز به دو نفر از زنان وزنه‌بردار حق الزحمه‌های آنان نیز پرداخت شد.

برخی در شورای مشورتی به دنبال تحمیل نظرات خود هستند

در شورای مشورتی برخی از افراد حرف می‌زنند و ادعا می‌کنند و می‌خواهند همان اعمال شود. در عمل رییس فدراسیون باید پاسخگوی این تصمیمات باشد. اگر واقعا کسی نمی‌داند برود مطالعه کند که بقیه هم رای دارند و حتی بهترین فوتبالیست‌های دنیا در قالب تیمی حرکت می‌کنند. برخی از دوستان تنها می‌خواهند تا حرف خودشان باشد و این معقولانه نیست. به عنوان نمونه بهداد سلیمی در این مدت کارهای خوبی انجام داد و تصمیم خوبی گرفت و ما هم عمل کردیم. خیلی خوشحالم که این جوان در شورای مشورتی ما حضور دارد و در جهت کمک به این ورزش گام‌های موثری برمی‌دارد.

به مربی خارجی در بخش زنان و مردان نیاز نداریم

در بخش زنان و مردان هرگز به مربی خارجی نیاز نداریم زیرا مربیان ما کلاس‌های خوبی را پشت‌سر می‌گذارند و در سطح بین‌المللی هستند. تعداد زیادی از زنان ما دارای دکترای تربیت بدنی هستند و در این مسیر اگر از آنان حمایت شود می‌توانند به مربیان خوبی در وزنه‌برداری تبدیل شوند. اگر نیاز به ارتقای سطح مربیان داشتیم در بحث تربیت مدرس از دانش بهترین مدرسان جهانی استفاده و از آنان برای حضور در کلاس‌های آموزشی دعوت می‌کنیم.

برچسب‌ها فدراسیون بین المللی وزنه برداری اختصاصی ایرنا المپیک توکیو فدراسیون وزنه برداری علی مرادی سهراب مرادی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فدراسیون بین المللی وزنه برداری اختصاصی ایرنا المپیک توکیو فدراسیون وزنه برداری علی مرادی سهراب مرادی فدراسیون بین المللی وزنه برداری اختصاصی ایرنا المپیک توکیو فدراسیون وزنه برداری علی مرادی سهراب مرادی اخبار کنکور فدراسیون بین المللی وزنه برداری کمیته بین المللی المپیک فدراسیون وزنه برداری وزنه برداران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۲۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه‌های مربی سقزی از کمبود امکانات وزنه‌برداری

مربی وزنه‌برداری شهرستان سقز از کمبود امکانات وزنه‌برداری و چالش‌های پیش‌روی این رشته ورزشی می‌گوید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرنگار ورزشی تسنیم سقز، بانوان کردستانی در چند سال اخیر علی‌رغم مشکلات مالی و نبود امکانات و حمایت مسئولان در رشته وزنه‌برداری عملکرد درخشانی از خود به جای گذاشته‌اند و فعالان این رشته امیدوار به تکرار نتایج خوب خود در سطح کشوری و بین‌المللی هستند.

مرضیه محمودی بانو سقزی که از وزنه‌برداران نام آشنا در سطح استان و کشور به شمار می‌رود چند صباحی است که به مربیگری روی آورده و به بانوان سقزی خدمت‌رسانی می‌کند.

مرضیه محمودی وزنه‌برداری سقزی درباره نحوه شروع این رشته ورزشی در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: به واسطه اینکه مرحوم پدرم محسن محمودی از بنیانگذاران وزنه‌برداری سقز و رئیس هیئت و مربی شهرستان بودند همچنین برادرم مظهر محمودی از قهرمانان این رشته بوده‌اند به ورزش وزنه‌برداری علاقه‌مند شدم و با شروع فعالیت وزنه‌برداری بانوان در ایران من نیز به عنوان اولین بانوی سقز در سال 1397 وزنه‌برداری را شروع کردم و چندین دوره در مسابقات استانی و کشوری شرکت کردم که حاصل آن 6 مدال طلای استان و یک مدال نقره کشوری است.

وی افزود: به واسطه نبود مربی خانم در شهرستان سقز بنده مجبور شدم در حین تمرینات شخصی خود مربیگری را نیز برعهده بگیرم و به همین خاطر مشکلات زیادی را تحمل کردم و جنگ نابرابری با حریفان خود داشتم و  از سال 1401 مربیگری را شروع کردم و در خدمت علاقه‌مندان این رشته در شهرستان سقز هستم.

مربی وزنه‌برداری شهرستان سقز وضعیت این رشته را در سطح استان مناسب توصیف کرد و گفت: در حال حاضر وضعیت وزنه‌برداری کردستان به واسطه مربی کاربلد استان خانم عبدالملکی بسیار عالی بوده و تیم استان کردستان چندین دوره در مسابقات کشوری به مقام قهرمانی رسیده و چندین چهره به تیم‌های ملی در رده‌های سنی مختلف معرفی کردند که خوشبختانه توانسته‌اند مقام‌های بین‌المللی کسب کنند همچنین شهرستان سقز نیز علاقه‌مندان زیادی به این رشته دارد که به امید خدا در آینده از این افراد بیشتر خواهیم شنید.

وی از نبود زیرساخت‌های لازم انتقاد کرد و اذعان داشت: متأسفانه علی‌رغم وجود علاقه‌مندان زیاد و پتانسیل مناسب ورزشکاران، به دلیل نبود  فضای ورزشی مناسب و امکانات محدود برای این رشته ورزشی در این شهرستان نتوانسته‌ایم آنچنان باید و شاید در میادین ملی کسب افتخار کنیم و با وجود پیگیری‌های رئیس هیئت این شهرستان باز هم پاسخ مناسبی از مسئولان دریافت نکرده‌ایم و در حال حاضر در سالنی به مساحت 50 متر و با امکانات فرسوده مشغول به تمرین هستیم که فقط تایم صبح‌ها در اختیار بانوان است.

محمودی تصریح کرد: از مسئولان خواهشمندیم به این رشته ورزشی اهمیت بیشتری بدهند چراکه وزنه‌برداری ورزشی المپیکی و ورزش دوم مملکت بوده و همیشه از رشته‌های پر مدال و پر افتخار برای کشور عزیزمان بوده لذا باید توجه بیشتری به این رشته ورزشی شود چون واقعاً نوجوانانی که در حال حاضر در شهرستان سقز فعالیت می‌کنند پتانسیل بسیار بالایی دارند و در صورت وجود فضای ورزشی مناسب می‌توانند برای استان و کشورمان افتخارآفرینی کنند.

این مربی پرافتخار کردستانی اظهار کرد: هدف اصلی ما توسعه این ورزش در این شهرستان بوده تا بتوانیم به بهترین نحو ممکن این ورزش را به جامعه معرفی و در سطح ملی و بین‌المللی افتخارآفرینی کنیم اما همه این حرف‌ها زمانی می‌تواند نتیجه داشته باشد که ما حمایت مسئولان را پشت سر خود داشته باشیم و ورزشکاران بدون هیچ دغدغه‌ای فقط به فکر تمرین و حضور موفق در مسابقات باشند.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • نشست مشترک کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی و مسئولین کمیته ملی المپیک
  • محمود خسروی وفا: می توانیم در المپیک ناگویا ژاپن شانس پنجمی داشته باشیم؛ کشتی امید اول ماست
  • خسروی‌وفا: توان ورزش ما بسیار فراتر از اینهاست
  • برگزاری نشست کارگروه ورزش حزب موتلفه و کمیته ملی المپیک
  • تالاخادزه ایران کجاست؟
  • اسبقیان خطاب به دوومیدانی‌کاران: عملکرد شما را تحت نظر داریم
  • مطیعی: دو و میدانی را با کمترین تنش به رئیس جدید تحویل می‌دهیم
  • گلایه‌های مربی سقزی از کمبود امکانات وزنه‌برداری
  • همدان میزبان مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی کشور است
  • غیبت وزنه‌برداری ایران در قهرمانی نوجوانان جهان