Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@04:51:38 GMT

امشب ماه در دورترین فاصله با زمین است

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۰۳۳۳۲

امشب ماه در دورترین فاصله با زمین است

ایسنا/اصفهان یک پژوهشگر نجوم با بیان اینکه ماه در تاریخ نهم آبان در بیشترین فاصله خود نسبت با زمین قرار دارد، گفت: ماه در این زمان در اوج مدار خود با زمین است.

عمران مرادی در گفت وگو با ایسنا با اعلام این خبر، اظهار کرد: مدار حرکت ماه به دور زمین بیضی شکل است و در زمان هایی ماه در اوج مدار یعنی دورترین فاصله با زمین و در زمان هایی دیگر در نزدیکترین فاصله با زمین قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در زمان هایی که ماه در نزدیک ترین فاصله با زمین است، شاهد ابر ماه و در هنگامی که ماه در اوج مداری قرار می گیرد، شاهد ریزماه هستیم.

این مدرس و پژوهشگر نجوم تصریح کرد: جمعه نهم آبان در ساعت ۲۲:۱۶، ماه در دورترین فاصله خود با زمین قرار دارد که در فاصله ۴۰۶ هزار ۳۳۹ کیلومتر با زمین است.

نهم آبان؛ مقارنه ماه و مریخ

مرادی همچنین ادامه داد: در همین تاریخ، در ساعت ۲۳ شاهد مقارنه ماه و مریخ خواهیم بود که سیاره سنگی مریخ به صورت یک جرم درخشان قرمز رنگ در افق شرق در کنار ماه با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است.

وی در توضیح مقارنه، گفت: مُقارنه در ستاره‌شناسی به هم‌راستا قرار گرفتن دو یا چند جرم سماوی با یکدیگر از منظر زمین می‌گویند به گونه‌ای که در آسمان در کنار هم دیده شوند.

مرادی با بیان اینکه اندازه مریخ کوچک است و برای رصد جزییات این سیاره باید از ابزار رصدی مناسب استفاده کرد، خاطرنشان کرد: در این شب ها سیاره های زحل و مشتری نیز از غروب خورشید در آسمان خودنمایی می کنند و به صورت دو جرم درخشان قابل رصد هستند.

دهم آبان؛ ماه کامل و مقابله اورانوس

این مدرس نجوم، رویداد نجومی شاخص دهم آبان را ماه کامل عنوان کرد و گفت: به دلیل اینکه از شب قبل ماه در اوج مداری خود قرار گرفته در ساعت ۱۸:۱۹ شاهد ماه کامل که در این زمان به آن ریزماه می گوییم، هستیم.

مرادی اظهار کرد: همچنین شنبه دهم آبان در ساعت ۲۱:۴۶ اورانوس در حالت مقابله قرار می گیرد و شرایط رصدی بسیار خوبی برای علاقه مندان به نجوم را فراهم می آورد.

وی افزود: در حالت مقابله خورشید در یک سمت و سیاره سمت دیگر زمین است و سیاره از راستای خورشید دور شده و شرایط رصدی خوبی دارد. البته اورانوس به دلیل دوری بسیار از زمین با چشم دیده نمی شود و نیاز به ابزار رصدی مناسب دارد.

دوازدهم آبان؛ همنشینی عطارد و ستاره سماک اعزل

این پژوهشگر نجوم دیگر رویداد این شب ها را قرار گرفتن عطارد در کنار ستاره سماک اعزل اعلام کرد و افزود: دوشنبه دوازدهم آبان در ساعت ۵:۳۲ سحرگاه سیاره عطارد در کنار ستاره سماک اعزل قرار می گیرد.

مرادی ادامه داد: عطارد به دلیل نزدیکی بسیار به خورشید معمولا زیاد در آسمان اوج نمی گیرد و در کنار خورشید مشخص است. علاقه مندان به نجوم و عکاسی نجومی می توانند در این زمان در افق شرق این سیاره و ستاره معروف را در کنار هم مشاهده کنند.

وی در توضیح ستاره سماک اعزل، تصریح کرد: این ستاره یکی از ستارگان درخشان آسمان است که ۲۶۰ سال نوری با زمین فاصله دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی ماه نجوم ستاره سماک اعزل فاصله با زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۳۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد

ماه هفتم اردیبهشت‌ به دورترین فاصله از خورشید خواهد رسید و در فاصله ۱.۰۰۸۷ واحد نجومی آن قرار می‌گیرد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، چرخش ماهانه ماه به دور زمین باعث می‌‏شود _جمعه، هفتم اردیبهشت_ به دورترین نقطه از خورشید در فاصله ۱.۰۰۸۷ واحد نجومی از خورشید برسد، این اتفاق تقریباً هم‌زمان با عبور از ماه کامل رخ می‌دهد.

زمانی که ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد، زمین در فاصله ۱.۰۰۶۳ واحد نجومی از خورشید و ماه در فاصله ۱.۰۰۸۷ واحد نجومی از خورشید قرار می‌گیرد، فاصله بین ماه و زمین نیز ۰.۰۰۲۶ واحد نجومی یا ۳۹۲ هزار کیلومتر خواهد بود.

کد خبر 748025

دیگر خبرها

  • آنچلوتی تأیید کرد: این ستاره از رئال نمی‌رود
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد
  • عکس| پاداش ده‌روسی برای گلزنی سردار آزمون
  • تصاویر انتقام رئیس‌جمهور فرانسه از ستاره آفریقایی بعد از لایی خوردن | امشب را در فرانسه نمان!
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • ستاره لیورپول تحمل دیدن باخت را نداشت (عکس)
  • تصاویر نجومی پنجم اردیبهشت (۲۴ آوریل)