Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@22:01:14 GMT

لزوم تغییرنگاه کالایی به اراضی ملی و انفال در استان

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۰۳۶۳۹

لزوم تغییرنگاه کالایی به اراضی ملی و انفال در استان

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس، جلسه هم اندیشی و تبادل نظر مسائل حقوقی با قضات محاکم حقوقی و شعب ویژه منابع طبیعی با هدف هم افزایی، اصلاح قوانین و ارائه راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم با حضور مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس ، ریاست دادگاه‌های تجدیدنظر استان ، معاون پیشگیری از وقوع جرم، ریاست دادگاه ملاصدرا و قضات شعب ویژه منابع طبیعی در سالن جلسات حوزه ریاست منابع طبیعی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالحسن صمدنژاد، در این نشست ضمن تبریک اعیاد ربیع الاول گفت: در استان فارس با توجه به سابقه تاریخی و فرهنگی میل به تملک اراضی در بسیاری از افراد جامعه وجود دارد که باید این دیدگاه را تغییر دهیم.

وی افزود: در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا سهم منابع طبیعی در تولید ناخالص ملی سهم اندکی است، اما در کشور ما همچنان بخش زیادی از سهم تولید ناخالص ملی از طریق منابع طبیعی تامین می‌شود. از سوی دیگر تورم نیز سبب می‌شود زمین در سبد اقتصادی خانوار جایگاه ویژه ای پیدا کند.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس افزود: تغییر رویکردها و سیاست گذاری های مختلف نیز باعث افزایش پرونده های حقوقی در حوزه زمین شده که این امر میطلبد تا ارتباط و هم افزایی بیشتری با قضات محاکم حقوقی و دادگاههای ویژه منابع طبیعی با کارشناسان حقوقی این اداره کل برقرار شود و این نشست نیز با همین هدف برگزار شده است.

سید مصطفی بحرینی رئیس دادگاههای تجدیدنظر استان نیز در این نشست گفت: یکی از مشکلات موجود در بحث اختلافات اراضی عدم اجرای طرح کاداستر و مشخص نبودن محدوده دقیق مرز اراضی ملی و مستثنیات است .
وی افزود : آنچه باید بیشتر از هرچیز مورد توجه کارشناسان منابع طبیعی قرار گیرد دقت نظر در تنظیم پرونده های حقوقی است، لذا علاوه بر پیگیری کاداستر اراضی حساس حاشیه شهرهای بزرگ و همچنین مناطق حساس جنگلی ، تهیه عکس از زوایای مختلف اراضی اختلافی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس هم در این جلسه با اشاره به اهمیت حفاظت ازاراضی جنگلی حساس گفت: در بحث پیشگیری بایستی قبل از وقوع جرم و تغییر کاربری اراضی ملی جلو تخریب آن گرفته شود.

اکبری افزود: منابع طبیعی باید با ایجاد طرح های پیشگیری وضعی از جمله ایجاد کانال های حفاظتی و استفاده از ظرفیت تشکل های مردمی در این خصوص تلاش بیشتری صورت دهد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس در بخش دیگری از سخنانش گفت: گشت های حفاظت از اراضی ملی بایستی فعال تر شده و آمار عملکرد روزانه این گشت ها هر روز گزارش شود تا تخریب و یا تغییری کاربری ها مستند شود.

در پایان هر یک از قضات شعب ویژه منابع طبیعی به بیان نقطه نظرات خود پراخته و مسائل و مشکلات مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

انتهای پیام/ ن

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت دادگستری منابع طبیعی تصرف زمین خواری وقوع جرم فارس پیشگیری از وقوع جرم ویژه منابع طبیعی اراضی ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۳۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی

ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری آذربایجان‌غربی گفت: پارسال با ورود دستگاه قضایی بیش از ۳ هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان که مورد تعرض و تصرف عده‌ای افراد سودجو قرار گرفته بود با اقدامات قانونی رفع تصرف شده است.

وی اضافه کرد: اقدامات قانونی که در این خصوص صورت گرفت شامل رفع تصرف بیش از ۳۴۹ هکتار در اجرای تبصره ماده ۵۵ و بدون ارجاع به محاکم، قلع و قم ۱۸۲ فقره در مساحتی بیش از ۱۵۹ هکتار، اجرای احکام خلع ید در هزار و ۱۳۷ فقره به مساحت بیش از هزار و ۲۴۷ هکتار بود.

عتباتی همچنین به اقدامات صیانتی در مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی طی پارسال نیز پرداخت و افزود: دستگاه قضایی استان پارسال به منظور مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها با تشکیل قرارگاه پیشگیری از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی در استان و شهرستان‌ها با محوریت سازمان جهادکشاورزی استان، ۲ هزار و ۶۸۶ مورد تغییرکاربری غیرمجاز در سطح استان به مساحت بیش از ۸۲ هکتار را شناسایی کرد.

رئیس دادگستری آذربایجان‌غربی ادامه داد: همچنین در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها به تعداد ۸۰۲ مورد به مساحت بیش از ۱۵ هکتار و اجرای احکام قطعی محاکم کیفری به تعداد ۲۱۳ مورد به مساحت بیش از ۶ هکتار به تعداد هزار و ۱۵ مورد قلع و قمع مستحدثات از تغییر کاربری در این اراضی جلوگیری کرد.

عتباتی همچنین با اشاره به رفع تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی گفت: پارسال بیش از ۶۵ هکتار از تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی استان رفع تصرف شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد
  • حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • هفت خان مشکلات پیش روی اراضی هفت آسیاب سنندج
  • رفع تصرف اراضی ملی ۱۳۰ میلیارد ریالی در تالش
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی