Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@18:20:22 GMT

علت اصلی رسوب برنج‌های وارداتی مشخص شد

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۰۴۲۱۲

علت اصلی رسوب برنج‌های وارداتی در گمرکات و بنادر کشور، ترخیص درصدی کالا توسط «گمرک»، بدون داشتن تخصیص ارز و کد رهگیری برای ثبت‌ سفارش مرتبط با آنهاست.

خبرگزاری میزان - طبق اعلام روابط عمومی بانک مرکزی، در پی انتشار اخباری در خصوص «احتمال فاسد شدن ۲۰۰ هزار تن برنج وارداتی در گمرکات و بنادر کشور»، توضیحاتی به منظور تنویر افکار عمومی و رفع برخی ابهامات مرتبط با این موضوع به شرح زیر عنوان می‌شود:

«ستاد اقتصادی دولت» کالای برنج را در سال جاری از سبد کالا‌های مشمول ارز با نرخ ترجیحی خارج کرد و در گروه کالا‌های اساسی با نرخ نیمایی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برهمین اساس، در حال حاضر تمام کالا‌های برنج موجود در گمرکات کشور که واردکننده متقاضی ارز با «نرخ نیمایی» باشد، براساس فهرست اعلامی «وزارت صمت»، دارای تخصیص ارز از بانک مرکزی هستند؛ لذا از ابتدای سال جاری تاکنون حدود پانصد میلیون دلار بابت واردات برنج به نرخ نیمایی تأمین ارز شده است.

با این وجود، برنج‌های رسوبی موضوع گزارش‌های چند روز اخیر، مربوط به مواردی است که واردکننده متقاضی ارز با نرخ ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی) است. همان گونه که در ابتدا نیز اشاره شد، در سال جاری هیچ محلی به منظور تأمین ارز کالای برنج با نرخ یاد شده از سوی دولت به بانک مرکزی اعلام نشده است.

یادآور می‌شود، در سفر اخیر معاون اول رییس جمهوری به بندرعباس، با در نظر گرفتن تمهیداتی خاص، مجوز تخصیص ارز با نرخ ترجیحی برای این گروه از کالا‌ها طی شرایطی ویژه به وزارت صمت و متعاقباً بانک مرکزی داده شد. از این رو، نیاز است وزارت صمت با توجه به شرایط در نظر گرفته شده از یک‌سو و از سوی دیگر متناسب با مقدار و محل منابع اعلامی بانک مرکزی برای واردات کالا‌های اساسی با نرخ ترجیحی در ماه جاری، پس از رایزنی با واردکنندگان مربوطه، فهرست ثبت سفارش‌های یاد شده منطبق با منابع اعلامی مذکور را در اختیار بانک مرکزی قرار دهد.

همچنین این بانک به محض دریافت فهرست منطبق با منابع اعلامی، برای تخصیص و تأمین ارز از محل منابع در دسترس و متعاقباً نسبت به صدور کد رهیگری مدنظر گمرک، اقدام خواهد کرد.

ذکر این نکته ضروری است که علت اصلی مشکل به وجود آمده برای بازرگانان، ترخیص درصدی کالا توسط گمرک، بدون داشتن تخصیص ارز و کد رهگیری برای ثبت‌سفارش مرتبط با آن‌ها بوده است. بدیهی است، در صورتی که هنگام خروج کالا‌های یاد شده از گمرک، «وجود تخصیص ارز» و «کدرهگیری بانک مرکزی» توسط گمرک کنترل می‌شد و بازرگانان نیز به درستی راهنمایی می‌شدند، برابر ضوابط، تأمین ارز به نرخ ترجیحی قابل انجام بود و ماندگاری کالا در گمرک و اتفاقات کنونی رخ نمی‌داد.

این مهم در حالی رخ داده است که بانک مرکزی در جلسات متعدد، توجه گمرک و وزارت صمت را به این موضوع جلب و بر رعایت کامل مصوبات مربوط به ترخیص درصدی کالا‌ها با نرخ ترجیحی تأکید کرده است. همچنین پیش از این، بانک مرکزی در این باره هشدار لازم، مبنی بر متضرر شدن بازرگان در صورت تغییر مقررات توسط ستاد اقتصادی دولت، داده بود.

متاسفانه برخلاف مصوبات مربوطه و بدون توجه به نظرات و انجام استعلام‌های مرتبط از بانک مرکزی و «سامانه جامع تجارت» توسط گمرک، کالا‌ها به صورت درصدی توسط گمرک ترخیص شده و شرایط فعلی را برای کالا‌های باقیمانده و واردکنندگان رقم زده است.

در پایان تأکید می‌شود، بانک مرکزی به محض دریافت فهرست ثبت‌سفارش‌های منطبق با منابع اعلامی این بانک، اقدام به تأمین ارز با نرخ ۴۲۰۰ و صدور کدرهگیری خواهد کرد؛ لذا انتظار می‌رود رسانه‌ها پس از خروج برنج‌های یاد شده از گمرک، پیگیری لازم را درخصوص نحوه توزیع و قیمت فروش برنج‌های ترخیصی به عمل آورند و در اختیار قرار گرفتن این محصول نزد مردم را مورد توجه ویژه قرار دهند.

  بیشتر بخوانید: برنج‌های دپو شده در گمرک منتظر تخصیص ارز   انتهای پیام/ برچسب ها: اخبار اقتصادی بانک مرکزی برنج

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی بانک مرکزی برنج نرخ ترجیحی بانک مرکزی ارز با نرخ توسط گمرک تخصیص ارز وزارت صمت تأمین ارز کالا ها یاد شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۴۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه تعویض پکینگ برج خنک کننده

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، زمان تعویض پکینگ برج خنک کننده باید به پارامترهای مختلفی توجه کرد تا بالاترین راندمان را به دست آورد. در طول مدت کار کولینگ تاور، قطعاتی از برج از جمله پکینگ نیاز به تعویض پیدا می‌کنند. بنابراین تعویض صحیح و به موقع پکینگ برج خنک کننده از تخریب برج و استهلاک اجزای داخلی برج جلوگیری می‌کند.

پکینگ برج خنک کننده در کولینگ تاورها، سطحی برای ایجاد تماس بین آب و هوا و سطحی برای تبادل انرژی و انتقال حرارت ایجاد می‌کند. با گذشت زمان و به علت تبخیر دائم آب در برج با افزایش غلظت مواد محلول در آب شاهد رسوب گرفتگی در پکینگ برج خنک کننده خواهیم بود؛ اغلب رسوب‌ها از جنس کلسیم و منیزیم هستند.

رسوب گرفتگی در پکینگ برج خنک کننده، می‌تواند مشکلاتی را به دنبال داشته باشد. پکینگ‌هایی که دچار رسوب زیاد شده‌اند؛ نمی‌توانند عملکرد خود را به درستی انجام دهند و در نتیجه راندمان برج خنک کننده به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده و دمای آب خروجی به شدت افزایش پیدا می‌کند.

به طور کلی در طی دوران عمر مفید برج خنک کننده، قطعاتی از برج از جمله پکینگ نیاز به تعویض پیدا می‌کنند؛ تعویض صحیح و به موقع پکینگ برج خنک کننده از تخریب برج و استهلاک اجزای داخلی برج جلوگیری می‌کند. در تعویض پکینگ برج خنک کننده باید جنس و نوع پکینگ مورد توجه قرار گیرد. با توجه به نوع پکینگ روش تعویض پکینگ می‌تواند متفاوت باشد.

انواع پکینگ برج خنک کننده

انواع پکینگ برج خنک کننده به طور کلی شامل سه دسته پکینگ‌های فیلم، پکینگ های اسپلش و چوبی تقسیم می‌شوند که نوع چوبی آن با توجه به آسیب به محیط زیست و تخریب جنگل‌ها توصیه نمی‌شود. پس به طور کلی دو دسته پکینگ فیلم و اسپلش داریم.

پکینگ فیلم براساس نوع مواد تشکیل دهنده آن به دو دسته پکینگ فیلم PVC (Polyvinyl chloride) و پکینگ P (Polypropylene) تقسیم می‌شوند. پکینگ‌های PVC برای دماهای پایین تا ۵۰ درجه سانتی گراد و پکینگ‌های P.P برای دماهای ۵۰ درجه سانتی گراد تا ۸۰ درجه سانتی گراد مناسب است و افزایش دمای آب به بیش از ۸۰ درجه سانتی گراد باعث دفرمگی و از دست دادن استحکام پکینگ می‌شود.

پکینگ‌های فیلم با گام‌های مختلف ۱۲، ۱۴،۱۶، ۱۹، ۲۰ الی ۳۰ سانتی متر تولید می‌شود که هرچه قدر گام‌ها کمتر باشد، بازده پکینگ بیشتر است. از طرفی نیز این عامل باعث تشکیل سریع‌تر رسوب در پکینگ می‌شود. به طور استاندارد پکینگ‌های فیلم با استاندارد گام ۱۹ توصیه می‌شود که هم بازده خوبی دارند و هم از رسوب آب در پکینگ نسبت به گام‌های کوچک‌تر بهتر است و عملکرد بهتری نیز دارد.

پکینگ‌های فیلم PVC، معمولاً با چسب مخصوص که استحکام خود را تا ۶۰ درجه سانتی گراد حفظ می‌کند به هم متصل می‌شود و پکینگ‌های فیلم P.P با نوعی جوش التراسونیک به یکدیگر متصل می‌شود. پکینگ‌های فیلم در ابعاد استاندارد و در یک بلوک ۳۰×۳۰×۱۲۰ سانتی متر تولید می‌شود. ضخامت پکینگ های فیلم در حدود ۴۰۰ میکرون تا ۵۰۰ و ۶۰۰ میکرون است. از انواع دیگر پکینگ‌های فیلم به دو نوع دیگر پکینگ فیلم جریان متقاطع (Film Cross Flow) و پکینگ فیلم فلوت (Film Flute Fill) را نام برد.

پکینگ های اسپلش در انواع مختلفی وجود دارد و این نوع پکینگ‌ها به دلیل خواصیت توری مانندی که دارند اجازه تشکیل رسوب را نمی‌دهند و به پکینگ‌های ضد رسوب معروف هستند. پکینگ‌های اسپلش از آن جهت که مواد تشکیل دهنده آنها P می‌باشد، مقاوت خوبی تا دمای بالا و در حدود ۸۰ درجه سانتی گراد آب را دارند.

چون توری‌های آن ضخامت بالاتری دارند در مقابل افزودنی‌های مجاز به آب برج خنک کننده و اسید شویی مقاومت بیشتری را نسبت به پکینگ های فیلم دارند. ضخامت پکینگ نت اسپلش (یکی از انواع پکینگ‌های اسپلش) در حدود ۳ میلی متر است. پکینگ‌های نت اسپلش در ابعاد استاندارد ۳۰×۳۰×۱۲۰ قابل تولید هستند.

تعیین نوع پکینگ برج خنک کننده

نحوه‌ی طراحی مهم‌ترین عواملی هستند که در تعیین انواع پکینگ به آنها توجه می‌شود. این فرآیند کیفیت و درجه حرارت آب را نیز تعیین می‌کند. در مناطق که آب دارای املاحی است که احتمال رسوب دارند باید اطمینان حاصل شود که بسته بندی به واسطه این رسوبات مسدود نشده و عملکرد آن را کاهش نمی‌دهد. برای آب‌هایی که آلوده کم و یا متوسط دارند، جریان عمودی، یا متقاطع بزرگ‌تر از جمله گزینه‌هایی است که می‌تواند انتخاب شود. برای آب‌هایی که به شدت آلوده هستند، باید از شبکه یا پاشش مورب استفاده شود. در صورت که پاشش مورب کوچک کار آمد نباشد لازم است که از پاشش های مورب بزرگ‌تری استفاده شود.

پاکسازی و بهسازی پکینگ برج خنک کن

اقدامات لازم جهت پاکسازی و بهسازی پکینگ برج خنک کن و رسوب زدایی آن پیشنهاد می‌گردد. اول هر فصل کاری قبل از اینکه کولینگ تاور راه اندازی شود. ابتدا پکینگ‌ها با فشار بالای آب شست و شو داده شود تا پکینگ‌ها عمر بیشتری را کار کنند و رسوب پکینگ کولینگ تاور که تشکیل شده است، از بین برود و در اضافه کردن ادتیوها و مواد ضد قارچ و جلبک و اسید شویی مقدار مناسب به آب برج اضافه شود.

مراحل تعویض پکینگ برج خنک کننده

مراحل تعویض پکینگ برج خنک کننده و نحوه تعویض پکینگ برج خنک کن به شرح زیر است:

ابتدا باید پمپ‌های برج خنک کننده و فن برج خنک کننده را خاموش کنیم

صافی برج خنک کننده و رسوب گیرها را از مدار خارج نمائیم

آب موجود در تشتک برج خنک کننده را از طریق شیر تخلیه آب خارج کنیم

پکینگ‌های کارکرده را از برج خنک کننده خارج کرده

تمامی ذرات خرد شده پکینگ‌ها وذرات قابل مشاهده را از برج خارج کرده به طوری که داخل برج خنک کننده تمیز شود

پکینگ‌های برج خنک کننده را درون برج خنک کننده جانمایی نمائیم

صافی برج خنک کننده و رسوب گیرها را به مدار برج خنک کننده باز گردانیم

برج خنک کننده را روشن کنیم

پمپ برج خنک کننده را نیز روشن نمائیم

دلایل تعویض پکینگ‌های برج خنک کننده

از دلایل تعویض پکینگ برج خنک کن، ورود آب بی کیفیت با TDS و سختی بالا به داخل دستگاه است. در این مورد می‌توان بوسیله سختی گیر رزینی و فیلترهای تصفیه نظیر شنی و کربنی، زمان تعویض را به تعویق انداخت. بنابراین می‌توان با یک هزینه نسبتاً جزئی، از این اقدام جلوگیری نمود. البته امروزه کاربرد دیونایزر نیز موجب کاهش عمر گرفتگی سطوح خنک کننده یا اصطلاحاً پوشال‌های کولینگ تاور می‌گردد.

PH مناسب آب برج جهت تعویض پکینگ برج خنک کننده

PH مناسب آب برج باید در محدوده ۶.۵ تا ۷.۵ باشد. این محدوده از PH آب بهترین شرایط برای جلوگیری از تشکیل رسوب است. اگرچه برای اضافه کردن محلول‌های اسیدی می‌توان PH آب را تا ۸.۵ نیز افزایش تا متناسب با میزان اسیدی که اضافه می‌شود PH آب برج در محدوده ۶.۵ الی ۷.۵ باشد.

قیمت تعویض پکینگ برج خنک کننده

قیمت پکینگ های برج خنک کننده به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله موارد تأثیرگذار بر قیمت سطح پر کن متریال سازنده آن است. طراحی منحصر به فرد و ابعاد قالب پکینگ، باعث افزایش بهای تمام شده این قطعه به سبب میزان مصرف مواد اولیه می‌شود. درجه کیفی مواد سازنده و درصد خلوص این مواد به همراه ضخامت ورقه‌های سطح پر کن از موارد تأثیرگذار بر هزینه ساخت این محصول است. قیمت تعویض پکینگ برج خنک کننده به پارامترهایی چون ابعاد برج خنک کننده و تعداد بلوک‌های آن و نوع برج خنک کننده (مدور، مکعبی و ابارا بودن) وابسته است.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6098101

دیگر خبرها

  • نحوه تعویض پکینگ برج خنک کننده
  • تمام برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور و در مبدا تولید نمونه‌برداری می‌شود
  • برنج و روغن شامل ارز ترجیجی شد
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • واکنش همتی به اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین از سوی بانک مرکزی
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • افشاگری همتی از نرخ تورم بانک مرکزی/ همتی: تورم فروردین ۱۴۰۲ «۶۳ درصد» بوده است/ پشت‌پرده گرانی ارز هم مشخص شد
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟