Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@14:06:39 GMT

ریشه های انزجار ملت ایران از آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۰۸۴۲۰

ریشه های انزجار ملت ایران از آمریکا

خبرگزاری فارس - مهدی فضائلی:  انزجار قاطبه ملت ایران از دولتمردان آمریکا غیر قابل تردید است؛نفرتی که منجر به ثبت سیزده آبان به عنوان «روز ملی مبارزه با استکبار » در تقویم رسمی کشور شد.
این انزجار عمومی که البته الآن فراگیر شده و رشد آن در سطح جهان روز افزون است ریشه های مهمی دارد که اختصاص به دوران پس از انقلاب اسلامی هم ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این ریشه ها، اهانت دولتمردان آمریکا به ملت شریف ایران است. این اهانت پیش از انقلاب اسلامی در تصویب قانون کاپیتالاسیون و گرفتن حق توحش مستشاران آمریکایی در ایران خود را نشان داد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم در اظهارات مقامات این کشور اعم از جمهوری خواه و دموکرات.

فقط از باب نمونه؛ جورج دبلیو بوش رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در ۲۹ ژانویه ۲۰۰۲ در سخنرانی سالیانه خود در کنگره این کشور،ایران را جزو محور شرارت خواند.

اوبامای با نزاکت نیز کشور ایران را یاغی نامید و وندی شرمن معاون وزارت امورخارجه آمریکا در دوره اوباما طی سخنانی موهن در کمیته سیاست خارجی سنای آمریکا در سال ۹۲، گفت که «فریب و نیرنگ قسمتی از DNA ایرانیان است».

و بالاخره ترامپ رئیس جمهور سخیف و رذل آمریکا که تا کنون سه مرتبه در سالهای ۹۶, ۹۷ و ۹۸ صراحتاً ملت ایران را تروریست خوانده است.

یکی دیگر از ریشه های این نفرت، سابقه چپاول ثروت ایران در دوره منحوس پهلوی است. پس از فراز و فرودهای بسیار‌ در ماجرای ملّی شدن صنعت نفت،سرانجام با مداخله امریکا دکتر مصدق در شامگاه 28 مرداد 1332 سقوط کرد و امریکا بر ارتش، دربار، نظام اداری و اجرایی و به ویژه بر منابع نفتی ایران مسلط شد. زاهدی نه تنها مقام نخست‌وزیری کودتا، بلکه وزارت کشور، جنگ و امورخارجه را در اختیار خود گرفت.

این ماجرا یکی از عوامل مهم شکل گیری دیوار بی اعتمادی بین ملت ایران و آمریکا شد. پس از این تسلط بود که تاراج به شکل کم سابقه ای آغاز گردید.برای نمونه، اسدا... علم در خاطراتش دربارۀ گران‌کردن تجهیزات نظامی از سوی آمریکایی‌ها، می‌نویسد: «شاه گفت: با وجود این که سازنده کتباً تایید کرده است که قیمت هر هواپیما 5.6 میلیون دلار است، چطور آن را به 18میلیون دلار افزایش می‌دهند؟! در پاسخ گفتم: همان کاری که درمورد ناوشکن‌های اسپروانس کردند: 6 فروند این کشتی‌ها، 280 میلیون دلار برآورد شده بود؛ اما ما مجبور شدیم 600 میلیون دلار بپردازیم! ... به نظر می‌رسد که پنتاگون در بالاکشیدن مابقیِ ناچیز درآمد نفتی ما وقت را تلف نمی‌کند!»

در اسناد لانه جاسوسی نیز موارد متعددی از این قبیل وجود دارد. یکی از دلایل کینه توزی آمریکا نسبت به انقلاب اسلامی ایران دقیقاً همین است که،انقلاب لقمه چرب و نرم ایران را از حلقوم آمریکا بیرون کشید!

لگدمال شدن استقلال و عزت ملت ایران در همه ابعاد سیاسی،اقتصادی و فرهنگی در دوران پهلوی توسط آمریکایی‌ها نیز علت دیگر این انزجار است.

کمیسیون مبادلات فرهنگی و آموزشی ایران و آمریکا در گزارش عملکرد خود در سال ۱۹۶۲ میلادی، صراحتاً اهداف خود را معرفی آمریکا به‌عنوان ملتی قوی و دموکراتیک و پویا و معرفی ارزش‌ها و شیوۀ زندگی آمریکایی، به‌عنوان الگوی آرمانیِ ایرانیان معرفی می‌کند.

انتصابات مقامات اصلی کشور هم تقریباً بدون نظر موافق  آمریکا انجام نمی شد تا جاییکه تاج‌الملوک آیرملو، مادر محمد رضا، در این زمینه می‌گوید: «گاهی به محمدرضا می‌گفتم: چرا با علم به این‌که می‌دانی این پدرسوخته‌ها نوکر اجنبی هستند، آن‌ها را اخراج نمی‌کنی؟ محمدرضا می‌گفت: چه فایده‌ای بر اخراج آن‌ها مترتب است؟ این‌ها را اخراج کنم، ده‌ها نفر دیگر را اطرافم قرار می‌دهند. بگذارید این‌ها باشند خیال دولت‌های خارجی از حُسن انجام امور در ایران راحت باشد!» او در ادامه، می‌افزاید: «محمدرضا خصوصی به من می‌گفت: همین رئیس ساواک و معاون او و مدیران ارشد، همه‌شان با آمریکایی‌ها ارتباط دارند و برای حفظ ظاهر می‌آیند و از من اجازه می‌خواهند؛ درحالی‌که قبل از کسب اجازه، اطلاعات مورد نیاز را به آمریکا و انگلیس رد کرده‌اند.»

در خاطرات درباریان پهلوی و اسناد لانه جاسوسی موارد  متعددی با این مضمون وجود دارد که «شاه احساس می کرد آمریکایی ها مثل نوکر با او رفتار می کنند و این ممکن است او را به شوروی متمایل کند!»

اینگونه بود که «استقلال» در آغاز شعار اصلی انقلاب و در کنار «آزادی» و «جمهوری اسلامی» قرار گرفت.

اینها چند جمله ای بود از کتاب قطور ظلم و ستمی که آمریکا در حق ملت ایران کرده و همچنان خواهان ادامه آن است و انقلاب اسلامی از این رو مورد خشم و غضب دولتمردان فرومایه ‌و مستکبر آمریکاست که چون کوهی بلند در برابر این اراده نامشروع ایستاده است و با ایستادگی خود ملت های دیگر را نیز به ایستادن تشویق می کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا انقلاب اسلامی ایران اوباما انقلاب اسلامی آمریکایی ها ملت ایران ریشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۸۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر

 عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه کشورهای غربی سال‌ها تلاش کرده بودند که مسئله فلسطین بازتاب جهانی نداشته باشد، گفت: با عملیات طوفان الاقصی نه تنها مسئله فلسطین بازتاب جهانی پیدا نکرد بلکه مقاومت مردم غزه به یک الگوی جهانی تبدیل شد و از همه مهمتر اینکه ماهیت اصلی و شعاری حقوق بشر غربی نمایان شد و افکار عمومی دنیا با جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های بی‌دریغ دولت‌های غربی از آن مطلع شدند.

وی افزود: خیزش دانشگاهیان آمریکا نشان داد دوران موضوعی به نام جهانی شدن از دریچه نگاه مقامات آمریکایی گذشته و امروز تمدن غرب به یک چالش بزرگ برخورده و لذا باید سیاستمداران غربی در نگاه و رفتار خود به جهان اسلام، مسئله فلسطین و ادامه حمایت‌هایشان از صهیونیست‌های کودک‌کش تجدیدنظر کنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها با در پیش گرفتن استانداردهای دوگانه عملاً دموکراسی و حقوق بشر غربی را زیر سؤال بردند، گفت: در این هفت ماه غرب به جای اینکه موضع عملی و محکمی علیه جنایات رژیم صهیونیستی اتخاذ کند مدام از طریق قدرت رسانه‌ای خود، واقعیت‌های موجود را کتمان و جانب رژیم صهیونیستی را گرفته و از سوی دیگر انواع و اقسام حمایت‌های مادی و نظامی را از رژیم اشغالگر قدس به عمل آورده است.

مقتدایی ادامه داد: اما امروز ملت‌های جهان آگاه و هوشیار هستند و با چشمان خود می‌بینند و با عقلشان درک می‌کنند که چه اتفاقات دردناکی در اراضی اشغالی در جریان است که نمونه آن در خیزش اساتید و دانشجویان آمریکا ظهور و بروز پیدا کرده و از این خیزش می‌توان صدای تنفر از جنایات رژیم صهیونیستی را شنید. 

وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی تمام کنوانسیون‌های بین‌المللی اعم از کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو را نقض کرده و قوانین مرتبط با حقوق بشر دوستانه را زیر پا گذاشته و از سوی دیگر از سلاح‌های ممنوعه علیه مردم مظلوم غزه بهره برده است. در چنین شرایطی هیچ انسان آگاه و صلح‌طلب و آزاده‌ای نمی‌تواند سکوت کند و معلوم است افرادی همانند دانشگاهیان آمریکا دست به خیزش علیه سیاست‌های حمایت‌گونه ایالات متحده آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی می‌زنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها می‌خواهند جای جلاد و شهید را در تحولات غزه تغییر دهند، گفت: ولی غرب در این پروژه موفق نخواهد شد و با خیزش‌هایی که در اروپا و آمریکا آغاز شده این هدف به شکست کشانده خواهد شد. مردم دنیا آگاه شده‌اند و در عصری که ابزارهای ارتباطاتی روز به روز گسترش و توسعه پیدا می‌کنند کتمان حقیقت و تحریف واقعیت‌های ناشدنی است.

مقتدایی با اشاره به اقدام تنبیهی ایران علیه رژیم اشغالگر قدس گفت: رژیم صهیونیستی باید تنبیه می‌شد و حساب کار دستش می‌آمد که نباید پایش را از گلیمش درازتر کند. جمهوری اسلامی ایران تنها حکومتی در جهان است که استوار و قاطع از آرمان‌های مردم فلسطین دفاع می‌کند و درصدد تنویر افکار عمومی جهان نسبت به اتفاقاتی که در غزه در جریان است برآمده و به همین دلیل اقدامات روشنگرانه جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی در آشنایی افکار عمومی نخبگان علمی و دانشگاهی دنیا در این رابطه داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • فیلم| سخنرانی باورنکردنی یک دانشجوی آمریکایی درمورد ایران/ایران مثل رگ‌های بدن در کل دنیا ریشه دوانده
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • وزیر امور خارجه در پانزدهمین نشست سران اسلامی: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق