Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقامات سعودی درحال زمینه‌سازی جهت رونمایی از توافق سازش با رژیم اشغالگر صهیونیستی هستند که به گفته تحلیلگران مرگ ملک سلمان می‌تواند این موقعیت را فراهم کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه القدس‌العربی، در چارچوب توافق‌نامه‌های عادی سازی برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و آفریقا با صهیونیست‌ها، رژیم اسرائیل به دنبال ایجاد توافق نامه‌ای با عربستان سعودی به دلیل اهمیت جایگاه سیاسی ، اقتصادی و مذهبی این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ریاض الزامات داخلی و خارجی متفاوت و حساسی نسبت به ایجاد روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی دارد. بهای عادی سازی روابط برای عربستان گران‌تر از سایر کشورهای حوزه خلیج فارس تمام خواهد شد . در نتیجه ، مشخص نیست که توافق‌نامه سازش عربستان با رژیم صهیونیستی در چه زمان و تحت چه شرایطی امضا می‌شود.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

عربستان سعودی در راستای حمایت از توافقنامه سازش میان امارات و رژیم اسرائیل موسوم به توافق‌نامه «ابراهیم» فاصله زیادی با موضع خود در گذشته داشته است. این سیاست حمایت از امارات با اعطای مجوز به هواپیماهای صهیونیستی برای پرواز بر فراز سرزمین عربستان و نوع پوشش و تحلیل بسیاری از رسانه‌های سعودی و همچنین اظهارات مقامات این کشور در گذشته و حال نشان داده شده است.

چند روز پیش «فیصل بن فرحان»، وزیر خارجه عربستان در همایش مجازی مرکز سیاست خاور نزدیک واشنگتن به صورت تلویحی اعلام کرد که عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو به زودی اتفاق خواهد افتاد. اما ایجاد دولتی فلسطینی و ارائه مجدد طرح صلح فلسطین و رژیم اسرائیل ضروری است.

وی با تکرار ادعاهای امارات درباره حذف طرح الحاق اراضی اشغالی کرانه باختری توسط اسرائیل در برابر توافق عادی سازی گفت: نگاه کردن به این مسئله از این زاویه ما را در زمینه سازی برای بازگشت احتمالی اسرائیل و فلسطین به میز مذاکرات کمک می‌کند. این اظهارات واکنش‌های زیادی در محافل رسانه‌ای و سیاسی به همراه داشت اما باید توجه کنیم که وزیر خارجه عربستان سعودی هیچ‌گونه تاریخ دقیقی از عادی‌سازی روابط کشورش با اسرائیل اعلام نکرده و مشخص نیست که چه زمانی این اقدام صورت می‌گیرد.

روابط رژیم صهیونیستی با عربستان سعودی طی سال‌های متمادی در چندین راه‌های متفاوت ایجاد شده است: ارتباط امنیتی-اطلاعاتی میان طرفین هنوز پابرجاست، که پایه ای محکم و البته باریک دارد و این ارتباطات مخفیانه صورت می‌گیرد. همچنین ارتباط تجاری-اقتصادی سری میان دو طرف وجود دارد. در سال‌های اخیر گفتگوی مذهبی نیز میان رژیم صهیونیستی و عربستان صورت گرفت.

همچنین روابط عمومی نیز گسترش یافت و امروز این روابط عمومی شامل برگزاری جلسات میان مقامات هر دو طرف است. با وجود تکذیب مقامات سعودی، مذاکرات و توافق نامه‌ها با امارات ، بحرین و سودان با آگاهی و حمایت حداقل برخی از رهبران سعودی صورت گرفته است.

عربستان| حادثه در مسجدالحرامعلمای افغانستان: سکوت عربستان در برابر توهین به پیامبر اسلام (ص) منافقانه است

توافق‌نامه‌های امضا شده این کشورها با رژیم صهیونیستی با حمایت عربستان و در راستای منافع این کشور صورت گرفته است و به عنوان پارامتری عمل می‌کنند که از طریق آن عربستان می‌تواند تغییرات و خطرات احتمالی را از جمله واکنش مردم به توافق بالقوه با رژیم اسرائیل بررسی ‌کند.

چالش‌های عادی سازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی

به نظر می‌رسد که مقامات عربستان در خصوص مسئله عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی اختلاف نظر داشته باشند. در حالی که مقامات سعودی در گذشته و حال در مورد رژیم اشغالگر صهیونیستی و یهودیت اظهاراتی داشته اند، به نظر می‌رسد ملک سلمان، پادشاه عربستان به موضع سنتی‌ عربستان نسبت به صهیونیست‌ها و درگیری میان این رژیم و فلسطینیان پایبند است. ملک سلمان در سخنرانی خود در سپتامبر سال 2020 در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بار دیگر میان عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل و تعهد به یک سری شرایط مبتنی بر اصول ابتکار صلح عربی، ارتباط برقرار کرد.

اختلاف نظر پادشاه عربستان با مقامات سعودی در خصوص ایجاد روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که این امر ممکن است با مرگ ملک سلمان علنی شود و مطمئنا اگر « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی تاج و تخت پدرش را به دست گیرد، زمان و روند عادی سازی روابط با اسرائیل به تصمیم و نظر وی منوط خواهد بود.

علاوه بر سیاست داخلی ، این سوال مطرح می‌شود که جامعه سعودی که بیشتر محافظه کار است ، تا چه اندازه برای امضای توافق نامه با رژیم اسرائیل می‌تواند پیش برود. تاکنون، به استثنای برخی انتقادها ، جامعه سعودی در سال‌های اخیر تلاش می‌کند تا گام‌های قابل توجهی در تغییرات اجتماعی و اقتصادی بردارد. اما این بدان معنا نیست که توافق سازش با رژیم اسرائیل از تغییرات اجتماعی و اقتصادی در عربستان حمایت خواهد کرد .

اخیراً برخی تغییرات ساختاری در عربستان و اعضای هیئت کبار العلماء و مجلس شورای این کشور ایجاد شده که می تواند انعطاف پذیری بیشتری را برای آل سعود در جهات انجام چنین اقدامات گسترده ای ایجاد کند.

آل سعود به تغییر گفتمان داخلی ، از جمله مذهبی پرداخته است. دین نقش مهمی در گفتمان‌های عمومی در عربستان دارد و به عنوان وسیله ای برای مقامات در راستای آماده سازی اذهان عمومی به کار برده می‌شود. محمد بن سلمان همچنان از موسسات مذهبی برای جلوگیری از مخالفت‌ها و تلاش برای توجیه گام‌های بحث برانگیز سیاسی از جمله عادی سازی روابط با تل‌آویو استفاده خواهد کرد. شواهد زیادی در خصوص ایراد خطبه‌هایی در مورد یهودیان و یهودیت وجود دارد که به احتمال زیاد با هدف بررسی واکنش ملت سعودی در زمان اعلام توافق عادی سازی روابط ریاض با تل‌آویو صورت می‌گیرد.

چالش دیگر عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مربوط به حفظ موقعیت عربستان در جهان اسلام است. این موضوع از اهمیت بالاتری برخوردار است. بدین ترتیب انتقاد برخی کشورهای اسلامی از جمله ترکیه و ایران با رژیم صهیونیستی و حمایت از آرمان‌های فلسطین به ضرر عربستان خواهد بود؛ چرا که عربستان در صدد رقابت با کشورهای اسلامی است و پایمال کردن حقوق ملت فلسطین به این رقابت ریاض آسیب می‌رساند.

از نظر عربستان، مسئله عادی سازی روابط با اسرائیل با مسئله ثبات و وضعیت آن پیوند خورده است. عربستان در همه موارد باید افکار عمومی ملت را در برابر این موضوع آماده سازد.هرچه عربستان احساس کند که می تواند گفتمان عمومی را کنترل کند، با اطمینان بیشتری گام‌هایی را در جهت نزدیک شدن به روابط با رژیم صهیونیستی برمی‌دارد.

عربستان سعودی گام‌های عامدانه‌ای در جهت عادی سازی روابط خود با رژیم اسرائیل در قالب «روابط خزنده» برمی‌دارد. در مورد ملزومات و مزایا ، دشوار است که تصمیم بگیریم چه زمانی و در چه شرایطی عربستان به توافق نامه‌های عادی‌سازی می‌پیوندد. عربستان در مسیر دستیابی به توافق با تل‌آویو، دو معیار اساسی را بررسی خواهد کرد: ادامه و گسترش توافق‌‌های سازش و بهبود روابط میان صهیونیست‌ها و فلسطینی‌ها. تمایل رژیم صهیونیستی برای برداشتن گام هایی جهت حمایت از روند سازش می‌تواند روند عادی سازی روابط با عربستان سعودی را تسهیل بخشد.

در صورت اعلام این توافق‌ آمریکا با فروش ابزارهای جنگی پیشرفته به سعودی ها و همچنین تغییرات ساختار داخلی عربستان و شست‌و شوی اذهان عمومی به تکمیل روند سازش با اشغالگران صهیونیست کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی رژیم اسرائیل عربستان سعودی عادی سازی توافق نامه ها روابط با رژیم مقامات سعودی ملک سلمان تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۰۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!

عربستان سعودی در اولین سال ریخت و پاش عجیبش در فوتبال با «86 درصد» ضرر مواجه شد.

به گزارش فارس؛ «ضرر 600 میلیون یورویی عربستان از ولخرجی در فوتبال!» این گزارش امروز (یکشنبه) سایت کورا اسپورت عربی از هزینه‌های عجیب بن سلمان، ولیعهد عربستان در فوتبال این کشور و بدون درآمدزایی است.

عربستان 700 میلیون یورو در نقل و انتقالات هزینه کرده و در آستانه پایان فصل مشخص شده که تنها 100 میلیون یورو درآمد داشته این بدین معناست که سعودی‌ها بیش از ارزش 3 لیگ بزرگ فوتبال آسیا یعنی ژاپن(288 میلیون یورو)، لیگ کره جنوبی( 158 میلیون یورو) و لیگ ایران(121 میلیون یورو) پول حیف و میل کردند.

الهلال با ارزش 241 میلیون یورو گران ترین تیم تاریخ فوتبال آسیا است. ریخت و پاش سعودی‌ها برای این تیم شهر ریاض دقیقا 2 برابر ارزش لیگ ایران( 121 میلیون یورو) است.

الهلال به عنوان نماینده اصلی پروژه بن سلمان در فوتبال هفته گذشته مغلوب العین امارات در نیمه نهایی شد و از راه یابی به فینال لیگ قهرمانان آسیا بازماند.

شبکه حدث الریاضیه امارات با تمسخر سعودی‌ها گزارش می‌دهد که «الهلال بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال یعنی نیمار را داشت ولی این بازیکن 100 میلیون یورویی از اول فصل تماشاگر ویژه الهلال بود»!

بر اساس گزارش کورا اسپورت، عربستان سعودی در اولین سال سرمایه گذاری خود روی فوتبال تقریبا «86 درصد ضرر» را متحمل شده که این ضرر باورنکردنی است.

لیگ عربستان در تابستان گذشته بیش از 700 میلیون یورو هزینه کرد و ارزش خود را به 933 میلیون یورو رساند تا گران ترین لیگ آسیا لقب بگیرد.

سعودی‌ها مسیری را طی می‌کنند که چینی‌ها 10 سال پیش رفتند و با هزینه‌های نجومی ستارگان فوتبال را به سوپر لیگ چین کشاندند ولی بعد از 5 سال این پروژه با ورشکستگی مواجه شد.

ولید بن الفراج، کارشناس مشهور فوتبال عربستان در توجیه باخت تیم متمول سعودی می گوید که الهلال با «25 درصد قوایش مقابل العین بازی کرد و شکست خورد و نباید این یک بازی را نشان دهنده شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان دانست».

اما در مقابل ذیاب البلوشی، کارشناس سایت مشهور الکوره، می‌گوید که هزینه‌های زیاد عربستان در فوتبال باعث نمی‌شود تا بتواند خیلی زود به موفقیت برسد و از طرفی بسیاری از «استعدادهای فوتبال عربستان» به خاطر حضور بازیکنان خارجی زیاد در لیگ «نابود می شوند» و در «بلندمدت تیم ملی عربستان ضربه می خورد».

نشریه کیکر آلمان گزارش می دهد که بوندس لیگا به عنوان سرآمد لیگ‌های معتبر دنیا در زمینه هزینه و درآمد می‌تواند الگویی برای تمام لیگ‌ها باشد. هزینه‌های هنگفت در فوتبال «باید با مدیریت درست انجام شود» در غیر این صورت با «شکست بزرگ اقتصادی» مواجه خواهد شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: لیگ فوتبال عربستان در جام ملت‌ها تعطیل نمی‌شود جوردن هندرسون: اشتباه کردم به عربستان رفتم

دیگر خبرها

  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • اندونزی: هیچ عادی سازی روابطی با اسرائیل وجود ندارد