Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفضل مکرمی‌فر روز شنبه در بازدید از عملیات بازسازی رباط‌های تاریخی نظام‌الدوله و اسحاق خانی در روستای شریف آباد مشهد افزود: این دو کارونسرا از طریق مزایده توسط صندوق احیاء آثار تاریخی به بخش خصوصی واگذار و عملیات بازسازی آنها از سال گذشته آغاز شده است.

وی ادامه داد: در یکصد و یکمین جلسه اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی تفاهم‌نامه بین اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی به امضا رسیده و دو کاروانسرای نظام الدوله و اسحاق خانی به بخش خصوصی واگذار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: عملیات مرمتی در این دو کاروانسرا شامل مرمت موضعی بدنه، آواربرداری و ساماندهی محوطه، بام‌سازی، لایه‌برداری سطحی از جداره‌های داخلی و بیرونی است.

مکرمی فر با بیان این که کاروانسرای «اسحاق خانی» به شماره ۶۳۵۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است افزود: ساختار معماری این کارونسرا دو قسمتی، شامل حیاط بزرگ با کاربری چاپارخانه و فضای سرپوشیده زمستانی است.

او ادامه داد: فضای داخلی بنا مشتمل بر ۱۶ ستون آجری و ۲۰ ایوانچه با گنبدهای عرقچین با کاربری محل نشیمن خرکچی‌ها و سکوی میانی آن نیز به عنوان بارانداز کاروانیان و غرفه‌های پیرامون چاپارخانه است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: براساس متن کتیبه سردر ایوان ورودی، این کاروانسرا در سال ۱۲۲۱ هجری قمری توسط اسحاق خان قرائی با مصالح ساختمانی رباطی از دوره صفویه بنیان گذاشته شده و در سال ۱۲۲۴ نیز با انضمام حمام متصل به آن برای زائران امام هشتم مهیا شده است.

مکرمی فر افزود: کاروانسرای نظام الدوله نیز مربوط به دوره قاجاریه در روستای شریف آباد قرار دارد که عملیات بازسازی این مجموعه نیز آغاز شده است.

وی ادامه داد: ساختار معماری این کاروانسرا با پلان مستطیل شکل دو ایوانی مشتمل بر چهار برج مدور در گوشه‌ها و دو نیم برج استوانه‌ای در میان دو ضلع جانبی، فضای هشتی ورودی، ۲۲ غرفه با حجره های انتهایی غرفه ها، پیرامون حیاط مرکزی، دو فضای هشت ضلعی با کاربری خاص و در ضلع جنوبی فضای اصطبل دیده می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی درباره تاریخچه این اثر نیز گفت: بنا بر اسناد مکتوب این کارونسرا توسط "حسین خان نظام الدوله" والی خراسان در سال های ۱۲۸۹ تا ۱۲۹۲ قمری ساخته شده است.

مکرمی‌فر همچنین در این بازدید حفظ مجموعه آثار پیرامونی رباط‌ها با تاکید ثبت و حریم آثار موجود از جمله حمام، قلعه، کاروانسرا، رباط  و بافت روستا و نیز تثبیت چشمه و قنات و مسیر آن به داخل کشتزارها به عنوان فضای فرح بخش برای گردشگران را مورد تاکید قرار داد.

وی ادامه داد: مجموعه رباط و کارونسرای اسحاق خانی و نظام الدوله در روستای شریف آباد  که در مسیر جاده ابریشم قرار دارد همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی و در دوره قاجار نیز از مهم ترین اطراق گاههای ناصرالدین شاه بوده است.
روستای شریف‌آباد واقع در محدوده شهر مُلک آباد ، در ۳۵ کیلومتری مشهد قرار دارد.

۱۷ اثر، بنا و حمام تاریخی خراسان رضوی به منظور احیا و تغییرکاربری با هدف رونق گردشگری در استان خراسان رضوی به بخش خصوصی واگذار شده است.

این استان دارای بیش از  هزار و ۷۰۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی است.

برچسب‌ها گردشگری مشهد دوره قاجار میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری مشهد دوره قاجار میراث فرهنگی گردشگری مشهد دوره قاجار میراث فرهنگی اخبار کنکور روستای شریف آباد میراث فرهنگی خراسان رضوی نظام الدوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۰۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم و فناوری به عنوان مولفه‌های مهم قدرت محسوب می‌شوند+فیلم

فرمانه سپاه امام رضا (ع) در جمع اساتید دانشگاه‌های مشهد گفت: از مولفه‌های مهم قدرت در حاکمیت‌ها حوزه علم و فناوری است و دست اندرکاران این حوزه باید تمام همت و تلاش خود را در این زمینه معطوف کنند

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، در نشست هم اندیشی مسئولان دانشگاه‌های استان خراسان رضوی با فرمانده سپاه امام رضا (ع) که در آستانه فرارسیدن سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم برگزار شد، سردار سرتیپ پاسدار سید هاشم غیاثی  با تقدیر از جامعه دنشگاهیان و مجموعه بسیج دانشجویی در تشکیل اینگونه جلسات هم اندیشی گفت: ضروری است در تعامل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با سایر دستگاه ها، نقش مشارکتی خود را تعریف کرده و با بهره گیری از ظرفیت جلسات هم اندیشی این موضوع را عملیاتی کنیم.

وی با اشاره به ضرورت تقویت ساختار‌ها در عرصه‌های مختلف مدیریتی کشور گفت: ما ۲ راه بیشتر نداریم. یا باید قدرتمند شویم و یا این که اراده دشمن را بپذیریم. در تمام سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی نشان داده ایم که هیچگاه تسلیم خواست و اراده دشمن نبوده ایم و در آینده نیز همینگونه خواهد بود.

سردار غیاثی تاکید کرد: باید قدرتمند باشیم. این قدرتمند بودن فقط در حوزه دفاعی و نظامی نیست. از مولفه‌های مهم قدرت در حاکمیت‌ها حوزه علم و فناوری است و دست اندرکاران این حوزه باید تمام همت و تلاش خود را در این زمینه معطوف کنند.


فرمانده سپاه امام رضا (ع) در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که در حوزه دفاعی و امنیتی امروز سرآمد هستیم، خاطرنشان کرد: بین ایجاد امنیت و اقتدار امنیتی تفاوت دارد. ما علیرغم تهدیداتی که داریم، امنیت داریم. این اقتدار امنیتی است که به برکت حضور، ولی فقیه در جامعه است.

وی افزود: باید در سایر حوزه‌ها هم در جهت قدرتمند شدن تلاش کنیم.

سردار غیاثی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های مجموعه بسیج در قالب بسیج دانشجویان و اساتید در دانشگاه‌ها گفت: تلاش‌های مجموعه‌های بسیج در دانشگاه ها، در طول مجموعه مدیریت و رئیس دانشگاه است و هنر این است که اگر اقدامی انجام می‌دهیم، در تعامل با مجموعه مدیریت دانشگاه‌ها باشد و در اقدامات هم افزایی داشته باشیم.

در این جلسه «رسول نوروزی» فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی خراسان رضوی، حجت الاسلام «جواد مهدوی نسب» رئیس شورای استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خراسان رضوی، «مسعود میرزایی شهرابی» رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، «محمود محمدزاده شبستری» رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، «محسن مرادی «رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی، «سید مولا خاتمی» رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان خراسان رضوی، «حبیب الله تقی پور سهل آبادی» مدیر امور پردیس‌های دنشگاه فرهنگیان خراسان رضوی، «محمدعلی رضایی کرمانی نسب پور» مسئول مجمع بسیج اساتید استان خراسان رضوی، «هاشم جلیلی صفریان» رئیس شورای هماهنگی موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی منطقه ۹ کشور، «محمدعلی زنگنه اسدی» رئیس دانشگاه حکیم سبزواری، «قاسم قاسمی» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار و «فاطمه شوشتری» رئیس دانشگاه فرهنگیان واحد شهید کلاهدوز قوچان نیز در این جلسه به بیان نقطه نظرات خود را در ارتباط با مسائلی از جمله تولید علم، ارتباط با صنعت، مسائل فرهنگی و اجتماعی، اسلامی شدن دانشگاه‌ها و ... در تعامل دانشگاه با مجموعه سپاه و بسیج بیان کردند.

در پایان این جلسه نشان دانشگاه فردوسی مشهد در تقدیر از پاسخ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به جنایات رژیم صهیونیستی به فرمانده سپاه امام رضا (ع) اهدا شد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • علم و فناوری به عنوان مولفه‌های مهم قدرت محسوب می‌شوند+فیلم
  • انتشار دومین فراخوان حمایت از تولید فیلم ۱۰۰
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • استان خراسان رضوی گرم می‌شود
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • استقبال گسترده زائران و مجاوران رضوی از جشنواره لاله‌های مشهد
  • اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد
  • اجماع شورای وحدت برای حمایت از یک نامزد دور دوم انتخابات مجلس در مشهد