Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@20:54:50 GMT

چاره جویی اصلاح طلبانه برای مشارکت انتخاباتی ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۰۸۵۹

چاره جویی اصلاح طلبانه برای مشارکت انتخاباتی ۱۴۰۰

کمتر از هشت ماه دیگر (۲۸ خرداد ۱۴۰۰)،  انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری برگزار می‌شود. با این حال هنوز از تحرکات انتخاباتی جدی در هیچ یک از جناح‌های عمده سیاسی کشور خبری نیست. این رکود را اگر نخواهیم پای تاثیر پذیری جریان‌ های سیاسی از فضای سکون در جامعه، تغییر نقطه تمرکز مردم و اولویت کشور به سمت مسائل اقتصادی و در نهایت بحران کرونا بگذاریم، به حتم باید آن را متاثر از بی برنامگی و بی‌ راهکاری جریان‌های سیاسی برای عبور از مشکلات، ریزش پایگاه اجتماعی، آشفتگی درونی تشکل‌های سیاسی در تعیین راهبرد و مصادیق انتخاباتی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. دانست.

مشارکت بیشتر مردم در انتخابات، همواره به برتری انتخاباتی اصلاح‌طلبان منتج شده است. اصلاح‌طلبان با آگاهی از این سنت نانوشته، این روزها برای افزایش مشارکت مردم چاره‌جویی می‌کنند، ولی تا زمانی که به پرسش‌های موجه مردم در زمینه برنامه‌های عملی و راهکارهای این جریان برای برون‌ رفت کشور از شرایط کنونی پاسخ ندهند، مشارکت بیشتر رقم نخواهد خورد. ذهن اصلاح‌ طلبان افزون بر چالش‌های مشترک میان دو جریان، با مسائلی چون بررسی صلاحیت‌ها هم مشغول است.

در چنین شرایطی که هیچ نشانی از وحدت رویه میان اصلاح‌طلبان در تعیین راهبرد کلان و مصادیق انتخاباتی به چشم نمی‌خورد و تشکل‌های این جریان همچنان اندر خم کوچه اجماع بر سر کیفیت مشارکت در انتخابات مانده‌اند، «مجمع روحانیون مبارز» به عنوان سنتی‌ ترین تشکل اصلاح‌ طلب وارد میدان شده تا شاید بتواند بار دیگر مانند دهه ۷۰، راهبری جریان چپ سیاسی را در دست بگیرد؛ به ویژه آنکه این روزها از فعالیت شورای عالی اصلاح‌طلبان و شورای اصلاحات به عنوان سازوکارهای جمعی این جریان در انتخابات‌ های گذشته خبری نیست.

مجمع روحانیون مبارز روز دوشنبه ۵ آبان در جلسه‌ای مجازی ریش‌ سفیدان اصلاح‌طلب را گرد هم آورد، تا ضمن بررسی وضعیت کشور، تدوین و ارائه برنامه‌ای برای مشارکت فعال در انتخابات را در دستور کار قرار دهد. در این جلسه پس از بررسی اخبار سیاسی و بررسی مشکلات اقتصادی و معیشتی، میزان تاب‌آوری اجتماعی مورد بحث قرار گرفت. حراست از نهاد انتخابات، نقش مردم به عنوان نماد جمهوریت نظام و رفع موانع انتخابات واقعی، از دیگر محورهای مطرح در این نشست بود.

این نشست اگرچه نخستین جمع‌نشینی مجازی اعضای مجمع در ماه‌های اخیر نبود، اما تاکید بر نهاد انتخابات و تعیین کمیته‌ای در آن برای ارائه برنامه‌ای به منظور ورود موثر مجمع در انتخابات و شرایط لازم برای مشارکت فعال این جریان در انتخابات، خبری بود که به تحرکات انتخاباتی مجمع جنبه عملی بخشید.

این مساله، گزاره تلاش بزرگان اصلاح‌طلب برای در دست گرفتن راهبری این جریان از طریق سازوکارهای سنتی این جریان را برجسته‌تر کرده است. چندی پیش بود که «سیدمحمد موسوی خوئینی‌ها» دبیرکل مجمع روحانیون مبارز در نامه‌ای خطاب به اصلاح‌طلبان، آنان را به مشارکت در انتخابات و ترغیب مردم به مشارکت در انتخابات دعوت کرد و آورد: شما نخبگان و فعالان و تحلیلگران سیاسی باید با تمام توان تلاش کنید تا مردم را قانع کنید که راه علاج مشکلات ویرانگر رهاکردن انتخابات نیست و باید با حضور همهٔ اقشار جامعه راه را بر رفتارها و دخالت‌های ناصواب بست.

در بخش دیگری از نامه آمده بود: اگر دیگران مرتکب رفتارهای ناصواب و دخالت‌های ناروا شده‌اند، چرا ما صحنه را ترک کنیم؟ آیا عرصه را ترک می‌کنید تا معلوم نشود که آنان چه بر سر انتخابات می‌آورند؟ هرگز چنین گمانی به شما گرامیان نمی‌رود. پس در انتخابات شرکت کنید تا به إِحْدَی الحُسْنَیَیْن دست یابید: یا پیروزی، یا افشای بیشتر چهرهٔ کسانی که انتخابات را به بازی گرفته‌اند.

بسیاری از ناظران این نامه را تلاشی برای احیای جایگاه مجمع و دبیر کل آن در دوره فترت دیگر سازوکارهای جمعی اصلاح‌طلبان و تلاشی برای جلب بیشتر مشارکت مردم در انتخابات تعبیر کردند؛ تعبیری که با برگزاری نشست اخیر این نهاد سنتی و دستورکارهای آن، تقویت شده است.

چنانکه از شواهد بر می‌آید، اکنون بزرگان اصلاح‌طلب، تنها راه بقا و کنشگری در عرصه قدرت و رفع مشکلات کشور را در حضور و مشارکت فعال خود و هوادارانشان در انتخابات معرفی می‌کنند. این در حالی است که عدم پاسخگویی به پرسش‌های موجه مردم در این زمینه پایگاه اجتماعی آنها را به شدت متزلزل کرده است. مردم می‌خواهند بدانند، با توجه به شرایط و ساختار حاکم بر قدرت ایران، راهکار مشخص و عینی اصلاح‌طلبان برای عبور از چالش‌های کنونی به ویژه مسائل اقتصادی چیست. مردم می‌پرسند در صورت مشارکت حداکثری اصلاح‌طلبان در انتخابات با نامزدهای اختصاصی و نامدار، آیا شورای نگهبان به مطالبات در زمینه اتخاذ رویکرد موسع در خصوص بررسی صلاحیت‌ها توجه خواهد کرد، یا مانند یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، بالاترین درصد رد صلاحیت را رقم خواهد زد.

به عبارتی مساله اصلی اصلاح‌طلبان در کمتر از هشت ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری، نه تعیین سازوکار جمعی جدید یا احیای سازوکارهای قدیمی و پیمودن دوباره راه طی شده، بلکه پرسش‌های بنیادینی است که تا پاسخ داده نشود، به اذعان شیخ بزرگ اصلاحات، «تکرار» تکرار نخواهد شد.

برچسب‌ها اصلاح طلبان شوراى عالى سياست گذارى جبهه اصلاح طلبان مجمع روحانیون مبارز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصلاح طلبان مجمع روحانیون مبارز اصلاح طلبان مجمع روحانیون مبارز اخبار کنکور مجمع روحانیون مبارز اصلاح طلبان اصلاح طلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۰۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲

شما شهروندان عزیز در مورد تاخیر در اجرای رتبه بندی معلم های بازنشسته، پیام‌هایی برای سرویس شهروندخبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان ارسال کردید، که پس از بررسی برای پیگیری به سرویس علمی پزشکی ارجاع داده شد.

 

دغدغه های روز/

طرح رتبه بندی برخی از معلمان بازنشسته چه زمانی اجرا می‌شود؟

معلمان بازنشسته در انتظار اجرای طرح رتبه بندی

معلمان بازنشسته همچنان در پیچ و خم دریافت پاداش و اجرای طرح رتبه بندی

نتیجه پیگیری خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در مورد تاخیر در اجرای رتبه بندی معلم های بازنشسته، در لینک زیر مشاهده کنید.

احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته اصلاح شد + فیلم

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ اصلاح شد.

 

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید.

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • استقرار شعب ویژه رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم
  • استقرار شعب رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟ /جزئیات لیست انتخاباتی برای دور دوم انتخابات از زبان متکی
  • همه جرائم انتخاباتی دور اول انتخابات مجلس رسیدگی شدند
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس از ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • تائید ۶ کاندیدا برای حضور در انتخابات فدراسیون ورزش‌های رزمی
  • اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس؛ از ابراهیم یزدی تا پورمحمدی و نجابت /از کاندیداها تعهد گرفته شد