Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا - تصاویر جدیدی که توسط بپی‌کلومبو گرفته شده در زمانی به دست ما رسیده که علاقه به سیاره دوم منظومهٔ شمسی از هر وقت دیگری بیشتر است. بپی‌کلومبو یک مأموریت به‌مقصد عطارد است که به‌طور مشترک توسط آژانس فضایی اروپا و آژانس اکتشاف هوافضای ژاپن اداره می‌شود و به گزارش ایتنا و به نقل از Technology Review، در حال جمع‌آوری تعداد زیادی از تصاویر جدید و گردآوری برخی از داده‌‌های جدید است که ممکن است سرنخ‌های جدیدی از جوّ ونوس در اختیار ما قرار دهد؛ و نیز اینکه آیا این سیاره می‌تواند خانه‌ای برای زندگی فرازمینی باشد یا نه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایتنا از Technologyreview، ماجرا از این قرار است که بپی‌کلومبو صبح روز پنجشنبه به‌عنوان بخشی از یک سفر طولانی به عطارد، از زهره در فاصله‌ای نزدیک به ۹ هزار کیلومتر گذر کرد. هدف از این پرواز عبوری (یا گذرپرواز)، استفاده از گرانش ونوس به‌عنوان نیروی کاهندهٔ سرعت به‌منظور تنظیم مسیر حرکت فضاپیما به مقصد نهایی آن بود.

اگرچه این گذرپرواز صرفاً برای مانور برنامه‌ریزی شده بود، اما این فرصت را به دانشمندان داد تا از نزدیک به زهره نگاه کنند. از زمان انتشار اخبار در ماه گذشته مبنی بر اینکه ابر‌های ناهید حاوی فسفین هستند، علائم احتمالی وجود فعالیت بیولوژیکی در این سیاره، علاقه به گذرپروازها را بیشتر است. اگر فسفین وجود داشته باشد، احتمال زیادی هست که حاصل فعالیت‌های زیست‌شناختی باشد و این بدان معنی است که ممکن است در جوّ غنی از کربن آن، زندگی وجود داشته باشد. با این حال، این امکان هم وجود دارد که این آثار فسفین نتیجهٔ شیمی طبیعی ولی عجیب‌وغریبی باشند که در زمین یافت نمی‌شوند.

بیشتر ابزار و ادوات بپی‌کلمبو تا زمان ملاقات با عطارد، در آن ذخیره شده‌اند - از جمله دوربین اصلی. ابزارهایی که در حال انجام عملیات هستند هم (در کل ۱۰ ابزار) اصولاً برای مطالعهٔ عطارد عاری از جوّ طراحی شده‌اند.

دو دوربین کوچکتر رو به فضاپیما، روشن هستند و توانستند چندین عکس از ناهید بگیرند (هرچند کمی تار هستند). یک طیف‌سنج که میزان انتشار امواج الکترومغناطیسی را برای رمزگشایی از شیمی سایر اجسام اندازه گیری می‌کند، بیش از ۱۰۰ هزار تصویر طیفی از جوّ این سیاره گرفته است. گفتنی است ابزار‌های دیگر نیز دما و چگالی ناهید و همچنین محیط مغناطیسی آن و نحوه تعامل آن با باد‌های خورشیدی را بررسی کردند.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: فضاپیما عطارد سیاره زهره منظومه شمسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۱۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه زهره و نوش‌آفرین خانم و نخستین مدرسه دخترانه طرشت | مکتب‌خانه‌های طرشت را زنان مدیریت می‌کردند

همشهری آنلاین- سمیراباباجانپور: بچه‌های طرشت قبل از اینکه مدرسه‌دار شوند و پشت نیمکت‌های چوبی بنشینند به مکتب می‌رفتند؛ مکتب‌خانه عالم‌خانم، عزراخانم، صغراخانم‌هایی که اتفاقا جاری هم بودند و رقیه‌خانم. مکتب‌خانه‌های روستای طرشت را زنان مدیریت می‌کردند و دختر و پسربچه‌ها در آن درس قرآن و نماز می‌خواندند.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

زهرا تیموری، متولد ۱۳۳۴، بانوی طرشتی، که سال‌ها مدیریت مدرسه حسنیه و نوش‌آفرین‌خانم طرشت را بر عهده داشت می‌گوید: «بچه‌های طرشتی اول به مکتب‌خانه می‌رفتند تا اینکه بانو نوش‌آفرین نخستین مدرسه طرشت را درمقطع دبستان وقف کرد. این مدرسه دولتی بود و دختر و پسر آنجا درس می‌خواندند. یادم می‌آید والدینم اجازه رفتن به مدرسه نوش‌آفرین‌خانم را به من ندادند. البته بسیاری از دختران طرشت این اجازه را دریافت نکردند، چون این مدرسه اسلامی نبود. بعدها خاله‌ام به نام «فرح زهره» یک مدرسه در خانه‌اش راه‌اندازی کرد و من و دیگر دخترانی که شرایطمان یکسان بود آنجا مشغول درس خواندن شدیم. کمی بعدتر زهره‌خانم نخستین مدرسه ملی طرشت را که به جامعه تعلیمات اسلامی وابسته بود بعد از انقلاب راه‌اندازی کرد و اسمش را دبستان حسنیه گذاشت. زهره‌خانم مدرسه راهنمایی را هم راه‌اندازی کرد. مدرسه حسنیه هنوز هم فعال است. بعد از انقلاب مدرسه نوش‌آفرین‌خانم به مدرسه شهید فرهاد حسین‌مردی تغییر نام داد. شهید فرهاد حسین‌مردی نخستین شهید مفقودالاثر طرشت بود. این مدرسه در دو نوبت دخترانه و پسرانه فعال بود که همچنان درهایش به روی دانش‌آموزان باز است.»

زهرا تیموری، از نخستین دانش‌آموزان مدرسه حسنیه طرشت، بعدها به‌عنوان مدیر مدرسه به کار خود ادامه داد. او می‌گوید: «۱۶ سال در مدرسه حسنیه و ۴ سال نیز در مدرسه فرهاد حسین‌مردی مدیر مدرسه بودم. یادم می‌آید در مدرسه حسین‌مردی یا همان نوش‌آفرین‌خانم که یکی از واقفان بزرگ غرب تهران بود، وقتی پنجره مدرسه را باز کردم، پنجره به دلیل فرسودگی افتاد. از همان روز به فکر پیگیری نوسازی مدرسه افتادم و از اوقاف اعتبار گرفتم. در جوار مدرسه زمینی خالی بود که آن زمین هم وقف بود. خوشبختانه تلاش‌هایم نتیجه داد و آنجا دبیرستان حسنیه را ساختیم.»

کد خبر 846899 برچسب‌ها هویت شهری همشهری محله

دیگر خبرها

  • سودان: امارات بیش از ۴۰۰ محموله سلاح و مهمات برای نیروهای واکنش سریع فرستاده است
  • آجر قزاقی چیست؟ 5 کاربرد آجر سنتی+ عکس نمای آجر قزاقی
  • فرانسه پیشتر سربازان خود را به اوکراین فرستاده است
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • قصه زهره و نوش‌آفرین خانم و نخستین مدرسه دخترانه طرشت | مکتب‌خانه‌های طرشت را زنان مدیریت می‌کردند
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • اعلام فهرست کاندیداهای مورد حمایت «خانه انقلاب» برای دور دوم انتخابات
  • تصویر دکور باشگاه هادی چوپان به سبک تخت جمشید