Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@18:29:41 GMT

تامین کسری بودجه از محل فروش اوراق دولتی

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۲۰۲۷

تامین کسری بودجه از محل فروش اوراق دولتی

خبرگزاری آریا - رییس اتاق بازرگانی ایران و امارات معتقد است: دولت باید بازار اوراق قرضه را رونق دهد و کسری بودجه را از آن محل جبران کند.
به گزارش خبرگزاری آریا ، فرشید فرزانگان، رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات در گفتگو با خبرنگار ایبِنا با اشاره به روند شاخص های اقتصادی در سال جاری گفت: در واقع بی ثباتی هایی که در سال 99 می بینیم به واسطه تشدید کاهش صادرات نفت، افت صادرات غیرنفتی و افزایش نرخ ارز است که این افزایش نرخ ارز به دنبال کاهش درآمدهای ارزی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: بنابراین انتظارات تورمی تحریک می شود. در اقتصاد ما متاسفانه نرخ ارز به اشتباه نرخ دلار هست، در واقع پیشران و محرک انتظارات تورمی است و وقتی انتظارات تورمی در یک جامعه ای افزایش پیدا کند، نقدینگی در واقع به تمام بازارهای دارایی سرازیر می شود و وقتی که نقدینگی به بازارهای دارایی چه توسط حقیقی ها چه حقوقی ها سرایز بشود، زمینه التهاب در بازار به وجود می آید.
فرزانگان معتقد است: در شرایط کنونی بایستی نرخ سود بین بانکی افزایش پیدا کند تا نقدینگی به بازارها سرازیر نشود. متاسفانه برداشت های مکرر از صندوق توسعه ملی برای مصارف بودجه ای، باعث می شود که نقدینگی به بازارها سرایز شود.
وی با انتقاد از سیاست تخصیص ارز 4200 تومانی در شرایطی که کشور با کاهش درآمدهای ارزی مواجه است، اظهار داشت: در افق میان مدت باید این سیاست ارز 4200 تومانی حذف شود و دولت بازار اوراق قرضه یا اوراق دولتی را رونق دهد و کسری بودجه را از آن محل جبران کند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۲۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش نرخ ارز قطعا ادامه دارد

یک تحلیلگر مسائل پولی و ارزی با تاکید براینکه کاهش نرخ ارز ادامه خواهد داشت، گفت: عامل اصلی افزایش نرخ، انتظارات بود که اکنون فروکش کرده است و بازار پالس های خوبی از شرایط کشور و اقتصاد ایران گرفته و اگر در ادامه بتوانیم بخش‌های دیگر اقتصاد را بهبود ببخشیم به طور قطع نرخ ارز به کانال‌های پایین‌تر هم کاهش خواهد یافت.

محمد جواد محقق نیا - استاد دانشگاه - در گفت و گو با ایسنا، گفت: یکی از عوامل اثرگذار بر نرخ ارز، انتظارات تورمی است که انتظارات نیز تحت تاثیر شرایط سیاسی و اقتصادی کشور تغییر می‌کند. اگر آینده خوبی از شرایط سیاسی و اقتصادی کشور متصور باشیم، مسلماً روند نرخ ارز کاهنده خواهد بود.

این استاد دانشگاه بیان کرد: حمله موشکی ایران به اسرائیل نشان داد که اقتدار ایران به حدی قوی است که هیچ کشوری و حتی آمریکا جرات دست درازی به ایران و منافع آن را ندارد.

محقق نیا عنوان کرد: در زمانی که اسرائیل به کنسولگری ایران حمله کرد، بارها آمریکا از طرق مختلف به ایران پیام فرستاد که این کشور در این حمله دخیل نبوده است، این موضوع اقتدار ایران را نشان می‌دهد.

این تحلیلگر مسائل پولی و ارزی تصریح کرد: این مواضع نشان می‌دهد که ایران به درجه‌ای از اقتدار و ثبات رسیده است که یک قدرت پوشالی مانند آمریکا به ایران پیام می‌فرستد که ما در حمله به سفارت ایران دخالتی نداشته‌ام. بازار این پالس‌ها را می‌گیرد، در نتیجه نرخ ارز پس از مدتی هیجان موقتی کاهش می‌یابد و انتظارات تعدیل می‌شود.

وی اضافه کرد: در نتیجه حمله ایران به اسرائیل این پالس را به جامعه تزریق کرد که حتی آمریکا نمی‌تواند مقابل ما بایستد؛ بنابراین در این شرایط انتظارات تورمی فروکش خواهد کرد و در ادامه نرخ ارز روند نزولی را طی خواهد کرد که در حال حاضر نیز شاهد این امر هستیم.

محقق‌نیا تاکید کرد: علی‌رغم فضاسازی برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مردم به این نتیجه رسیده‌اند که ایران لنگرگاه امنیت منطقه است و شرایط کشور به گونه‌ای است که روند نرخ ارز کاهنده خواهد بود و مردم دیگر فریب این رسانه‌ها را نمی‌خورند.

این استاد دانشگاه با تاکید براینکه کاهش نرخ ارز ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: در حال حاضر درآمدهای ارزی ایران بهبود یافته است، چون هرچه که نفت تولید می‌کند به فروش می‌رساند و گزارش‌های سازمان‌های بین المللی هم این موضوع را تایید کرده‌اند. علاوه بر این، انتقالات پولی و مالی نسبت به گذشته تسهیل شده است که این موضوع شرایط اقتصادی ایران را بهبود بخشیده است. در این شرایط ایران دسترسی راحت‌تری به درآمدهای ارزی خود دارد.

وی اضافه کرد: اگر بتوانیم در مبادلات تجاری دلار و یورو را حذف کنیم و به جای آن از ارزهای محلی استفاده کنیم، مسلماً تجارت و درآمدهای ارزی ایران بهتر خواهد شد.

محقق نیا در پایان تاکید کرد: بازار پالس های خوبی از شرایط کشور و اقتصاد ایران گرفته است و اگر در ادامه بتوانیم بخش‌های دیگر اقتصاد را بهبود ببخشیم به طور قطع نرخ ارز به کانال‌های پایین‌تر هم کاهش خواهد یافت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش نرخ ارز قطعا ادامه دارد
  • مشهد با کسری ۴۶ درصدی تامین آب مواجه است
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد/ اولین کتاب تخصصی انتظارات تورمی در ایران
  • هشدار قالیباف درباره تامین ارز دارو /بودجه شرکت های دولتی و طرح های اعتبارات عمرانی تصویب شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • تامین ۶۵ درصد اعتبارات شرکت‌های دولتی از محل نفت
  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟