Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن رادیولوژی هرمزگان درباره انجام سی‌‌تی‌‌اسکن در بیماران مبتلا به کرونا توضیحاتی ارائه داد. - اخبار اجتماعی -

دکتر حسین کرم‌‌پور در گفت‌‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا، در پاسخ به این سؤال که آیا همه بیماران مبتلا به کرونا نیاز به سی‌‌تی‌‌اسکن دارند، گفت: در اوایل شیوع بیماری کرونا که هنوز کیت‌‌های تشخیص کووید19 زیاد در دسترس نبود، سی‌‌تی‌‌اسکن بیشتر تجویز می‌‌شد تا بیماری کرونا تشخیص داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الان سی‌‌تی‌‌اسکن در خط دوم تشخیص بیماری کرونا قرار گرفته است زیرا تست‌‌های مولکولی و خونی وجود دارند و به هرحال، سی‌‌تی‌‌اسکن اشعه دارد و دوز تجمعی این اشعه برای بدن مضر است.

وی افزود: در زمان حاضر تجویز سی‌‌تی‌‌اسکن باید بنا بر تشخیص پزشک باشد؛ در بیماری کرونا، فازهای مختلفی وجود دارد؛ در فازهای اولیه بیماری، در بسیاری از افراد که علائم خفیف بیماری را دارند، سی‌‌تی‌‌اسکن توصیه نمی‌‌شود اما در بیمارانی که علائم تنفسی پیدا می‌‌کنند و سطح اکسیژن خون آن‌‌ها کاهش می‌‌یابد، سی‌‌تی‌‌اسکن نه تنها برای تشخیص بلکه برای بررسی شدت و وسعت درگیری ریوی بیمار، تجویز می‌‌شود و بر اساس آن، نوع و روند درمان مشخص می‌‌شود.

کرم‌‌پور تأکید کرد: برخی افراد خودشان از پزشک‌‌شان می‌‌خواهند برایشان سی‌‌تی‌‌اسکن بنویسد، این کار، اشتباه‌‌ترین کار ممکن است، زیرا اولاً سی‌‌تی‌‌اسکن دارای اشعه یونیزان‌‌ است و دوماً ممکن است حتی در صورت ابتلای یک فرد به بیماری کرونا، در چهار روز نخست بیماری، علائم ریوی و تغییراتی در سی‌‌تی‌‌اسکن ریه بیمار ایجاد و نشان داده نشود.

وی ادامه داد: بنابراین اگر فردی بدون تجویز پزشک و با اصرار خود بخواهد سی‌‌تی‌‌اسکن انجام دهد، اشتباه است زیرا ممکن است به بیماری کرونا مبتلا باشد اما چون در روزهای نخست بیماری قرار دارد، بیماری او تشخیص داده نشود و از طرف دیگر ممکن است دوباره بعد از چند روز به سی‌‌تی‌‌اسکن نیاز پیدا کند و این دوزهای تجمعی اشعه‌‌ای که در سی‌‌تی‌‌اسکن استفاده می‌‌شود خطرناک خواهد بود.

رئیس انجمن رادیولوژی هرمزگان تصریح کرد: اگر بیماری، درصد اشباع اکسیژن خون بالایی داشته باشد، علائم شدید بیماری در او ظاهر نشود، سرفه‌‌های اذیت‌‌کننده‌‌ای نداشته باشد و ریسک‌‌فاکتورهایی(عوام خطر) مانند دیابت، بیماری‌‌های قلبی و ... نداشته باشد، نیاز به انجام سی‌‌تی‌‌اسکن ندارد و می‌‌تواند با یک درمان نگهدارنده حتی در منزل نیز بهبود یابد.

وی خاطرنشان کرد: هم‌‌اکنون تست PCR و تست خون برای تشخیص کرونا وجود دارد که با وجود این‌‌ تست‌‌ها، نیازی به سی‌‌تی‌‌اسکن در بسیاری از بیماران وجود ندارد.

ساخت واکسن کرونا در جهان قطعی نیست/ آزمایش «سرولوژی» جایگاهی در تشخیص کرونا ندارد
تست‌ سرولوژی نشان‌‌دهنده مصونیت از کرونا نیست
تست‌‌ سرولوژی مخصوص مطالعات اپیدمیولوژیک است نه تشخیص قطعی کرونا
انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بهداشت و درمان ویروس کرونا بهداشت و درمان ویروس کرونا بیماری کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۲۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی

به گزارش خبرآنلاین، نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که یک آزمایش انجام شده توسط ابزار هوش مصنوعی روی یک قطره خون خشک شده می‌تواند سه نوع سرطان مرگبار را تشخیص دهد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: محققان چینی دریافتند این ابزار می‌تواند سرطان روده، معده و پانکراس را در عرض چند دقیقه شناسایی کند.

به نوشته روزنامه سان، این مطالعه که در نشریه «نیچر ساستینبیلیتی» (Nature Sustainability) منتشر شده ، به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه یک آزمایش جدید می‌تواند با استفاده از عملکردهای خون خشک شده سه بیماری مرگبار را غربالگری کند. در این آزمایش از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل نشانگرهای زیستی در خون استفاده می‌شود.

محققان شرکت کننده در این مطالعه تخمین می زنند که اگر این آزمایش‌ها در کشورهای کمتر توسعه یافته انجام شود، نسبت موارد سرطان روده تشخیص داده نشده می تواند از ۸۴ به ۲۹ درصد کاهش یابد.

این محققان اعلام کردند این آزمایش با استفاده از توانایی هوش مصنوعی همچنین می‌تواند به کاهش موارد تشخیص داده نشده سرطان در کشورهای کمتر توسعه یافته در سراسر جهان تا ۵۵ درصد کمک کند. رومین وانگ، نویسنده اصلی این تحقیق، از دانشگاه شانگهای جیائو تونگ، گفت: بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان نرخ بالایی از عدم تشخیص بیماری سرطان را تجربه می‌کنند. این نیاز به ابزارهای تشخیصی را نشان می‌دهد که دقت و مقرون به صرفه بودن را افزایش دهد. رویکرد ما امکان تشخیص سرطان های متعدد را در عرض چند دقیقه با هزینه مقرون به صرفه می‌دهد.

اگر سرطان زودتر تشخیص داده شود، نرخ بقای بیماران بسیار بیشتر خواهد بود، به همین دلیل محققان دائما به دنبال بهبود روش‌های آزمایش این بیماری هستند. اکثر آزمایش‌های خون فعلی برای این بیماری‌ها از خون مایع برای شناسایی نشانگرهای سرطان استفاده می‌کنند که به اندازه کافی برای تشخیص هر یک از سرطان‌های روده، معده و پانکراس به صورت جداگانه قدرتمند نیستند. دکتر چائویوان کوانگ، از کالج پزشکی آلبرت انیشتین، که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت: استفاده از خون خشک شده می‌تواند بازی را تغییردهد.

او گفت که خون خشک شده را می توان با هزینه بسیار کمتر و با تجهیزات بسیار ساده‌تر جمع‌آوری، ذخیره و حمل کرد. دکتر کوانگ به لایو ساینس گفت: این می‌تواند به در دسترس بودن آزمایش‌های تشخیص زودهنگام سرطان در سراسر جهان کمک کند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899356

دیگر خبرها

  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • ویدیو/ تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • استطاعت ۹۸ درصد زائران حج تمتع امسال مشخص شد
  • هوش مصنوعی به زودی امکان درمان در خانه را فراهم خواهد کرد
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال