Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، تعدادی از رهبران و شخصیت های سیاسی و نمایندگان پارلمان عراق امروز مواضع تندی علیه تلاش سعودی ها برای سرمایه گذاری کلان در کشورشان گرفته و نسبت به تبعات اقتصادی و سیاسی و حتی امنیتی این سرمایه گذاری سعودی ها هشدار داده اند.

عراق و عربستان سعودی در راستای کمیته مشترک دو جانبه در ۱۴ اکتبر گذشته (۲۳ مهرماه ۹۹) در ریاض برای سرمایه گذاری سعودی ها در عراق بحث و گفت وگو کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه که به نمایندگی از طرف سعودی «خالد الفالح» وزیر سرمایه گذاری عربستان سعودی و از طرف عراق «خالد بتال النجم» وزیر برنامه ریزی این کشور حضور داشتند، از سرمایه گذاری ۲.۹ میلیارد دلاری سعودی در طرح های مختلف در عراق پرده برداشته شد.

وزیر برنامه ریزی عراق در همین جلسه از وجود شش هزار طرح پیشنهادی به ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار خبر داد و گفت که سعودی ها می توانند از این فرصت های سرمایه گذاری در عراق بهره ببرند.

خالد الفالح نیز، عراق را فرصت سرمایه گذاری خوبی برای شرکت های سعودی دانست.

براساس گزارش ها، بخشی از طرح هایی که سعودی ها قرار است در صحرای غربی و جنوبی عراق سرمایه گذاری کنند، اغلب در حوزه کشاورزی، دامپروری، گاوداری و مرغداری است.

این درحالی است که خالد الفالح وزیر سرمایه گذاری عراق گفته است که فرصت های سرمایه گذاری در بخش های انرژی، صنایع، منابع معدنی و کشاورزی در عراق وجود دارد.

یکی از طرح های مهم کشاورزی سعودی ها در عراق، اختصاص یک میلیون هکتار از زمین های استان الانبار می باشد که قرار است، طرحی مشابه پروژه شرکت «المراعی» سعودی در زمینه لبنیات و پرورش دام و طیور در آن اجرا شود.

مشابه این طرح برای بیابان های غربی استان المثنی در جنوب عراق نیز تعریف شده و پیش از این نیز سعودی ها از تمایل خود برای سرمایه گذاری در بیابان های نجف برای احداث طرح کشت و صنعت در سطح صدها هکتار از زمین های این استان خبر داده بودند.

با توجه به اینکه اینگونه طرح ها، میلیون ها هکتار از بیابان های غربی و جنوبی عراق که همگی در تماس با مرزهای عربستان سعودی هستند، در بر می گیرد، بسیاری از شخصیت ها و رهبران سیاسی و نمایندگان پارلمان عراق نسبت به تبعات اقتصادی و سیاسی و همچنین امنیتی این طرح ها ابراز نگرانی کرده اند.

این عده نسبت به نیات باطنی سعودی ها برای تخریب اقتصاد عراق و بهره برداری از این طرح ها برای تاثیر گذاری بر روند سیاسی کشور و در نتیجه بی ثباتی عراق به طوری جدی هشدار داده اند.

برخی ها، این گونه طرح ها را دروازه ای برای ورود برخی از شرکت ها و کشورها به ویژه شرکت های رژیم صهیونیستی تحت پوشش شرکت های سعودی ها به داخل عراق دانسته اند.

در همین راستا شیخ «قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل الحق که دارای ۱۵ کرسی در پارلمان این کشور است در بیانیه ای گفته که با استیلای عربستان سعودی بر مساحت های زیادی از زمین های عراق به بهانه سرمایه گذاری مخالف است.

وی با اشاره به اینکه ریاض سابقه طولانی در آسیب زدن به امنیت و ثبات عراق دارد افزوده است که همزمانی اعلام آمادگی سعودی ها برای سرمایه گذاری کلان در عراق با سیاست عادی سازی با رژیم صهیونیستی که در منطقه با حمایت ریاض همراه شده، باعث شده است که نسبت به نیت های پنهانی سعودی ها در عراق تردید شود.

وی از همه نخبگان دانشگاهی و فرهیختگان و عموم جامعه عراق است که با این «طرح های پلید» سعودی ها اعلام مخالفت کنند.

الخزعلی تاکید کرده که طرح های سرمایه گذاری سعودی ها در استان های الانبار، نجف، المثنی و بصره تهدید های امنیتی خطرناکی به دنبال دارد و به ذخیره راهبردی عراق از جمله در بخش آب های زیر زمینی آسیب جدی می رساند.

جنبش اسلامی «النجباء» به رهبری شیخ «اکرم الکعبی» از جمله تشکل های جهادی عراق است که به شدت به این رویکرد غیرمنتظره عربستان سعودی نسبت به عراق ابراز نگرانی کرده است.

رییس شورای سیاسی جنبش اسلامی النجباء در پیامی توئیتری با واگذاری بخشی از زمین های استان های نجف، المثنی، بصره و الانبار به سعودی ها به بهانه سرمایه گذاری مخالفت شدید کرد.

«علی الاسدی» در صفحه شخصی خود در توئیتر خود نوشت: این سوال در افکار عمومی عراق مطرح شده است، چه زمانی دخالت‌ های سعودی بر اساس خیرخواهی و دیپلماسی و با هدف حفظ منافع عراق و خون عراقی ‌ها بوده‌ است؟.

وی افزود: بر چه مبنایی اکنون می‌شنویم که این کشور به دنبال سرمایه‌گذاری در جهت حمایت از سیاست غذایی عراق، خصوصا در مناطق جنوبی کشور است؟.

رئیس شورای سیاسی جنبش مقاومت اسلامی النجباء تصریح کرد: بهتر بود عربستان به خانواده‌های قربانیانِ خودروهای بمب‌گذاری‌ شده و انتحاری‌ها در مناطقی که ادعا و قصد سرمایه‌گذاری دارد، غرامت پرداخت کند.

الاسدی همچنین خواستار عذرخواهی حکومت سعودی از عراق به ‌دلیل دخالت‌ های آشکار در حمایت از خرابکاران تظاهرات اخیر شد.

وی تأکید کرد که آنچه شاهد هستیم تنها بخشی از سلسله‌ توطئه ‌های یک کشور فرقه‌ گرا علیه تمامیت ارضی عراق است.

در این راستا نماینده پارلمان عراق در توئیتی تاکید کرد که طرح سرمایه گذاری کشاورزی عربستان سعودی در عراق، چیزی جزء ویران کردن باقی مانده زیر ساخت اقتصادی عراق نیست.

«عبدالامیر تعیبان» از دولت عراق خواسته است که در این زمینه در تعامل با سعودی بسیار برحذر باشد و افزود که در صورت تامین مالی و پشتیبانی لازم، عراق به تنهایی قادر به بهره برداری اقتصادی از زمین هایش است.

نماینده استان صلاح الدین (شمال بغداد) نیز در این زمینه بر ضرورت کنترل جدی شرکت هایی که به نام سعودی ها قرار است برای سرمایه گذاری وارد عراق شوند، تاکید کرده است.

خانم «منار عبداللطیف» در اظهاراتی به خبرگزاری «المعلومه» عراق گفته است که تمامی قراردادهای سرمایه گذاری جدید در منطقه «فرات میانی» باید با دقت مورد بررسی پارلمان و دستگاه های ذیربط قرار گیرند.

وی افزوده است که اکثر این قراردادهای سرمایه گذاری که معمولا به اسامی جعلی است متعلق به پاره ای کشورها است که با هدف تبدیل کردن عراق به کشوری واردکننده و ضعیف از حیث تولید داخلی صوررت می گیرد.

وی گفت که سرمایه گذاری سعودی در منطقه فرات میانی باید به طور جدی زیر نظر قرار گیرد تا بهانه ای برای ورود کارگر خارجی نباشد و به طور ویژه باعث اشتغالزایی در بین مردم عراق شود.

از طرفی ائتلاف دولت قانون به رهبری «نوری المالکی» نخست وزیر پیشین و دبیرکل حزب الدعوه اسلامی عراق بر ضرورت توقف طرح های سرمایه گذاری سعودی ها در بیابان های غربی کشور تاکید کرد.

این تشکل برجسته سیاسی عراق در بیانیه ای اعلام کرد که ائتلاف دولت قانون از دستگاه های ذیطرف دولتی خواسته است که جلوی واگذاری زمین را برای سرمایه گذاری در بیابان های کربلا، نجف و المثنی به سعودی ها بگیرند.

ائتلاف دولت قانون هشدار داده که این رویکرد عراق، تبعات خطرناکی بر امنیت و حاکمیت کشور داشته و علاوه بر همه اینها به ذخیره راهبردی عراق در زمین های آب های زیر زمینی آسیب جدی وارد می کند.

بنابر این بیانیه، این اقدام در برگیرنده بسیاری از تردیدها و ابهامات است و موافقت با آن در این برهه خاص پرسش برانگیز است به ویژه اینکه در طول دولت های سابق در عراق بارها این مساله مطرح شده و به دلایل راهبردی در بخش آب و امنیت رد شده زیرا نادیده انگاری حقوق ملت عراق است و فصل تازه ای از استعمار به بهانه سرمایه گذاری را باز می کند.

وی خواهان متوقف شدن مجوز طرح واگذاری ۱۵۰ هزار دونم (۳۷۵ میلیون مترمربع) از زمین های بیابانی عراق به سعودی ها شده و از همه عشایر و جریان های سیاسی عراق خواسته است برای توقف این طرح، مواضع مخالف خود را بیان کنند.

عربستان سعودی بعد از یک ربع قرن قطع روابط با عراق، در ۲۰۱۵ با گشایش سفارتخانه خود در بغداد، این روابط را از سرگرفت و در فوریه ۲۰۱۷ «عادل الجبیر» وزیر امور خارجه وقت عربستان سعودی به عنوان نخستین مقام بلندپایه سعودی به عراق سفر کرد.

در اکتبر همان سال  «حیدر العبادی»  نخست وزیر عراق به ریاض سفر کرد تا با حضور وزیر امور خارجه وقت آمریکا، از سرگیری رسمی روابط با سعودی ها را اعلام کند و در همین سفر با تشکیل کمیته عالی هماهنگی بین دو کشور به توافق رسیدند.

در راستای جلسات این کمیته، برای سرمایه گذاری سعودی ها در طرح های راهبردی این کشور برنامه ریزی شد.

«عبدالامیر علاوی» وزیر دارایی عراق در ۲۹ تیرماه گذشته در سفر به ریاض از تخصیص سه میلیارد دلار توسط سعودی ها برای سرمایه گذاری در عراق خبر داد.

قرار بود که متعاقب این سفر «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق به ریاض سفر کند اما سعودی ها به دلایل نامعلومی به بهانه بیماری پادشاه سعودی، سفر الکاظمی را لغو کردند و تاکنون این سفر انجام نشده است.

سعودی ها بارها برای بهره برداری از مناطق بیابانی مناطق غربی و جنوبی عراق ابراز تمایل کرده و همراه خواهان گشوده شدن گذرگاه های مرزی بین دو کشور هستند اما در عراق نسبت به این انگیزه های سعودی ها به توجه به نقش منفی آنها در طول ۱۷ سال گذشته نسبت به روند سیاسی در عراق، به دیده تردید و نگرانی نگاه شده است.

عربستان سعودی متهم به حمایت از تروریسم در عراق است و براساس آمار رسمی پنج هزار تبعه سعودی تحت عنوان انتحاری و دهها هزار خودرو بمبگذاری شده در عراق منفجر شده و بسیاری از خانواده های عراقی قربانی سیاست های سعودی ها شده اند.

عراقی ها از سرگیری روابط طبیعی با سعودی ها را مستلزم عذرخواهی رسمی ریاض کرده و خواهان پرداخت غرامت به خانواده های قربانی تروریسم در عراق شده اند.

برچسب‌ها سرمایه گذاری خارجی اکرم الکعبی اعتراضات عربستان سعودی جنبش النجباء عراق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سرمایه گذاری خارجی اکرم الکعبی اعتراضات عربستان سعودی جنبش النجباء عراق سرمایه گذاری خارجی اکرم الکعبی اعتراضات عربستان سعودی جنبش النجباء عراق اخبار کنکور سرمایه گذاری سعودی ها برای سرمایه گذاری سرمایه گذاری سرمایه گذاری عربستان سعودی سعودی ها سعودی ها شرکت ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۷۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران

سفیر عربستان در ایران با تاکید بر پیشرفت قابل توجه مناسبات تهران و ریاض از تعیین سرکنسول جدید عربستان در مشهد خبر داده و اعلام کرد که به زودی یک مقام ارشد سعودی به تهران سفر خواهد کرد و همچنین شرایط لازم برای عمره‌گزاران ایرانی فراهم است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مناسبات ایران و عربستان سعودی طی ماه‌های گذشته شاهد گام‌های جدیدی در مسیر صلح و آشتی سازنده و تاریخی بوده و در همین راستا روز گذشته دوشنبه عمره‌گزاران ایرانی برای اولین بار بعد از سال 2016 وارد فرودگاه مدینه منوره شدند.

در این راستا «عبدالله العنزی» سفیر عربستان سعودی در تهران طی گفتگویی با روزنامه الشرق با تاکید بر گسترش روابط تهران و ریاض از تعیین سرکنسول جدید عربستان در مشهد و نیز سفر قریب الوقوع معاون «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان به تهران خبر داد.

سفیر سعودی اعلام کرد که انتظار می‌رود طی چند روز آینده و قبل از آغاز حج تمتع، 6 هزار زائر ایرانی برای حج عمره عازم مکه شوند و بعد از پایان مناسک حج تمتع امسال در عمره بر روی زائران ایرانی باز خواهد شد. این امر بعد از رعایت همه شروط فنی عربستان توسط طرف ایرانی صورت می‌گیرد که سازمان هواپیمایی و آژانس‌های مربوطه عربستان آن را تایید کرده‌اند.

عبدالله العنزی تاکید کرد که برای حضور در مراسم بدرقه عمره گزاران ایرانی به فرودگاه بین المللی در تهران رفتم و در کنار مسئولان ایرانی و شخصیت‌های دینی از ساعت 2 بامداد تا زمان پرواز هواپیما در ساعت 6 صبح در این مراسم حضور داشتم.

وی در ادامه خبر داد که «محمد نوار العتیبی» دیپلمات سعودی به عنوان سرکنسول عربستان در مشهد انتخاب شده و بلافاصله بعد از انجام اقدامات لازم که احتمالا دو هفته طول خواهد کشید در یکی از هتل‌های مشهد به عنوان مقر موقت کنسولگری عربستان فعالیت‌های خود را آغاز می‌کند.

دیدار سفرای ایران و عربستاندیدار و گفت‌وگوی سفرای ایران و عربستان در لبنان/ تاکید بر لزوم جلوگیری از گسترش جنگ غزه

این دیپلمات سعودی درباره اقدامات انجام شده جهت سفر شهروندان عربستان به ایران نیز گفت که شهروندان سعودی قبل از سفر به ایران باید موافقت رسمی وزارت کشور را از طریق سامانه «ابشر» کسب کنند و موضوع ازسرگیری سفرها میان ایران و عربستان در دست بررسی قرار دارد.

وی تاکید کرد که مناسبات تهران و ریاض در همه سطوح و زمینه ها شاهد پیشرفت بوده و سفرهای متقابل هیئت‌های رسمی دو طرف ادامه دارد. همچنین «ولید الخریجی» معاون وزیر خارجه عربستان به زودی به تهران سفر خواهد کرد. هفته آینده نیز هیئتی از سازمان توسعه صادرات عربستان سعودی وارد ایران می‌شود و در اکسپو تهران حضور خواهد داشت. همچنین «مهدی صفری» معاون اقتصادی وزیر خارجه ایران نیز در اجلاس داووس مشارکت خواهد کرد.

پس از گذشت 9 سال وقفه، صبح دیروز، دوشنبه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسؤلان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

علیرضا عنایتی سفیر کشورمان در ریاض طی اظهاراتی با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

سفیر کشورمان با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی براى تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسئولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • تردید در مادرید: عربستان مشتری ستاره رئال
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط